Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

xceed

da tako je, po meni tko je imao vise kom dionica s vecim prosijekom i odlučio ići u dokap pametno mu je bilo i sad kupovat 16 – 21 kn , ako bude drugog kruga super i u njemu sudjelovat i ostavit para malo za svaki slučaj ako dokapi prodju za kupovat kad i ako pocnu jos rusit na 14,13,11,10…..
osobno i saam to napravio, pa da vidimo

pepe7

xceed

da tako je, po meni tko je imao vise kom dionica s vecim prosijekom i odlučio ići u dokap pametno mu je bilo i sad kupovat 16 – 21 kn , ako bude drugog kruga super i u njemu sudjelovat i ostavit para malo za svaki slučaj ako dokapi prodju za kupovat kad i ako pocnu jos rusit na 14,13,11,10…..
osobno i saam to napravio, pa da vidimo

Mudro zborite tomo sedmi. DLKV
Maksimalni dokuup, ,ali ne više od 30% ukupnog portfelja. u drugom krugu,ako ga bude.
Ako ne prođe sve u drugom krugu sa vračenim novcem stati na branik,ali ja ne bi
plaćao više od 12,naravno uz predpostavku da dokapitalizacija prođe.
Postoji mogućnost da u vremenu upisa dionica u drugom krugu bude žestoko srušena,radi zaplašivanja na s buregđija.Ako se to dogodi ja ću kupovatiUvijek kontra ,uvijek kontra slike na gledalici,koju kreira sindikat.
A ova sadašnja cijena od 18 je prevelika,iako bi mi odgovaealo da je i viša.
Koje kamikaze ovo kupuju,ne razumijem.

U očelivanju meda i mlijeka pozdravljam vas!!!!!!!!!

Med i mlijeko doikapitalitantima.ako dokapitalizacija prođe,i pušing ako ne prođe
jer će nam biti blokirana sredstva iz prvog kruga,možda i iz drugog ,msaksimalno
petnaestak dana,a ako prođe minimalno dva mjeseca za upisati nove dionice,koje
možda neće biti izlistane na burzi.

cap cap rez

Gosn. Lopina,

pratim vaše "best buy" buregđijsko investiranje, zbunjuje me jedna stvar. Mislio sam da tu postoji model po kojem djelujete, a da je sama dionica nebitna.

No nedavno se pojavi prilika ajmo reći po očekivanju sigurnog rasta slična ovima gdje vi sudjelujete a gdje su akteri redom mini-banke na rubu propasti, građevinari u predstečajevima i stečajevima, državna poduzeća/gubitaši u n-tim dokapitalizacijama itd. Ovog puta je to dionica koja nije nimalo rizicna, nije u stecaju itd. Dionica je KORF, cijena je bila gore-dolje oko 200 kn, objavljeno je pripajanje u novu dionicu te joj je "službeno" procjenjena vrijednost od 233 kn. I od toga trenutka tržište reagira i dionica lagano ide do te vrijednosti.
Zašto ovdje niste primjenili vaš model, ušli kad je objavljena informacija i izađete kroz tjedan-dva-tri i oberete sigurni burek? A rizik nikakav, jer pazite ovdje čak ako se pretpostavka rasta i ne dogodi, u likvidnoj ste i sigurnoj dionici koju možete prodati za isti ili sličan novac koji ste za nju platili. Dok kod ovih vaših je ne samo moguće da ne poraste kako ste očekivali, već firma za koji dan može u stečaj ili se cijena dionica spustiti ka nuli i slično.
Eto, molio bih objasnjenje jer bi htio zaradjivati kao vi, ali mi strah od prevelikog rizika tj. pušinga brani takav način investiranja.

[/quote]
Prije krize tj.2007/2008 godinu sam trejda u KORFTada je u toj dionici harala
Victoria.Cijena je bila i preko 230,pa je skliznula na ispod 25.
Zašto vi mislite da će KORF ići na 233,zašto ne nazad na 50.Pa oni u tih
šest godina posluju sa brokve,dobiti nema i da li će je i biti.
Korf je preskup,naravno i VLHO i RIVP.
Ali ovo čudo se može i napucati i više.Uvijek moguće.
A što je loše u toj mojoj strategiji.Od početka godine zarada preko 40%,sa eventualnim ostvarivanjem prava u DLKV potencijalno vlizu 50%.Pa to je bajka.
Uspješnu strategiju ne mjenjam.
Zar niste primjetili da sam skinuo ZABA na 25 do 27,a čekam rast na SNBA.
A napravio sam i dva lopinovska kruga u BPBA,a tzo znači barem 50% i zaradio više nego u pušingu na CEBA,KABA,NVBA.
DLKV sa 150 mil kn keša,i novih potencijalnih 60 mil kn iz dokapitaliozacija
ne predstavlja rizičnu investiciju,barem za godinu dvije,dovoljno da dobijem
dionice iz dokapitalizacije i da kidnem sa visokom zarasdom.

