Jučer vam je napisao da vrti 100 do 150 tisuća kuna.
početkom godine oko 100,sada nešto preko 150/virtualna zarada 51 %
Vrtim puno manje s obzirom da mi je velik dio blokiran u nelikvidušama,
Trenutno ne vrtim ništa.U dionicama 100 %.
Dobit od 51% je na stanje portfelja 31.12.2013.To je izvrsno!!!!
Smatram da polako postajem ozbiljan igrač s obzirom na ovakvu multiplikaciju.
Smatram da do cca 300 tis kn strategiju ne moram mjenjati.A to bi trebalo biti za otprilike jednu godinu.
malo igre brojeva ne škodi: u pet mjeseci 51% ćini
1,51x 1,51×1,10×1,10=2,75 što ćini 176% dobiti godišnje.Malo skromnosti,jedan lijepi diskont sa očekivanjem da ću godišnje zaraditi samo 100%.
Dakle za godinu dana sam na 300 tis.kn,naravno virtualno!!!!!!Tek iznad toga
ću početi razmišljati o ulaganju u Ivanine I Drevilove zicere i to sa zaradom
iznad temeljnih 300 tis kn u lopinex fondu.
O tom potom,najprije dohvatiti 300 tis kn.
Med i mlijeko teče na ZSE!!!!!!
Ja ništa ne kužim. Jel ti lopina ulažeš novce ili si virtualno 50% u plusu. Koliko si u plusu u stvarnom novcu? To je važnije
Ja ništa ne kužim. Jel ti lopina ulažeš novce ili si virtualno 50% u plusu. Koliko si u plusu u stvarnom novcu? To je važnije
– da je barem virtualno investirao na “moje dionice” mogao je s tim prinosm ove godine osvojiti laptop.
– a ovako s tim virtualnim prinosom ode mast u propast.
– I love this game.
Pozdrav !
pustite Lopinu na miru… što je manje aktivan, mislim da je bolje za sve …, pa tako i za ZSE…
Informanka.
– danas je stvarno bilo živo na burzi,
– da je barem ovako svaki dan, dalo bi se zaraditi.
– ne znam zašto ali danas je ERNT krenuo gore, a na mojoj omiljenoj dionici KODT došlo je do jeftinog iskrcaja.
– prodala sam ERNT do kraja, žao mi je bilo to prodavati ali zašto ne ubaciti lovu u novu jeftinu priliku.
– danas je na KODT bio zadnji dan za skupiti dividendu.
– tako da sam cijeli dan bila na kupnji KODT.
– sutra cijena na KODT pada, ali će se to oporaviti za mjesec dva.
– sada mi je najvažnije skupiti što veću dividendu.
– najveće dividende mi uskoro stižu 17/6 – 22/6 (pet dividendi).
– a te dividende su sigurno višestruko veće od portfelja gospon Lopine.
– a biti će mi još tih dividendi i u srpnju i u kolovozu ono za đeparac.
– te dividende su vam svakako najveći praznik dioničarstva.
– jer bit dionice i dioničarstva je dobit odnosno dividenda.
– svaka normalna firma jednostavno mora radnike platiti kroz plače a vlasnike odnosno dioničare kroz dividendu.
– a ta dividenda bi trebala biti veća od bankarske štednje.
– a kao vlasnici očekujemo od firme da ona svake godine sve više proizvodi i ima veću dobit.
– kada pronađete takve dionice investiranje je stvarno previše dosadno i jednostavno da jednostavnije ne može biti.
– jedino što morate raditi to je skupo prodavati i jeftino kupovati.
– a za trejdanje treba iskustva jer će te tu najčešće pogubiti novce.
– a kada dobijete dividendu, dio morate potrošiti odnosno naplatite svoj jednogodišnji rad,
– ostali dio reinvestirate, ne odmah potrošiti novce, čekate priliku, obično ljeti cijene dionica padnu pa birate ono što je jeftinije.
– ovako se radi ako vam je dividendni prinos toliko velik da od njega možete živjeti.
