Đe Lopina?
slavi zgoditak zvan BRIN … hvala lopina, ja ga se riješio ovih dana
Đe Lopina?
Moderator me demotivira.
Cenzura na SUNH,,AMDN itd.itd.
Na RIVP tri mjeseca totalna medijska blokada.
Što napišem to mi izbrišu.
Portfelj u padu.Veći gubici na JDPL i ADPL nego dobit na BRIN,LCDS i SLPF u zadnja
dva tri mjeseca.Ostalo u stagnaciji.
Prinos od početka godine još uvijek visokih 35%,ali pred tri ,četiri mjeseca bio sam i na preko 50%.
Moderator me demotivira.
Cenzura na SUNH,,AMDN itd.itd.
Na RIVP tri mjeseca totalna medijska blokada.
Što napišem to mi izbrišu.
Portfelj u padu.Veći gubici na JDPL i ADPL nego dobit na BRIN,LCDS i SLPF u zadnja
dva tri mjeseca.Ostalo u stagnaciji.
Prinos od početka godine još uvijek visokih 35%,ali pred tri ,četiri mjeseca bio sam i na preko 50%.
[/quote]
I ja sam se pitao gdje si, drago mi je da si tu. Meni sve crveni, sa 35 i nesto% klizim prema 30%, ali valjda i cijeli zse. Ovo je sezonska pojava,od 2009. redovita u ovo doba godine, do sada je zavrsavala s dnom varijabilno, od sredine 11. do sredine 12. mj. Evo nesto za tehnicare, da traze oblike u zemlji crtica.
I ja sam se pitao gdje si, drago mi je da si tu. Meni sve crveni, sa 35 i nesto% klizim prema 30%, ali valjda i cijeli zse. Ovo je sezonska pojava,od 2009. redovita u ovo doba godine, do sada je zavrsavala s dnom varijabilno, od sredine 11. do sredine 12. mj. Evo nesto za tehnicare, da traze oblike u zemlji crtica.
danas pao godisnji porast na 27,2%
danas pao godisnji porast na 27,2%
Informanka.
– evo burza odnosno Crobex danima već pada.
– jedino gospon Drevil piše kako mu stoji portfelj (gubitak cca 7%).
– i kod mene je gubitak od cca 2.5%, 9/10 portfelj mi je bio na ATH.
– tu vam pišem o 5-6 investicija a trenutno sam prisutna u cca 20 investicija.
– u portfelju imam dosta stabilnih dionica tipa SM86 na koje ova kriza iliti pad nema nikakav utjecaj.
– imam dosta dionica koje ima i gospon Drevil ali u manjim postotcima tako da ni to nije bitno utjecalo na portfelj.
– možda ste uočili kako u kriznim vremenima najmanje padaju dionice koje dijele solidnu dividendu i imaju o.k. poslovanje.
– ovakva vremena su idealna za počistiti portfelj od raznoraznog brzopadajućeg smeća, evo na 5 investicija mi je proradio stop-loss.
– trenutno sam povećala keš poziciju, te gledam što kupiti.
– kvalitetnih dionica tipa SM86 niti nema na nekoj realnoj prodaji.
– zanimljiv mi je KODT na ovom sniženju, ali kada postavim relativno veće naloge samo me liparite.
– mjerim jednu dionicu nije baš jeftino…
– imate li vi neke ideje ??????????
– I love this game.
Pozdrav !
RIVP.
– gledam i proučavam ovu dionicu.
– mali tvz. dioničari-pušioničari na jednom blogu dižu je u same nebeske visine.
– ma nije bitno što su oni u par dana tu popušili cca 25%, bitan je potencijal dionice.
– e sada p/e 22.71 govori kako je ovo i na ovom padu od 25% zrelo za prodaju.
– BVPS 13.84 isto govori kako je ovo skupo.
– hvale se velikom i izdašnom dividendom od nezamislivih 2.62% .
– pa meni banka bez ikakvog rizika daje 3% (ops. ima jedan rizik i kod banaka, država vam može uzeti vašu lovu).
– e sada po mojim mjerilima FA totalno bezvezna investicija.
– ali na ovoj dionici nikako ne smijemo zanemariti financijsku snagu iliti ludost sekte i njihovg idola.
– preporuka, ovo svakako gledati kupiti na nekim nižim cijenama, ili čekati ebolu koja će joj dotući cijenu.
– stvarno je veliki grijeh ne ošišati tu sektu i njihovog idola.
– trenutno nemam ovu dionicu.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana7 – podaci za rivp su podaci prije spajanja sa korf i vlho, tako da to neznam koliko je mjerodavno. nije da je branim ali moramo biti objektivni
Sto se tice portfelja moj je na +20%, zadnjih dana pad za cca 10%
RIVP.
– gledam i proučavam ovu dionicu.
– mali tvz. dioničari-pušioničari na jednom blogu dižu je u same nebeske visine.
– ma nije bitno što su oni u par dana tu popušili cca 25%, bitan je potencijal dionice.
– e sada p/e 22.71 govori kako je ovo i na ovom padu od 25% zrelo za prodaju.
– BVPS 13.84 isto govori kako je ovo skupo.
– hvale se velikom i izdašnom dividendom od nezamislivih 2.62% .
– pa meni banka bez ikakvog rizika daje 3% (ops. ima jedan rizik i kod banaka, država vam može uzeti vašu lovu).
– e sada po mojim mjerilima FA totalno bezvezna investicija.
– ali na ovoj dionici nikako ne smijemo zanemariti financijsku snagu iliti ludost sekte i njihovg idola.
– preporuka, ovo svakako gledati kupiti na nekim nižim cijenama, ili čekati ebolu koja će joj dotući cijenu.
– stvarno je veliki grijeh ne ošišati tu sektu i njihovog idola.
– trenutno nemam ovu dionicu.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana7 – podaci za rivp su podaci prije spajanja sa korf i vlho, tako da to neznam koliko je mjerodavno. nije da je branim ali moramo biti objektivni
– zahvaljujem na inf.
– ali spajanjem ti podaci mogu biti gori ili bolji ili postoji opcija samo bolji.
– sada se dvoumim,
– kupiti nešto što je zanimljivo burzovnoj publici, a mene osobno ne privlači.
– ili kupiti nešto što zarađuje 20% godišnje a nije zanimljivo burzovnoj publici.
– ili ne raditi ništa i čekati.
– ponekad mi super dođe i poneka ideja od gospon Lopine.
– imate li vi koju ideju ????????
– I love this game.
Pozdrav !
– imate li vi neke ideje ??????????
– I love this game.
Pozdrav !
Cekam IPO male firmice.
Treba gledati kome je nafta veliki postotak troskova. Generalno niza cijena goriva bi trebala biti pozitivna za potrosnju.
A zna li se što niža cijena nafte govori o stanju svjetske ekonomije?
A zna li se što niža cijena nafte govori o stanju svjetske ekonomije?
upravo tako ! triba se samo sjetiti da je 2008 skliznula na 30 $ a da su dionice do 30% i indexi do 10% rokali dnevno