Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nažalost Hrvatskoj pomogao nisam, a na burzi sam izgubio 80.000 eura.

– svaka škola se plaća.
– te vi niste izgubili novce.
– vi ste stekli veliko znanje.

– ali, ako mislite zaraditi na burzi, a još vam je ostalo 5% tog novca ili 30.000kn, ja vam nudim sigurnu godišnju zaradu od 10-15%.
– te novce bi trebali ulupati u 3 dionice, u svaku po 10.000kn.
– a jednu dionicu ću vam preporučiti ja, jednu gospon Drevil, a jednu gospon Alias.
– jedini uvijet je da kupite na cijeni koju ćemo vam preporučiti i bez razmišljanja prodate kad vam to napišemo.

– a ako vam je to malo, tu je gospon Lopina koji će vam omogućiti godišnju zaradu od 300%.

– I love this game.
Pozdrav !

it is cleaning lady or cleaner, not cleaner lady.

– to su oni poslovi s kojima starta hrvatska emigracija te za divno čudo znaju to i napisati na eng. jeziku.
– ali ovaj put gospon Twixer niste u pravu.
– ja tražim “cleaning lady”, ali kako je taj gospon kojemu nudim posao klasičan “cleaner”, a na poslu će morati nositi službenu odjeću firme (suknjica, košulja, pregača) te je tada sasvim ispravan naziv “cleaner lady”.

– I love this game.
Pozdrav !

JDKM ja sam uša na 16 sa velikih 40 kom.Ali bolje je to otpisati.I to ide u virtualnu vrijednost i da sam to otpisao početkom godine moja virtalna startna pozicija bi bla niža pa bi mi i dobit bila veća.

JDKM.

– 16kn x 40kom = 640kn
– i za tih 640 kuna nas davite godinama s preko 1.000 postova o tome JDKM.
– a stvarno ste trebali tu investiciju otpisati jer bi vam se tada taj vaš virtualni portfelj povećao za dodatnih 150%.

– I love this game.
Pozdrav !

Gle u ulaganjima treba imati i sreće.

– vi ste napravili dvije greške ono boli glava koje su vas na koncu koštale bankrota.
– vi niste ulagali na burzu, vi ste se kockali.
– kod kocke je potrebna sreća.

– a kod ulaganja na burzi potrebno je imati znanja, love, a sada mogu napisati i iskustva.

– I love this game.
Pozdrav !

Dok ne odlučim uložio sam u HT na 280 kn (ne kao Ivana 7 na 307).
svi su tada govorili da je HT sigurna luka.
Kako nisam imao vremena te godine, a napokon sam se dočekao i godišnjeg možete zamisliti moju facu kad sam se vratio s godišnjeg a HT na cca 140 kn.
Od HT se nisam oporavio…

HT.

– na ovoj temi ja sam dosta drukala za taj HT.
– te ovo što sam citirala iz vašeg posta ništa mi nije jasno.

– upravo zbog tog HT-a i INE u najvećoj krizi sam zaradila a ne kao većina što je popušila lovu.
– ja sam kupovala HT i na 330kn, ali na toj dionici sam imala sigurno preko 500 transakcija.
– činjenica je kako i oni najnepismeniji investitori nisu popušili lovu na tome HT.
– probajte izračunati sve isplaćene dividende.
– bila bi zanimljiva računica kad bi se izračunalo ulaz na IPO i kasnije dokup s dividendom koliko bi to danas bilo dionica.
– moj najveći ulaz u HT je bio na cijeni 180-200kn (60% portfelja), to mi se nekako poklopilo s prodajom INE.
– te godine na tom ulazu sam dobila div. prinos cca 15%.
– potom sam prodavala HT i ulazola u druge investicije.
– i sada imam taj HT u portfelju, ali sitno 0.63% .

– trenutno je skup, ali je i više nego o.k. dionica.
– kada tu dođe (ako dođe) do pada, značajno ću povećati poziciju HT-a.

– I love this game.
Pozdrav !

Na KODTU ušao na 750-800 k izašao na 900-1000 kn.
ADPL ušao na 90 kn, izašao na 117 kn.

KODT, ADPL.

– i za ove dvije dionice sam dosta drukala na ovoj temi.
– a pišete kako ste bankrotirali i izgubili 80.000 eura te mi ništa nije jasno.

KODT.

– gledala sam na grafu taj ulaz 750-800kn je 2009.g.
– prije 6g.
– u 6g. vi se dobili dividende 6 x 50 = 300kn (cca).
– za tih 6g. firma je zaradila 6 x 130= 780kn (cca).
– vama su isplatili 40% svoje dobiti, ali sama firma je za tih 6g. zaradila taj vaš ulaz od 750-800kn.
– ne vidim razloga za prodaju te investicije.
– trenutno je stvarno jeftina za kupiti ju.
– div. prinos je nešto pao, ali firma posluje i više nego o.k.
– porastom marži i proizvodnje tu će sigurno za koju godinu doći do značajno veće dividende.
– a i ova dividenda je o.k. kada gledamo kolike su kta. na oročenje.

