Mene ne spominji….baš radi Drevila, uzela sam si malo proučiti te
gluposti na internetu…da se mogu s njim bar razgovarati o financiranju..
Pa, gledajući fondove, pitam se u kojem si ti..jer ima njih dosta kojima
ružice baš ne cvjetaju…
Sad si počela reklamirati i ove koje ti stoje već godinama na istoj cijeni..?
U naputcima šie..slabo likvidne..mali prinosi…i sl….to su te?
Financijski meštar mi je danas reko…radi po svom i samo po svom..nikoga ne slušaj…! Pa, tako će i biti.
Znaš što je nabitnije u poduzetništvu? Stvaranje vrijednosti…!!! Na ovaj, onaj – lijevi ili desni način…nevažno. Ako ćemo to mjeriti, dijete drago…bit ćeš žalosna.
Vidiš, mali dioničari su šutili dok si ti pušila cijenu s KODT-om..i prodavala u minus…..koliko 2- 3 godine ..? ili manje
Dionice ! Dionice ! Dionice !
KODT.
– sada tu ulaze na većem prometu AZ OMF kat.A, ERSTE, PBZ.
– a to nosi i porast cijene.
– godinama sam se igrala MM na ovoj dionici.
– i svake godine se tu dalo o.k. zaraditi plus dividenda.
– i sada mi ta dionica spada u veće pozicije.
– ali na žalost gospođa Miami ne može vidjeti kolika je ta moja pozicija te nema onih smješnih komentara kada je pisala kupila je jednu dionicu, prodala je 2 dionice.
– cijena se tu dobro digla, a poslovanje će ove godine biti isto kao i prošle godine.
– nedavno sam pročitala jednu stranu analizu za taj sektor transformatore te predviđaju godišnji rast naruđbi 6-7% do 2020.
– detaljno je napisano koliko za koje transformatore, koliko za koje regije.
– budućnost puna struje.
– po rastu naruđbi i na KODT se vidi to značajno povećanje proizvodnje.
– ali tek rastom marži (koje su sada na minimumu) tu će doći i do značajno povećane dobiti.
– ovi veliki investitori koji trenutno tu investiraju očito idu na dugoročnu veliku dobit.
– e sada hoće li oni ovo čudo još dizati ili neće nemam pojma,
– ali više sigurno neće biti jeftine kupnje.
– I love this game.
Pozdrav !
Odlična godina iako tako nije izgledalo na početku. Za sada +22%. Ipak sam zadnjih 10-ak dana skratio pozicije u turistima. Prodao HBRL, Adris i većinu ACI-ja te kupio nešto erste obveznica. Za sada mirujem i čekam izvješća za 3Q.
gdje se kupuju te obveznice i kakav je prinos?
Meni su ovo fantasticne gluposti. Vjerojatno da svaka firma radi specifikaciju radnih mjesta i
da nece za sobaricu staviti inzinjera strojarstva, no opet se radi klasifikacija djelatnika i uzimaju se najbolji. Osim toga turisti daju sasvim solidne place, koje su vece nego u ostalim sektorima.
Gledanja turista po dobiti i govoriti da su oni nisko profitabilni je isto tako jedna velika glupost. Koja to industrija ima marzu 40%? To sto je iskazana dobit mala je samo knjigovodstvena politika. Kako mislite da onda turisti svake godine uloze tolike milijune u investicije? Kako to da jedna lrh kupi hcvt i da se hcvt toliko unaprijedi poslovanje, da ce se on sam za 4 god isplatit. Nigdje trenutno nema tolike zarade kao u turistima i to vam je burza vec vise puta pokazala.
Kako gledati na adpl koji podigne kredit da bi isplatio dividendu? Dali je to visokoprofitabilna firma sa marzom od 8%?
Turiste nemojte sam tako odbaciti, jer oni stvaraju novu vrijednost i u ovim trenucima jedini su koji nesto ulazu u rh. Vi ih niste prepoznali ni na povijesno niskim razinama, pa bi bilo cudo da se sada malo potrudite i proucite ih.
Tehnoloska ima oko 40% redovito.
Poneki farmaceuti.
Dakle, prodavatelji znanja.
Ma ne turisti, ne kupujem ciglu.
Ne kazem da su losi za diverzificirati nego kazem:
a) nisu profitabilni
b) kapitalni prast koji se dogodi nema veze sa porastom profitabilnosti
c) ako uzmemo a i b u obzir nema prostora za ovakav rast dalje.
Nisam ih repoznao jer ne vidim uspjeh u njima.
Svoje su (po meni ) odradili uglavnom, raslo se ne na rastu profitabilnosti nego spekulativno i vezani su za zemlju sa jako losom gospodarskom politikom.
Mislim da se to bude vrlo brzo vidjelo.
I po meni su turisti trenutno realno vrednovani i daljnji rast ce ovisiti iskljucivo o njihovim poslovanju. Tek nedavno sam otkrio zasto iskusni dionicari ulazu samo u A tvrtke- jer se tamo stanje moze procijeniti na osnovu izvjesca, dok je kod drzave slucaj da prodaje nesto, a ne zna ni sama sto.
