Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovo bi moglo biti dno(oko 4kn)…

po ćemu to zaključujete? ili onako … otprilike?

pošto nema odgovora, onda izgleda da je bilo onako…. otprilike[emo_cool]!

od oka izracunato [emo_smijeh]

da pokusam oziviti temu na kraju godine, od pedesetak dionica na zse koje pratim prvih pet bb mi izlazi (temeljem podataka iz q3 fi i sadasnjih cijena): jmnc, atgr, tuho, atln, auhr – prvu nemam (imao bi je da imam sedmeroznamenkasti portfelj), ostale imam.

Nije bitno koja dionica ima bilo kakav status kada na otvaranju ZSE nema NITI JEDNE transakcije …

...

Nikakvo čudo. Kupci bi kupovali jeftinije, prodavači prodali skuplje. Očito se nikome ne žuri a vrijeme prolazi. Vijesti nema ni dobrih ni loših

danas iznenadjenje, trgovina kratka ali slatka, vec mjesecima nisam osjetio pristojan trzaj na portfelju, danas da. kao kad cijelo jutro stojis na ribama a ono nista, a onda ti povuce iz ruke par metara najlona, a ti se zatim u cudu razbudjujes.

Je li se uvodi porez na kapitalnu dobit?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Za sada da, od 1.1.2016

No poznavajuci nase politicare nebi me iznenadilo da tu odluku promijene jos 17 puta do tada cisto da jos malo zeznu nas par koji investiramo u RH da se ne opustimo. Ipak je ovo drzava koja zakone i poreze mijenja svaki drugi dan pa ti planiraj nesto dugorocno.

Je li se uvodi porez na kapitalnu dobit?

Nece se usrecit s tim porezom !

pa tko na ZSE ostvaruje dobit ?

Sto sam napravio dobro a sto pogresno u 2014. godini, sto je donijelo dobitak, a sto zgubitak?
Vise je bilo dobrih poteza od losih, te sam zato zavrsio na preko 25% plusa.

Dobitak, svaki mjeren u desecima tisuca ili tisucama kuna donijeli su u ovoj godini:
-ostanak u tuhu unatoc zelji da ga kratim zbog probijanju postotne granice u portfelju, zadnji tuho sam kupio 5.6.2013. po 1320 kn i sada ga imam nesto preko 16% u portfelju.
-ostanak u plagu unatoc zelji da ga kratim zbog probijanju postotne granice u portfelju, zadnji plag sam kupio 30.1.2014. po 2550 kn i sada ga imam oko 12% u portfelju.
-ulazak u korf, prvi uzeo po 146,5 kn 18.12.2013 i nastavio kroz pocetak 2014.
-ulazak u auhr u ovoj godini, prosjek ulaska s troskovim 376 kn.
-ulazenje u atgr, prvi sam uzeo 11.11.2013. po 670 kn
-ulazak u ckml u ovoj godini, prosjek ulaska s troskovim 3335 kn itd.

Propustio zgubitak mjeren u tisucama kuna:
-pocetkom godine napustio viro po 615-645, propustio da prepolovim pare u njemu.

Zgubitak ili propusteni dobitak, svaki mjeren u tisucama kuna donijeli su:
-ostanak s 1/3 u adpl koji je okinuo dole oko ¼-1/3 vrijednosti, kako malo dionica moze napraviti lijepu stetu, trebao sam sve prodati kad je bilo povoljno prema cijeni ulaska.
-izlazak iz atln pocetkom 2014. kad je zica ostala bez uporabne, pokajnicki povratak je uslijedio kad sam odustao od cekanja da se koncesija rasplete, propustio rast od ¾.

Usao i izasao u vise manje nuli, ali s osjecajem da sam prevaren:
-mlnr

Krenuo sam ovo pisati vadeci stvar iz excela, tek sad imam pregled nad svime, omjer dobro/lose zvuci bolje nego sto sam ocekivao.

New Report

Close