Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ivana

tvoja ulaganja spadaju u antologiju zse!! lopina je za tebe g. buffet!! lp

Ja primjenjujem slučnu metodu cost averaginga i nadam se da ću za jedno 5 godina steći taj isti FYM. Dakle svaki mjesec bez iznimke ide neka lova u dionice i to uglavnom nešto slično vašem portdelju. Ali ja sam napravio nekoliko promašaja s turističkim dijeom portfelja – nisam kupio PLAG po 1500 jer sam ga smatrao preskupim, iz TUHO-a sam izišao po 1700, jer sam smatrao da je precijenjen, isto kao i KORF kojeg sam se riješio na 70-ak (sa zaradom od čak 100 posto), a one sve redom odoše još gore…
Ali zanimljiv mi je ovaj vaš povrat od dividendi. Kod mene je već godinama taj povrat točno 5 posto na vrijednost portfelja. Ni manje ni više.

rijesio se ernt bez dividende, smanjio adpl, plag ove godine bez dividende, i eto me na 3% s 5-6% u 2011., 2012., 2013., kupovao dionice bez dividende, s malom ili na nju zakasnio. portfelj dosta deblji ove godine a dividenda u apsolutnom iznosu manja 25-30%. inace sam slab na dividendu.

U HBRL je sve što se tiče same firme i poslovanja OK. Problem je u vlasničkim odnosima i ponašanju većinskog vlasnika. U toj dionici očito nije dobro biti manjinski dioničar.

Pojasni nam te probleme ako si od volje.
[/quote]

“sto je dividenda veca,to je vlasnik gori” cudna filozofija na ovoj dionici..

Kakav vas je blue ship spopao, kaže se blue chip!! 🙂

@ drevil

Cemu kracenje adpl?
Meni je to best buy

Danas BD62,a sutra….. mislim da će povući KSST
Razlog prijedlog PSN,prema kojem nema denominacije i dokapitalizacije.
Dapače,očekivalo smo da otpisa potraživanja neće biti,možda zateznih kamata,ali glavnice nikao.Ali kako država u ovoj dionici i vedri oblači,ukolko prođe PSN otpis bi treba biti minimalno 50% od duga od 113 mil kn tj.56,5 mil kn i zatezna kamata.Minimalno 500 kn po dionici dobiti,istina jednokratni otpis pa BV sa 1944 ide na
više od nominale od 2.500 km.
A prijetila je opasnost za denominaciju ,inflaciju dionica kroz dokapitalitaciji
ispod 2000 kn/mislio sam da je 2000 i niže izvjesno) pa smo zato i bili ovako nisko,BV 2500 ,smanjenje kratkoročnih obveza,istina bez dokapitlizacije u novcu
nema potrebnog keša,likvidnost će biti u ovisnosti od prodaje zemljišta potrebna za
podmirenje ugovorenih obveza po PSN,kao i za nastavak proizvodnje.
Ovo ne prodajem prije 600,a to znači da kupujem do 500 i vjerovatno neću biti sam.Otvaranje sa probijanjem gornje blokade 501, moguće.

Ovdje me država ugodno iznenadila(po PSN)jer mi se poklanja Bv od cca 5xx kn po dionici.Na sadašnju cijenu od 400 poklon od preko 25%.Čudna neka država,sad mi krade,a malo poslije poklanja.
Pravilo je da o svemu o ćemu odlučuje država pravila nema pravila

Očekujem bijeg sa BIDA i blokadu,možda i natašte.
Da li ćemo sutra probiti i drugu blokada na 6xx,prva na 500 je gotova stvar,600 moguće!
Čestitke onima koji su unutra!!!!!!
Ako KSST i povuče neću se baš usrečiti,mala količina u prfelju,manje nego pošli
put,ukrcao se u JDPL.Ne možeš na dva mjesta sa istim novcima!!!!!
Slični tekst sam napisao i na stranicama KSST,ali su me brzo kastrirali!!!!!!
Istina tamo sam bio kritičan prema državi i prema KSST,a izgleda da netko to smatra lošim tj.možda slijedi sindikalno pumpanje!!!!!!!!

