Vlasnici dionica Hoteli Cavtat trebali bi obratiti pozornost na ovo
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/cQVPiZluqudggvKsCNgKbA==.pdf
Na burzi svako malo ode neka dionica, a nove se ne pojavljuju. Loše, loše.
best buy XXX
ako ste me poslušali sada ste u dobrom plusu.
– velika većina investitora koja je poslušala savjete mog prijatelja Spliće je bankrotirala isto kao i Splićo.
– I love this game.
Pozdrav !
domach84, alias i ostali skeptici…
Vezano za turističke dionice, pišete zaista bez veze. Teksovi tipa, “odradili su svoje” ili “sada je to najgora kupnja” i slično su najobičniji trash. Ima nekih koji idu još i dalje pa primjerice KORF uspoređuju s građevinarima 2007 godine. Meni je nevjerojatno da to može netko uopće izreći. Pa imate dostupne sve izvještaje onda i sada pa proučite malo bilance i onda pokušajte napisati par smislenih rečenica.
Vi financijski pismeniji, mislim ovdje na domcaha i aliasa, pokušajte razmisliti koliku bi dividendu KORF mogao isplaćivati da su sve sljedeće sezone u prosjeku kao prošla odnosno da nema rasta prihoda više nikada. Sa svim ogromnim ulaganjima koje su imali, sa bijesnom amortizacijom vi bi na sadašnju cijenu dionice ukoliko odluče isplaćivati dobit dioničarima imali povrat na kapital manji od 10 godina. Pa neka tako i bude dionica više nikada ne mora porasti niti kune da bude best buy. Ja ne znam da li će se dividenda u narednim godinama isplaćivati ali ta vaša isključivost u smislu da je to najgora kupnja, da je dionica svoje odradila, ili da ne bi nikada kupili tu dionicu ovisi o jednoj najobičnijoj odluci o isplati dividende.
A najapsurdnija mi je situacija da nekakav financijski savjetnik ili što već, mislim na aliasa, piše ovdje vezano za VLHO,KORF,RIVP kako mu nije jasno što će se s čime spojiti, što će ostati, što će nastati kao da je nesposoban pročitati materijale koji su mu javno dostupni na ZSE. Apsurdno je da takvi lumeni uopće rade u financijskoj industriji. Ali zaista apsurdno.
Ja nisam nikad rekao da KORF ne valja. Nađi mi jedan moj post gdje sam to naveo. Ja sam inace na moru i ne citam toliko pa ni ne znam sta se događa. Zato sam i rekao da mi netko objasni. A da budem iskren ja mislim da je to neka opasna muljaža što će se kasnije i pokazati. Dugo godina oni prebacuju s jednog na drugi račun što mnogima nije poznato, ali nema veze. Ja sam rekao da sam prodao jer muljaju, a ne jer dionica ne valja. Pa u IGH bi možda i uložio prije da nije bilo jureta. Ja ne ulažem u takve tvrtke. Pričekajmo pa ćemo vidjeti šta će biti. Ja sam od hoteljera imao Jadranku, HIMR i korf. Tako da ne mislim da su loše dionice. Mislim da je korfova uprava loša a to je nešto drugo.
Neven S
Na osnovu Vašeg posljednog ekspozea kad već toliko dobro poznajete izvješća kao što tvrdite odgovorite koliko trenutno vrjedi objektivno tvrtka KORF i na osnovu čega ste došli do te vrjednosti?? Domach i Alias su izrekli istinutu tvrdnju i kao razlog naveli zašto tako misle. Kad čovjek čita Vaš komentar stječe utisak da vrjednost dionice nema granice u cijeni prema gore a tvrtka prodaje sobu u svom hotelu par mjeseci u godini i to poprilično skuplje od konkurencije. Turizam je visoko konkurentna djelatnost a klasa optimist tipa Vas i drugih koji su vjerojatno nakrcani turistima u HRV nisu zadovoljni sa 100% rasta unazad godinu dana pa pišu stereotipe kao da HRV jedina ima more i da stranci cijuču da dođu u KORFov hotel. Neće vam TUI doći i po vama željenoj cijeni kupiti firmu kad ima u okolini možeš ih lopatama bacat.
domach84, alias i ostali skeptici…
Vezano za turističke dionice, pišete zaista bez veze.
– domach84, alias i ostali skeptici…
– vezano za turističke dionice, pišete zaista o.k.
– I love this game.
Pozdrav !
