izgleda da se će jedan kre-tenski ugovor nakon cca dvije godine petljanja između ERNT i HT ipak realizirati (doduše ne znam pod kojim financijskim uvjetima, to nosi određenu prevagu). no taj ugovor po mojoj procjeni ne donosi ništa dobro ERNTu, tj. preuzeti teret neće opravdati potencijalnu dobit, dok će HT zamijeniti kvalitetu za novac.
no međutim, kretanje cijena je obrnuto, a očito je da je taj ugovor već uračunat. HT, koji jača potencijal zarade (i to na više fronti) – pada, a ERNT – raste (iako je situacija u stvari relativno loša, tj. nema neke realne šanse za rekordne ili visoke prinose).
I još mi je čudno da tržište nije nimalo reagiralo na genijalan vladin novi harač na radio frekvencije koji bi završio na teretu ERNTa da ga nisu operateri nisu prebacili na kupce.
O čemu nam ovisi turizam ove godine
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/kako-iskoristiti-svjetsko-prvenstvo-mala-zemlja-za-velike-investicije/
@ plavi01
Reagiranje prije potvrde promjene trenda. Dakle, trgovanje protiv trenutno preovladavajućeg trenda na burzi u očekivanju da će se isti uskoro promijeniti.
Ukratko – reagiranje prije svih ostalih. Počni prodavati prije drugih po principu “propušteni novac je bolji od izgubljenog novca”.
Trenutno je lakše pronaći zdravu prostitutku u zabačenim afričkim lukama, nego li best buy na ovoj ZSE.
A da nije razlogom best buy-a jer je “puno pala pa mora rasti”, pumpanje dotičnog gospodina, “izvrsno” nepovoljne dokapitalizacije…
ipo za 22000 dioničara rivp/korf/vlho = nova turistička tvrtka valamar rivjera.
u kojoj dionici je sada največi diskont?koje buju tu dividende odnosno eps
gospodo pomagajte nama debilima u izračunu multipli.oprostite malo šale.volim zelenu boju ali samo na burzi
evo me s terena iz krajeva mina i poskoka, srecom minski sumnjivih podrucja tamo gdje ja moram hodati svake godine sve manje, pa su najveca napast vrucina i komarci. u medjuvremenu u tom tjednu portfelj napravio cudo, 13% od pocetka godine uglavnom porascu vrijednosti dionica jer sam od toga dividende pobrao manje od 2%. meni dosta, ovo moze biti 31.12. sto se mene tice. vidim situacija na korfu, moram je prouciti, inace napravio mi 22% na ulaz s troskovima, a prvi ulaz je bio 18.12. od dionica koje sada nemam, ernt mi je i dalje najvece cudjenje. uskoro ce se znati i reket kod atlna.
ovo KORF-VLHO-RIVP, mi liči na neku vrstu splitanja dionica korfa i vlho-a, a nevolim to usitnjavanje, a lopina što kaže ima nesto istine nigdje spominjanje loših strana a otom potom da ih nema
Insajderi su odradili nivelaciju cijena ove tri dionice prije nego je vijest o spajanju javno objavljena. Sada je najpametnije sačekati da se pojavi (izlista) nova dionica na zse, vidjeti kuda će ona i tada početi trgovati s njom. Činjenica je da će biti ekstremno likvidna, a tu se uvijek dade nešto uhvatiti na volatilnosti cijene. Uglavnom, uvijek će biti pokrivena mojim nalozima, ovim ili onim.
Čitam postove na nekoliko tema i ne znam dal da plaćem il se smijem. Jedino mogu reći da je žalosno šta ljudi rade sa svojim novcem i onda optužuju državu, zakone i njima slične za svoje neuspjehe. Ajme majko mila
“kupuju veliki”, “insajderi”, “dokap”, “sinergija” u name it. Najveće floskule trzista kapitala. Imajmo na umu da je ZSe ne trziste kapitala nego sitni plac sekundarnog karaktera. Niti on sluzi da firme protiv bankocentricnom sustavu skupljaju k apital i rastu sa ulagacima, nego sluzi za politicke ciljeve. Redovito su svi krivi osim samih ljudi i redovito je negdje neki info. Inace, smatram da je izvjestaj najbolji nacin za upoznati firmu i njezinu budućnost, slično kao da vidis curu za 20 godina pogledaj joj majku. Varijacije postoje naravno.