Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

p/e 17,62 visok?
A što je onda visoko/nisko kod:
LRH p/e 24,93
PLAG p/e 26,98
RIVP p/e 46,24
ARNT p/e negativan
Dakle ne može se to samo tako gledat. Samo PLAG od nabrojanih svojim dioničarima isplaćuje dividende i to redovito dok kod ostalih još godinama nećemo to doživjet

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

p/e 17,62 visok?
A što je onda visoko/nisko kod:
LRH p/e 24,93
PLAG p/e 26,98
RIVP p/e 46,24
ARNT p/e negativan
Dakle ne može se to samo tako gledat. Samo PLAG od nabrojanih svojim dioničarima isplaćuje dividende i to redovito dok kod ostalih još godinama nećemo to doživjet

PLAG nije isplatio dividendu prošle godine.

Točno. PLAG je prošle godine dobit iskoristio za povećanje temeljnog kapitala a dividendu isplatio samo za povlaštene dionice

Zanimljivi market maker na pojedinim dionicama na kojima MM uopće ne postoji. Baš me zanima o kome se radi.

Zanimljivi market maker na pojedinim dionicama na kojima MM uopće ne postoji. Baš me zanima o kome se radi.
Je li možeš navesti na kojim dionicama?

[/quote]
VPIK VART…

[/quote]
VPIK VART…
[/quote]
slobodno dodati: SAPN, LPLH, DDJH, PTKM

smanjio kodt po 1010,

KODT.

– i ja sam dosta smanjila KODT, ali zbog sasvim drugih razloga.

– oni i nisu tako loše poslovali.
– prvi put im se ove godine desio gubitak od 4.7M zbog zaštite od valutnog rizika.
– eto da nije bilo tog gubitka prošlogodišnja dobit bi bila veća preko 10%.
– a ovako smo dobili pad dobiti od 10%, te je za očekivati i pad cijene dionice od 10%.
– ako ovo padne za 100kn to vam je prilika za kupnju.

– dividenda će ove godine biti 42.76kn, ali na to vam ide i porez državi te vam se dividenda smanjuje na 36.97kn.

– šteta za ovu firmu što ne isplaćuju dividendu 100%, stvarno ne znam zbog čega firma zadržava 60% dobiti za sebe.
– kad toga ne bi bilo, dividenda bi im bila jedna od najvećih na ZSE.
– a kad ih usporedim s ERNT ispadaju puno bolji po dobiti, samo je bitna razlika u tome što ERNT isplati više dividende nego što zaradi u prethodnoj godini.
– kada bi KODT radila isto što i ERNT tu bi cijena dionice bila 1.500kn.

– ali dobro je svako poslovanje u RH koje nosi veću lovu od oročene štednje.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Gospodična Ivana, još nisi prodala KODT?

Pa ja sam u međuvremenu odrastao čitajući kako prodaješ KODT.

Sreća tvoja da imaju stabilno poslovanje.[emo_namigusa]

ATGR…

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Kladio bih se da sam jutros uz kavu vidio lopinin post ovdje, steta ako je pobrisan.

Bio je. Šteta što je obrisan. Bio je to jedan od njegovih boljih postova.
Kao odgovor na njegovo pitanje na kraju – rekao bih da je Mesna industrija Vajda d.d. (MIVA-R-A) jedna od sljedećih podcijenjenih dionica što će je sindikat uskoro lansirati u orbitu.

Bio je. Šteta što je obrisan. Bio je to jedan od njegovih boljih postova.
Kao odgovor na njegovo pitanje na kraju – rekao bih da je Mesna industrija Vajda d.d. (MIVA-R-A) jedna od sljedećih podcijenjenih dionica što će je sindikat uskoro lansirati u orbitu.

Onda cu odgovoriti po sjecanju, sto se Lopina zesti na blogera, meni je njihov stil ulaganja slican, hrvatska verzija deep value investinga i.e. u DUBINE gdje je nominalni kapital vrednovan za nista para bacis VRIJEDNOST tj ulaganje, skoro svaki put iz dubine izvuces samo potrgani najlon, i cekas da jednom izvuces pravu lovinu koja ce ti nadoknaditi sve potrgane povraze.

New Report

Close