Meni je najčudnije da lopina još uvijek buba o tome kako kuži dionice, a 100% onih koje je zagovarao su u gubitku od 90% u zadnjih 7 godina ili su izlistane s burze. Evo BRIN je bio 2007. 150kn sad je 15kn. JAKT je bio 100kn sad je 20kn i potpuno nelikvidan. Da ne spominjem Centar banku, Đakovštinu, Dioki itd. Znači od kad su krenule dionice dole ti si još u gubitku oko 80 do 90%. A recimo Drevil ulaže u "sigurne" dionice i kaže da je nedavno ušao u plus nakon svog tog pada od 2008 godine. Znači on je ipak vratio novac od uloženog. A ti lopina? Meni je najsmješnije da lopina ni nakon 7 godina ne shvaća da piše glup_sti i još se uvijek nije pokušao promjeniti. Spominje kako ERNT ne valja a oni samo od dividende isplatili ukupnu cijenu dionice u zadnjih 7 godina. E moj lopina. Tebi dati neki fond da ga vodiš; pa to bi bio masakr
A i ti stvarno nista ne razumijes. Nikako da naucis da forumasi poslovnog nikada ne gube. Nitko na ovom forumu nije izgubio lipe osim mozda mene na (DLKV ulaz na prokletih 118, BLJE 78, a sve radi visih ciljeva). Ni na TNSA ni DIOKiju ni INGRi ni IGH…. Svi pobjedjuju trziste. A zasto je to tako?? Jer svi vide samo onaj dio vala kad se penju na val,a nitko ne prica o onom dijelu vala kad surfaju poput Jan-Michael Vincenta, William Katta, Gary Buseya, Patti D'Arbanville, Lee Purcella u filmu Dan velikih valova.
[/quote]
A šta ću se nego složiti s tobom. Ovdje je na forumu nekoliko nickova zaradilo bar 3 BDP-a RH. Ivani odu 2. dionice s burze (koje čine naravno najmanji dio portfelja) i njoj i taj dan portfelj naraste. Lopina izbacuje analize kao na pokretnoj traci i piše da ako želiš znati moraš i učiti. To vidim da je istina jer meni za neku iole kvalitetniju analizu treba bar 15 dana, dok on 15 analiza izbaci dnevno. I da ne bi ispalo da sam jalan želim Lopini svu virtualnu sreću svijeta. I lopina još nešto. Lako je uložiti virtualno 100.000kn u tvoje “bisere”. Drukčije je uložiti stvarne novce. Evo i onaj atgr što sam spominjao je narastao 30% gotovo bez rizika. I gdje je tebi onda bolje uložiti? A pazi ovo; Atgr ima P/B 1,70. E to se zove skupo. I svejedno je narastao. Zamisli.
@ alias
On barem ulaže, ti samo piskaraš.
triba ulagat u rudnike koji vade torij to je budučnost! uskoro se sve nuklearke rade na taj pogon umisto uranija
@ drevil
Cemu kracenje adpl?
Meni je to best buy
cijena je izgleda okrenula trend, mozda sam pogrijesio, ali bio sam izlozen 12-13%, previse za neizvjesnosti koje joj se mogu desiti, a u tablicama varijabli mi je ispao iz buy rangeva vec u prijasnjim kvartalima, pa sam je na silu zadrzavao toliko u portfelju. trebam se drzati svojih zadatih protokola,a ne svoga misljenja koje hocu-necu dolazi pod utjecaje.
Kako je lijepo vidjeti da nam kisne fondovsko smeće-
Stranci dolaze,neće oni u BRIN,ali i ja imam koristi od toga jer i BRIN u svom portfelju je imao dividendni ERNT,ali kako fond menađeri prate forum vjerovatno su ga prodali prije dividend day.Dobro ako jesu .još bolje ako nisu.Vin,vin situacija
za sve.Ingra reagira na ove financijske inekcije,iako je sa ovilikim MCAP prije
građevinska zadruga,a ne jaka korporacija sa MCAP ispod 5 mil eur.
I HT lijepo leti,neka leti ,samo veliki igraći mogu povući i male.
Zakon spojenih posuda bi trebao djelovati.
