Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kaze Lynch da diverzifikacije ne mora znaciti losu stvar ako imaju dobro vodstvo kad smo vec kod njega 🙂

Adris je meni dobar. Na hotelijerstvo necu trosit puno rijeci jer vec rasturaju, a tu sada trebamo dodati hotel u Dubrovniku i nagodinu krece gradnja novog hotela 5* za koji tvrde da ce biti najljepsi u RH

Cromaris isto radi punom parom. Olakotna okolnost je sto smo susjedi najveceg potrosaca orade i brancina u Europi. Do 2018. planiraju sa 5600 tona proizvodnju povecati na 10 000 tona sto je po mojoj procjeni 600-ak mil kn prihoda. Od tih riba su napravili brend.

Za 3 dana ce biti donesena odluka o prodaji duhanskog biznisa, napokon ce moci lovu ubacit u nesto produktivnije sa blistavijom buducnosti.

U CO su doveli jako dobar kadar, pokupili su ga iz vrhunskih firmi sa najvisih pozicija, od Allianza pa do HT-a i kad citam planove i intervjeu mislim da ce CO zablistat nagodinu.

Ti gledas dosta P/E on je sada dosta dobar manjih potresa ce biti ako prodaju duhanski biznis ali trend je uzlazan.

E sad ono sto se meni svidja je potencijal osiguranja u koji su usli, nesto ce oni kupit u Sloveniji pa ubaci u sve to Savu Re ili Triglav pa si pogledaj onda P/E znaci i bez toga je meni ovo ok dionica ali na puno love sjede i negdje ce ju uloziti mislim da im treba vjerovat.

Ljudi su jako skepticni bili kad su se turizmom poceli baviti i nisu im davali puno sanse za uspjehom jer sto ljudi iz duhana znaju o turizmu, a o ribama da ne govorin ali eto gdje su dogurali.

Eh da zaboravio sam i ACI 🙂

To su vise-manje moji argumenti ima toga jos dosta od manjinskih udjela u tisku,atlantskoj itd pa do vjerodostojnosti sto meni puno znaci.

Adris je i meni OK. Što se tiče CO ne samo to što su doveli kadrove već su u bitnome srezali u prošloj godini zaposlenike.

Kadroviranje u CO je bila katastrofalno, prije svega glomaznost, i tu ima dosta prostora za porast profitabilnosti.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

R00kie i Plavi, zvuci dobro a vidim prema moje dionice konacno rast ciste dobiti i rast prihoda u 2014.nakon puno godina. Prije ulaganja pitao bih se: je li to odrzivo i hoce li se nastaviti? Da li se zna struktura dobit i prihod prema prema pojedinoj poslovnoj aktivnosti? Koliki je dio duhanskog poslovanja u tome? Od kuda dolazi rast prihoda i dobiti? Koliko je sigurno da ce prodati duhansko poslovanje? Sto se s novcem ako prodaju duhanski dio, sjediti na njemu ili ulagati u nesto drugo? Ako ce ulagati, u sto? Koliki je duhanski dio u kapitalu, pa iz toga koliko je buduca dobra upotreba tog novca bitna za sliku buduceg poslovanja? itd. ja obicno shvatim da je nesto odrzivo dobro tek kad se to vidi iz aviona, srecom nasa burza je bila ocajno neucinkovita zadnjih godina.

drevil
zamolba da malo prokomentirate ove podatke

drevil
može komentar
https://crobex.wordpress.com/category/dionice/adrs-p-a/

..OPTIMA…best na ovim razinama…

Pozdrav
Tankerka IPO ?
kakva su vaša razmišljanja ? napokon neki IPO na ovoj našoj burzi, jedna lasta ne čini proljeće ali raduje.
lp

drevil
može komentar
https://crobex.wordpress.com/category/dionice/adrs-p-a/

u guzvi, proletio tekst, ne vidim sto tu bode oci i treba prokomentirati.

Pozivam Ivanu7 da pomogne Udrugi franak…
Koji model bi ti predložila a da usrećiš ovaj narod ali i pohlepne bankarske duše…

– jedini model koji može pomoći ovoj državi, narodu i Udrugi franak…
– je ZABRANA, i to staviti u ustav, zabranjuje se državi, političarima i narodu ove zemlje podizanje bilo kakvih kredita.

– I love this game.
Pozdrav !

– je ZABRANA, i to staviti u ustav, zabranjuje se državi, političarima i narodu ove zemlje podizanje bilo kakvih kredita.

– ovo kod franka je šteta cca 400m što i nije neki veliki novac.
– ali kta. na dug države nam je 10% BDP, na mirovine nam ide 30% BDP.
– jako brzo dug države na kta. će biti 15%.
– s ovim ritmom zaduživanja možemo očekivati kako će nam izdaci za kta. za dug države biti isti kao i izdaci za plaćanje 1.100.000 penzića.

– kako bi država mogla sve to servisirati morati će još više dizati poreze.
– a zbog velikih poreza nemamo investicija.

– najbolje rješenje vam je iseljenje iz ove države pa neka se netko drugi brine kako će se vraćati ti krediti, a u nekoj budućnosti tu niti neće biti penzija, možda ali će vam staviti u zakonu kako trebate raditi do 90. godine.

– veliki je problem u ovoj zemlji što 90% naroda ne zna kamatni račun, a tek izračunati kamatu na kamatu, e to vam sigurno ne zna većina naših ministara.

– I love this game.
Pozdrav !

KREDITI.

-kad se država zadužuje onda ona radi nešto pametoga,
– ona se ne zadužuje, država prodaje, prodaje obveznice.

– a kada se vi zadužujete onda ste sirotanovići koji nemaju novca i potpisuju sve živo što im banka servisira jer nemate izbora.

– kad se država zadužuje, onda će to netko drugi za 20-50-100 godina platiti, nikada to zaduženje neće platiti oni koji su to u ime države i potpisali.

– ja ne mogu razumjeti otkud netko ima pravo mene zadužiti u ime države ???

– I love this game.
Pozdrav !

KREDITI 2.

– krediti su dobri, to vam je financijska poluga.
– ali krediti su jedino dobri za bogate, koji to mogu pametno koristiti i neće im biti problem iste vratiti.

– krediti su fenomenalno dobri kada idete u jednu od investicija pa vam nedostaje 30-50% sredstava za zatvoriti tu investiciju.
– ali ako što pođe po zlu, tada morate biti sposobni iz drugih investicija zatvoriti taj kredit.

– kredit morate uzimati na što kraći rok, i angažirati što više vlastitih sredstava.

– ja sam nekada za kupnju dionica uzimala kredite, ali ti krediti nikada nisu bili preko 30% mog kapitala.

– trenutno nemam kredita iako sam u zadnje dvije godine bila u velikim investicijama, sve bez kredita.
– trenutno sam i previše u kešu (u najgoroj valuti €), jer će mi trebati za još jednu investiciju.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close