– s malim zakašnjenjem.
– sve najbolje u Novoj 2015.
– 2015. će vam biti puno, puno bolja nego 2016.
– I love this game.
Pozdrav !
…. zavrsio na preko 25% plusa.
Informanka.
– 2014. sam zaključila s točno 20.59% prinosa.
– to je stvarno fenomenalan prinos, s dosta sigurnom igricom odnosno igricom na sigurne favorite.
– plan za prošlu godinu mi je bio 10-15%, ali uvjek prebacim taj zacrtani plan.
– stvarno nije teško zaraditi tih 10-15% jer preko 50% te zarade čine dividende a ostatak je prodaja kad je skupo i kupnja kad je jeftino te poneki vlakić.
– da mi jedna dionica u kojoj sam bila u top10 nije odradila rast od 100% taj prinos od 20.59% bi mi zasigurno bio u planiranom prihodu od 10-15%.
– svoj portfelj vam ne pišem jer je većina vas zločesta i zlonamjerna te jedva čekate kako bi mogli pisati sve najgore što se može o mojim investicijama.
– jedino zbog toga je moj portfelj tajna, ali prošle godine sam promjenila taktiku te vam na ovoj temi reklamiram portfelj gospona Drevila (dosta je slićan mojem portfelju).
– a taj portfelj je ostvario prinos 25%.
– gospon Drevil vam stvarno transparentno piše od kojih dionica i u kolikom postotku je sastavljen njegov portfelj.
– ja sam bila sigurna kako će taj porfelj (g. Drevila) postići puno bolji uspjeh nego moj portfelj jer su u njegovu portfelju bili zastupljeni hoteli.
– a ja sam minimalizirala hoteljere u svojem portfelju zbog dispezije jer sam vlasnica jednog hotela.
– u ovoj 2016. će gospon Drevil morati nešto mijenjati u portfelju ako želi postići prinos od 25%.
– ali taj portfelj je i dalje sasvim o.k. i na njemu se može očekivati siguran prinos od 10-15%.
– I love this game.
Pozdrav !
pa tko na ZSE ostvaruje dobit ?
– na ZSE oni koji su samo malo pametni ostvaruju dobit.
– na žalost velika većina 90% koju čine oni koji su puno pametni i oni koji nisu pametni ostvaruju gubitke velike ili male ovisno kako im je posložen portfelj.
– za ostvariti solidnu dobit od 25% 2014. niste trebali imati neko naročito znanje, dovoljno je bilo pratiti ovu temu i gledati što sve i u kojem postotku ima gospon Drevil.
– pratite ovu temu, čitaje što vam savjetujem, zaradite i vi !!!
– I love this game.
Pozdrav !
– s malim zakašnjenjem.
– sve najbolje u Novoj 2015.
– 2015. će vam biti puno, puno bolja nego 2016.
– I love this game.
Pozdrav !
Vrlo moguce da si u pravu
Zasto?
Evo kako sam ja kupovao ove godine. Otprilike jer ne zbrajam prinose
ATGR kupljen 660 prodan 790 (trebalo mi za druge stvari)
kupljen 930 prodan 1060
kupljen 990kn i jos ga imam
HIMR kupljen 220kn prodan 280kn (trebalo mi za druge stvari)
kupljen je po 180kn ali je to bilo prosle godine
Novo Nordisk 26€ još ga imam cijena 35.50€
AGQ kupljen po 70$ sad je 42 (srebro je kupljeno kao hedge)
SAPN kupljena po 200 prodana po 250kn
ADRS-p kupljen po 300 prodan oko 365kn
kupljen po 340 i sada dokupljeno i smanjeno na 330kn (još ga imam)
PLAG-R kupljena 3600kn (htio je kupiti po 2600 ali trebale mi pare za drugo)
70% portfelja je Novo i ATGR bio. Još vecinu čini ADRS-p. U ovo nisu ubrajane dividende
Ovo sam napisao samo kao primjer onima koji kupuju g.luposti i onda se čude kako su u gubitku. Dionice su kvalitetne i to je ono bitno. Ja spavam kao beba. Prošle i pretprošle godine su prinosi bili jos i veci jer sam imao korf i jadranku i viadukt (iako je bilo tesko uloziti u njega jer je građevina padala znao sam da će ZLZ potjerati dionicu koja je tada bila 200kn prilično visoko). Rizik se isplatio. Kupio sam još i ADPL oko 105 i prodao na oko 130kn. Znači ukupno sam u 3 godine kupio oko 10 dionica. Znači dionice koje imaju neko pokrice.
A mnogi će i dalje kupovati ŽNJLJ, KRŠ, ŠČĆĐ i njima slične i dalje se čuditi kako ne mogu zaraditi. Kupujte vrijednost, ne samo zato jer je nešto jeftino, a bilo je skuplje
A Ivana ti svoje prinose možeš okačiti mačku o rep jer dionice koje si zagovarala/zagovaraš nisu se pomjerile ili su u padu nekoliko godina. Ali kako je kolektivno pamćenje u nas Hrvata vrlo kratkotrajno (što se može vidjeti od izbora do izbora) mnogi bi ti mogli i povjerovati
Kupovao sam i neke dionice kao PODR, KOEI i LKRI ali su kupljene i prodane nakon bolje analize u tjedan dana s nulom ili sitnim minusom pa ih nisam nabrojao.
A Ivana ti svoje prinose možeš okačiti mačku o rep jer dionice koje si zagovarala/zagovaraš nisu se pomjerile ili su u padu nekoliko godina.
– gospon Alija, u 2014. na ovoj temi nisam reklamirala svoj portfelj.
– nikada u 2014. na ovoj temi nisam ni napisala koje sve dionice imam u portfelju.
– u 2014. na ovoj temi sam reklamirala jedan jedini portfelj, portfelj gospona Drevila, (jer ima dosta slićnosti s mojim portfeljem).
– gospona Drevila ne poznajem, ali znam koje dionice on ima, jer redovno o tome piše.
– a taj portfelj je ostvario prinos od preko 25%.
– a sada moje pitanje za sve vas, je li ovo što sam napisala istina ili je neistina ???
– a s mojim prinosima za koje vi pišete kako ih mogu okačiti mačku o rep ja sam napravila Hotel.
– I love this game.
Pozdrav !
Ajmo ovako. Koliko se promjerio KODT od kada ga zdušno hvalite? 0% u 3 godine. Pričali ste da ste kupili HT i da je njegova dobra cijena na 200kn. On je trenutno 150kn. Ja sam primjerice tada u firmi, svima koji su došli s vašom idejom o do-kupnji HT-a promjenio mišljenje i još su, hvala bogu, prodali HT. Ne da mi se tražiti, ali ima još mnogo takvih dionica. Lako je pričati priče da je ovaj ili onaj portfelj dobar, ali je vaš još bolji iako je tajan. Zašto ga tajiti kad vam uvijek toliko raste? Bojite se da vam netko ne pokupuje dionice pa da i on jadan ne zaradi?
Evo serija je gore napisao koliko je izgubio i samo zato sam objavio svoj portfelj da čovjek vidi kako se kupnjom kvalitetnih dionica mogu zaraditi novci. Nikad u 3 godine nisam objavio koliki sam imao prinos iako su mnogi pričali da vjerovatno gubim novce jer to nije moj interes na ovom forumu.
Moj je interes pomoći onima koji manje znaju da uvide neke greške iako oni trenutno misle da znaju sve. Znam to jer sam i sam nekad bio takav. Vi često pljujete po takvima, a to je najlakše.
Drago mi je da imate hotel i želim vam puno uspjeha