Med i mlijeko teče,ali blokirana sredstva u DLKV će mi smanjiti aktivnosti.
Možda i bolje,ako zub bude veliki,recimo 15,zarada 40%.To mi izgleda realno i
primamljivo!!!!!!!

lopina @
Kolega lopina jako je malo onih koji su ušli u Dalekovod po cijeni ispod 25 kuna. Većinom su tu i dalje dugogodišnji ulagači. To malo što je pazarito ispod 25 su uglavnom isti novci koji se vrte i po bidu i po asku. Prometi su bili simbolični, zapravo jad za ovu dionicu. Simulira se i kupnja i prodaja, čak bih rekao da su i momci već umorni od svog tog rastezanaj. Često u zadnje vrijeme možemo biti svjedoci bezveznog napucavanja, navlačenja i gore i dole.Da će netko poslije dokapitalizacije prodavati po 12 – 15 je više nego smiješno. Jedino ako bude stečaj.

A što je loše u toj mojoj strategiji.Od početka godine zarada preko 40%,sa eventualnim ostvarivanjem prava u DLKV potencijalno vlizu 50%.Pa to je bajka.

Zasto ljudi uopce idu u te hotele? Na internetu mozes naci izvrstan smjestaj u privatnim apartmanima u pola cijene koju traze hoteli.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Zasto ljudi uopce idu u te hotele? Na internetu mozes naci izvrstan smjestaj u privatnim apartmanima u pola cijene koju traze hoteli.
[/quote]

Hotel-kategorizacija i broj zvjezdica,kao i brend su garancija kvalitete.
Individualna kupnja preko interneta može biti i pun promašaj.

DLKV-u prvom krugu upisano 2.53 mil dionica.Ovo je bilo zaista brzo.
Drugi krug još 3.47 mil dionica.Ako sam dokapitalizirao i jednu dionicu u prvom krugu stekao sam pravo na upis 34,7 mil kn.Naravno da ih nemam,ali kad se male ruke slože sve se može.
Dajem vam ponudu:svi koji žele sudjelovati u dokapitalizaciji DLKV mogu to obaviti preko mene,ali ukupni zbir svih uplata u Lopinex fond ne može biti veći od tih
34,7 mil kn jer se ne može uplatiti više.
Dakle,drugi krug će vjerovatno biti upisan preko 100% jer ću vjerovatno ja sam
,naravno uz vašu pomoć uplatiti puni iznos.
Naravno,da je ova ponuda samo običan lažnjak,ali možda i nije.
U očekivanju meda i mlijeka, koji će nadirati kao dalekovodna bujica srdačno vas
pozdravljam.
Tko me poslušao,a naročito oguljeni starosjedioci imaju priliku da smanje gubitak,a mi novaci da maksimaliziramo dobitak.
Naravno,da je ovo samo šansa,da li će biti realizirana vrijeme će pokazati.

Uspješnu strategiju ne mjenjam.

Niste me razumijeli. Uopce nisam govorio o KORF-u kao dionici i sto ja mislim o firmi i vrijednosti. Pricam o ovom trenutku sto se dogadja, gdje upravo imate slucaj po kakvom inace operirate. Znaci mogucnost za taj neki burek-trade. Pitao sam jer mi je totalno nerazumljivo zasto takve stvari radite na ultra-rizicnim dionicama, a ovdje se 10% (evo vec se dogodilo s 200 na 218) skine samo tako (nemoguce da ce kratkorocno u razdoblju burek tradea KORF otici na 50 kn, pa to se moze dogoditi samo kod ovih trece-i-cetvrto ligasha s kojima vi radite).

Odavno tvrdim da se na ZSE ne koristi osnovnoškolska matematika.
Vi koji ste upisali prvi krug DLKV imate pravo i na drugi.Prodati na 17 i kupiti
po 10,možda ne sve jer će potražnja u drugom kruigu biti veća od ponude.Veliki igraći će iskoristiti priliku.
Vi koji niste dokapitalizirali ćete izvući gaće na štapu.Samo dokupljujte i branite neobranjivo.Lavina dolazi nakon drugog kruga,ne vjerujem da će fondovska
industrija podmetnuti leđa,da li će DLKV kupovati vlastite dionice i stati na
branik.Sve je moguće,ali ne treba biti od nikoga ovisan.
Ako sada prodate po 16 i u drugom krugu dokupite po 10 i recimo da ne ostvarite
pravo u punom iznosu ,tj ako recimo prodate 100 dionica dobit ćete 1.600 kn i ako
dokapitalizirate 100 po 10 zaradili ste 6 kn i to je gotovo 40%.Zaboravite pošto ste kupili,koliko ste spušili,gledajte unaprijed.
Kada krene stampedo prema dole,a trebao bi u toku drugog kruga,po mom uvjernju
12,50 bi trebala biti zona obrane jer to je nivo fondovske cijene s
obzirom na budućih cca 25 mil dionica.
I normalno da se pitate zašto sam samaritanac.
Jednostavno,treba pomoći slabijima da opstanu i zarade.
Nemam dionice DLKV,jasno je da sam bio prekonočni dioničar radi ostvarivanja prava na dokap i sutradan tutanj.
Naravno da sam maksimalni dokapitalitant prvog kruga,a još ću biti veći u drugom krugu.I moj interes je da cijena bude što veća ,a ja kažem prodaj.Nelogično,ali
pošteno.
Ja sam prijatelj buregđijama,kojima i sam pripadam!!!!!!!

