Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nego recite mi kako se vi baš svaki put od svih dionica nađete u onima koje rastu , a nikad u onima koje padaju.

– u igrici najportfelj “moje dionice” sudjelujem s 2 portfelja, na jednom je minus 4% a drugom 5%.
– u toj igrici taj minus nije ni toliko loš jer je preko 50% investitora tu u minusu.
– puno zanimljivija mi je fondovska industrija gdje su samo 4 fonda u minusu.
– u toj igrici je prva jedna investitorica koja je do sada svoj portfelj promjenila 6 puta.
– ja nisam imala vremena za to, a procjena mi je bila kako u ovoj godini nemam nikakve šanse za prvo mjesto jer mi je sam start bio očajan.

– ali svoj stvari portfelj stalno mijenjam (imam aktivan pristup), te taj minus od 4-5% u toj igrici sam pretvorila u plus od 9.31% u svom stvarnom portfelju.
– na ovoj temi vam stalno preporučujem portfelj gospona Drevila koji je trenutno na cca +17%.

– u ovoj godini sam planirala tu neku zaradu od 10-20%. te s ovim trenutnim prinosom stvarno mogu biti zadovoljna.
– trenutno strategiju mijenjam, u biznisu koji nije vezan za dionice fenomenalno dobro zarađujem, te mogu na burzi raditi odnosno ulaziti u puno rizičnije investicije.
– trenutno sam prisutna s portfeljem u 47.35% rizičnim dionicama.
– sada mogu u godinu dana s portfeljom zaraditi 50-100%, ali sam svjesna i mogućih gubitaka.

– I love this game.
Pozdrav !

Jer koliko sam pratio vaše pisanje vi ste zaradili i na dionicama koje su poprilično pale,

– evo np. HT o njemu sam tu dosta pisala.

– zahvaljujući INI i HT-u koji su mi činili i preko 70% portfelja u ovoj krizi nisam pogubila novce, zaradila sam.

– najviše sam reklamirala HT kad je potonuo na 180-190kn i tada mi je on činio preko 60% portfelja.
– šteta ga je bilo ne kupiti na toj cijeni, jer je nosio dividendni prinos 15%,
– a i cijena je išla gore mislim na preko 220kn.
– porast cijene dionice plus dividenda pa računajte,
– i stvarno brzo se zaboravljaju te dividende od preko 30kn koje je HT dijelio.
– samo što će se sada javiti zlobnici koji će tu napisati kako sam HT kupovala na 330-350kn.
– ali kupnje HT-a na cijenama 200-250kn nisu bile loše, uz izdašne dividende tu se novci nisu izgubili.
– kad je HT smanjio dividendu to mi je bio signal za izlazak iz te dionice.

– ovo vam je jedan primjer pada cijene dionice i zarade na istoj.
– trenutno imam HT-a točno 69 dionica i nikako ga ne preporučujem za kupnju jer bi cijena još trebala padati.

– I love this game.
Pozdrav !

a da ne govorim o onim nelikvidnima koje stalno hvalite a da poželite izaći iz pozicije morali bi ju spustiti barem za 50%.

– napišite mi konkretno koja dionica pa ću vam napisati točno kako se ponašaju na tržištu.

– I love this game.
Pozdrav !

Evo ivana7…kakvo mišljenje imaš za dionicu RIZO?Moja analiza je bila da je kupim malčice prije izvješća što sam i realizirao.

I dalje mi niste dali odgovor što treba kupiti a što prodati.Po treći put vas pitam!
Stalno nešto okolišate.
Napišite otvoreno što treba kupiti a što prodati.
Ipak ste vi najbolji investitor na ovom djelu balkana.
Pa nije valjda da vas je strah?
Evo ja smatram da je blje trenutno best buy na zse, naspram turista koji su svoj rast odradili i to brutalno.

jucer prvi radni dan, dok sam se baskario po slovackoj i madjarskoj portfelj nesto pao, pa se nesto oporavio u tjednu iza dok sam ribario, sada plus porastom vrijednosti dionica i reinvestiranom dividendom u ovoj godini 15,5%, jedno 2-3% ispod ath. izvjesca preletio i povadio brojke za moje tablice. mislim da nema potrebe za naglim pokretima. od 15 tablicnih bb nemam jmnc, atln i mdka. u kolovozu dolazi nesto dividende za kupnju dalje po planu. imam u proracunu srpanjsku turisticku rupu, kao vlada, ali ja cu je daleko lakse pokriti. vec dvije i pol godine ostvarujem dobar plus, a) to je slucaj, b) to je rezultat metode ali ona vrijedi sada a ne uvijek, c) stvar je u metodi investiranja i ona vrijedi univerzalno.

Dinamo: AiiiBORG = 0 : 2

Kao što sam rekao, rezultat koji ne možete fulati.

Jedino nam je svima žao (naročito kladioničarima) kaj su ispali, pa kaj sad više nemamo znani rezultat.

Gospon Mamić znate zakaj ste ispali?

Umjesto da napadnete svim snagama i zabite im gol u prvih dvadeset minuta…

Vi ste “taktički” ispali.

Iskreno, odmah sam vidio kamo plovi ovaj brod.
makar sam mislio da će voda u ušima doći u drugom poluvremenu.

Nisam mislio da će već u prvom sve biti gotovo.

I kaj će te sad s toliko stranaca, Portugalaca?

Najbolje da ih pošaljete na posudbu u Istru.