– dok ne dođete do te faze potrebno je svaki mjesec nešto love (ne puno) reinvestirati na burzu.
– a potom ako ste željni rada prodate 50% dionica i otvorite svoju firmu.
– i taj dio je još zanimljiviji od dionica,
– samo tu treba i raditi od 08-20 pa i više od toga.
– evo meni firma svakodnevno donosi novce.
– nekima sam omogućila posao.
– i državi sam omogućila dobit kroz poreze.
– ima biznisa koji se isplate.
– putujete.
– i sve to sam napravila bez kune kredita.
– moja banka koja me kreditira to je moj portfelj.
– mogla sam još više proširiti firmu, ima posla (prvi posao mi je bio za Hong Kong).
– ali nisam se željela preinvestirati.
– i tu moram paziti na disperziju.
– i moram vam se zahvaliti, svima vama od gospon Lopine, Inventara, Spliće, Goluba… svima vama koje sam uspjela ošišati na burzi.
– možete i vi biti zadovoljni, jer tim novcem zapošljavam nezaposlene, punim državni proračun, hranim uhljebe.
– sve je to i više nego jednostavno, sve ovo mi je omogućila ova burza ZSE.
– i bez drukanja se na burzi mogu zaraditi dobri novci.
– najvažnije vam mora biti ne gubiti novce.
– a najskuplji savjeti su vam oni besplatni savjeti što kupiti.
– I love this game.
Pozdrav !
@ivana7
a da nam možda, naravno samo možda, uz sve prethodno te cijenjeno tvoje svo gore zadnje navedeno… porućiš što da sutra ujutro odjenemo te obučemo… pitam samo iz jednog razloga – da se ne prehladimo… 🙂
Zašto naglašavam virtualno.
Tih 150 tis-kn se sastoji od papira.
Većina tih papirića je u vrijeme kada su i purani letjeli/ 2007 i početak 2008.
bilo na visokim cjenoma dionica kao i sve dionice,a naročito one popularne.
Kriza i nepovjerenje,neprilagođenost i neiskustvo fondovske industrije su dovele
do drastičnog pada svih dionica,a neke dionice su pale puno,a za to nije bilo
fundamentalnih razloga.Dionica treba potonuti u bezdan,ako firma loše radi i prijeti joj stečaj kao što se dogodilo svim građevinarima.Ali u toj građevinskoj
industriji npr.LVCV je tonuo kao i svi građevinari i iako lošije radi trži se
na gorim multiplima od sadašnje INGRE koja je kroz PSN možda izbjegla stečaj.
I naravno da ću ja kupovati LVCV,iako ova kriza i od njega ćini lošiju firmu
koja slabi.Ovo je već šesta godina mršavih krava,a ima ih sedam.
KABA je u ovoj krizi popapila temeljni kapital,pa nakon dokapitalizacije od
120 mil kn će imati petnaest puta veči broj dionica i BV oko 6,x.Zadnja cijena
10.I tko to lud kupuje na 1,5 BV,a zaba se trži na o,55Bv a možda ima i dividendu.Ali ZABA nije moj odabir nego SNBA.Mala banka koja je u ovoj krizi
poslovala pozitivno,povećala aktivu,povečala i BV.A cijena sa 700 kliznula na 35
tj na o,16 BV.I normalno da je SNBA moj odabir,veći prioritet od Zabe,sa KABA
se ne treba uspoređivati,jer KABA na 10 SNBA =300 po bv.Dakle KABA je šest puta jeftinija od recimo KABA ili za 60% od ZABE prema fundamentalnim pokazateljima.Dakle,ako kupujem SNBA ne smatram da sam prepametan,ali za kupce
npr.KABA smatram da sigurno nisu prepametni,dapače.
Da vas ne umaram,moj portfelj u ovom trenu sa 150 tiskn,bukvalno vrijedi oko
100 tis EUR.Cjenovno to kotira kao 20 mil EUR.I normalno da postavljam pitanje.
