Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne vidim neku perspektivu daljnjeg ulaganja u dionice drzave za koju se ocekuje bankrot. Na satu je 5 do 12 da se vlada otrijezni.

Bankrot.

– do toga će doći, samo je pitanje vremena kada ???
– a kada država bankrotira tada su vam najsigurnija ulaganja u dionice.

– firma može ići u stečaj ali država ne može.
– država je u biti teritorij na kojem onaj tko je na vlasti skuplja poreze od stanovništva te države.

– bankrotom države neće se ništa bitnog poremetiti osim što Josipović, Milanović i ostali državni uhljebi neće dobiti plaću.
– ali neće ni penzići dobiti mirovinu.
– država će kao i do sada trenirati strogoću kod prosvjete i zdravstva.
– znate ono djećica ne mogu ići u školu ili nema vas tko pregledati a vi bolesni.
– ti će se odmah pobuniti i štrajkati.
– ali policija će dobiti lovu kako bi mogla mlatiti nezadovoljne uhljebe i penziće.

– i onda će doći MMF i svakom drugom uhljebu otkaz, mirovine 40% dolje,
– tek tada može doći do smanjenja poreza.
– a ti porezi su uzrok zašto se u RH ne isplati raditi.

– ja u tom bakrotu države ne vidim ništa loše.
– samo daj Bože da do njega što prije dođe.
– veliki je problem što je RH previše bogata zemlja te ti uhljebi mogu ovako još 100 godina održavati stanje prodajući po malo sve što imamo u RH.
– ti uhljebi ne vole ovu zemlju, oni vole svoje povlastice.

– I love this game.
Pozdrav !

Ja mislim da za turizam nema bojazni,

Turizam.

– ako vam u RH dođe do nekih nemira, tipa štrajkovi, jer su bankrotom države uhljebi i penzići stvarno ugrožene vrste.
– to što će se desiti je stvarno i više nego dobro za ovu zemlju, ali za uhljebe i penziće to svakako nije dobro.

– to vam je Grčki scenarijo.
– a onda vam u RH nema turista,
– zaboravite turizam kada u zemlji imate nemire i štrajkove.

– a da se proširi ebola i imamo samo 5 slučaja te bolesti u RH isto tako turizma vam nema.
– turizam je jako osjetljiv.

– tada će taj turizam biti na dnu dna, ali to će biti i dobra jeftina prilika za kupnju turista.

– isto kao i građevina, od kada ja na ovoj temi pišem ne investirati u građevinu.

– I love this game.
Pozdrav !

Gosp.Ivana7…hvala lijepo . Miami je spremna i naoružana iskustvom
7 godina pušenja na burzi…
Ostatke svog portfelja uložila je u vrijedne projekte, nešto je
pripomogla djeci u hebenom zdravstvu!

Prije 30 dana započet je novi portfelj…..i bome, nećete me tako lako
ošišati…puštam dugu kosu i pravim frizure od tada – nadalje—!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Best buy su svakako THNK i VDKT, rade, imaju velike ugovorene poslove koji su naplativi, ostvaruju prihode i nisu i neće propasti. Tržišna kapitalizacija je ok i imaju strašan potencijal rasta kratkoročno i dugoročno. Kratkoročno prvenstveno mislim na THNK zbog ulaska u CROBEX. Dalje, KOEI je već odradio rast, odraditi će i dalje iz dva razloga- ulazak u CROBEX i najavljena prodaja s dobrom premijom na tržišnu cijenu koja bi još trebala rasti – dići će je tržište, većinski vlasnici ili trezor. Nadalje, BLJE i VPIK unatoč svim pokušajima kemijanja većinskog vlasnika su kao zapeta puška – neće to moći unedogled kreativnim knjigovodstvom muljati i petljati prikazivajući da nešto vrijedi manje nego što ustvari vrijedi a izvlačiti novac kroz nabavu od povezanih tvrtki i slično. Dovoljan je još samo jedan xy da malo ojača vlasničku poziciju u npr. BLJEu i onda je samo nebo granica. Prihodi će se sigurno povećavati zbog Mercatora, a trebala bi i dobit, barem EBIT. Istiskivanja se ne treba bojati, barem još sljedećih nekoliko godina – nema uvjeta niti love. Još bih izdvojio ATGR koji će imati još nekoliko jačih valova rasta, trezot će otkupljivati, treći kvartal će biti bolji nego lani itd. Naravno da sve ove dionice imam u portfelju i još ću ih nadokupljivati i ne nagovaram nikoga na ništa nego samo iznašam svoje viđenje trenutačne situacije na našem tržištu kapitala.

atgr-tuho-adpl-jdgt-thnk-koei-rivp

..Bankrot.

