Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

drevil, da ima još jedan Howard Marks 😉
pomoći će ako ukucate da je financijaš, ili dodate oaktree capital.

kako pokupim imena kad čitam druge stvari, tako onda i to pročitam, a njega su dosta spominjali kao jednog od top value investitora, a i piše dopise svojim klijentima koji dosta sliče buffettovim pismima dioničarima.

ovo za klarmana mi nikako ne ide u glavu 😉
čovjek je živ (još nema niti 60!) a ne može mu se knjiga nabaviti… čitao sam da je kradu po americi po knjižarama i knjižnicama 😉
i da, to je cijena koja se traži.
ja uglavnom kupujem i to u nekom svom ritmu, ali ovo naravno nisam mogao kupiti.

Ja zivim u RH ali sam dugo radio vani. I ulazem iskljucivo u RH. Moj savjet mladjima od 30: Bjezite vani! Ja sam 40+, ozenjen sam i imam djecu. Stambeno sam vrlo kvalitetno zbrinut (bez nasljedstva, sam sam si kupio nekretninu) i bez kredita sam. Zasto ulazem u RH? Pa zar cu ulagati kada jednom ono sto zaista vrijedi bude na cijenama koje su X3 od danasnjih? No, tema je best buy pa cu i ja nesto naisati o onome sto ja smatram best buy-om u RH. Po meni to su sljedece dionice: KODT, CKML, JDOS, ADRS, PBZ. Sve ih za koju godinu vidim na visestruko vecim vrijednostima.

Pa slažem se s većinom napisanog.

Sviđa mi se Vaš optimizam da današnje cijene dionica ne mogu biti još manje nego sad. Kao što su neke manje 10000 puta.

Budite vrlo oprezni s pojmom što vrijedi na ZSE. jer tu će te teško živjeti od klasičnog ulaganja kao vani.

Ali slažem se da je tema best buy, a ne kaj je bilo the best buy.
Neki su se tu malo zaboravili.[emo_smijesak]

[b]black magic[/b]

Ako ovako nastavim ostati ću bez ijedne dionice u portfelju.
DLKV-_blokirane dionice iz dokapitalizacije,do kada
Sada i SNHO,prenoćio na dividend day,ostvario dividendu u BV od cca 110 kn,a dan
poslije dionmica skliznula desetak kuna.Spušio 4%/cca 10 kn po dionici/ i očekujem,
dvije dionice od cca 110kn BVPS.Da li će biti izlistane na burzi?
Da li ću ih prodavati preko oglasnika?Kada ću ih dobiti?Neizvjesno.Medi je dovoljno da jedna prođe po 20 i skinuuo sam 100%.U godinu dana odlićno.A ona druga neka toliko da u slijedećih x godina.
Rizik da prijedlog ne prođe u ponedjeljak na GS SNHO..Ali mislio sam da ću spušiti barem
dvadeset ,pa čak i 50 kn.Pun pogodak.
Jasno0 je da ćete vi kupovati SNHO skupo.A sada je i 200 skupo jer je BVPS
ispod 200.
Trenutno mi vrijednosti portfelja pada,ali dalekovodna i SNHO inekcija bi me trebale izbaciti u orbitu!!!!

Med i mlijeko teće u potocima.

gledam portfelj u cudu, trebalo je samo dva dana, sada sam na 22,2% ovogodisnjeg rasta porastom vrijednoscu dionica i sitno dividenda. zaradio auto,

Informanka.

– kako sam i prognozirala portfelj gospona Drevila će u ovoj godini imati najveći rast.
– moj prinos je upola manji, prošli tjedan +11.16%, a ovaj tjedan sam zaključila s +12.34% .

– I love this game.
Pozdrav !

Budite vrlo oprezni s pojmom što vrijedi na ZSE. jer tu će te teško živjeti od klasičnog ulaganja kao vani.

– i vani i u RH potpuno je isti postotak gubitnika cca 90%.

– I love this game.
Pozdrav !

– moj prinos je upola manji, prošli tjedan +11.16%, a ovaj tjedan sam zaključila s +12.34% .

– I love this game.
Pozdrav !

To mala, najbolja si.

Ne znam sto se zezas sa burzom i bijednih 12%. Ako zajasis metlu poletjet ces odmah 500% u visinu. 🙂

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

verdi,

Zasto mislis da ti korisnici uopce zive u RH ? puno nas je vec davno otislo van RH i svakim danom odlazi sve vise ljudi. Oosbno sam se odavno pokupio i "ostavio radno mjesto za nekog nezaposlenog". Raditi za par tisuca kuna slazem se da se ne isplati ukoiko imas financijsku pozadinu da se sam mozes uzdrzavati, no za par tisuca eura se itekako isplati raditi pogotovo ako radis ono sto volis.

Slažem se s HaoRenom.

Za razliku od njega ja sam ostao u Hrvatskoj zbog dvije stvari.
Radim u struci što volim (pa novac i nije toliko važan) i mislio sam da mogu u ovoj zemlji nešto promjeniti nabolje.

Ništa od toga, tako da ću i ja dignuti sidro, makar sam već u godinama.

Jedino mi nije jasan altruizam ovih koji su otišli van i njihovo ulaganje na ZSE.

Da živim vani ulagao bi na neku svjetsku burzu, a ne na ZSE.

Jel to ono: "možeš otići iz Hrvatske, ali Hrvatska ne može izaći iz tebe?"

lp

ps. slažem se sa Verdijem u dijelu da su na ovoj temi sve sami hebeni bogataši.
[/quote]

Onaj tko radi ono sto voli a i dobar je u tome, sigurno da je placen dobro.

Ako ti je placa recimo 100 000 CAD-a godišnje bruto onda uz malo volje mozes solidno stedjeti i ulagati.

Pomak iz Hrvatske je itekako bitan.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

I kod mene ove godine dobri rezultati. Za sada +16.5% uključujući dividende.

ingr, ptkm

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Solidni prinosi [emo_dolar]

http://www.dogsoftheseason.com/

ATGR ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

http://www.mojedionice.com/fund/IzvFinIzv.aspx?sifSim=BLJE-R-A&idFinIzv=2

New Report

Close