Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana…imam KORF od 80kn i do sad sam isključivo zbog disperzije prodao 30% a ostatak ne prodajem do daljnjega prvenstveno zbog spajanja triju firmi u zajedničku grupaciju što mi daje određenu sigurnost tj.smanjuje rizik uvelike(ako je i postojao) zbog isprepletene suvlasničke strukture među samim firmama,nakon investicija za koje mislim da neće više biti u tom obujmu slijedi isplata dividende(prihodi su rasli deset puta od 2000g. a bez dobiti kaže predsj.NO)što mi daje za pravo vjerovati da su namjere realne i ostvarive uskoro.Nakon provedene revalorizacije budemo baratali sa konkretnim brojkama i izračunima…oko 1.5 P/B i više.[emo_smijesak]

– gospon Alias za razliku od vas ima znanje.
– dugoročno gledano to znanje će se svakako naplatiti.
– a vi gospon Nevene (gledam na koje dionice se fokusirate) prognoza je na žalost ista kao i za mog prijatelja Spliću, bankrot.
– pogoditi će te vi kao slijepa kokoš pokoje zrno ili kao gospon Lopina pokoju dionicu, ali to vam nikako nije investiranje, to vam spada u kockanje.
– uostalom to je vaš novac, vaše ideje, možda se i obogatite, nikad se nezna.
– ali nemojte napadati i druga mišljenja.
– ako imate znanje onda se učite na tuđim pogreškama,
– najgore je kada se učite na vlastitim.

– I love this game.
Pozdrav !

Eto, barem ste se potrudili pogledati na koje sam dionice kako kažete fokusiran. Nije da ste se baš nešto osobito potrudili ali pokušali ste što je puno više od onoga što je alias ikada učinio. Ili bar ste napisali da ste pokušali. Budući da se konstantno igrate zamjenama teza, provociranjem i sarkastičnim dobacivanjima, a o dionicama zapravo, kad se zbroji i oduzme, pišete manje nego o kladionici mislim da ste negdje pri kraju reda pozvanih da nekome dijelite lekcije o kockanju i mogućnosti bankrota. Vaše pisanje je takvo kakvo jest, ponekad zabavno ali u globalu uvijek sarkazmom želite sakriti ispraznost onoga što napišete.
Da ne ostane neodgovoreno i potkrijepljeno argumentima, u mom portfelju je daleko, daleko najveća investicija ADPL (32%) s prosječnom cijenom računajući dividende cca 105 kn, a tek iza njega KORF (25%) po prosječnoj cijeni cca 120 kn (i naravno da ću ukoliko nastavi s rastom polako smanjivati izloženost, valjda smijem to napraviti). Daleko iza njih LKPC (11%). Imam još i ZTNJ, CHAG, LPLH, ATPL, VART, VLHO ali u puno, puno manjim postocima. Sasvim minorne investicije (manje od 2%) su PTKM, HDEL, DDJH.
Koliko je vjerojatnost mog bankrota velika, dovoljno vam govori podatak da je ove godine nekoliko mojih dionica (PTKM, HDEL, DDJH) palo za 50 do 70%, a portfelj mi je u plusu 8%.
Za kraj, želim i vama i aliasu sve najbolje i besramno velike prinose. Želim vam ugodan život od dividendi kao uostalom i samom sebi. A najviše od svega, želim vam izniman sarkazam, da nadmašite samu/og sebe ukoliko je to moguće. Zapravo, najveće zadovoljstvo bi mi pričinilo da me “uništite” nekim svojim odgovorom.

P.S. Kad već spominjem uništenje, molim vas, nemojte me sada uzeti na zub i na nekoj od dionica uništiti kao svojedobno Lopinu na BRIN-u.

– gospon Alias za razliku od vas ima znanje.
– dugoročno gledano to znanje će se svakako naplatiti.
– a vi gospon Nevene (gledam na koje dionice se fokusirate) prognoza je na žalost ista kao i za mog prijatelja Spliću, bankrot.
– pogoditi će te vi kao slijepa kokoš pokoje zrno ili kao gospon Lopina pokoju dionicu, ali to vam nikako nije investiranje, to vam spada u kockanje.
– uostalom to je vaš novac, vaše ideje, možda se i obogatite, nikad se nezna.
– ali nemojte napadati i druga mišljenja.
– ako imate znanje onda se učite na tuđim pogreškama,
– najgore je kada se učite na vlastitim.