Da li je realnije da tih 100 tis.EUR u miksu počne donositi 2%,tj P/E 10 ili ću
kupiti ERNT koji bi trebao zarađivati 200 kn po dionici ili 60% na vlastiti kapital.U dugoroćnom aspektu ERNT nema šanse da to ostvari.
Ne mjenjam pobjedničku strategiju.Već tri četiti godine pobjeđujem i zarađujem
u prosjeku preko 50%.Zadnje dvije godine i više.
Što znači virtualni rast portfelja.Jučer mi je KSST donio virtalni rast porfelja,više od rasta crobeksa.Ali zato sam virtualno izgubio na BRIN isto toliko.Da li je realna cijna za KSST 450..nije.Da li je realna cijena za BRIN
16 realna.Mislim da je viša.Ali to su moja razmišljanja,a virtualno u Lopinexu
znači da cijena nije realna.
Radujem se kada mi portfelj pada,a ja sam kupio dionice koje su pale.Pokoji put mi je to jako ugodan osjećaj ako sam “siguran” da je to budući pobjednik.Rast portfelja
kao jučer KSST ili neki dan TRFM na malim manipulativnim prometima me ne raduje.
Vjerovatno to netko šminka portfelj da bi mogao pokazati ženi da zarađuje.
Uključite se u svijet virtualne burze ako želite visoke realne prinose.
Alias,Drevil,Domaći,Ivana sedma ..vi ste veletrgovci sa maržom od 10%, a ja sam
maloprodaja sa maržom od 20%.Ali moj obtr kapitala je pet do deset puta veći od vas pa ću relatinno zaraditi 500% ili 1000% godišnje.Ali nemojte smetnuti s uma
da ja radim jako puno i da zato zaslužujem i punu plaću,sigurno višestruko veću
od neradnika u javnom sektora,tako da ta velika zarada i nije velika.Onaj tko se
bavi ovim teškim poslom ne bi se trebao zadovoljiti sa prihodima manjim od saborskog zastupmika.A za to treba imati i talenta i temeljnih znanja i ono
najteže,psihičku stabilnost.U dobrome se ne uzvizi,u lošem se ne ponizi.A to je
jako najteže amortizirat!
Med i mlijeko teče u virtualnom Lopinexu,a med i mlijeko će se moći i zagrabiti.
Strpljenja,naglo,nasilno i neplanirano izvlačenje kešovine je najteži udarac na
virtualnu imovinu.Da li je realan plan da u vremenu od tri godine moju virtualnu imovinu od 20 tis EUR pretvorim u 100 tis.EUR????
S obzirom kakav otpad od dionica kupuje neka ekipa, bilo bi im i pametnije ulagati virtualno nego li pravi novac.
Koliko sam ja shvatio ti si u gubitku 80%, ali pošto ti “MISLIŠ” da to zapravo vrijedi više ti si zapravo u dobitku. Jer će to zapravo narasti kad tad. Jel sam dobro shvatio?
Koliko sam ja shvatio ti si u gubitku 80%, ali pošto ti "MISLIŠ" da to zapravo vrijedi više ti si zapravo u dobitku. Jer će to zapravo narasti kad tad. Jel sam dobro shvatio?
Nisi ga dobro shvatio, on nije u gubitku jer je to sve virtualno, dok ne odluci prodat papirice, tek onda prestaje biti virtualno i postaje stvarno. Al nece ih prodavati jer po BV vrijede €20mil.
Koliko sam ja shvatio ti si u gubitku 80%, ali pošto ti "MISLIŠ" da to zapravo vrijedi više ti si zapravo u dobitku. Jer će to zapravo narasti kad tad. Jel sam dobro shvatio?
Ma ne ,u krivu ste.Ja ne ulažem u ERNT sada na P/E skoro pet,već u dionice
P/E cca o,2.To je 25 puta jeftinije po tom kriteriju.I zato i mogu ostvariti ovako visoke prinose.Tako da i sa rastom od 100% je i dalje jako jeftino.Jasno????
Med i mlijeko teče U Lopinex fondu!!!!