Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Odavno tvrdim da se na ZSE ne koristi osnovnoškolska matematika.
Vi koji ste upisali prvi krug DLKV imate pravo i na drugi.Prodati na 17 i kupiti
po 10,možda ne sve jer će potražnja u drugom kruigu biti veća od ponude.Veliki igraći će iskoristiti priliku.
Vi koji niste dokapitalizirali ćete izvući gaće na štapu.Samo dokupljujte i branite neobranjivo.Lavina dolazi nakon drugog kruga,ne vjerujem da će fondovska
industrija podmetnuti leđa,da li će DLKV kupovati vlastite dionice i stati na
branik.Sve je moguće,ali ne treba biti od nikoga ovisan.
Ako sada prodate po 16 i u drugom krugu dokupite po 10 i recimo da ne ostvarite
pravo u punom iznosu ,tj ako recimo prodate 100 dionica dobit ćete 1.600 kn i ako
dokapitalizirate 100 po 10 zaradili ste 6 kn i to je gotovo 40%.Zaboravite pošto ste kupili,koliko ste spušili,gledajte unaprijed.
Kada krene stampedo prema dole,a trebao bi u toku drugog kruga,po mom uvjernju
12,50 bi trebala biti zona obrane jer to je nivo fondovske cijene s
obzirom na budućih cca 25 mil dionica.
I normalno da se pitate zašto sam samaritanac.
Jednostavno,treba pomoći slabijima da opstanu i zarade.
Nemam dionice DLKV,jasno je da sam bio prekonočni dioničar radi ostvarivanja prava na dokap i sutradan tutanj.
Naravno da sam maksimalni dokapitalitant prvog kruga,a još ću biti veći u drugom krugu.I moj interes je da cijena bude što veća ,a ja kažem prodaj.Nelogično,ali
pošteno.
Ja sam prijatelj buregđijama,kojima i sam pripadam!!!!!!!

Kažeš prodaj! Pa kolega lopina Vi me zaista nasmijavate svojim neznanjem. Trenutno postojeće dionice Dalekovoda kupljene čak i po 25 kuna više vrijede od tih novih koje možda na kraju i dobijete po 10.
Na kraju ako i upišete te dionice po 10 kuna zapitajte se kada će te moći sa njima raspolagati. Koliko mjeseci će proteći do tada. Iz poziva je jasno da to može potrajati i do godine dana. Što će se za godinu dana sve dešavati u Dalekovodu, u samoj državi, tko će biti na vlasti. Da li će Ustavni sud srušiti institut PSN. Hoće li do tada Dalekovod ugovoriti milijunske poslove, a morao bi ako želi imati očekivani prihod u ovoj i narednim godinama.
Još će te Vi osijediti čekajući te nove dionice, ako ih ikada i dočekate. Zato ne nagovarajte ulagače na očit harakiri.
[/quote]
Ne brinite se za boju mije kose.Počeo sam sijediti još prije petnaestak godina,a nakon šišanja 2008/2009.potpuno izbjeljen.
Vi mislite da će DLKV izdati dionice za 12 mjeseci ili možda još kasnije.A ja mislim da će požuriti jer ne mogu koristiti naših 60 mil kn u dokapitalizaciji.
Tek kada izdaju dioinice,mogu dobiti uplaćeno.Očekujem da ću dionicama raspolagati za dva tri mjeseca,jer ovo je ipak vezano uz PSN.Sve se radi ubrzano.Zar niste primjetili da je informacijka o upisu u prvi krug objavljena
dan nakon upisa.Očito im se žuri da se što prije dočepaju tih dodatnih 60 mil kn,što može bitno olakšati buduće poslovanje.
A tih 12 mjeseci je zakonski maksimum da bi se provela statusna promjena zvana dolapitalizacija.I to je samo formalno navedena mogućnost.
Ako vi ne želite prodati svoje dionice pružam vam jednu mogućnost.Posudite mi dionice,ja ću ih prodati po 16,možda i po 15 pa kada dobijem dionice dati ću vam 25% više dionica.Vama 25% dionica više meni rizik da u drugom krugu upišem manje dionica i da ih kupim na burzi skuplje i da ne zaradim ništa.
Ponuda vrijedi,ma ne vrijedi,šalim se!!!!!Nemamo dovoljno vremena!!!!!!

