Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Best Buy
ADRS-P-A
ZVZD-R-A

all in[emo_kuna]

Volio bi da malo više pišete na temi razotkrivamo portfelje. Da vidimo kako kome ide a i da naučimo nešto iz toga. Drevil je sve uredno prikazao, njegov rad i rezultati se mogu vidjeti.
Mislim da su turisti više-manje odradili svoje, te uz par domaćih “blue chipova” (ako išta možemo tako nazvati) su jedino što valja kod nas. Problem je jasan, došla je 2015. i nemamo više na čemu zaraditi. Nema više P/E 7 i dobra dividenda a nizak rizik. Nema više sigurnih obveznica sa 6-7% kamate.
2012, 13, i 14. su prošlost.
U najboljem slučaju možemo se nadati prinosu od 5-8% godišnje.
Tko hoće riskirati ima vani svašta.

Best Buy
ADRS-P-A
ZVZD-R-A

all in[emo_kuna]

Ja bih na ovo nadodao još
IMZV
ARNT
ATGR
JMNC
i već postojeće
ZVZD
ADRS

Ovo je moj portfelj za 2015..[emo_palacg]

A BALVANA!!! :) :) :)

Najzastupljeniji redom
ADRS prosjek 285 kn
ZVZD prosijek 3100 kn
arnt 270 kn
jmnc 60000 kn
atgr 750 kn
imzv 65 kn

A BALVANA!!! :) :) :)

Kralj obveznica

Ajmo ovako. Koliko se promjerio KODT od kada ga zdušno hvalite? 0% u 3 godine. Pr

KODT-P-A u zadnje 3g.

– 2012. cijena pada na 850-900, palo bi to još sigurno 50kn ali ja sam išla u agresivniju kupnju.
– cijelu 2013. nije ju bilo problem prodati po 1.050-1.100 kn.
– 2014. pad 950 ili ispod 1.000kn, potom ide na preko 1.100 kn.
– razlika cijene 100-200kn ili 10-20%.
– a u te 3g. je podijeljeno 15% dividende (cca. 5% godišnje).
– dividenda + rast 10% = laganini za uzeti godišnje 15%.

– evo vidite kako je tu bilo promjena i prilike za zaraditi.
– ja sam dosta kontrolirala tu dionicu tako da nisam dozvoljavala neki veći pad a isto tako kod rasta sam dosta kočila tu dionicu.

– ta dionica vam nije tip dionice za zaraditi neku veliku lovu, ali je dosta zgodna za sačuvati kapital (dosta sigurna dionica).
– ovo je tip dionice u koju treba investirati kad je zemlja u krizi, a mi smo i dalje u velikoj krizi.

– u kriznim vremenima ako investirate u dionice u RH jednostavno morate investirati u firme kojima je proizvodnja okrenuta izvozu preko 80%, te koje pozitivno posluju i dijele dividendu koja je duplo veća od oročene štednje.
– jako je važna i politika redovne dividende.
– a sama firma u krizi zarađuje 10-15% u odnosu na cijenu dionice na burzi.

– ispod 1.000kn ovo je svakako i dalje Best Buy dionica.

– I love this game.
Pozdrav !

Pričali ste da ste kupili HT i da je njegova dobra cijena na 200kn. On je trenutno 150kn.

HT.

– sve je pitanje vremena, kada sam to pisala !!!

– nekada kada mi je HT činio 60% portfelja cijena 180-200kn je bila fenomenalno dobra.
– tada je na to išla dividenda preko 15% plus još toliki rast cijene.

– INA i HT su me doslovno spasili u slomu burze, u najvećoj krizi sam i fenomenalno dobro zaradila za razliku od većine vas koji ste bili u građevincima i brodarima.

– u 2014. sam na ovoj temi jedan jedini put spomenula kupnju HT-a trejd na kojem sam zaradila cca 4kn po dionici.

– evo i vi spominjete cijenu 150kn, a danas je on išao i do 155kn, a to vam je 3.33%.
– evo da ste ga trejdali mogli ste zaraditi više nego godišnja kta. u banci.
– a što je tu bilo ???
– moje mišljenje, ne mora biti i točno.
– mirovinac koji je prošle godine ostvario najveći prinos cca 12%, krajem godine ruši svoj prinos jer je prilično velik, a rastom od 5kn u ovoj godini ostvaruje odmah na početku godine veći prinos od konkurencije jer mu je taj HT najveća dionička pozicija.
– trenutno ne preporučujem kupnju HT-a, iako ga imam nešto sitno

– I love this game.
Pozdrav !

