@inverter
Šta nakon što su đuro i belje pali 70%?
@inverter
istina, a tek će se uzeti još[emo_smijesak]
Ja voliti ova igra.
Ja voliti belje..[emo_plazi]
– evo i ja prodala veći dio BLJE, za razliku od vas nešto i zaradila.
eto to je ulagac pametnjakovic [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
belje 46 kn today
A N N O U N C E M E N T !
NAKON 4 GODINE I NEKOLIKO MJESECI OD KUPNJE SVOJE PRVE DIONICE, PO PRVI PUT OD 2008., JA SAM U PLUSU!
NEGDJE KROZ JUTRO, DOK SAM JA NEVINO PLANINARIO, ILI KASNIJE, DOK SAM U KAFICU PRETRESAO DOJMOVE S VRHA BRDA S PIVOM U RUCI, MOJ PORTFELJ JE PRESAO MAGICNU CRTU, I OTISAO U PLUS (SADASNJA VRIJEDNOST DIONICA – SVE ULOŽENO I TROŠKOVI DO SADA) KOJI TRENUTNO IZNOSI, SAMO ČAS, 0,9% (BIO JE 0,8 KAD SAM SE LOGIRAO).
P.S. MENI SU I KODT I LEDO ZAKON OD PODUZECA I DIONICA.
A N N O U N C E M E N T !
Nakon godinu i pol moja druga vazna objava na ovom forumu, u petak je tuho postao moja prva duplača, 209% bila je vrijednost trgovane cijene u odnosu na prosjek cijene kupnje s troskovima, prati je plag s 199%. Ukupna zarada na portfelju u ovih godinu i pol je 30,4%. Sad bi trebalo, osim hvaljenja, pogledati portfelj kao djavolji odvjetnik i vidjeti sto se dalje moze deavati, ali to u nekom drugom, neslavljenickom postu.
eto to je ulagac pametnjakovic [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
belje 46 kn today
[/quote]
I ja sam uša na 33,xx i od straha pobjega na 33,xx ..mislim da nisam pokrija proviziju.I ulazija u JDPL i KSST i spušija.A bježa sam iz Belja od straha od
Todorića.A sada na 45 ili 46 bi me bilo samo još više strah nego na 33.Ipak
likvidnost i rast krobija je imao naročito pozitivan utjecaj na BELJE i DLKV.
Jer dokapitalizacija DLKV na 10 je trebala spustiti DLKV barem na 15,a on i dalje na 20.E da mogu posuditi negdje 1000 kom DLKV i sada prodati po 20 i
vratiti ih kada dokupim po 10.
Ponuda:Posuđujem 1000 DLKV,plaćam u kešu 20% odmah i vračam isti broj dionica
nakon dokapitalizacije ako prođe,a ako ne prođe vračam 10% dionica manje.Dakle,imate priliku zaraditi 10% sigurno,potencijalno i 20%.Cijeli rizik meni,ali i prilika da zaradim 80% i više,iviše….
S obzirom da mi je likvidna imovina u JDPL,jasno je da mi ovaj trinaestodnevni
rast krobeksa nije donio rast portfelja,pa sam pao na ispod 40% dobiti od
početka godine.U dokapitalizaciji DLKV postoji potencijalno velika zarada tako
da uuračunavajući i tu zaradu ne bih treba biti ispod 45%
JDPL mi je nada,ali i opasnost.Sa državom nema sigurnih poslova.
BV 351 31.3.2014.
Bv 30.6. za desetak kn manje jer toliko će otprilike JDPL spušiti u II Q s obzirom na nivo vozarina.
Lovci na NAV kažu da JDPL vrijedi 280.
Četiri naručena broda u 3.maju,uz ovakav koeficijent likvidnosti vrijedi
barem 20 mil.dolara pušike ili 60 kn po dionici.
Sindikat pomoraca diže revoluciju protiv privatizacije,pa i tu treba uzeti u obzir neku odbitnu stavku-i tu odnosi barem 7 do 8 mil dolara ili barem 40 mil kn ili cca 30 kn po dionici.
