Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kod dionica, a i na forumu, nikome ne vjerujem, odnosno vjerujem samo u sebe.

Nije mi jasno, ako nikome ne vjeruješ, zašto onda tražiš savjete. Izgleda da sam ja pravilno shvatio te upite kao obične retoričke fraze. Zato se nikad niti ne javljam na takvo što.
Meni se čini da se tu radi puno više o samopromociji nego o ozbiljnom investiranju, jer i najgori investitori se mogu hvaliti post festum, tj kad sve prođe.
A kao što je poznato najgora je naknadna pamet, ona ne služi ničemu.

PS: Ja volim svačije mišljenje pročitati ako je argumentirano. Ako nije ne čitam.

Ljubo Jurčić, bivši ministar gospodarstva: " S ekonomskog gledišta, dionice Ine ne isplati se dati ni bivšim zaposlenicima ni umirovljenicima i braniteljima jer je riječ o nacionalnim resursima kojima trebaju upravljati profesionalci koji će Ini povećati vrijednost i razviti je." Zagreb, 29.04.2006.g

U prošlom investitoru je bio članak o certifikatima. Certifikati su odlična stvar za tržište kad postoji potražnja za njima. Tada je bankama jedini interes pretvoriti keš u dionice i lupaju po asku bez obzira u kakvom je stanju tržište.

Mišljenja sam da su upravo oni zaslužni/krivi što ove godine još nismo imali značajniju korekciju. U dva navrata nakon što je tržište došlo do vrha i počela korekcija upravo su strane banke okrenule trend lupajući po prodaji na blue chipovima i izvukle tržište iz veće korekcije.

Isto tako probajte sami zaključiti kako će certifikati djelovati na tržište kada banke počnu prodavati dionice. Bankama je svejedno da li cijene dionica rastu ili padaju one zarađuju na proviziji između kupnje i prodaje.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

ivana7: ” – kod dionica, a i na forumu, nikome ne vjerujem, odnosno vjerujem samo u sebe. ” Nije mi jasno, ako nikome ne vjeruješ, zašto onda tražiš savjete. Izgleda da sam ja pravilno shvatio te upite kao obične retoričke fraze. Zato se nikad niti ne javljam na takvo što. Meni se čini da se tu radi puno više o samopromociji nego o ozbiljnom investiranju, jer i najgori investitori se mogu hvaliti post festum, tj kad sve prođe. A kao što je poznato najgora je naknadna pamet, ona ne služi ničemu. PS: Ja volim svačije mišljenje pročitati ako je argumentirano. Ako nije ne čitam.

– nije točno.
– ako ti na ovim stranicama njih desetak napiše kako će neka dionica rasti, budi siguran kako će i rasti, treba ju jednostavno kupiti, nema veze o kojoj se dionici radi, ako masa vjeruje u dionicu to sigurno i raste.
– puno smo imali takvih slučajeva.
– a opet nekim investitorima vjerujem, i jednostavno treba pratiti njihova ulaganja.
– kod svojih ulaganja ne pišem post festum.
– u pravu si, lako je nakon bitke biti pametan.
– ali ja stvarno i pišem kad uđem u neku veliku investiciju.
– np. sigurno sam puno puta pisala, upisala puno paketa INE, dokupila puno INE, i jedna od rijetkih koja je pisala uz gospodina Mreicha i još neke o INI, pa pisala sam i pola portfelja u INI.
– tada INA nije bila na 3330kn, znači nije bilo pisanja post festum, isto vrijedi i za PLVA, VIRO …
– točno je kako ja rijetko savjetujem, ali mogu slobodno komentirati svaku dionicu jer imam veliki portfelj.

– evo jedan savjet i od mene.
– sutra pretpostavljam rast INE na 3.400kn.
– ali opet taj savjet nije dobar za male investitore jer očekujem ipak skromni rast.
Pozdrav !

Di ima takvih sa sto posto u kratkom roku? I ja bi malo takvih kupio. Kad malo bolje razmislim bio bih prezadovoljan i sa 50% u kratkom roku.

– ima ih prijatelju dragi .
– samo ih treba pronaći.
– evo savjet samo za tebe, ali svi će ga i pročitati, nema veze.
– HT samo kupi, Ivana ti garantira zaradu od 50% i to samo za šest mjeseci, to je prvi savjet kako bi bio prezadovoljan.
– drugi savjet.
– kupi HEP, e tu češ moći biti duplo zadovoljniji jer vidim zaradu od 100%.
– treći savjet.
– ipak to su IPO-i koje treba prićekati.
– e sad moraš samo paziti kako do tih IPO-a ne popušišiti lovu na nekim navlakušama, rekla bih i koje, ali ipak kolegama s foruma ne želim kvariti posao.
Pozdrav !