Nece se usrecit s tim porezom !

– a nećete se ni vi s vašim portfeljom usrećiti.
– na temi “moj portfelj” sam pročitala i ne mogu vjerovati u što sve ne investirate.
– vaše investicije osim Rivjere su pravi horor.

– o.k. je u taj tip investicija kockarski investirati 5% (ukupno u sve te vaše, ne u svaku po 5%).
– taj tip portfelja je dobar za neku virtualnu igricu najportfelj, ali u tako nešto investirati vlastitu lovu ???

– I love this game.
Pozdrav !

Pa naravno. To sam i ja mislio. Čudi me da niste spomenuli najnižu lipu koju je dotaknula neka dionica i na kojoj je vas poklopilo, a nakon koje je sljedio rast do najskuplje lipe na kojoj ste tu istu dionicu nekome prodali. Ne vjerujem da vi pogađate u kunu kad bi vam to moglo biti nekoliko postotaka postotaka koje ste mogli dodatno zaraditi uvaljujuci dionice nama neznalicama. Sjećam se kako je branitelj1991(sad neki drugi nick) isto govorio kako je HT svima na 200kn zapravo preko dividende vratio novce i kako nitko nije izgubio. Čini mi se da je govorio kako je pun HT-a i IGH-a. Mislim da sad na ovoj cijeni ni HT vise nije profitabilan (u ukupnom smislu).

Ali ono što mene zanima Ivana draga je kako otvoriti hotel ostvarujući zaradu od nekoliko postotaka tj održavanjem portfelja na nuli? Uz inflaciju naravno. Jer vaše tehničke analize bi se posramio i sam veliki INVERTER

slazem se sa aliasom u svemu. ako se nevaram ivana7 je negdje navela da se ne zeli pravit vazna, ali da je prva na asku sa 100 000 000 kuna, a svi znaju da je to bio SM86(sumnjam da krene prodavat da bi dobila vise od 0,1% tog iznosa). u tom smislu sve je stvar interpretacije. nisam upoznat sto u hrvatskoj tocno spada pod hotel, ali ako vam pomaze – susjeda mi je naslijedila veliku kucu sa 6 apartmana i 7 soba i ima naziv vila hotel. nadam se da vam je ovaj primjer pomogao 😀

Ali ono što mene zanima Ivana draga je kako otvoriti hotel ostvarujući zaradu od nekoliko postotaka tj održavanjem portfelja na nuli? Uz inflaciju naravno. Jer vaše tehničke analize bi se posramio i sam veliki INVERTER

– moj prinos u 2014. je točno 20.59%.

– ali u 2014. vam na ovoj temi nisam reklamirala svoj portfelj, reklamirala sam kao najbolji portfelj, portfelj gospona Drevila koji je ostvario prinos od 25%.

– što vam je 25% malo ?!?!?!?!

– a vi gospon Alija idite se diviti svom idolu gosponu Inventaru na temi TA koji me redovito svaka 3mj. dođe zahebavati na ovoj temi isto kao i vi sada.

– kraj rasprave, ovo je tema Best Buy.

– cijelu 2014. na ovoj temi sam vam reklamirala portfelj koji je ostvario prinos od 25%, i molim vas budite bar malo zahvalni na tome.

– I love this game.
Pozdrav !

ali da je prva na asku sa 100 000 000 kuna, a svi znaju da je to bio SM86(sumnjam da krene prodavat da bi dobila vise od 0,1% tog iznosa).

– a što mislite koliko bi gospon xy dobio za većinu svojih bisera kad bi krenuo u rasprodaju.
– i zašto mislite kako se neće realizirati taj moj nalog od 100.000.000,oo kuna koji je nekada bio prvi na asku.
– ali je činjenica kako mi je ta dionica donijela dividendu koju 50% vas sigurno neće kroz plaču zaraditi za godinu dana.
– i još jedna sitnica, ta dionica mi spada u sporedne investicije, ali može donijeti i dobru zaradu, nikada se to ne zna, odnosno hdz zna.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close