Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li ti uopće pamtiš šta napišeš ili samo bubaš i ideš dalje?

JDPL-napokon prodaja

BID i ASK,ne zna se tko je šupljiji.
Veči igrači ne tuku po ASKU,a nema ih ni na BIDU jer bi cijena poletjela.Očito
ne igraju na špekulativni rast cijene dionice kroz pumpanje BIDA,a nema ih ni na ASK u strahu da ih netko ne pokupi.
Mali ionako gledaju gledalicu i ponašaju se prema slici,naravno uvijek lažnoj.
Naravno,da sam maksimalno gotovo pa 25% imovine unutra,od likvidne više od 50%
a bio bi i više
Koliko očekujem?
minimalno 150 maksimalno 225 -realno od 170 do 200.
samo da krene što brže

Med i mlijeko ponovno teče u mojim kanalima.

dokupio danas sitniš po asku.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

@lopina

Nedavno si hvalio sve koji su kupili DLKV iznad 26kn. Sad kažeš da će to i po 10. Kako je onda to njima dobro?

Da kupnja na 26 uz pravo na dokapitalizaciju u omjeru 1:1,63 daje prosječan ulaz
od 16.08 kn po dionici sa ostvarivanjem prava u prvom krugu.

Onaj tko je prodao na 23 sa ostvarenim pravom na dokapitalizaciju uplatio je 193
za 163 daje još povoljniji ulaz od 11,84 kn po dionici.Taj prosjek se može i poboljšati jer se može ostvariti i dodatna kupnjs u drugom krugu.Naravno da prodavači koji su prodavali jeftinije od 23 imaju prosječan ulaz nešto veći
od tih 11,84.
Rizik je da dokapitalizacija ne prođe,jer svi mali dioničari koji izvrše uplatu
iz prodanih dionica ne uspiju kupiti po cijeni prodaje Prodavača je bilo jako malo,a jasno je da sam uvijek na suprotnoj strani od većine,pa sam prodao na
23,xx.
Ovdje se ne radi o samoubilačkom nagonu već o strategiji.Ima jedna mana,dajem novac sada,blokiram ga ,a dionice dobijam sa odgodom i nitko ne kreditira ovu
kupnju.A trebalo je potaknuti kupnju dionica DLKV u dokapitalizaciji sa nekim kreditnim aranžmanom_DLKV i ZABA su to trebali to omogućiti.Ali možda će ovako ispasti i bolje,jer drugi krug bi mogao biti i obilatiji pa će mi prosječni ulaz biti ispod 11,84.Meni to sada izgleda kao dobra prilika za zaradu,jer DLKV nakon
dolapitalizacije nebi trebao ispod 15.

Zašto potičem male dioničare na kupnju.Radi toga da dokapitalizacija prođe,jer ako ne prođe,svi mi mali dioničari pušimo.A ja pušiti ne volim,volim zarađivati.

U DLKV ću biti veliki dobitnik ili mali pušioničar.Naravno relativno.
A to može ostvariti i svaki mali dioničar,ako uplati ostvarena prava na dokapitalizaciju.
Ponedjeljak je zadnji dan uplate za prvi limitirani krug,i pravo na drugi bez limita.

A da li je onda bolje ako ja sad kupim dionice po 18 ili onda po 26kn? To jedino ne shvaćam. Koliki bi mi onda bio prosjek ulaza lopina?

A da li je onda bolje ako ja sad kupim dionice po 18 ili onda po 26kn? To jedino ne shvaćam. Koliki bi mi onda bio prosjek ulaza lopina?

Alias,nema glupih pitanja,ali ima manje pametnih.
I nemojmo zamarati publiku glupin prepucavanjima.
Ako sada kupiš po 18 ,jednu ili jedan milijun dionica prosjek je 18.
Ako prođe prvi krug dokapitaslizacije moj prosječni ulaz je 11,84 s obzirom da sam ostvario gubitak od cca 3 kn kod kupnje DLKV sa pravom na dokapitalizaciju,pa prodao DLKV bez prava na dokapitalizaciju.
18:11,84=:1,52 Dakle kada kupite od mene po 18 zarađujem 52%.Mislim da je to i za Lopinex dobra zarada a uz minimalni rizik.

Med i mlijeko teče mojim kanalima!!!!!