Med i mlijeko u čašama dokapitalizantima u prvom krugu i vrčevi meda i mlijeka za dokapitalizante u drugom krugu.Naravno onima koji uplate puno više!!!!!!!

Hoteli? Po meni katastrofalan posao. Previse amortizacije, previse zgrada i premalo pravog i inovativnog znanja. To se bude i ovdje pokazalo na temi.

Prodajemo datosti – povijest, more i nesto malo hrane koju smo, ajde, proizveli.
Ostalo je sve dano, a ako je dano nije napravljeno a u sto nije ulozen trud, toliko i vrijedi, dakle vrlo malo.

Koliko puta mozes ici na more? Iz zabave?

Radije bi otisao na odmor u Silicon Valley i pogledao inovacije ili pak u Tesla tvornicu. MIslim da nasi hoteli sada jesu narasli u cijeni ali daljnji rast ne vidim.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

prvo jutro godisnjeg odmora, ovaj tjedan barka i more, drugi tjedan prvo booking.com, u auto na highway W or N negdje odlutati i onda mi ostaje jos tjedan po izboru. odradio vikend, godisnji poceo sinoc kad sam stavio svog sibirskog kolegu na vlak za minhen. na burzi ath. i rekordni ovogodisnji prirast: plus od porast cijene dionica + sitno dividende od pocetka godine 17,4%. s jutrosnjim kupnjama ispraznio cash, tocnije ima ga 0,3%. najuspjesnija dionica bez uracunate dividende (tko ce to sad zbrajati) mi je tuho, sada 201% prema prosjeku ulaska 2011.-2013., kratkorocno najuspjesniji korf, 130% prema prosjeku ulaska 12.2013.-5.2014, jos krace auhr, ulasci zadnjih par mjeseci i 118% prema ulascima. have a nice summer!

Hotel-kategorizacija i broj zvjezdica,kao i brend su garancija kvalitete.
Individualna kupnja preko interneta može biti i pun promašaj.

upravo sam kanselirao jedan hotel prebukirao na apartman na jednom otoku..JEDINA prednost hotela je upravo to sta pricas (nema gazde prevaranta i hotelski sistem te bolje stiti)..sve ostalo su debele mane. prvo puno je skuplje. za razliku u cjeni jedem svaki dan u vrhunskom restoranu umjesto da jedem splacine u all inklusiv hotelu (npr.) i guras se u redu sa milion drugih. u apartmanu se osjecas puno komfornije jer imas sav komfor i velicinu prostora kao doma dok je u hotelu krevet i lezanje..
osobno mrzim hotele i zapravo mi nije jasno kako vec i po drugim gradovima short term iznajmljivanje stanova nije “pojelo” hotelsku indrustriju ali cini se da to nece tako skoro…

trosim samo hotele, po eu ***. kad dodjem do para da ne osjetim 4 ici cu u 4, kad dodjem do para da ne osjetim 5, ici cu u 5.

Hoteli su sve vise pod udarom bujajucih rent-your-home web stranica, i u hotelskom biznisu takvi servisi izazivaju sve vecu paniku. Najbolji primjer toga je da se u spanjolskoj pokusava progurati regulativa koja bi takve web stranice proglasio ilegalnima. Nedavno je Madrid proglasio ilegalnima short-term booking krace od 5dana ukoliko se booking provodi preko takvih web stranica.

Travel industry se strahovito brzo mijenja i pritisak na hotelsku industriju biti ce sve veci. Sve vise tvrtki prestaje koristiti hotele i prelazi na najam privatnog smjestaja i privatnih apartmana u svrhu smjestaja ljudi na poslovnim putovanjima.