Ova nova likvidnost pruža i nadu da DLKV neće puno potonuti radi dokapitalizacije,a to je bitno za one koji su dugoročno unutra kao Lojtra,a i za nas prekonoćne vlasnike radi ostvarenja prava na dokapitalizaciju.
Situacija ide u pozitivnom smjeru,pa bi i moj virtualni rast portfelja moga postati realan.
Med i mlijeko teče na ZSE.
Kako je lijepo vidjeti da nam kisne fondovsko smeće-
Stranci dolaze,neće oni u BRIN,ali i ja imam koristi od toga jer i BRIN u svom portfelju je imao dividendni ERNT,ali kako fond menađeri prate forum vjerovatno su ga prodali prije dividend day.Dobro ako jesu .još bolje ako nisu.Vin,vin situacija
za sve.Ingra reagira na ove financijske inekcije,iako je sa ovilikim MCAP prije
građevinska zadruga,a ne jaka korporacija sa MCAP ispod 5 mil eur.
I HT lijepo leti,neka leti ,samo veliki igraći mogu povući i male.
Zakon spojenih posuda bi trebao djelovati.
Ova nova likvidnost pruža i nadu da DLKV neće puno potonuti radi dokapitalizacije,a to je bitno za one koji su dugoročno unutra kao Lojtra,a i za nas prekonoćne vlasnike radi ostvarenja prava na dokapitalizaciju.
Situacija ide u pozitivnom smjeru,pa bi i moj virtualni rast portfelja moga postati realan.
Med i mlijeko teče na ZSE.
ovaj lopina se ne gasi, sipa plahtu za plahtom, da pise pjesme bio bi stulic, ja bi u penziji svaki dan isao na ribe, tu i tamo u neki planinarski dom na fazol, a da sam ovako uspjesan penzic na burzi, svijet bi mi bio mali, bilo bi me od tajlanda do kariba.
drevil
To je takav dojam jer on pise kao da ima portfelj od 1.2 milijuna kuna pa na njemu okrene 40%, no u realnosti je njegov portfelj cca velicine 15 000kn pa onda kad zaradi 1000kn pise o ogromnoj zaradi….
drevil
To je takav dojam jer on pise kao da ima portfelj od 1.2 milijuna kuna pa na njemu okrene 40%, no u realnosti je njegov portfelj cca velicine 15 000kn pa onda kad zaradi 1000kn pise o ogromnoj zaradi….
Pa teže je s portefeljom od 15.000 kn okrenut 1.000 kn, nego s 1,2 milijuna 40%.
Makar i manje kihneš.
Jučer vam je napisao da vrti 100 do 150 tisuća kuna.
– zahvaljujem vam na inf.
– na toj inf. se vidi sva tuga, jad i bijeda ove burze koja se naziva ZSE.
– umjesto da se mirovincima zabrani investiranje u dionice: INGR, MGMA, OPTE, DLKV, VART, PTKM, DDJH, KORF… oni skidaju s burze dionicu koja nosi sigurnih 10%.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
U potpunosti te shvaćam.
Recimo na Diokiju, sada bi dionica otišla na + 40 %.
Ima više razloga, ali je najveći što bi cijena plina bila mnogo manja, kao i na PTKM.
Znači firma kaj može delati. Ali bolje ju je bilo maknuti s zSE.
Ali zato prezadužene firme, kao npr Badel, koja nema što više založiti, uredno egzistiraju.
O dalekovodu i đuri neću.
Recimo sada će mirovinci ulupati novce u PTKM, veća šansa za spas je bio dioki.
Mogli su napraviti mali HONG KONG na Krku za poslovne ljude koji će otvarati urede u Rijeci.
Turizam cijelu godinu, s grijanjem na toplu vodu.
Ne kuže ljudi kaj je održiv razvoj, i kako pomiriti tehnologiju, najvišu zaštitu prirode i okoliša, i unaprijediti život ljudi na otocima u sinergiji s najnovijim tehnologijama.
A na PTKM će se i dalje plakati zbog previsoke cijene plina umjesto da povećaju energetsku učinkovitost i iskoristivost svojih energetskih postrojenja.
ni malo vizije, a kamoli mašte.
Lp[emo_cool]