DLKV -još sam danas uplata u ZABA
-danas je zadnji dan za uplatu po ostvarenim pravima
-mi koji smo dokapitalizirali u prvom krugu,veću šansu vidimo u drugom krugu jer
će se moći kupiti možda veći broj dionica u drugom nego u prvom i samim time dodatno smanjiti prosječni ulaz
-buregđije,ja sam vam prijatelja,samaritanac jer vas pozivam da mi činite konkurencijui i da ostvarim manja prava u drugom krugu
-moj interes je da ne uplačujete i stvarno nemam razloga za radi Milevu

Med i mlijeko doikapitalitantima.ako dokapitalizacija prođe,i pušing ako ne prođe
jer će nam biti blokirana sredstva iz prvog kruga,možda i iz drugog ,msaksimalno
petnaestak dana,a ako prođe minimalno dva mjeseca za upisati nove dionice,koje
možda neće biti izlistane na burzi.
Rizik da,mislim da nije preveliki?????????

http://www.jutarnji.hr/eu–imate-tri-mjeseca-da-nam-dostavite-novi-plan-privatizacije/1204820/

Ode sve na bubanj izgleda. Od većih i kvalitetnijih za koje postoji mogučnost da bi mogle biti na prodaju je svakako KOEI.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Čini se da je nastupila ljetna letargija i vrijeme godišnjih odmora uzima svoj danak na burzi u vidu smanjenja prometa. Izgleda da je Đuro bio zadnja vesela destinacija prije nekakve ponovne aktivnosti tijekom druge polovice kolovoza ili početka rujna. Sporadična prodaja onih kojima iz nekog razloga treba manja lova tijekom ljeta biti će prilika strpljivima za kupnju po akcijskim cijenama. A, možemo se nadati da će jesen donijeti više zelenila nego što je to donijela prošlogodišnja jesen. Uglavnom, best buy će napraviti oni koji će nakupiti najviše dionica po najnižim cijenama tijekom narednih mjesec-mjesec i pol dana.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

DLKV

Ako spasiš jednog čovjeka kao da si spasio čitav svijet.
Onaj tko je dokupio prvi krug,vjerovatno će imati priliku podebljati broj dionica
i u drugom krugu.
I zato mislim da je najbolja kupnja bila kupnja DLKV po 10 u dokapitalizaciji.
Još samo da povuče JDPL i da taj novac upuca u drugi krug dalekovoda.

Nadam se da će i ostali buregđije iskoristiti priliku.

Med i mlijeko oplakuje obale moga portfelja!!!!!!!

DLKV
Pa tko je ciljano aktualno kupovao dionice po cca 20 kuna, pa još dokupio po 10 kuna napravio je dobar posao. Ovi drugi … teško da će tako skoro imati osmijeh na licu. Nažalost je tako. Ovo je best buy samo nekima. Većini ne.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

kada je rok za uplatu za drugi krug?

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Med i mlijeko doikapitalitantima.ako dokapitalizacija prođe,i pušing ako ne prođe
jer će nam biti blokirana sredstva iz prvog kruga,možda i iz drugog ,msaksimalno
petnaestak dana,a ako prođe minimalno dva mjeseca za upisati nove dionice,koje
možda neće biti izlistane na burzi.

cap cap rez

Gosn. Lopina,

pratim vaše “best buy” buregđijsko investiranje, zbunjuje me jedna stvar. Mislio sam da tu postoji model po kojem djelujete, a da je sama dionica nebitna.

No nedavno se pojavi prilika ajmo reći po očekivanju sigurnog rasta slična ovima gdje vi sudjelujete a gdje su akteri redom mini-banke na rubu propasti, građevinari u predstečajevima i stečajevima, državna poduzeća/gubitaši u n-tim dokapitalizacijama itd. Ovog puta je to dionica koja nije nimalo rizicna, nije u stecaju itd. Dionica je KORF, cijena je bila gore-dolje oko 200 kn, objavljeno je pripajanje u novu dionicu te joj je “službeno” procjenjena vrijednost od 233 kn. I od toga trenutka tržište reagira i dionica lagano ide do te vrijednosti.
Zašto ovdje niste primjenili vaš model, ušli kad je objavljena informacija i izađete kroz tjedan-dva-tri i oberete sigurni burek? A rizik nikakav, jer pazite ovdje čak ako se pretpostavka rasta i ne dogodi, u likvidnoj ste i sigurnoj dionici koju možete prodati za isti ili sličan novac koji ste za nju platili. Dok kod ovih vaših je ne samo moguće da ne poraste kako ste očekivali, već firma za koji dan može u stečaj ili se cijena dionica spustiti ka nuli i slično.
Eto, molio bih objasnjenje jer bi htio zaradjivati kao vi, ali mi strah od prevelikog rizika tj. pušinga brani takav način investiranja.

New Report

Close