Mislim, ivana, bez uvrede ali ta 2 prijedloga su totalno bezveze jer o ta 2 IPO-a vec pricaju kao zicerima i bakice na Dolcu.

Evo malo za promjenu 10 dionica čiji izvještaji trebaju biti objavljeni uskoro ( vjerovatno ovog tjedna ) koji bi mogli znatno djelovati na cijenu dionica:

01. ADPL
02. ATPL
03. BLSC
04. FNVC ( konsolidirano 2006 i 1q 2007 )
05. INA ( utorak )
06. JDPL
07. THNK
08. TNPL
09. TNSA
10. UNPP

Mislim da će nakon tih objava tržište polako ući u zatišje, ako ne bude nekih novih dionica ( Magma i sl. )
tj. da općenito neće biti nekih velikih cjenovnih skokovai da će se Crobex zadržati između 4600-5000.

Mislim, ivana, bez uvrede ali ta 2 prijedloga su totalno bezveze jer o ta 2 IPO-a vec pricaju kao zicerima i bakice na Dolcu.

HT 25% 6 mjeseci, 1g. 35-40% ( čak i manje ako ne riješe DTK)
Hep 50% 6 meseci 80 % 1g.

Zapamtite da HT ima većinskog vlasnika, Hep država neće nikad prodati preko 51%.
Ipak Ina je nafta, proizvod koji je poskupio 100% u nekoliko godina i još će biti skuplji.

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Ako izvješće Ine ispuni očekivanja Ina je brzo na 3600-3700, ta cijena će dočekati mol za free buy.

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Argumenti su već pobijedili. Vidi koliko Vas je tamo, mala skupina ali odabrana. Lijepo se možete igrati sami sobom.

Pisem i citam na obadva foruma. To radim pod istim nickom. Mislim da i na jednom i drugom ima svega i svacega (korisnog i gluposti, navlakusa i iskrenih postova). Znaci li to da sam los, pokvaren i zao ako citam i pisem i na drugom forumu? Zar je ovdje sve cvijece i elita a tamo shrot? Takva karakterizacija mi se ne cini fer i nisam siguran da bas stoji. Bez uvrede.

skype - ivek1234

– ma ne vrijeđam se Aliene, simpatično mi je tvoje pisanje kao skromnog ulagača, ali ne bojim se za tebe.
– samo ovaj gospodin koji mi je uputio to pitanje mogao bi čitati i forum mojnovac, a tamo je opasna ekipa, mogla bi ga odvratiti od te kupnje.
– i za INU su isto penzići po staračkim domovima pričali kako je zicer, ali hebi ga, puno Vas to nije vidjelo.
– ponavljam.
– greške činimo kako bi iste mogli ponoviti.

– pohvale Znancu, kod njega uvijek ima dobrih prijedloga, mogao bi se i još netko potruditi,
– a ja kao i obično, nadam se kako Vas bar dobro zabavljam na ovoj temi.
Pozdrav !

– pohvale Znancu, kod njega uvijek ima dobrih prijedloga,

– slažem se i pridružujem pohvalama Znancu
– a i vama pohvale za jezgrovitost izlaganja misli

– ma ne vrijeđam se Aliene, simpatično mi je tvoje pisanje kao skromnog ulagača, ali ne bojim se za tebe.
– samo ovaj gospodin koji mi je uputio to pitanje mogao bi čitati i forum mojnovac, a tamo je opasna ekipa, mogla bi ga odvratiti od te kupnje.
– i za INU su isto penzići po staračkim domovima pričali kako je zicer, ali hebi ga, puno Vas to nije vidjelo.
– ponavljam.
– greške činimo kako bi iste mogli ponoviti.

– pohvale Znancu, kod njega uvijek ima dobrih prijedloga, mogao bi se i još netko potruditi,
– a ja kao i obično, nadam se kako Vas bar dobro zabavljam na ovoj temi.
Pozdrav !

Pohvale i tebi i znancu i savjetima, samo za ta dva zicera sam i ja amater znao. Ja sam od vas kao iskusnjara očekivao neki zicer koji ja ne znam ( tipa ingra imunoločki i slično )

New Report

Close