SLK:
”
Mene više brine što se dosta stranih indexa zacrvenjelo danas. I bez Nikolića. [smiley10]
”
Gdje? Meni izgleda vise nego OK.
Tu.
http://www.hrportfolio.com/vijesti.php?site=vijesti&menuSub=noMenu&menu=7&vrsta=0
ivek123: ” SLK: ” Mene više brine što se dosta stranih indexa zacrvenjelo danas. I bez Nikolića. [smiley10] ” Gdje? Meni izgleda vise nego OK. http://yahoo.reuters.com/investing/marketindices.aspx ” Tu. http://www.hrportfolio.com/vijesti.php?site=vijesti&menuSub=noMenu&menu=7&vrsta=0
Mislio je na regionalne indekse. Svjetski indeksi su više manje OK.
A nu našeg Crobexa što stoji Uspravno.
ivek123:
”
SLK:
”
Mene više brine što se dosta stranih indexa zacrvenjelo danas. I bez Nikolića. [smiley10]
”
Gdje? Meni izgleda vise nego OK.
http://yahoo.reuters.com/investing/marketindices.aspx
”
Tu.
http://www.hrportfolio.com/vijesti.php?site=vijesti&menuSub=noMenu&menu=7&vrsta=0
Da nisi mislio na ovo?
Brr, koji pad.
Američke dionice zabilježile prvi pad u posljednjih tjedana dana (09.05.2007)
Američke dionice su zabilježile prvi blagi pad u posljednjih tjedana dana, potaknute slabijim izvješćima o zaradi energetskih tvrtki, ali i zabrinjavajućim podacima o usporavanju potrošnje američkih kućanstava.
Mnogi investitori zabrinuti su i zbog današnje moguće objave iz američke središnje banke Fed, kako je inflacija i nadalje jednako opasan problem za gospodarstvo kao i smanjeni rast.
Standard & Poor’s 500 indeks je oslabio za 0,1 posto zaključivši jučerašnji dan na 1.507,72 bodova. Indeks Dow Jones oslabio je 0,03 posto na razinu od 13.309,07 bodova, dok je indeks Nasdaq porastao 0,03 posto na razinu od 2.571,75 bodova.
SLK: ” ivek123: ” SLK: ” Mene više brine što se dosta stranih indexa zacrvenjelo danas. I bez Nikolića. [smiley10] ” Gdje? Meni izgleda vise nego OK. http://yahoo.reuters.com/investing/marketindices.aspx ” Tu. http://www.hrportfolio.com/vijesti.php?site=vijesti&menuSub=noMenu&menu=7&vrsta=0 ” Da nisi mislio na ovo? Brr, koji pad. Američke dionice zabilježile prvi pad u posljednjih tjedana dana (09.05.2007) Američke dionice su zabilježile prvi blagi pad u posljednjih tjedana dana, potaknute slabijim izvješćima o zaradi energetskih tvrtki, ali i zabrinjavajućim podacima o usporavanju potrošnje američkih kućanstava. Mnogi investitori zabrinuti su i zbog današnje moguće objave iz američke središnje banke Fed, kako je inflacija i nadalje jednako opasan problem za gospodarstvo kao i smanjeni rast. Standard & Poor’s 500 indeks je oslabio za 0,1 posto zaključivši jučerašnji dan na 1.507,72 bodova. Indeks Dow Jones oslabio je 0,03 posto na razinu od 13.309,07 bodova, dok je indeks Nasdaq porastao 0,03 posto na razinu od 2.571,75 bodova.
U meriki je u tijeku akumulacija nakon podužeg rasta.
Vijesti iz regije 09.05.2007 11:48 Promet Banjalučke burze u travnju iznosio rekordnih 107,3 milijuna km
Ukupna tržišna kapitalizacija svih vrijednosnih papira kojima se trguje na Banjalučkoj burzi krajem travnja iznosila je 6,4 milijarde eura
Promet na svim tržištima Banjalučke burze (BLSE), uključujući blok poslove i prijavljivanje poslova po osnovu preuzimanja, u travnju je iznosio 107,3 milijuna konvertibilnih maraka, što je rekordni mjesečni promet od početka trgovanja na toj burzi. U usporedbi s prethodnim mjesecom, ostvaren je rast od 0,82 posto, a ako se usporedi sa travnjom 2006. godine, onda je promet viši za čak 257 posto ili za 77,2 milijuna KM, piše Investitor.ba.
