Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čuo sam da se Reiffeisen nakupovao TNSA!!Ovu dionicu nemam u portfelju.Zna li netko više o ovome?

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

– nadodala bih još nešto vezano uz ptrethodni moj post, tema INA.
– Šuker, radnici INE dobijaju dionice vjerojatno na jesen.
– neki su računali i na malo jeftiniji dokup INE, nažalost zasad ništa od toga.
Pozdrav !

Pozdrav i savjetujte me preko vikenda, što kupiti, što prodati, koliko biti u keš poziciji…..

Kakva keš pozicija, draga gospođo, pa sama ste nedavno pisala koliko nosi vezana štednja.
Ovdje će još dugo biti dobro, osobito gdje još država ima svoje… a tu je i regija, još godinama.

[color=black][/color]

– nadodala bih još nešto vezano uz ptrethodni moj post, tema INA.
– Šuker, radnici INE dobijaju dionice vjerojatno na jesen.
– neki su računali i na malo jeftiniji dokup INE, nažalost zasad ništa od toga.
Pozdrav !

viš tu si u pravu, mnogi su se nadali da bu bilo povoljnih dionica ine za kupit od radnika i penzića, ali sad izgleda ništa od toga do jeseni. a možda i kasnije.

btw prodaja je jedna od najtanjih koje sam vidio u zadnje vrijeme

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

Kakva keš pozicija, draga gospođo, pa sama ste nedavno pisala koliko nosi vezana štednja. Ovdje će još dugo biti dobro, osobito gdje još država ima svoje… a tu je i regija, još godinama.

– keš pozicija, ni meni nije bilo potpuno jasno što je to.
– sad možete raditi kao i gospodin Mreich, sve u dionicama, prodajete ono što Vam je najviše naraslo i dokupljujete ono što Vam je palo, ima ipak dosta različitih metoda.
– tako sam i ja isto mislila, samo kad sam željela nešto jeftino dokupiti nisam imala novaca, a dionice koje imam opet nisam željela jeftino prodati.
– ne znam koliko sam jasna, ali keš pozicija je slobodan novac kod brokera za brzu akciju, nikako novac koji je oročen na banci, a i moj tekući je na pozitivnoj nuli.
– e sad je jedino pravo pitanje koliko biti u keš poziciji.
– a meni je jako teško biti u toj keš poziciji, takoreći neizdrživo.
– tako sam se ovaj tjedan dobro istrošila na burzi, sada keš pozicija 10%.
– kupovala sam pretežno one dionice koje neće padati u možebitnoj korekciji, odnosno samo one koje će u kratkom roku rasti 100%.
Pozdrav !

kupovala sam pretežno one dionice koje neće padati u možebitnoj korekciji, odnosno samo one koje će u kratkom roku rasti 100%. Pozdrav !

a zašto nisi kupovala samo one koje će rast 100%,a ne ”pretežno” te.[smiley8] niš ne kužim

– kupovala sam pretežno one dionice koje neće padati u možebitnoj korekciji, odnosno samo one koje će u kratkom roku rasti 100%.

To je odlična strategija ulaganja! kupovati samo dionice koje će u kratkom roku rasti 100%, a neće padati u korekciji! Od sada i ja kupujem samo dionice koje će rasti 100% u krakom vremenu, samo da si kristalnu kuglu donesem iz podruma.

@ivana7
Kao što ti vjeruješ u INU, moje investicije idu u smjeru turista već od početka godine.Svaku slobodnu lovu upucam u LRH jer dugoročno u njoj vidim veliku mogućnost rasta.Za spomenuti je da se dionice neprivatiziranih turista ARNT,HIMR i naravno LRH nisu micale za vrijeme proteklih malih korekcija na našem tržištu, što mi u portfelju drži male pomake prema dolje u vrijeme korekcije. Kratkoročno mislim da će INGR dostići 40.000 vrlo brzo, a onda mali zastoj;također HDEL kratkoročno 1.000. Moje skromno mišljenje na temelju trenda ovih spomenutih,a ne na temelju analiza koje kod nas na tržištu već odavno nemaju smisla. Tko voli, nek izvoli! Puno sreće svima u trgovanju!