Domach ako gledas hmst onda je to spekulacija, kod himr imas porast profitabilnosti, ali i to je spekulacija druge razine. Turisti razlicitim tehnikama skrivaju svoju dobit, to se najljepse vidi u izvjescima za 3q i 4q. U 3q im je dobit prilicno visoka, ali u 4q to sakriva radi manjeg poreza. Neki po bilancama nekretnine amortiziraju za 20 god, a pokretnine za 3 god. Osim toga svi su dosta ulagali. Imamo recimo plag koja je preuzela istt i za 8 god ce isplatit istt kroz njeno poslovanje. Radilo se o 120 milijuna eura. Imamo lrh koja je kupila hcvt za 25milijuna eur i sada puca na hotele bernardin za 30 milijuna eura i sve ce to biti isplaceno u 8 god. Po meni se na takve brojke nije isplatilo ni graditi apartmane, jer na burzi kupis gotov posao i samo gledas kako raste.
Kamp jedinice imaju marzu od preko 50% i mislim da su one najprofitabilniji na zse.
Miami ako se trenutno punis dionicama mislim da si fulala tajming i opet ces doci u minus. Meni je ostala
jos samo jedna dionica i s njom mislim prezimit na zse.
Odlična godina iako tako nije izgledalo na početku. Za sada +22%. Ipak sam zadnjih 10-ak dana skratio pozicije u turistima. Prodao HBRL, Adris i većinu ACI-ja te kupio nešto erste obveznica. Za sada mirujem i čekam izvješća za 3Q.
[/quote]
ako imas agram brokere odi u meniju na podmeni zvan obveznice
imas cak i obveznice ministarstva financija
Vidiš, mali dioničari su šutili dok si ti pušila cijenu s KODT-om..i prodavala u minus…..koliko 2- 3 godine ..? ili manje
Dionice ! Dionice ! Dionice !
KODT.
– sada tu ulaze na većem prometu AZ OMF kat.A, ERSTE, PBZ.
– a to nosi i porast cijene.
– godinama sam se igrala MM na ovoj dionici.
– i svake godine se tu dalo o.k. zaraditi plus dividenda.
– i sada mi ta dionica spada u veće pozicije.
– ali na žalost gospođa Miami ne može vidjeti kolika je ta moja pozicija te nema onih smješnih komentara kada je pisala kupila je jednu dionicu, prodala je 2 dionice.
– cijena se tu dobro digla, a poslovanje će ove godine biti isto kao i prošle godine.
– nedavno sam pročitala jednu stranu analizu za taj sektor transformatore te predviđaju godišnji rast naruđbi 6-7% do 2020.
– detaljno je napisano koliko za koje transformatore, koliko za koje regije.
– budućnost puna struje.
– po rastu naruđbi i na KODT se vidi to značajno povećanje proizvodnje.
– ali tek rastom marži (koje su sada na minimumu) tu će doći i do značajno povećane dobiti.
– ovi veliki investitori koji trenutno tu investiraju očito idu na dugoročnu veliku dobit.
– e sada hoće li oni ovo čudo još dizati ili neće nemam pojma,
– ali više sigurno neće biti jeftine kupnje.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Pa više je likvidnija pekara “KOD MATE” u dub. ulici u Splitu nego taj tvoj KODT.
Đaba i dobra dionica i firma ako nije likvidna….a sad netko sa svojim
novcem može kao izigravati likvidnost da privuče “ovčice” koje naša ” Frizerka Ivka” kao onda šiša.
Mokri snovi i relativiziranje stvarnosti su percepcijski i empirijski veliki stimulans pun dopamina…Rekao bih čak i mazohistički….no tko sam ja da sudim..[emo_beztona]
P.S.
ZVZD moja miljenica na kojoj sam trenutno u pušingu je spejs šatl što se tiče likvidnosti za razliku od kodt.
Jbg osjetljiv sam na majonezu i kolače a nebi se reklo na meni..[emo_namigusa]
Slažem se s Ivkom glede KOSN, KOTR, KODT.
Međutim, SM86 previše ovisi o volji Juroslava – nikada ne znaš kada će iskazati dobit, kada gubitak, kada mu zatreba novac pa predloži dividendu…..itd. nemam ja živce za tako nepredvidive[emo_vrtimise]
[/quote]
ako imas agram brokere odi u meniju na podmeni zvan obveznice
imas cak i obveznice ministarstva financija
[/quote]
fima to nema. niti sam ja soroš pa da imam milijarde za obveznice. s obzirom na stanje u državi mislim da su rh obveznice rizičnije od pojedinih dionica.
[/quote]
fima to nema. niti sam ja soroš pa da imam milijarde za obveznice. s obzirom na stanje u državi mislim da su rh obveznice rizičnije od pojedinih dionica.
[/quote]
A tko kaže da trebaju milijarde za obveznice? Upravo suprotno, RH obveznice su povoljne i manje rizične od većine ZSE dionica, poglavito nakon ulaska u EU.