Med i mlijeko teče u Lopinexu!!!!!!

Kolega lopina još nam uvijek niste napisali koliko ste Vi to u kunama u plusu(spominjete 50% plusa),ali na pisanju svaka čast ,već je jedan kolega spomenuo Vi pišete o dionicama za koje nisam ni znao da postoje.

Na 100 tis kn,nešto preko 50 tis kn.I sa 150 tis kn još uvijek ne moram mjenjati strategiju ulaganja.

Med i mlijeko teku u mlazu!!!!!!

ivana

tvoja ulaganja spadaju u antologiju zse!! lopina je za tebe g. buffet!! lp

Više,više!!!!!!

DLKV da li može postati blue ship.
Može?

– DLKV vam ne može postati blue ship.

– ali glavno pitanje je,
– LOPINEX da li može postati blue shit ???
– odgovor je: može !!!

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

nije ni blue chip, ni blue sheep, ni blue shit, ni blue chip

u hrvatskoj se to zove ukleti HOLANDEZ.

tvrtka s plavih visina, padne prvo u modro more (tu je pridjev plavo), a onda zaroni u tamne dubine.

Legenda kaže da ukleti Holandez prije nego što zauvijek nestane u tamnim dubinama, izroni u svoj svojoj mračnoj ljepoti.[emo_plazi]

Ali to je samo legenda…..[emo_beztona]

Bilo kakva sličnost s povijesnom kretanjem dionica na ZSE je potpuno slučajna.

[b]black magic[/b]

Očekivao sam potop s obzirom na dokapitalizacije :
-DLKV dobavljačima udielio 850 tis dionica,sa pravom na dokapitalizaciju,da ali
ne dolaze na burzu odma jer su DLKV-R-B-mogu se kupovati na njuškalu
-IGH udijelio cca 44 dionica isto dobavljačim i ja sam odlučio da ih pričekam
na BIDU,kad tamo ni njih nema na burzi jer su kao IGH-R-B isto na njuškalu
-INDG sa 150 tis dionica iz dokapitalizacije serije INDG-R-B neće baš tako brzo
na ZSE utoliko jer je i INDG-R-A u bijegu sa ZSE
-MGMA svoje nove dionice iz dokapitalizacije u PSN neće za barem šest mjeseci
uvrstiti na ZSE
-OPTE bi moga biti normalan pa omogučiti trgovanje i sa dokapitaliziranim dionicama,ali i njima se ne žuri

Dakle,nema strah od isisavanja kešovine sa ZSE ,osim za dokapšitalizacije DLKV po 10,ali i kod DLKV će se jako malo za dokapitalizaciju izvlačiti prodajom na burzi,ali DLKV u eri dividende ERNT i neće biti teško pogođen radi prodaje dionica.Dakle,potop se odgađa pa bi umjest0 pada tržišta,mogao usliediti
rast cijena dionica.
ćudna je ova burza,misliš da će suša,a ono poplava i obrnuto!!!!!
Strategija se mora mjenjati brzo i hodu,ako želiš zaraditi.
Ja sam normalno gotovo 100% u dionicama,svaki dan.I ostajem na tom udjelu!!!!!!
Bez ostatkla!!!!!

Meni je najčudnije da lopina još uvijek buba o tome kako kuži dionice, a 100% onih koje je zagovarao su u gubitku od 90% u zadnjih 7 godina ili su izlistane s burze. Evo BRIN je bio 2007. 150kn sad je 15kn. JAKT je bio 100kn sad je 20kn i potpuno nelikvidan. Da ne spominjem Centar banku, Đakovštinu, Dioki itd. Znači od kad su krenule dionice dole ti si još u gubitku oko 80 do 90%. A recimo Drevil ulaže u "sigurne" dionice i kaže da je nedavno ušao u plus nakon svog tog pada od 2008 godine. Znači on je ipak vratio novac od uloženog. A ti lopina? Meni je najsmješnije da lopina ni nakon 7 godina ne shvaća da piše glup_sti i još se uvijek nije pokušao promjeniti. Spominje kako ERNT ne valja a oni samo od dividende isplatili ukupnu cijenu dionice u zadnjih 7 godina. E moj lopina. Tebi dati neki fond da ga vodiš; pa to bi bio masakr