ADPL.

– ulaz vam je na 90kn.
– div. 8kn .
– 8.88% div. prinosa vam je malo.

– a za sve vas razočarane imate bisere gospon Lopine gdje vam je min. virtualna zarada 300%.
– a nije vam loša ni “Barcelona”.
– a za one koji žele još više prinose tu su građevinari, brodari i svakako KSST.

– I love this game.
Pozdrav !

Ma ne mislim da je ulaganje komplicirano ili šta. Ali sam siguran da je ulaganje više od P/B-a. Evo ljudi su govorili tamo oko nove godine da zvjezda vrijedi hrpu para jer ima p/b 0,5. a ja rekao da treba kupiti ATGR koji je imao p/b 1,7. od onda je atgr skocio 30%, a zvjezda pala 30%. i lopina jos uvijek prica o “skupom fondovskom smecu”, a ne zna uopće izračunati vrijednost neke firme. pa zamisli da je toliko jednostavno zaraditi novac samo iz gledanja p/b-a. ljudi, bitan je samo novac. kako i gdje se zarađuje. da li je to održivo ili nije.

JDKM ja sam uša na 16 sa velikih 40 kom.Ali bolje je to otpisati.I to ide u virtualnu vrijednost i da sam to otpisao početkom godine moja virtalna startna pozicija bi bla niža pa bi mi i dobit bila veća.

JDKM.

– 16kn x 40kom = 640kn
– i za tih 640 kuna nas davite godinama s preko 1.000 postova o tome JDKM.
– a stvarno ste trebali tu investiciju otpisati jer bi vam se tada taj vaš virtualni portfelj povećao za dodatnih 150%.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ivana sedma,slabo si informirana.
Ne mješati JDKM i JAKT.To su dvije firme.Jadrankamen je u stečaju,a JAKT je bio u likvidaciji kao zatvoreni fond,pa je preustrojen u dioničko društvo,a uskoro će i delisting,pa nazad u MTP.
U JDKM se moglo uletiti u vrijeme sindikane revolucije na ćelu sa Drpičem na ćelu samo kao u rizičnu investiciju i ja sam uletio sa 1% kapitala prije dvije godine .Tada sam bio vitualno težak cca 60 tis kn,sada 150.Dakle 150 % zarade u dvije godine pa mi taj dio portfelja u JDKM sada čini 0,42%.Rizična investicija
koja je mogla donijeti i visoku zaradu.
I sada imam veliku disperziju ulaganja,cca 80% kapitala u sigurnim investicijama,18% u visko rizičnim i 2% u retaju koji je predviđen za otpis.
Lula je pogriješio jer se kockao i igrao na jednu kartu.Ako jedanput pogodiš
i previše se izložiš jednoj dionici dižeš vlastiti ego,postaješ oholol i u nekom
od slijedečih poteza slijedi slom.Što kasmije biti će sve bolniji jer se može raditi i o velikom kapitalu.
Jedino pravilo je disperzija u minimalno pet investicija ni u jednu više od 30%,ni u jednu manje od 10%,s time da u takvom radu e pojavljuje i retaj spreman za
otpis ni u kojem slućaju veći od 5%.Unutar tih grupa od 10 do 30% može se ulaziti i u rizične investicije/PSN i sl/ni u jednu rizičnu dionicu više od
5% cjelokupnog portfelja.Dakle u rizične investicije ne više od 10 do 30%
u ovisnosti o sklonosti prema riziku.I to u sadašnjoj kaljuži zvanoj
ZSE fantastično funkcionira.Dokle,dok ide ide.
Naravno da sam 100% u dionicama,imam puno ideja za kupiti.Kao što mi je sve
daleke 2007.izgledalo jako skupo,sada mi većina dionica van skupog fondovskog smeća izgleda prejeftino.

Med i mlijeko slabo teče,ali lova dolazi na tržište.I to je obećavajuće.

Nažalost Hrvatskoj pomogao nisam, a na burzi sam izgubio 80.000 eura.

– svaka škola se plaća.
– te vi niste izgubili novce.
– vi ste stekli veliko znanje.

– ali, ako mislite zaraditi na burzi, a još vam je ostalo 5% tog novca ili 30.000kn, ja vam nudim sigurnu godišnju zaradu od 10-15%.
– te novce bi trebali ulupati u 3 dionice, u svaku po 10.000kn.
– a jednu dionicu ću vam preporučiti ja, jednu gospon Drevil, a jednu gospon Alias.
– jedini uvijet je da kupite na cijeni koju ćemo vam preporučiti i bez razmišljanja prodate kad vam to napišemo.