Kako će se JDPL vjerovatno prodati podobnima stvarna vrijednost od ostatka NAV
od cca 190 kn,bi se trebala diskontirati za cca 30 do 40%.I eto nas na minimalnoj cijeni od 115 kn za dionicu.Naravno da je upitno da li će se i tih
115 kn ponuditi malim dioničarima jer je u modi deranje malih dioničara kroz
dokapitalizacije.Dakle,NAV od 280 u rukama države kao većinskog vlasnika u
privatizaciji se može spustiti i na 115 i svi koji ulaze u aranžmane sa državom
moraju biti svjesni rizika.
I bloger je nastrada u PTKN i DDJH,slučajno ili ne država je i tu gospodar.Istina loš,kao i u JDPL.
Odavno nisam okusio meda i mlijeka,ali moj portfelj ima jake oscilacije,pa bi uskoro trebalo na bolje!!!!!!
Budući milijunaš ima određenu svotu životne ušteđevine koja mu sigurno neće trebati u dogledno vrijeme i razmišljajući što napraviti s njom čuje kako neki ljudi zarađuju basnoslovne cifre na dionicama češkajući muda ležeći na kauču, pa pomisli wooow ovo je san snova, to je totalno za mene, pametan sam, obrazovan, imam početni kapital, svijet je moj, čekajte me.
Prije upuštanja u avanturu pročita nekoliko knjiga i novinskih članaka kako su ljudi u par godina na burzi osigurali dovoljnu količinu novca da više nikada ne moraju raditi every day job, nego ležati na plaži i piti koktel dok ti plavuša sa palmom hladi jaja. Prolista par foruma i načita se svega i svačega, različite poruke korisnika za koje ne zna tko se krije iza njih, moguće broker, moguće netko tko je unutra pa druka na rast, možda Angelina Jolie koja je na avataru od jednog korisnika ovog foruma.
Nakon svega što je prošao odvaži se i uplati novac na brokerov račun. Tu kreće prava bitka jer ne zna što bi kupio, jedno vrijeme provodi prateći trgovanje ne kupujući ništa ali sve mu izgleda super, sjaji zelenom bojom, osjeća da je to to, da je napravio odluku života.
Taj zanesenjak s početka priče je razuman čovjek i razmišlja logično te za početak izbjegava dionice koje su u predstečajnoj nagodbi ili pred stečajem, svi se jezimo od same riječi stečaj, baš grozno zvuči. Nakon toga izbjegava građevinare jer eto donekle je inteligentan pa shvati da se u našoj državi neće ništa bitno graditi neradnih desetljeća.
Lukavi inteligentni investitor razmisli o turističkim dionicama i pogleda cijene unazad godinu – dvije i upali mu se ona ista logična lampica koja signalizira da su te iste dionice narasle u rasponu od 100-300% na što se upita ima li taj rast uporište ili je umjetan kao što su građevinari bili prije kraha burze.
Dolazi do prehrambenog sektora pri čemu zaključi da je taj sektor većinski u rukama jednog čovjeka koji prema potrebi u suradnji sa državom određenu dionicu ruši kako mu u tom trenutku odgovara(primjer Belja koji je u god dana pao 50% bez nekog pretjeranog razloga).
Molim savjete, zahvaljujem na čitanju.
Tko je investitor godine?
Naravno ne računajući burek investitore.
Jedan FGS,uložio 150 mil kn preko Komanditora u DLKV sve po 10,sadašnja cijena 20.
Nije li to lijepih 100%,istina virtualno 150 mil kn dobiti.
Navijam da tih virtualnih 100% naraste na realnih 1xx %.Da li je to moguće.Zašto ne?U očekivanju prvog kvartalnog izvješća DLKV bez problema sa likvidnošću.
Ali tek treći i četvrti kvartal bi trebali dati jasniju sliku.
DLKV,ljubavi i nado moja,napoji me medom i mlijekom!!!!!!!