Best bay
Belje 188 milijuna minusa kuna,
DDJH samo 93 milijuna kuna minusa,
Petrokemija 363 mil. minusa,
I moja miljenica Atlanska 749 rekordna milijuna minusa.
Ima li u ovoj našoj R.Hrvatskoj da netko plaća porez na dobit?
stigla sva izvjesca iz mog portfelja osim atgr, postavio se s oko 7-8% portfelja u cashu na kupnji u pokusaju da preduhitrim trzisnu (ne)efikasnost, vidjet cemo drugi tjedan koliko sam uspio. sada na tablice, da vidim siru sliku na 50 zse dionica.
godisnji prirast iz dividende i porasta vrijednosti dionica prema pocetku godine samo 3,7%, ali s druge strane kupujem s veseljem, opet ima jeftinih prilika – temelja za buduce priraste u ovoj godini.
@drevil
kako komentirate JMNC ako se dobro sjecam negdje ste je vi spominjali. Proletio sam je brzinski i cini mi se strasno los kvartal
Stečajuša Ingra ti je u tjedan dana narasla 40 % …pa ti sad čekaj da ti Adris naraste tolko ! …
[/quote]Ctecajusa je postala firma kojoj vise ne prijeti stecaj.Upravo takav preokret moze dovesti do vise stotina posto rasta u narednom periodu…
[/quote]
Teško će ti Ingra preko 4 kn. Nema razloga. BVPS će s efektima PSN biti oko 6 i kusur kn, a to je P/B od preko 0.5, već sada, što je skuplje od ostatka građevinara na ZSE. Ako nas pak iznenadi dobar FI evo mene da odrapim po asku.
[/quote]
Nije mi jasno kako će po vašem izračunu novi BVPS Ingre biti 6 i kusur kn…? Pitam jer je zadnji BVPS na dan 31.10.2014 bio cca 0,80 KN “Obveza dužnika na namirenje tražbine vjerovnika ostaje, ali se mijenja rok i način namirenja te tražbine“
http://www.banka.hr/komentari-i-analize/utjecaj-predstecajne-nagodbe-na-sudske-postupke [emo_zacudjen][emo_naivan]
@drevil
kako komentirate JMNC ako se dobro sjecam negdje ste je vi spominjali. Proletio sam je brzinski i cini mi se strasno los kvartal
nisam gledao izvjesce i onako ne mogu/ne zelim je sada kupovati, povadio brojke iz moje dionice za tablice kao i drugima,i na godisnjoj razini skoro svaka brojka dosta pokvarena, ako je jednokratno mozda dobro, zastopa rast dok ne skupim hrabrosti za kupnju.
od svih izvjestaja fali Atgr,Podr i Lkpc i nju mislim bas Lkpc imam puno preko 95 posto portfelja bas sam baksuz
Koju god temu okrenem ljudi pišu samo o jednom; vrijednosti imovine. Pa to stvarno više nije normalno. Pokušavam ovdje godinama objasniti ljudima da je imovina nešto šta nema veze sa stvarnošću i da njezina vrijednost nije niti blizu onim u knjigama (bilo gore ili dole), ali ljudi očito to ne mogu shvatiti. Evo sada najbolji primjer je revalorizacija imovine ATPL gdje su smanjili vrijednost imovine za 50% ili 700 mil kuna. Ali to je fer vrijednost, ali ne i vrijednost koju bi dobili. Jer fer vrijednost novog auta koji kupiš je vrijednost novog auta, ali ti kad bi ga prodao cijena je 30% niža. Znači ATPL je imala krivo vođenu imovinu, po likvidacijskoj vrijednosti, oko 67% krivo obračunatu. I ljudi će i dalje koristiti P/B kao ozbiljan pokazatelj. Strašno
Koju god temu okrenem ljudi pišu samo o jednom; vrijednosti imovine. Pa to stvarno više nije normalno. Pokušavam ovdje godinama objasniti ljudima da je imovina nešto šta nema veze sa stvarnošću i da njezina vrijednost nije niti blizu onim u knjigama (bilo gore ili dole), ali ljudi očito to ne mogu shvatiti. Evo sada najbolji primjer je revalorizacija imovine ATPL gdje su smanjili vrijednost imovine za 50% ili 700 mil kuna. Ali to je fer vrijednost, ali ne i vrijednost koju bi dobili. Jer fer vrijednost novog auta koji kupiš je vrijednost novog auta, ali ti kad bi ga prodao cijena je 30% niža. Znači ATPL je imala krivo vođenu imovinu, po likvidacijskoj vrijednosti, oko 67% krivo obračunatu. I ljudi će i dalje koristiti P/B kao ozbiljan pokazatelj. Strašno
a sto ces, bookvan ostaje bookvan[emo_smijesak]
Koju god temu okrenem ljudi pišu samo o jednom; vrijednosti imovine. Pa to stvarno više nije normalno. Pokušavam ovdje godinama objasniti ljudima da je imovina nešto šta nema veze sa stvarnošću i da njezina vrijednost nije niti blizu onim u knjigama (bilo gore ili dole), ali ljudi očito to ne mogu shvatiti. E
a sto ces, bookvan ostaje bookvan[emo_smijesak]
[/quote]
@drevil, @alias
Naravno da se slijepo ne prati book, ali ne možete zanemarivati vrijednost imovine. Kad uhvatite vremena pročitajte primjerice moj post s ove teme na stranici 1708 o ztnj. Tu se radi o likvidacijskoj vrijednosti imovine koja se moze unovciti, potpuno zanemarujući dugotrajnu imovinu. Mogu razumjeti da predmetna dionica nije nekome interesantna iz nelikvidnih/vlasničkih razloga, ali ne mogu razumjeti da se gleda isključivo RDG i eventualno omjer duga.
Dakako niski p/b (čak i kad je realan) uz velike gubitke bez ikakve naznake promjene trenda poslovanja nije inteligentno investiranje
proradio investor tek da vidim sto su vikend nalozi sami napravili:
kupio auhr po 510,
kupio jdgt po 750,
smanjio kodt po 1010,
kupnja ilra, jdos, mdka, nalozi nek se krckaju, to i nisam mislio da ce danas ici ili da je vazno da danas ode.
proradio investor tek da vidim sto su vikend nalozi sami napravili:
kupio auhr po 510,
kupio jdgt po 750,
smanjio kodt po 1010,
kupnja ilra, jdos, mdka, nalozi nek se krckaju, to i nisam mislio da ce danas ici ili da je vazno da danas ode.
I ja skoro sve isto. Kupio AUHR, JDGT , ILRA , samo neznam dali da prodajem KODT ili ne , imam ga 10% portfeljija prosječan ulaz 996kn? Trebao bi a nekak mi je žao.