– a ako vam je to malo, tu je gospon Lopina koji će vam omogućiti godišnju zaradu od 300%.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

IVANA 7

Ako ste pažljivo čitali moje postove, shvatili ste da sam 80% novaca izgubio na HT i ERNT. Dividendnim dionicama.

I to prije nego su stavili PDV od 25 %, ali i prirez od 18%.

Ajde da pdv plaćam, ali još prirez i to harač od Bandića 18 %.

Ni u ludilu.

Većinu sam novaca vratio.

Taj dio sam uložio u Dioki, zbog razloga koji Vama neće biti jasan.
Jedino mi je žao što uz toliko pokušaja, nisam uspio spasiti ni Dioki ni INU.

Hvala na ponudi da mi dajete savjete u ulaganju, ali ne hvala.
Da sam to htio uzeo bi profesionalnog brokera.

Novac bi mi trebao da imam recimo djevojku i da mislim osnovati obitelj.

Kako ništa od toga, novac mi stvarno ne treba.
Za svoje potrebe imam dovoljno.

malo mi je žao što neću kupiti brodić za ribolov na moru, jer me to veseli, ali preživjeti ću.
Uostalom hvali more, drž se kraja. I ribolov s kopna će biti dovoljan.

Uostalom kad vidim te filmove s veeeelikom morskom bijelom, koji uvijek prikazuju prije kupališne sezone, izgubim nekak čežnju za morskim prostranstvima.

Znate kako borim protiv toga. Čim dođem na more otplivam što dalje od obale gdje je samo tamna dubina.

Što se tiče opklade, pravila su bila jasna.[emo_smijesak]
Ak Vam ne treba pastir, ja Vam tu ne mogu pomoći.

Lp,

Na godišnjem sam pa se dalje neću javljati, ali tu je dosta toga napisano s čime se ne slažem.

Već sam pisao da obrasce koji se koriste na stranim tržištima, ne može te koristiti i na ovoj burzi.

A i na stranim burzama to ne funkcionira. Da funkcionira svi bi bili Buffeti, a on je ipak samo jedan.
Naprosto morate koristiti inovativne metode.
To sam ja napravio na Diokiju, i funkcioniralo je.
Pustite to što sam ostao u njemu, kao što sam na Diokiju pisao to je bilo iz drugih razloga, a još ćemo vidjeti što će biti s tom investicijom.

vrijednost nekretnina je veća od dugova, makar u “našoj Hrvatskoj” to ništa ne znači.

ps. Jedino ulagači u INU i TUHO su na ovoj burzi na nuli ili plusu.

Ostali su svi LAKUKAraća!

[b]black magic[/b]

U posljednje vrijeme sam i gluplji nego li inače.
Nisam mislio da je moguće, ali očito je.
I kao takav teško mi je pronaći neki best buy.

Skratio malo ADPL, ATGR, BCIN… kupio nešto sitno JDOS i SAPN.

Možda sam zbog vrućine u Splitu veća tupina nego li inače, no trebalo bi me malo usmjeriti pa ukoliko može neki smisleni best buy. Nešto na što bi trebalo obratiti pozornost.

Nije točno.
A što je sa dioničarima ATGR,ADPL,HIMR,HMST,KORF,PLAG itd.itd.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nije točno.
A što je sa dioničarima ATGR,ADPL,HIMR,HMST,KORF,PLAG itd.itd.

lp
[/quote]

Pa ovisi na koliko ste kupovali.

Ako ste Adpl kupovali na 35 kn onda ste u plusu.

Ako ste je kupovali na 140 kn, ili na 270 kn onda čist sumnjam.

ATGR isto zadnji 7 godina, baš ne vidim neku dobit.

KORF je priča za sebe, ima nešto veze s nelikvidnošću ove burze.

Makar mislim da je i on na početku bio na iznad 200 kn.

Ja govorim o tome da kad god ste je kupili nije izgubila vrijednost, ili je jako malo izgubila.

Na svakoj dionici ste mogli zaraditi uključujući i DIOKI i Dalekovod…, Petrokemiji, Đuri

Ja govorim o ulaganju, znači kupiš i ne prodaješ dionicu.

Navodno je to ulaganje, a period bi trebao biti 5-10 godina.

Ne morate biti toliko osjetljivi i odmah se loviti za svaku moju riječ.

Lp

Možda sam trebao napisati gdje ste mogli najmanje izgubiti (uključujući i zaradu) pa….

Zapravo uvjeren sam da će te napisati da opet nije točno.[emo_smijesak]

Pa ću ja napisati umjesto Vas.[emo_smijesak]

[b]black magic[/b]

New Report

Close