p/e 17,62 visok?
A što je onda visoko/nisko kod:
LRH p/e 24,93
PLAG p/e 26,98
RIVP p/e 46,24
ARNT p/e negativan
Dakle ne može se to samo tako gledat. Samo PLAG od nabrojanih svojim dioničarima isplaćuje dividende i to redovito dok kod ostalih još godinama nećemo to doživjet
p/e 17,62 visok?
A što je onda visoko/nisko kod:
LRH p/e 24,93
PLAG p/e 26,98
RIVP p/e 46,24
ARNT p/e negativan
Dakle ne može se to samo tako gledat. Samo PLAG od nabrojanih svojim dioničarima isplaćuje dividende i to redovito dok kod ostalih još godinama nećemo to doživjet
PLAG nije isplatio dividendu prošle godine.
Točno. PLAG je prošle godine dobit iskoristio za povećanje temeljnog kapitala a dividendu isplatio samo za povlaštene dionice
Zanimljivi market maker na pojedinim dionicama na kojima MM uopće ne postoji. Baš me zanima o kome se radi.
Zanimljivi market maker na pojedinim dionicama na kojima MM uopće ne postoji. Baš me zanima o kome se radi.
KODT.
– i ja sam dosta smanjila KODT, ali zbog sasvim drugih razloga.
– oni i nisu tako loše poslovali.
– prvi put im se ove godine desio gubitak od 4.7M zbog zaštite od valutnog rizika.
– eto da nije bilo tog gubitka prošlogodišnja dobit bi bila veća preko 10%.
– a ovako smo dobili pad dobiti od 10%, te je za očekivati i pad cijene dionice od 10%.
– ako ovo padne za 100kn to vam je prilika za kupnju.
– dividenda će ove godine biti 42.76kn, ali na to vam ide i porez državi te vam se dividenda smanjuje na 36.97kn.
– šteta za ovu firmu što ne isplaćuju dividendu 100%, stvarno ne znam zbog čega firma zadržava 60% dobiti za sebe.
– kad toga ne bi bilo, dividenda bi im bila jedna od najvećih na ZSE.
– a kad ih usporedim s ERNT ispadaju puno bolji po dobiti, samo je bitna razlika u tome što ERNT isplati više dividende nego što zaradi u prethodnoj godini.
– kada bi KODT radila isto što i ERNT tu bi cijena dionice bila 1.500kn.
– ali dobro je svako poslovanje u RH koje nosi veću lovu od oročene štednje.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Gospodična Ivana, još nisi prodala KODT?
Pa ja sam u međuvremenu odrastao čitajući kako prodaješ KODT.
Sreća tvoja da imaju stabilno poslovanje.[emo_namigusa]
Bio je. Šteta što je obrisan. Bio je to jedan od njegovih boljih postova.
Kao odgovor na njegovo pitanje na kraju – rekao bih da je Mesna industrija Vajda d.d. (MIVA-R-A) jedna od sljedećih podcijenjenih dionica što će je sindikat uskoro lansirati u orbitu.
Bio je. Šteta što je obrisan. Bio je to jedan od njegovih boljih postova.
Kao odgovor na njegovo pitanje na kraju – rekao bih da je Mesna industrija Vajda d.d. (MIVA-R-A) jedna od sljedećih podcijenjenih dionica što će je sindikat uskoro lansirati u orbitu.
Onda cu odgovoriti po sjecanju, sto se Lopina zesti na blogera, meni je njihov stil ulaganja slican, hrvatska verzija deep value investinga i.e. u DUBINE gdje je nominalni kapital vrednovan za nista para bacis VRIJEDNOST tj ulaganje, skoro svaki put iz dubine izvuces samo potrgani najlon, i cekas da jednom izvuces pravu lovinu koja ce ti nadoknaditi sve potrgane povraze.