Redovan promet (izuzimajući blok poslove i prijavljivanje poslova po osnovu preuzimanja) je iznosio 101,1 milijun KM, što predstavlja 94,23 posto ukupnog prometa. Najveći promet ostvaren je dionicama tvrtki na slobodnom tržištu (55,99 posto), zatim dionicama privatizacijsko-investicijskih fondova – segment kotacija PIF-ova.
Tri člana burze sa ostvarenim najvećim prometom (uključujući blok poslove i prijavljivanje preuzimanja) su: Hypo Alpe Adria Bank Banja Luka (27,90 posto), Eurobroker Banja Luka (18,07 posto) i Nova banka Bijeljina (14,09 posto).
Ukupna tržišna kapitalizacija svih vrijednosnih papira kojima se trguje na Banjalučkoj burzi krajem travnja iznosila je 12,5 milijardi KM ili 6,4 milijardi eura, što je za 6,4 posto više u odnosu na kraj prošlog mjeseca. (Bankamagazin)
Posljednja izmjena: 09.05.2007 12:06
Na ovoj temi se stvarno svašta počelo pisati. Ne možeš više uopće pročitati ništa vezano za temu.
Ili je treba ukinuti ili dovesti u red.
Na ovoj temi se stvarno svašta počelo pisati. Ne možeš više uopće pročitati ništa vezano za temu. Ili je treba ukinuti ili dovesti u red.
pa vec mjesec/dva izgleda kao da su moderatori digli ruke od ovog foruma… nekad si mogao vidjeti npr. na bez cenzure “prebaceno sa teme” i slicno, a toga vec jako dugo nema… ili nemaju strpljenja ili im se neda[smiley6]
Ja sam isto volio čitati ovu temu, dok još nisam ni pisao a i kasnije ali u zadnje vrijeme nema se što pametno pročitati……
Evo za viken, vadim sa 6st. meni ovu uvijek interesantnu temu.
INA.
– prošli vikend sam pisala kak to ide u naftnoj industriji, kako velika riba papa malu ribu.
– u ovome tjednu ste mogli i pročitati kako je velika riba kupila malu i to u tri slučaja.
Neke konkretne brojke na INI.
– pred kraj trgovine rušenje cijene s 7 dionica na 3.330kn.
– na kraju trgovanja ostala je prva kupnja na 3.335kn.
– k/p 4.476 – 1.877
– kod prodaje 95 naloga, prosijek cca 20 dionica, znaći samo mali prodaju.
– kupnja od 2.321 – 3.335kn 134 dionice, u slučaju INE to je ipak malo.
– prodaja od 3.380 – 3.390kn 18 dionica, e tu je prodaja jako tanka.
– London k/p 611/628$, 1$ cca 5.44kn, te bi to bilo u kunama 3.324/3.416kn
– 11/5 u Londonu nije bilo trgovanja, za razliku od neki dan kad su bili milionski prometi na 605-610, ali više se ne prodaje jeftino, a kupnje ima.
– a na cijenu će utjecati i dividenda od 13kn, nije velika, ali raduje to što će dionica INE ipak biti dividendna dionica, koja će naravno i rasti s dobrim rezultatima firme.
– a i Znanac piše kako vjeruje u dobre rezultate za 1Q koji će biti objavljeni 15/5.
– a sve to što sam navela bi ipak moglo utjecati na manji rast dionice INE.
– dionicu ine pak ne preporučujem malim ulagačima, jer tu nema velike zarade.
– samo u jedno sam sigurna, kupovati će to institucionalni ulagači.
– evo dobili ste i jedan konstruktivni post i od mene.
Pozdrav i savjetujte me preko vikenda, što kupiti, što prodati, koliko biti u keš poziciji…..
@ivana7
Kao što ti vjeruješ u INU, moje investicije idu u smjeru turista već od početka godine.Svaku slobodnu lovu upucam u LRH jer dugoročno u njoj vidim veliku mogućnost rasta.Za spomenuti je da se dionice neprivatiziranih turista ARNT,HIMR i naravno LRH nisu micale za vrijeme proteklih malih korekcija na našem tržištu, što mi u portfelju drži male pomake prema dolje u vrijeme korekcije.
Kratkoročno mislim da će INGR dostići 40.000 vrlo brzo, a onda mali zastoj;također HDEL kratkoročno 1.000.
Moje skromno mišljenje na temelju trenda ovih spomenutih,a ne na temelju analiza koje kod nas na tržištu već odavno nemaju smisla.
Tko voli, nek izvoli! Puno sreće svima u trgovanju!