[/quote]

Hotel-kategorizacija i broj zvjezdica,kao i brend su garancija kvalitete.
Individualna kupnja preko interneta može biti i pun promašaj.
[/quote]

Mozda je tako bilo nekada.

Uglavnom koristim booking.com i tripadvisor. Tamo imas desetke kvalitetnih reviewa ljudi koji su vec koristili te apartmane i mozes se izvrsno informirati prije nego sto se odlucis iznajmiti. Za mene radi izvrsno, a troskove sam prepolovio.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Pitao sam jer mi je totalno nerazumljivo zasto takve stvari radite na ultra-rizicnim dionicama, a ovdje se 10% (evo vec se dogodilo s 200 na 218) skine samo tako (nemoguce da ce kratkorocno u razdoblju burek tradea KORF otici na 50 kn, pa to se moze dogoditi samo kod ovih trece-i-cetvrto ligasha s kojima vi radite).

Za lopinu je 10% macji kasalj, on operira samo ako je mogucnost zarade preko 100%…

Odavno tvrdim da se na ZSE ne koristi osnovnoškolska matematika.
Vi koji ste upisali prvi krug DLKV imate pravo i na drugi.Prodati na 17 i kupiti
po 10,možda ne sve jer će potražnja u drugom kruigu biti veća od ponude.Veliki igraći će iskoristiti priliku.
Vi koji niste dokapitalizirali ćete izvući gaće na štapu.Samo dokupljujte i branite neobranjivo.Lavina dolazi nakon drugog kruga,ne vjerujem da će fondovska
industrija podmetnuti leđa,da li će DLKV kupovati vlastite dionice i stati na
branik.Sve je moguće,ali ne treba biti od nikoga ovisan.
Ako sada prodate po 16 i u drugom krugu dokupite po 10 i recimo da ne ostvarite
pravo u punom iznosu ,tj ako recimo prodate 100 dionica dobit ćete 1.600 kn i ako
dokapitalizirate 100 po 10 zaradili ste 6 kn i to je gotovo 40%.Zaboravite pošto ste kupili,koliko ste spušili,gledajte unaprijed.
Kada krene stampedo prema dole,a trebao bi u toku drugog kruga,po mom uvjernju
12,50 bi trebala biti zona obrane jer to je nivo fondovske cijene s
obzirom na budućih cca 25 mil dionica.
I normalno da se pitate zašto sam samaritanac.
Jednostavno,treba pomoći slabijima da opstanu i zarade.
Nemam dionice DLKV,jasno je da sam bio prekonočni dioničar radi ostvarivanja prava na dokap i sutradan tutanj.
Naravno da sam maksimalni dokapitalitant prvog kruga,a još ću biti veći u drugom krugu.I moj interes je da cijena bude što veća ,a ja kažem prodaj.Nelogično,ali
pošteno.
Ja sam prijatelj buregđijama,kojima i sam pripadam!!!!!!!

Kažeš prodaj! Pa kolega lopina Vi me zaista nasmijavate svojim neznanjem. Trenutno postojeće dionice Dalekovoda kupljene čak i po 25 kuna više vrijede od tih novih koje možda na kraju i dobijete po 10.
Na kraju ako i upišete te dionice po 10 kuna zapitajte se kada će te moći sa njima raspolagati. Koliko mjeseci će proteći do tada. Iz poziva je jasno da to može potrajati i do godine dana. Što će se za godinu dana sve dešavati u Dalekovodu, u samoj državi, tko će biti na vlasti. Da li će Ustavni sud srušiti institut PSN. Hoće li do tada Dalekovod ugovoriti milijunske poslove, a morao bi ako želi imati očekivani prihod u ovoj i narednim godinama.
Još će te Vi osijediti čekajući te nove dionice, ako ih ikada i dočekate. Zato ne nagovarajte ulagače na očit harakiri.

New Report

Close