[emo_palacg]
[emo_palacd]
Drevil, mani se psihoanalize investitora…na ZSE burzi…to su
jedna grupa poduzetnika…TO SU ONI KOJI UZIMAJU.
a ja spadam u drugu grupu poduzetnika…TO SU ONI KOJI DAJU….
Da bi poduzetnik nešto mogao dati – mora to znati stvoriti…
Kupnja dionice iza koje stoji ……XY za mene nije znanje ni sposobnost.. a najmanje kreativnost…..koliko ćeš od toga imati
koristi , vidjet ćeš uskoro.
Ti ne kužiš ono bitno. Poduzetnik koji sebe smatra bojim od drugog- neće kupiti dionice koje kojima stvara vrijednost nesposobnijem od sebe.
To je poanta , zašto miami – NEĆE kupiti te dionice.
Ako se ustrajno smanjuje, to sigurno uzrokuje POVEĆANJE.
Smanji snagu gore i tako uvećaj donje. Kada dobiješ unutarnju snagu, nastaje POVEĆANJE. Smanjenje, gubitak, je početak rasta. Povećanje, dobitak, je početak pada. Nakon smanjenja dolazi porast, nakon dobitka dolazi gubitak.
Da bi znali nesto procijeniti u vrijednosti trebamo znati:
koliki nam prinos treba ( gluposti o ajmo zaraditi 1000% dnevno su infinity u riziku I gotovo nikakva sansa za dobit)
koliki nam je trosak oportuniteta(naspram ostalih dionica, burzi valuta, VREMENA ULOZENOG, itd)
citati izvjestaje I dijelove izvjestaja I vidjeti gdje kad sto divergira konvergira itd.
makro razumjeti kretanja drzava, rizika utjecaja itd
znati industrije po sektorima I koje su im mane/vrline I kada su im vrline I mane
imati dovoljno casha.
Sto je rast bdp-a rast populacije to je rastu portfelja svjezi novac u portfelju izvana.
Dakle ima ponesto za znati.
Ide gore ide dolje ili mislimo da vrijedi hotel zilijun dolara na prometu od 20 tisuca kuna dnevno je smijeh koji prolazi samo prvome u redu prodaje.
1000 ih gubi.
Pamet u glavu ljudi.
Informanka.
– informamka vas informira.
– moj portfelj u ovoj godini +20.14% ,
– prognozirala sam za ovu godinu plus 10-15%, tako da me je iznenadio ovaj rast preko 20%, a raste i Crobex.
– e sada je li burza prepoznala bolje sutra u RH ?!?!
– obično burza predvidi 6-12mj. prije nekog događaja bilo padom ili rastom.
– i fondovska industrija ove godine ima dobar rad, samo su 3 fonda u manjem minusu, dok su 3 fonda u plusu preko 20%.
– a pogledala sam kako investiraju mali dioničari-pušioničari, od 294 investitora (mojportfelj) minus je ostvarilo 41.15% investitora.
– kada raste index stvarno je šteta ne zaraditi.
– ako ne znate investirati pogledajte kako to radi gospon Drevil, tu možete puno toga naučiti.
– ako pratite rad np. gospon Lopine i GearBeara ili gospođe Miami tada možete puno toga naučiti kako da pogubite svoju lovu odnosno kako i vi možete postati mali-dioničari-pušioničari.
– I love this game.
Pozdrav !
Prije nego si pogledala stanje i malo nazvala kolegice okolo, jesi li malo isrušila koju najosnovniju dionice u kojima
se nalaze i mali dioničari tipa Ingra, Belje, Magma i sl…tako da ti zaključak
može biti malo uvjerljivi i ciničniji…?
Vidiš, mali dioničari su šutili dok si ti pušila cijenu s KODT-om..i prodavala u minus…..koliko 2- 3 godine ..? ili manje
..godina još traje..nije ti malo rano govoriti o godišnjem prinosu?
@Jovan
[emo_palacg][emo_smijeh]
Je li ovo Taoizam…?
– e sada je li burza prepoznala bolje sutra u RH ?!?!
– obično burza predvidi 6-12mj. prije nekog događaja bilo padom ili rastom.
Predviđa bankrot RH?
Valjda je to bolje sutra.
Drevil, mani se psihoanalize investitora…na ZSE burzi…to su
jedna grupa poduzetnika…TO SU ONI KOJI UZIMAJU.
a ja spadam u drugu grupu poduzetnika…TO SU ONI KOJI DAJU….
Da bi poduzetnik nešto mogao dati – mora to znati stvoriti…
Kupnja dionice iza koje stoji ……XY za mene nije znanje ni sposobnost.. a najmanje kreativnost…..koliko ćeš od toga imati
koristi , vidjet ćeš uskoro.
Ti ne kužiš ono bitno. Poduzetnik koji sebe smatra bojim od drugog- neće kupiti dionice koje kojima stvara vrijednost nesposobnijem od sebe.
To je poanta , zašto miami – NEĆE kupiti te dionice.
sve 5 miami, ali nije moguce da je moje trenutno burzovno blagostanje posljedica toga sto sam se slucajno nasao na pravoj strani velike zavjere[emo_zacudjen] [emo_smijeh]. Niti je moj odabir 12 dionica koje mi cine portfelj slucaj, niti je neciji nagovor, vec je posljedica sakupljanja podataka iz moje dionice i fi poduzeca, i njihove obrade u excelu. I one dionice koje mi je izbacio excel na vrh a nisam ih kupio takodjer lete. Zarada na dionicama mi se sastoji pola od zarade na turistima koji cine 2/5 portfelja i pola od zarade na ostalima koji cine 3/5 portfelja. Da i te 2/5 cine neturisti koji se nalaze u one preostale 3/5 jos uvijek bi dosadasnja zarada bila za moje pojmove jako velika. btw, s petkom presao 30% u ovoj godini, istina nista nije gotovo u ovoj godini, lani sam u studenom bio blizu 25% i godinu zavrsio na oko 20%.