– I love this game.
Pozdrav !

bravo [emo_palacg]

moderatori na forumu provode političku CENZURU, uvode verbalni delikt te krše slobodu govora zajamčenu Ustavom jer brišu forumaške nickove i poruke s čijim se političkim stavovima ne slažu !!!

Ne znam zbog čega ste kolege tak nervozni?

Tu smo da razmjenjujemo mišljenja, mislim da razlika u razmišljanju može biti samo pozitivna.

Pa nije valjda da na Vas utječu ciklone.

Ja iskreno najmanje volim “turističke dionice”.

jer je velika šansa da se mali dioničari izigraju…

Što se tiče KORFA, samo sam jedanput imao manju količinu.
Naprosto mi se ne sviđa ponašanje prema malim dioničarima, a ima nešto i o muljanjima.

Naročito mi se ne sviđa ovo spajanje dionica.

Bilo bi normalno da su to napravili odmah, prije ulaganja u hotele i kampove.

Time bi smanjili troškove nabave, osoblja itd.

Sad ne vidim svrhu spajanja osim ponovnog muljanja na štetu malih dioničara.

Uostalom gopodin XY je na 50 kn tvrdio da je vrijednost KORFA oko 200 kn, ako se dobro sjećam, čak bi rekao 220 kn.

Tako da ne vidim daljnji rast ove dionice.
Jedino ako postane s dividendom, što dosadašnje ponašanje ne upućuje na to.

Uostalom treba te kredite i ulaganja i vratiti.

Nemojte zaboraviti gledati Makroekonomsku situaciju.

Umjesto mira i progresa na burzama, očekuje nas nova kriza.

a vidjeli smo da turizam i auto industrija tu najviše stradaju.

Lp

[b]black magic[/b]

Ovaj link je javno dostupan podatak.
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idNac=2&idDCar=4340 Radi li se o diverzifikaciji portfelja ili o nečem drugom?

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

zar doista netko misli da ovogodišnje vrijeme itd. te itd… neće odradit svoje … kad je bila zadnja korekcija …
http://www.jutarnji.hr/grof-georg-eltz&mdash%3Bpodigli-smo-prihode-u-turizmu-sa-500-milijuna-kuna-na-milijardu&ndash%3Bi-ne-planiramo-stati-na-tome&ndash%3B/1062720/
Sretno svima… Lp

Gos. Lopinex Vas je sve ovdje posramio, to morate sada priznati. Tjednima je pisao da je best buy dokapitalizacija Dalekovoda. Po svemu sudeći takvog “zicera” ove godine više biti neće.
Već sada je vidljivo da će se komotno moći kupljeno po 10 kuna prodati po najmanje 15 kuna. Ja bih bio slobodan procijeniti da će se moći komotno prodati i po 20 kuna ukoliko Dalekovod do tog vremena dok se ne bude moglo trgovati tim dionicama ugovori kakav ozbiljniji posao. A to uopće nije nemoguće jer sada na računu imaju čistih 210 milijuna kunića.
Bravo Lopina, moje iskrene čestitke!

po čemu je ikoga posramio?
po čemu se vidi da će se dlkv moći prodavati “komotno” po 15kn ili po 20kn?
Imam dionice dlkv.

igrač@
A jel treba i sutrašnju cijenu da Vam napišem? Pratite trgovanje pa će Vam biti jasnije!

Uostalom gopodin XY je na 50 kn tvrdio da je vrijednost KORFA oko 200 kn, ako se dobro sjećam, čak bi rekao 220 kn.

– uostalom gospodin xy je na 50 kn tvrdio da je vrijednost PTKM oko 700 kn, ako se dobro sjećam, čak bi rekla 750 kn.

– I love this game.
Pozdrav !

– uostalom gospodin xy je na 50 kn tvrdio da je vrijednost PTKM oko 700 kn, ako se dobro sjećam, čak bi rekla 750 kn.

– I love this game.
Pozdrav !

– uostalom, Ivana7 je na 300 kn za HT tvrdio/la da je poput obveznice. Od tada na ovamo, računajući dividendu, cca -25% dok bi kumulativni prinos na obveznicu bio cca +25%.

igrač@
A jel treba i sutrašnju cijenu da Vam napišem? Pratite trgovanje pa će Vam biti jasnije!

Aj napisi.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

New Report

Close