Dovoljan je jedan članak da KOEI poleti,
A možda se ja varam, možda je KOEI fundamentalno precijenjen na 720 kn?
– dovoljan je jedan članak da KOEI padne.
– KOEI -4.02% .
– I love this game.
Pozdrav !
…pokušajte razmisliti koliku bi dividendu KORF mogao isplaćivati…ukoliko odluče isplaćivati dobit…Ja ne znam da li će se dividenda u narednim godinama isplaćivati… ovisi o jednoj najobičnijoj odluci o isplati dividende.
– u ovom postu se piše o dividendi, sasvim je nebitan tu KORF.
– zanimljivo mi je ovo: mogli bi isplaćivati, ako se odluče isplaćivati dobit, ne znam hoće li ju isplaćivati…
– “to vam svakako nije obična odluka o isplati dividende”.
– ma o čemu vi ovo pišete ???
– firma jednostavno mora isplaćivati dividendu dioničarima jer su oni vlasnici.
– nemojte gledati firme koje jednom pa tko zna kada će ponovno isplatiti dividendu.
– fokusirajte se na one firme koje isplaćuju u zadnjih 10-20g. redovnu dividendu.
– ako firma redovito isplaćuje dividendu to je svakako pokazatelj o.k. poslovanja.
– izvješća se mogu krivotvoriti ovisno o potrebi ali dividenda ne, ona se isplaćuje.
– a dividendne dionice se kupuju kada su jeftine, kada se očekuje bitno povećanje poslovanja odnosno dividenda.
– dividendne dionice se prodaju kada ta dividenda čini mali postotak, znači dionica je preskupa ili se pogoršalo poslovanje.
– I love this game.
Pozdrav !
A najapsurdnija mi je situacija da nekakav financijski savjetnik ili što već, mislim na aliasa,… da takvi lumeni uopće rade u financijskoj industriji. Ali zaista apsurdno.
– gospon Alias za razliku od vas ima znanje.
– dugoročno gledano to znanje će se svakako naplatiti.
– a vi gospon Nevene (gledam na koje dionice se fokusirate) prognoza je na žalost ista kao i za mog prijatelja Spliću, bankrot.
– pogoditi će te vi kao slijepa kokoš pokoje zrno ili kao gospon Lopina pokoju dionicu, ali to vam nikako nije investiranje, to vam spada u kockanje.
– uostalom to je vaš novac, vaše ideje, možda se i obogatite, nikad se nezna.
– ali nemojte napadati i druga mišljenja.
– ako imate znanje onda se učite na tuđim pogreškama,
– najgore je kada se učite na vlastitim.
– I love this game.
Pozdrav !
Andy,
Vi bi se trebali pokriti ušima ako zbog ničeg drugog onda zbog ove tvrdnje
…A što se tiče hotela, oni su sada kao građevinari 2008…
Znate li vi uopće na kolikim su se P/B tržili onda građevinari, koliki im je P/E bio, kolika im je bila TK, a koliki prihodi??? Jeste li se uopće minimalno potrudili provjeriti to što pišete ili onako ne razmišljajući lupetate???
S Aliasom je nemoguće išta normalno prodiskutirati jer se ponaša kao derište koje je popilo svu pamet ovoga svijeta. Eto zamislite, on je prodao KORF po 160 i sada nakon što je KORF porastao 40% odjednom ta dionica ne valja jer uprava mulja. Pa ako mulja, muljala je i prije 160 kada je kupovao. Što se to promijenilo unazad nekoliko mjeseci osim što je dionica porasla? Zamislite, on kaže da nema pojma što se postiže najnovijim prijedlozima spajanja ali zna dovoljno da mu to ne valja. Kada ga pitate konkretno zašto ne valja kaže da ga to ne zanima previše jer je na moru. Eto, to vam je pisanje čovjeka koji radi u nekom od fondova ili čega već. Nema ni zrnce odgovornosti za ono što piše, samo nabacuje riječi, a kada mu odgovorite argumentirano onda se nakostriješi i uvrijedi poput derišta i zaključi da neće više pisati jer su svi zlonamjerni, a on želi samo pomoći jadnim needuciranim ljudima. Sramota samo takva.
Domach je s druge strane potpuno druga priča. Vrlo često jasan, argumentiran i ono što je najbitnije nimalo zlonamjeran. Ne slažem se s njim u nekim stvarima i to sam napisao. Vjerojatno imamo vrlo slične portfelje i slična razmišljanja i ne pada mi na pamet s njim se prepucavati.