Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hvala Vam. Ne da sam zahvalan bar malo nego sam zahvlan svim srcem. Nadam se da će te i ubuduće objavljivati čiji su portfelji dobri (ne bolji od vašeg tajnog naravno) kako bi i mi ubogi uspjeli nešto zaraditi. Jer, da budem potpuno iskren, da nije bilo tih vaših čestih objava o divoti Drevilovog portfelja, ja bi ovu godinu bio u gubitku prilično velikom. Ali ajmo prestati o tome i vratimo se ozbiljnim temama.

Gdje je Lopina? Vidim da je danas DLKV 50% niži od cijene za koju je do nedavno govorio da je fenomenalna dok je JDPL 40% niži. Nije valjda da će i on postati dugoročni investitor? Ali siguran sam da su mu u drugim dionicama tekli potoci mlijeka, dok je ovdje popio samo čašicu gorkog pelina

alias@
Kolega, za Vas je Lopina izmislio burzu. Lijepo Vam je još prije par mjeseci napisao da je sav raspoloživi keš utukao u dokapitalizaciju Dalekovoda. Ovo što ste danas gledali na Dalekovodu je bilo …… u zdrav mozak! A to sam i sam još ujutro zamijetio i još dokupio ispod 12 kuna.
Već od sutra pa nadalje će tamo da teku potoci “meda i mlijeka”! Lp!
Pozdrav Lopini!

A sta se nisu dionice dalekovoda mogle kupiti samo ako su se već imale?

Evo malo sam potražio šta je lopina napisao da ne ispadne da izmišljam.
Napisao je da treba kupiti dlkv po 26kn. Dalje:Da kupnja na 26 uz pravo na dokapitalizaciju u omjeru 1:1,63 daje prosječan ulaz
od 16.08 kn po dionici sa ostvarivanjem prava u prvom krugu.

Dalje u istom tekstu: Meni to sada izgleda kao dobra prilika za zaradu,jer DLKV nakon dolapitalizacije nebi trebao ispod 15.

DLKV
tko je kupio po 26 mogao je nakon ostvarenja prava na dokap prodati sa dvije kn gubitka
omjeru dokapitalizaciji je bio 1,7.
ali moglo se u drugom krugu popraviti omjer,ja sam imao omjer 1:4,5
za 100 dionica DLKV .gubitak radi ostvarivanja prava na dokup 200 kn
uplata u dokapitalizaciji za 450 dionica 4.500 kn,troškovi kupnja prodaja 20 kn
4.720:4.500=10,48 prosječan ulaz
sadašnja cijena 12:10,48=1,145 u šest mjeseci 14,50 %,na godišnjoj razini 31%
Mislim da je to dobar posao,a kako će uskoro informacije o novim poslovima cijena
bi trebala ići malo up,tako da bi dobit trebala biti i preko 40% na godišnjoj razini
zapravo izgleda da mi je DLKV najbolja investicija u zadnjih šest mjeseci
Pričekajmo petak,sve će biti jasnije.
JDPL je bio pun promašaj,pobiga sam sa desetak % gubitka,ali bi se mogao vratiti kada prodam DLKV,možda i ne prodam.
Danas sam kupovao DLKV i nažalost proda,a tko će ga znati ,možda i na sreću.
Ipak moj portfelj je poskočio samo 38% u 2014,do početka svibnja bilo je 53%.
Važna napomena:Ovih 38 % je ostvareno sa trećinom likvidnih sredstava,što znaći da sam na likvidna sredstva ostvario dobit od preko 100%.
Strategija ista,lovim padavičare,ako neka dionica,pada 50 i više postotaka
vjerovatno sam na kupnji u 13 sati.
Porfelj vam neću odati jer bi pali sa stolice,većina i ne zna da ti biseri postoje na ZSE.
Dobitna strategija se ne mijenja.

– a s mojim prinosima za koje vi pišete kako ih mogu okačiti mačku o rep ja sam napravila Hotel.

Mora da je jako veliki hotel kada se pise s velikim slovom H.

and it’s 4 5 6 7
grab your umbrella
grab hold of me
cause I’m your favourite fella

Vaš link …

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Kolega Lopina, lijepo si ti to objasnio kako se TEORETSKI moglo doći do prosjeka 10,48kn.
Pozdrav

I vi lopina kupujete po najnižim prosjecima kao ivana? Ma salim se malo. Ali sjećam se koliko je njih kupovalo na onom većem padu sa 130kn na 100kn pa je odmah produžilo na 80 i dalje dolje. Može se potražiti na forumu. A šta s njihovim prosjekom? Ja vam to ovdje sve govorim iz razloga da shvatite, iako malo ružno pišem, da s kupovanjem gluposti nećete doći nigdje. Možda i pogodite dionicu dve ali na kraju to sve ispadne jako loše. Stvarno nemam zle namjere niti mi je na kraj pameti veseliti se tuđoj nesreći. Pamet u glavu. Pozzz

i dalje sam za atgr i vdkt

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

DLKV – najbolja kupnja u ovom trenutku

vratili su se Ivana i Lopina, Yin i Yang best buya, sad mi ovaj forum opet ima smisla i drazi, odmah se raspisu i drugi [emo_palacg]

Idu moje Zvijezde

ZVZD
IMZV
ARNT

Hip…hip huraaa[emo_palacg]

A BALVANA!!! :) :) :)

New Report

Close