…kad planirate dizati KODT ?
KODT.
– upravo sam gledala na gledalici i vidim kako su najbolje kupnje na P i R moje kupnje.
– ali to su dosta skromne kupnje kada pogledate dosta dobru i obilnu prodaju.
– kada bude obrnuta situacija na gledalici cijena će rasti.
– trenutno se može skupiti neka sića po ovoj cijeni.
– e sada hoće li prodaja spustiti cijene što bi povećalo promet zbilja nemam pojma.
– očito je i to kako kupci ne žele dati 20-30kn više za ovu dionicu.
– sada će vam tu izići polugodišnje izvješće, ipak ta firma prva izbaci svoje izvješće na ZSE.
– trenutno kako posluju tu možemo očekivati rast cijene 200-300kn (ne više od toga).
– za neki veći rast tu se traže veće marže odnosno veća dobit ili povećanje dividendnog prinosa.
– a nešto se sada kuha i na KOEI a on im je većinski vlasnik.
– dionica i poslovanje firme su sasvim o.k. tako da tu sigurno neće biti nekog većeg pada a to je ono najvažnije – ne gubiti novce.
– a tu vam je rast odrađen za veličinu dividende, što je sasvim o.k.
– I love this game.
Pozdrav !
Domach…turisti jesu porasli poprilično međutim kod Korfa ima prostora za rast minimalno na P/B 1.5 i više a naročito mi je implicitno najavljeno spajanje kompanija u zajedničku najveću turističku kompaniju sa glavnim ciljem moguće najavljene isplate dividende te naposljetku prodaje većoj turističkoj kompaniji što u konačnici uopće nije loša namjera.Što mislite po kojoj cijeni će se tržiti nakon spajanja Valamar riviera u tome scenariju?[emo_smijesak]
Turističke firme su vjerojatno najgora kupnja sada. Odradili su svoj impuls, daljnji rast nema osnova na ničemu. More je kakvo je i bilo, zgrade promjene boju dok cijene rastu – nikakva osnova za prodaju.
Na dugi rok bi se okladio da ce capital gain na njima biti manji nego prinos na stednju u banci.
Ako niste znali prepoznati trenutak kada će početi rasti, zašto mislite da ćete prepoznati trenutak kada više neće rasti?
[/quote]
Ma ne bih kupovao nikada jer se sojecam nesigurno unutra.
Kada? okvirno kada MCap počinje pokrivati dobar dio BV-a tj dio BV-a koji je u nekretninama.
Naravno 1/1 je tesko posto Hrvatska nosi svoj rizik pa mozemo ici na 70% cijena nekretnina.
Vrlo jednostavno i logicno. Sezone ne jacaju, zgrade su u cijeni valuirane i vise nego posteno – kamo sada?
Domach…turisti jesu porasli poprilično međutim kod Korfa ima prostora za rast minimalno na P/B 1.5 i više a naročito mi je implicitno najavljeno spajanje kompanija u zajedničku najveću turističku kompaniju sa glavnim ciljem moguće najavljene isplate dividende te naposljetku prodaje većoj turističkoj kompaniji što u konačnici uopće nije loša namjera.Što mislite po kojoj cijeni će se tržiti nakon spajanja Valamar riviera u tome scenariju?[emo_smijesak]
Dajte mi barem 3 velika svjetska investitora koji ulazu u hotele(kao portfolio investment)?
Naravno XY ne prihvacam kao odgovor nakon debakla sa PTKM DDJH.
– koje su firme najbolja kupnja sada ???
– "god bless domach 1894".
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Sve izvozno i proizvodno i sto manje ovisno o Vladi RH.
Sto je vece podrucje prodaje i veca diverzifikacija valuta to bolje – takva jedna firma vise je diverzificirana od pola Crobexa 30.
best buy INA
ako ste me poslušali sada ste u dobrom plusu.
Očekujem daljnji rast cijene na cca 5.000 kn.
Kako su Rusi pametni i zagrizli vrlo je vjerovatno da će uskoro doći na moj cilj 8.000 kn.
