Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koju god temu okrenem ljudi pišu samo o jednom; vrijednosti imovine. Pa to stvarno više nije normalno. Pokušavam ovdje godinama objasniti ljudima da je imovina nešto šta nema veze sa stvarnošću i da njezina vrijednost nije niti blizu onim u knjigama (bilo gore ili dole), ali ljudi očito to ne mogu shvatiti. E

a sto ces, bookvan ostaje bookvan[emo_smijesak]
[/quote]

@drevil
, @alias
Naravno da se slijepo ne prati book, ali ne možete zanemarivati vrijednost imovine. Kad uhvatite vremena pročitajte primjerice moj post s ove teme na stranici 1708 o ztnj. Tu se radi o likvidacijskoj vrijednosti imovine koja se moze unovciti, potpuno zanemarujući dugotrajnu imovinu. Mogu razumjeti da predmetna dionica nije nekome interesantna iz nelikvidnih/vlasničkih razloga, ali ne mogu razumjeti da se gleda isključivo RDG i eventualno omjer duga.
Dakako niski p/b (čak i kad je realan) uz velike gubitke bez ikakve naznake promjene trenda poslovanja nije inteligentno investiranje
[/quote]

iako mene zanima poduzece koje radi novac za mene a ne koliko cu novca dobiti ako se ono likvidira, lakse mi je prihvatiti da gledas likvidacijsku vrijednost imovine, nego li kad se kod nasih niskodobitasa i gubitasa fantazira o imovini i kapitalu kao mjerama teoretskog potencijala za ostvarivanje dobiti tih firmi.

Pa opće poznato je da na ZSE ne možete izgubiti.

– novac je izvor svih zala.

– I love this game.
Pozdrav !

Ima li u ovoj našoj R.Hrvatskoj da netko plaća porez na dobit?

– ima i takvih dionica.
– malo proučite portfelj gospona Drevila.

– I love this game.
Pozdrav !

DDJH samo 93 milijuna kuna minusa,
Petrokemija 363 mil. minusa,

– zašto me ovo gore potsjeća na pjesmu Barcelona…”Queen” Freddija…

– I love this game.
Pozdrav !

Evo javila se naša pametnica..
Kako ono ako nema kupaca dionica će pasti…a ako ima dionica će rasti..
Ma bravo.

A BALVANA!!! :) :) :)

Belje 188 milijuna minusa kuna,

– evo još jedne dionice na kojoj su svi ono laganini zaradili velike nofce.

– I love this game.
Pozdrav !

od svih izvjestaja fali Atgr,Podr i Lkpc i nju mislim bas Lkpc imam puno preko 95 posto portfelja bas sam baksuz

PODR.

– za moj ukus izvješće i nije tako dobro.

– I love this game.
Pozdrav !

kupio auhr po 510,

AUHR.

– to sam prodala prije izvešća, kapitalizirala manju dobit.
– tada je na prodaji bilo (510-530kn) dionica cca 10% firme.

– tko radi taj i griješi.

– I love this game.
Pozdrav !

kupio jdgt po 750,

JDGT.

– standardno dobra firma.

– to sam kupovala, pa prodala prije izvješća cca 740-750kn i kapitalizirala nešto više nego što isplaćuju za dividendu.

– izvješće onako na prvu je sasvim o.k., ali tu imamo stavku izvanrednih prihoda kojih u idućim godinama neće biti.
– ali i to buduće poslovanje će biti o.k., ali ne kao i ove godine.

– I love this game.
Pozdrav !

kupio auhr po 510,

AUHR.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

ne znam cemu sluzi ta strasna prodaja, strasilo?, tu je od kad sam poceo ulaziti u ovu dionicu prije oko godinu dana. neko vrijeme sam prodaju na auhr dijelio po cijenama na pravu koju sam usporedjivao s kupnjom i “nadrealnu”, na u tom odredjenom momentu nedostiznim cijenama.

kupio auhr po 510,

AUHR.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Tko radi taj i griješi!!!
Ma ne vjerujem da sam to pročitao od najbolje investitorice u općini i zaseocima..

A BALVANA!!! :) :) :)

kupio jdgt po 750,

JDGT.
– standardno dobra firma.
– to sam kupovala, pa prodala prije izvješća cca 740-750kn i kapitalizirala nešto više nego što isplaćuju za dividendu.
– izvješće onako na prvu je sasvim o.k., ali tu imamo stavku izvanrednih prihoda kojih u idućim godinama neće biti.
– ali i to buduće poslovanje će biti o.k., ali ne kao i ove godine.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

tu sam vise godina, ulazi sareni, od 600 kn na gore, prije sadasnje kupnje dugo odgadjao dokup, cekao da potpuno stane trend smanjenja dobiti koji je istina usporavao, ovaj izvanredni izvjestaj s jednokratnim dodatnim prihodima je ubrzao odluku, mislim da ce od sada bolje od dobiti u 2013. godini i bez izvanrednih prihoda.

New Report

Close