Za domaće prvenstvo Vam ne trebaju.
Očekujem smjenu trenera, to je jedino rješenje.

[b]black magic[/b]

Vi ste "taktički" ispali.

Gospodine LULA, rezultati Dinama u europskim utakmicama proizlaze iz načina vođenja kluba, a ne iz trenutnog trenera ili trenutne 11-orice ili trenutne taktike na toj utakmici. Tu imate isti balkanski model upravljanja kao što ga imamo u velikom broju poduzeca i drzavi.

Kod uspjesnih timova (kao sto je recimo AiiiBORG) svi sastavni elementi finalnog proizvoda se grade studiozno i grade se godinama. Inzinjerski i menadjerski pristup za razliku od naseg intuicijskog i ho-ruk (gdje se trener mijenja nakon svake druge utakmice, eventualno je cetvrtina glavnog sastava duze od 2 godine u klubu a o prvoj postavi da ne pricam, i tako dalje).

Ja ne pratim nogomet niti me zanima, no iz aviona vidim gdje je problem. I kao slucajem bas taj isti imam i u poslu i s drzavom.

PS.
i ne znam kakve veze vas post ima s best buyem, bezveze gadite temu.

PS.

Htio je reci da je best buy na kladionici igrati protiv Dinama, pogotovo kad igraju doma. Kad/ako prodju u skupine LP, onda protiv njih s hendikepom.

Vi ste "taktički" ispali.

Gospodine LULA, rezultati Dinama u europskim utakmicama proizlaze iz načina vođenja kluba, a ne iz trenutnog trenera ili trenutne 11-orice ili trenutne taktike na toj utakmici. Tu imate isti balkanski model upravljanja kao što ga imamo u velikom broju poduzeca i drzavi.

Kod uspjesnih timova (kao sto je recimo AiiiBORG) svi sastavni elementi finalnog proizvoda se grade studiozno i grade se godinama. Inzinjerski i menadjerski pristup za razliku od naseg intuicijskog i ho-ruk (gdje se trener mijenja nakon svake druge utakmice, eventualno je cetvrtina glavnog sastava duze od 2 godine u klubu a o prvoj postavi da ne pricam, i tako dalje).

Ja ne pratim nogomet niti me zanima, no iz aviona vidim gdje je problem. I kao slucajem bas taj isti imam i u poslu i s drzavom.

PS.
[/quote]

Vi ste očito novi na ovoj temi.

Da pratite ovu temu, primjetili bi da je praćenje i pogađanje rezultata važno na ovoj temi, naročito za jednu forumašicu.

Naime, postoji korelacije između uplate novaca u kladionicu i ulaganja u dionice na ZSE.

Naime, statistički gledano, više se je isplatilo klađenje u lokalnoj kladionici i bila je veća zarada, nego bilo kakva kupnja dionica koja se ovdje reklamirala.

Što se tiče usporedbe vođenja Dinama, znači Uprave tu se slažem s Vama.

Nesposobna Uprava koju već godinama plaća g. Bandić, pardon Zagrepčani, a koja nije postigla u Europi ništa (osim što su bili kanta za napucavanje) i što su uspjeli ogaditi Zagrepčanima i Dinamovcima nogomet, pa više ne idu na stadion.

Znači dvostruki gubitak.

i treće, to stalno dovlačenje stranaca (koji onda moraju igrati) jer su stranci kao bolji od nas (koji onda hodaju po terenu) i rasprodaja kao i protjerivanje domaćih dečki.

A sad kaj se tiče jučerašnje utakmice.
Kažete da ne pratite nogomet. Ne pratim ga više ni ja od kad su mi samoprozvani vlasnici uništili Zagreb.

Koliko god ste u pravu ovo što ste sve nabrojili u jednoj utakmici to nema veze.
Dinamo se vratio s prednošću od jednog gola….

Ali kada se postavi igra da se ide na nulu (poznati kontrolirani nogomet i velika taktika Mamićevih kaj smo vidjeli u izvedbi Jurčića) onda može biti samo ovakav svršetak.

Što se tiče teme best buy rezultat Dinama je važan kod kupnje dionica.

Pobjeda gosta znači da trenutno nema dionice koji bi Vam mogli predložiti, a da pri tome ne zbrajate gubitke.

Čuvajte novce, CASH Vam je trenutno BEST BUY.

Padovi indeksa su tek krenuli.
Nažalost, zbog rata i hladnog rata morati ćemo pričekati rast.

Lp

PS.

Zanimljivo kako Vam nogomet smeta (kaj Barcelona peče), dok Vam vulgarno ponašanje prema gospodični Ivani 7 ne smeta.
Moram gđu Ivanu 7 uzeti u zaštitu.
Tako sam odgojen, da štitim slabije od sebe, žene i starce.

A Ivana 7 me je ipak oslobodila od jedno mjesečnog čuvanja njezinih ovaca.
Pa sam posebno osjetljiv kad ju netko vrijeđa bez razloga.

[b]black magic[/b]

KSSTna 285 izgleda odlično.
Ipak na 250 i odlićnije,ali s obzirom na tromjesećni prosjek od 32x,mislim da je vri9jeme za ulaz.
Sa prihvačanjem PSN mogla bi planuti.
Ja sam ful unutra.

Med i mlijeko će poteći tek nakon dalekovodne inekcije!!!!!

Vidim da pojedinci kopiraju neuspješno gurua i to bez kinte.

New Report

Close