Naročito kad sad vidio izjave našeg ministra.
Pa Mađari koji nemaju 51% ga ne fermaju pol posto.
On stvarno misli da će ga Rusi nešto pitati.
Naročito, poslije posjeta prvog čovjeka GAZPROMA kojeg su vladajući ignorirali.
Tak će sigurno naći investitore.
Rusi će dionice kupiti na burzi…..
Ono što je žalosno da će Mađari pobjeći bez da su napravili ono što su se obvezali prvim ugovorom.
Znači rafinerije i širenje INE na tržište regije.
Navodno će im Rusi platiti naftnim poljima INU.
To samo pokazuje kratkovidnost naše Vlade koja nije napravila ništa da vrati INU.
Ako ništa, da nađe partnera koji će ojačati rezerve ugljikovodika kod INE.
O katastrofi na tržištu prvenstveno Hrvatske, a onda i bivše Jugoslavije neću.
Rusima bi se isplatilo da tankerima dovoze rusku naftu u Riječku rafineriju, a vraćaju se s benzinom i dizelom za svoje udaljene destinacije u Sibiru.
Lp
Dajte mi barem 3 velika svjetska investitora koji ulazu u hotele(kao portfolio investment)?
[/quote]
Nebitna su vam tu 3 velika svjetska investitora. Ovdje vam se naprosto radilo o izrazitoj, velikoj podcijenjenosti u usporedbi sa sličnim kompanijama koje kotiraju na drugim burzama. bio je očit nesrazmjer multipli po kojima se tržila turistička dionica kod nas i npr na malo bolje uređenim i efikasnijim tržištima gdje se cijena dionice puno preciznije odražava njezinu vrijednost. I kad se uzme u obzir ovdašnje stanje, i sve rizike vezane uz turizam kao djelatnost i rizike vezane uz priločno nepoduzetnu vladu i promjenjive zakone, rizike vezane uz potencijalne mulježe sa izvješćima, netransparentnost i sl., još uvijek je cijena bila smiješno nerealna i neusporediva. xy vam je to samo to napisao, i nemate se tu što ne slagati. to je kao da vam ja sad napišem da je 3 manje od 53, a vi kažete da se ne slažete s tim. On je samo na to ukazao.
Naravno, svaka kupnja bilo koje dionice nosi određeni rizik, svaka tvrtka može bankrotirati, sve vam je stvar procjene vjerojatnosti hoće li se to dogoditi ili ne. Onaj tko bolje procjenjuje je statistički uspješniji, i to je to.
Dakle, kada je KORF bio npr 70 HRK, obzirom na gore navedene okolnosti i na prihode i poslovanje kompanije, bila je bitno veća vjerojatnost da će ići značajno gore nego da će otići na nulu (tj bankrot). naravno da je moglo i u bankrot, ali eto otišla je gore.
Obzirom na sadašnju cijenu, sami napravite procjenu vjerojatnosti gdje će dionica u budućnosti. Naravno, da bi napravili kvalitetnu procjenu, to zahtijeva dosta vremena, a i znanja. I to ne mogu svi raditi jer naprosto ne znaju uzeti u obzir sve što treba.
Na burzi je sve u vjerojatnosti, i procjeni gdje je kakva vjerojatnost (naravno uzevši u obzir sve dostupne i relevantne podatke). neki su u u tim procjenama uspješniji, a neki manje uspješni… neki samo prate druge… neki uzimaju ovaj forum kao izvor (takvi su najbolji :-)) i tako… ima svega, zato je i zanimljivo.
[/quote]
Što se tiče turista slažem se s domaćim.
To je balon koji će puknuti.
Već sam o tome pisao, ali da ponovim.
Dok Hrvatska neće imati bar 10. mjeseci sezonu, ne možemo govoriti o turizmu.
Na kraju krajeva kada se usporede brojke Grčke i Hrvatske samo po brojevima vidimo zašto nismo konkurentni.