A i ti stvarno nista ne razumijes. Nikako da naucis da forumasi poslovnog nikada ne gube. Nitko na ovom forumu nije izgubio lipe osim mozda mene na (DLKV ulaz na prokletih 118, BLJE 78, a sve radi visih ciljeva). Ni na TNSA ni DIOKiju ni INGRi ni IGH…. Svi pobjedjuju trziste. A zasto je to tako?? Jer svi vide samo onaj dio vala kad se penju na val,a nitko ne prica o onom dijelu vala kad surfaju poput Jan-Michael Vincenta, William Katta, Gary Buseya, Patti D’Arbanville, Lee Purcella u filmu Dan velikih valova.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

U HBRL je sve što se tiče same firme i poslovanja OK. Problem je u vlasničkim odnosima i ponašanju većinskog vlasnika. U toj dionici očito nije dobro biti manjinski dioničar.

HBTL

– prije koji mjesec cijena dionice je bila oko 1 kune i to na većim prometima (naravno, uzevši u obzir stock-split koji su u međuvremenu proveli), a prije mjesec dana oko 2 kune

– sve ako vas “majstori” ovdje i uvjere da cijena ove “vrijednosnice” nije visoka (a naravno da je, jer je višestruko viša od njihove nabavne cijene), i da biste trebali zanemariti recesiju, depresiju, povećanje PDV-a u turizmu, a bogme i raspad sistema – kolaps u državi, te uložiti svoj teško zarađeni novac baš ovdje (tj. u njihove “mešetarske” džepove), razmislite dobro još jednom !!

Jer njihova je zarada te pohlepa nevjerojatno visoka, i vjerovatno proporcionalna vašem gubitku.

A trenutni odnos kupnje i prodaje naravno naštimava se prema potrebi (još jedno pravilo ZeGe-burze), u ovom slučaju potrebi za prodaju većih količina “vrijednosnica” po vrlo visokoj cijeni, u što kraćem vremenskom periodu."

[/quote]
citat…a maravno da je cijena višestruko veća od nabavne

Da li to znači da bi prodajna cijena trebala biti višestruko manja od kupovne.
I da sam tako radio moj portfelj je treba biti ne 50% viši,nego 50% manji,Meni to ne bi odgovaralo.Burza je stvorena da se varamo i da nemamo grižnje savjesti ako netko naleti.Ne poznamo se i ne interesira nas kako prolazi onaj s druge strane.On je bezimeni.I to je dio burzovne igre zbog koje ne treba biti bjesan
ako netko zarađuje.Treba mu se pridružiti.Ja kupujem jeftino da bi prodao skuplje.A vi isto tako,ali vi ste etični i imate mjeru.I ja imam mjeru,uzimam maksimalno ako mogu.A kada gubim nastojim gubitak minimalizirati.Pokoji put
pogodiš,pokoji put izgubiš,pokoji put nas prevare,jer želimo biti prevareni.
Stalnim učenjem,napredovanjem,ulaskom u neritum i bit trgovanja broj pogrešaka će biti sve manji,broj pogodaka sve veći i sami time i prihodi sve veći.
Bez frustracija,zavidnosti,hrvatskog jala,hladne glave i puno rada postajemo
uspješni investitori.
Vjerovatno vas frustrira moja nadmenost.Ne krivo procjenjujete,nisam nadmen,ali sam malo,samo malo podiga nos,pa dobro mi ide i znam da ako postanem bahat da ćr mi se krila
otopiti i da ću kao Ikar u provaliju.

New Report

Close