Daleko od toga da ce hoteli prestati biti potrebni, uvijek ce imati svoje klijente no uskoro ce se susresti s velikom konkurencijom privatnih iznajmljivaca.

...

evo nam DDJH na 52 kn! sjećate li se forumaša neznalica koji su pred 15-ak dana ismijavali kupnju DDJH na 30-40 kuna? [emo_zloban][emo_smijeh][emo_novac]

moderatori na forumu provode političku CENZURU, uvode verbalni delikt te krše slobodu govora zajamčenu Ustavom jer brišu forumaške nickove i poruke s čijim se političkim stavovima ne slažu !!!

evo nam DDJH na 52 kn! sjećate li se forumaša neznalica koji su pred 15-ak dana ismijavali kupnju DDJH na 30-40 kuna? [emo_zloban][emo_smijeh][emo_novac]

– evo nam PTKM na 36 kn! sjećate li se forumaša neznalica koji su pred 15-ak mj. ismijavali kupnju PTKM na 300-400 kuna ???

– I love this game.
Pozdrav !

naravno da si se prepoznala [emo_zloban]

moderatori na forumu provode političku CENZURU, uvode verbalni delikt te krše slobodu govora zajamčenu Ustavom jer brišu forumaške nickove i poruke s čijim se političkim stavovima ne slažu !!!

Još jedna iz lopininog portfelja
http://www.jutarnji.hr/hnb-odbio-ukrajince-nisu-im-dopustili-preuzimanje-banke–traze-otvaranje-stecaja/1206834/

Još jedna iz lopininog portfelja
http://www.jutarnji.hr/hnb-odbio-ukrajince-nisu-im-dopustili-preuzimanje-banke–traze-otvaranje-stecaja/1206834/
Nijw se moglo ući na pet i niže.Tek tada bi vjerovatno bio unutra.
Od banaka ZABA i SNBA jedino dolaze u obzir.

Prije krize tj.2007/2008 godinu sam trejda u KORFTada je u toj dionici harala
Victoria.Cijena je bila i preko 230,pa je skliznula na ispod 25.
Zašto vi mislite da će KORF ići na 233,zašto ne nazad na 50.Pa oni u tih
šest godina posluju sa brokve,dobiti nema i da li će je i biti.
Korf je preskup,naravno i VLHO i RIVP.
Ali ovo čudo se može i napucati i više.Uvijek moguće.
A što je loše u toj mojoj strategiji.Od početka godine zarada preko 40%,sa eventualnim ostvarivanjem prava u DLKV potencijalno vlizu 50%.Pa to je bajka.
Uspješnu strategiju ne mjenjam.

Niste me razumijeli. Uopce nisam govorio o KORF-u kao dionici i sto ja mislim o firmi i vrijednosti. Pricam o ovom trenutku sto se dogadja, gdje upravo imate slucaj po kakvom inace operirate. Znaci mogucnost za taj neki burek-trade. Pitao sam jer mi je totalno nerazumljivo zasto takve stvari radite na ultra-rizicnim dionicama, a ovdje se 10% (evo vec se dogodilo s 200 na 218) skine samo tako (nemoguce da ce kratkorocno u razdoblju burek tradea KORF otici na 50 kn, pa to se moze dogoditi samo kod ovih trece-i-cetvrto ligasha s kojima vi radite).
[/quote]

Meni nije jasno što ste zapeli za Lopininu 3. i 4. ligu kad imate KORF iz 1. lige u kojem ste sigurni u rast??? Drugo mi nije jasno kad ulažete u KORF zašto Vas interesira u što ulaže 4-ligaš Lopina?? A što se tiče hotela, oni su sada kao građevinari 2008, svi napadaju hotele koji rade 4-5mjeseci u godini s cijenama 15-20% višim od konkurencije! To što se trenutno napucava cijena ima svoje granice koje Vi očito ne shvaćate ili nasjedate da će netko doći i platiti onoliko koliko netko zamisli?

New Report

Close