I dalje se bazirati na more i Sunce i na recimo maksimalno tri mjeseca (7-9) gdje je 7. rupetina, a deveti mjesec podsezona, uzrokuje veeeelike cijene koji ni bogati turisti ne žele plaćati.
Naravno, za ozbiljan turizam trebali bi imati izgrađenu infrastrukturu, naročito energetske pogone koji će hotele opskrbljivati jeftinim grijanjem i toplom vodom kroz cijelu sezonu.
Naravno, za to bi već trebali imati strategiju, a ne konstantno laprdanje zadnjih dvadeset godina.
Turizam bi trebao biti samo grana industrije koje će Hrvatskoj davati dodanu vrijednost na postojeću poljoprivredu i industriju.
Ako treba birati između proizvodnje, novih tehnologija i turizma, uvijek sam za prvu soluciju.
Tamo ljudi privređuju i rade 11. mjeseci u godini, a ne tri mjeseca…
Ovisno o srpanjskoj crnoj rupi.
Što ćemo s kolovoz rupom?
– inteligentni investitori trenutno prodaju KOEI, HT, LKPC…
– a kupuju PTKM.
– prvi post na ovoj stranici je moj post o PTKM i cijeni 36kn (gdje ste pretežno klikali palac dolje).
– a pogledajte koja je trenutna cijena PTKM.
– više se moglo zaraditi na toj PTKM u zadnja 2-3 dana nego što sam ja zaradila u zadnjih 6 mj.
– a cijena joj još nije došla ni na 50kn, realna cijena joj je tu negdje 750kn, ali zašto bi bili skromni, zašto ta cijena ne bi bila 1.500kn u slučaju nekog preuzimanja.
– na žalost ja ne spadam u tu grupu inteligentnih investitora te nemam tih dionica PTKM.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Gospođice Ivana 7 Vama očito nije jasan pojam strateške firme za hrvatsku državu.
INA, DIOKI, HT i Končar to nisu, već Petrokemija.
To vam se zove strategija.
Što se tiče G.lupih investitora koji kupuju Končar, mislim da je to najbolje ministar Vrdoljak objasnio.
Da ga pokušam citirati:”Mirovinski fondovi će kupiti jeftino Končar tako da će to biti i dalje u vlasništvu Hrvata.”
Nakon ove detaljne analize situacije Ministra (koja me podsjeća na neke Vaše), ostao sam zaprepašten.
Po ovome Vlada ne očekuje da bi netko mogao dati veću cijenu od Mirovinskih fondova Hrvatske.
A što ako neko da veću cijenu pa Hrvati ostanu bez Končara?
GĐa. Ivana 7 kako se osjećate kad je Vaš The best buy, vaša preporuka, jednaka onoj ministra Vrdoljaka.
Da li Vas to brine što ste kod Končara na istoj strani, a kod PTKM na suprotnoj.
bez brige oboje će platiti hrvatski porezbi obveznici.
Lp[emo_namigusa]
Priželjkuje se prelijevanje love sa štednje u bankama u OIF-e. A moglo bi do toga pomalo i doći jer su svi uvjeti već odavno ispunjeni.
Pravi katalizator za valuaciju turističkih firmi bi će otvaranje ponuda za Imperijal. Tu će se moći vidjeti tko koliko nudi i šta se smatra OK. Bilo bi super da i neka vanjska firma da ponudu pa da bude što realnija procjena. Bili živi pa vidjeli
Turističke firme su vjerojatno najgora kupnja sada. Odradili su svoj impuls, daljnji rast nema osnova na ničemu. More je kakvo je i bilo, zgrade promjene boju dok cijene rastu – nikakva osnova za prodaju.
Na dugi rok bi se okladio da ce capital gain na njima biti manji nego prinos na stednju u banci.
apsolutna istina!
napumpane turističke dionice od 200-400% sad su gora opcija za kupnju čak i od PTKM, DDJH ili Ingre (što se tiče šansi za zaradu na sadašnju kupovnu cijenu).