Turisti sigurno ne vrijede toliko ali nakon privatizacija dugo neće biti na prodaju ništa od toga.Osim toga i gradnje brodova što još Hrvat zna raditi.
Hrvati svedeni na konobare, konobarice, sobare, sobarice.
Da znaju graditi brodove, čija izgradnja košta kao dva kineska.
Jedan brod je za izgradnju, drugi za prodaju.
Znaju igrati nogomet, i nešto malo tenisa.
I to bi bilo to.
Kak igraju nogomet?
Dinamo (bez navijača9 : Rumunji bez plaća = 0 : 2
I ono malo zarađene love potroše u kladionici.
U svakoj normalnoj zemlji sada bi se kupovale dionice tvrtki koje su u industrijskoj strategiji Vlade.
Turizam nije i ne treba biti.
S druge strane ovi kaj su trenutno na Vlasti obećavali su procvat Hrvatske na državnim investicijama i EU fondovima.
Na Hidrici vidimo kak su te najave završile….
Farmacija…pa imali smo Plivu.
Sada kada je u rukama stranaca i tvrtke koje su nastale na pljačkanju Plive od managera, sada ćemo njih poticati….[emo_vrtimise]
Ne vidim razloga da trenutno uložim kune u jednu dionicu na ZSE.
Neke bi tvrtke mogle biti jako zanimljive, ali one nisu izlistane na ZSE.
Lp
osim farmacije i biotehnologije ne vidim ništa gdje bi domaća pamet bila kadra za svjetsku utakmicu.
ali to je samo moje mišljenje, nikad se nezna, ipak imamo stručnjake svjetskog glasa.
kladim se na rumunje , navijam za dinamo. uvijek dobitna kombinacija .
Turisti sigurno ne vrijede toliko ali nakon privatizacija dugo neće biti na prodaju ništa od toga.Osim toga i gradnje brodova što još Hrvat zna raditi.
ima puno toga ,ali ne smijem ti reć 🙂
osim farmacije i biotehnologije ne vidim ništa gdje bi domaća pamet bila kadra za svjetsku utakmicu.
ali to je samo moje mišljenje, nikad se nezna, ipak imamo stručnjake svjetskog glasa.
Hrvatska je imala kemijsku industriju, najjaču.
Pametnjakovići je uopće nisu stavili u strategiju.
Farmacija, biotehnologija, mikrobiologija se samo nastavlja na kemijsku industriju.
industrija je ta koja ulaže u kadrove, a onda se i rezultati vide.
naravno nema vajde od ulaganja u kadrove koje pokupe headhunteri, ako nemamo kvalitetne firme u Hrvatskoj koji mogu pratiti uvjete prema van.
Proizvodi koji nemaju konačnu proizvodnju u Hrvatskoj ne služe ničemu za Hrvate.
Još malo neće ni biti VSS-a u Hrvatskoj koji zna raditi, a onda ni tvornice neće imati smisla.
Ubiti 50 godina iskustva, tradicije i znanja je poseban idiotizam.
Glavno da budu bušili i vadili naftu Hrvatskoj.
To što neće biti nikoga da preradi tu naftu i plin u gotove proizvode, već će se izvoziti samo kao osnovna sirovina je glupost sama za sebe.
Lp
ps. zgodno kak ste napucali turističke dionice
Nadam se da je jasno da sam u onom gornjem postu bio ironičan.
Ne znamo mi u turizmu raditi, jer inače ne bi jedna Budimpešta imala više posjetitelja nego cijela naša obala, o Grčkoj i Turskoj da ne govorim.
Uostalom da znamo raditi, ne bi to prodavali kao neisplativ biznis.
miami odlučila uzeti odmor….zabolila me glava od toliko ” neprocjenjivih ”
vrijednosti na burzi……
RFDE -R-A…..neprocjenjivo
VGRO- R-A …. neprocjenjivo….itd.itd….obzirom na veliku neprocjenjivu
vrijednost pojedinih dionica……zaključih da to nije za mene mjesto za
raditi….i da se u uži izbor neprocjenjivih dionica ne bi miješala….
Više volim opipljive stvari…..i mislim. da sve NA BURZI !IMA svoju vrijednost ….
Več dvije godine na burzi trpimo određeno nametanje i igru “skupine igrača”….
Kad to postane – tako očito- da sve gubi normalan smisao poštene suradnje i
investiranja….meni se digne tlak…..
No, igre su puno dublje nego što sam mislila…to nije investiranje, drevil…
to je parada investitora koji s malo novaca , podižu ogromnu vrijednost svog kapitala…s ciljem poboljšanja svojih klimavih pozicija u bankama…
Od turista sam ove godine jahao
MAIS
TUHO
PLAG
HBRL
KORF
ATLN
Nadam se nekom pullbacku jer su dosta skupe sada.
Več dvije godine na burzi trpimo određeno nametanje i igru "skupine igrača"….
to je parada investitora koji s malo novaca , podižu ogromnu vrijednost svog kapitala…s ciljem poboljšanja svojih klimavih pozicija u bankama…
U sridu! Slažem se, preočito je a opet prolazi!
kada nemam znanja, ni pameti da odaberem dobre dionice onda mi je netko drugi kriv a ne moji nedostaci. netko zaradjuje a ja gubim. raskorak izmedju stvarnog svijeta i slike koju vidim sve je veca, ljutnja, frustracija, pretis lonac. onda umjesto slobodnog trzista, istina hirovitog, pa to je ime igre jos od tulipana!, vidim on sto moj mozak moze pojmiti: dogovore, biti u talu, pogodovati, zavjere, konspiracije, sto je iduce, sivci otimaju ljude i guraju im sonde?
U sridu! Slažem se, preočito je a opet prolazi!
evo strucnjaka, s ingre i dlkv, pa taj mora vidjeti svakakve halucinacije nakon boli i patnje sto mu je burzovno slobodno trziste priustilo
kada nemam znanja, ni pameti da odaberem dobre dionice onda mi je netko drugi kriv a ne moji nedostaci. netko zaradjuje a ja gubim. raskorak izmedju stvarnog svijeta i slike koju vidim sve je veca, ljutnja, frustracija, pretis lonac. onda umjesto slobodnog trzista, istina hirovitog, pa to je ime igre jos od tulipana!, vidim on sto moj mozak moze pojmiti: dogovore, biti u talu, pogodovati, zavjere, konspiracije, sto je iduce, sivci otimaju ljude i guraju im sonde?
[/quote]
[emo_palacg]