– do toga će doći, samo je pitanje vremena kada ???
– a kada država bankrotira tada su vam najsigurnija ulaganja u dionice.

Ja mislim da je cash tada daleko sigurniji od dionica banrotirane drzave. Jasno cash treba biti u stranoj valuti.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Hrana je ipak ušla u strategiju na inzistiranje ministra .

Strategija razvoja?

a koja je strategija RH ikada uspjela?

Firma koju se kupuje trebala bi poslovati dobro prije ikakve strategije.

Ako smo nesto naucili to je da je RH kao drzava nesposobna za vođenje.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Nejasno mi je zašto toliko prostora,skoro pa isključivo, na ovim temama o hrani, turizmu i sličnom.
U ovoj zemlji periferiji periferija kao da znanost i moderne tehnologije ne stanuju.
Bez znanja nema rasta od 100% 200% i više.
Znanje je moć.

Best buy- ATPL, kako god okreneš

Turističke dionice na nizbrdici bez brenzi?

Što očekujem nakon turističkog sloma .HMST ne želi nitko.Neravno ne po ovim astronomskim cijenama.
Vjerovatno isti scenarij i na HIMR.
A po zakonu spojenih posuda opća bježanija iz turističkog sektora bi mogla uslijediti.
SNHO i LRH ,nema fondova,ne kupuju vlastite dionice po ovim cijenama-nizbrdo
Napucana RIVP uz male promete će se nastojati održati na istim razinama kako bi i KORF i VLHO ostalki visoko.Krsatkoročno imaju špekulativne šanse da se održe na ovim razinama,dugoročno slijedi tobogan.
MAISTRA je napucana na osnovi malog free floata kao i RIVP,mislim da špekulativni kapital
ovo neće braniti,dapaće,nastojati će izaći,dakle nizbrdo.
Ali kao je tržište neselektivno i neki turisti koji se trže na trećinu ili četvrtinu BV i koji će nakokon dokapitalizacija posatati atraktivni kada od
gubitaša postanu rentabilni bi mogli biti interesantni u padu.
Među njima je najsigurniji AMDN gdje strateški dokapitalizant ćisti sve dugove
i nakon toga plača 125,40 kn po dionici.Ali to ne znaći da i ta dionica neće ispod 100.Dakle,tko je u turistima ćekaju ga besane noći i pušing,a volio bih da se to ne događa jer sam 100% u dioinicama.Normalno!!!!!

Dakle,best bay turisti,ali nakon što se dobro strmopizde!!!!!Čekati nisko ,niže
najniže.

Interesantno će biti cijena po kojoj je kupio ADRIS Grand hotel Hilton Internacional.Mislim da će to biti još jedan okidač za pad turista.Adris kupuje
jeftino.ATPL je knjigovodstvano 81% Imperiala vodila kao 56 mil kn,dakle kao jedna polovna lađa.Ali kako su turisti u modi više se gusli o desetak milijuna EUR koje će ATPL dobiti od prodaje Imperijala nego o prodaji nekog polovnog broda po višestruko većoj cijeni.I ATPL će u ovoj transakciji zaraditi manje
nego što se zarađuje prodajom brodova.I ATPL će normalno rasti,Imperijal bi trebao biti okidač,a daleko veći okidač bi trebao biti rast BDI i rast USD,pa će sveobuhvatna dobit biti velika,vidljiva u FI izvještajima možda već u FI3Q 2014.
a sigurno sa godišnjim izvješčem.
Dakle,ATPL će rasti,a usput i ostali brodari.osim Jadroplova radi privatizacije.
U JKDPL će se desiti ili strmoglavi pad ili rast radi privatizacije.

Ako se ovako nastavi postati ću većinsko vlasnik KSST.

Med i mlijeko presušili i u Lopinexu.Nešto raste,nešto pada stagnacija dobiti na nešto manje od 40% od početka godine.

apsolutno se slazem !

New Report

Close