– kod dionica, a i na forumu, nikome ne vjerujem, odnosno vjerujem samo u sebe.
– LRH kupila sam ju na cca 3.500, odradila mi je već lijepi rast, samo se je nekako dobro ukopala na ovim cijenama od 5.000 – 5.500kn, do novih vijesti sigurno neće gore, na njoj se igraju fondovi i oni odlučuju.
– ARNT potpuno se slažem, samo što sam ju prodala, lijepa zarada na njoj, nekako se je i ona zabetonirala na ovim cijenama, ako se što zaigra ponovno se vraćam.
– HIMR kad sam ga trebala kupiti nisam imala keša, poslije na njemu nisam vidjela rast od 100% te ga nisam ni kupovala.
– TNSA kupila nešto malo na cca 7.000kn toliko da sam u igri, ne znam puno toga o toj dionici.
– INGA i HDEL potpuno se slažem, samo tu vidim mali rast, a ne rast od 100% te me također ne zanimaju, a na HDEL sam već odigrala jednu igru, nisam ni ja vjerovala kako će to ovoliko narasti i još uvijek biti interesantno, i ja pogriješim, ali je najvažnije na svojim pogreškama i dobro zaraditi.
Pozdrav !

ivana7: ” kupovala sam pretežno one dionice koje neće padati u možebitnoj korekciji, odnosno samo one koje će u kratkom roku rasti 100%. Pozdrav ! ” a zašto nisi kupovala samo one koje će rast 100%,a ne ”pretežno” te.[smiley8] niš ne kužim

– najdraže je meni što ste Vi upravo s prvim postom imali za potrebu komentitrati moje pisanje.
– nemojte se drugi put sramiti staviti i svoje preporuke.
– ne mogu svaki put ni ja pogoditi.
– “pretežno” kupujem one dionice za koje mislim kako će mi odraditi mali rast, INA, ERNT, ADRS ali redovito griješim i zarade su mi cca 100%.
– na nekima pravim i puno veće greške, np. VIRO tu sam u plusu 200%, a puno ga nakupovala.
– pišem ti ja na temi VIRO, a i na nekim drugima, ali ove moje investicije ti nisu intresantne tu na forumu, imam osjećaj kako me samo fond menageri prate, a bolje oni nego Sasko i ekipa.
– ali tako ti je to, tko radi taj i griješi.
– zadnja veća kupnja je bila na IPKK kako vidim moglo bi i tu doći isto do velikih grešaka.
– nisam ti ja vrhunski investitor koji dnevno uvećava svoj portfelj za 10%.
Pozdrav !

– kupovala sam pretežno one dionice koje neće padati u možebitnoj korekciji, odnosno samo one koje će u kratkom roku rasti 100%. To je odlična strategija ulaganja! kupovati samo dionice koje će u kratkom roku rasti 100%, a neće padati u korekciji! Od sada i ja kupujem samo dionice koje će rasti 100% u krakom vremenu, samo da si kristalnu kuglu donesem iz podruma.

– ima više načina, osim kristalne kugle, a čisto sumnjam i kako ju imaš.
– možeš bacati štapiće kao naš indijanac.
– može ti kućni ljubimac odeediti što ćeš kupiti.
– a možeš se poslužiti i TA i ostalim vrađbinama.
– vidim po slici da si neki taliban, pa možda i Vi imate neke orginalne metode.
– ima jako puno metoda samo se moraš odlučiti za onu pravu.

– samo nažalost za pravu metodu trebaju i pravi savjeti, a ni ti nisi dao nikakav savjet.
Pozdrav i molila bi koji savjet kako bi ga mogli i komentirati.

Može li netko komentirati sve veći broj HR dionica sa tzv. turbocertifikatima na austrijskom i njemačkom tržištu ? ( postoje i open end certifikati , ali oni uglavnom uzimaju košaricu dionica.)
vidi (http://erstebank.testingneu.fait.at/fait/leverages_list.php?faitSortField=gear&faitOrder=&faitSid=c8663c61bbc2b85ed0625d7343c8724f&faitDo_search=2)

Nije mi baš jasno na kojem principu rade, ali vidim da je većina startala sa 22.3.2007, a datum završetka je 31.3.2008.
Navodno da turbocertifikati nude zaradu veću od proporcionalnog rasta dionice, ima i kalkulator npr za PBZ link je

http://erstebank.testingneu.fait.at/www/loadpage.html?object=/certificate/detail_turbo.php&faituIsin=AT0000A058K9&faitRicCode=A316521444&faitView=calculator

Pronašao sam certikate za INA, ADRS, PBZ, PTKM , PODR, CROBEX.

Može li netk stručan prokomentirati na kojem principu rade certifikati , te što mi možemo očekivati kod nas na tržištu vezano uz dotične turbocertifikate.

To je odlična strategija ulaganja! kupovati samo dionice koje će u kratkom roku rasti 100%, a neće padati u korekciji! Od sada i ja kupujem samo dionice koje će rasti 100% u krakom vremenu, samo da si kristalnu kuglu donesem iz podruma.

Di ima takvih sa sto posto u kratkom roku? I ja bi malo takvih kupio. Kad malo bolje razmislim bio bih prezadovoljan i sa 50% u kratkom roku.

New Report

Close