Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

yep, i ath, i porast portfelja temeljem porasta vrijednosti dionica 7,7% u ovoj godini.

– sada ste točno na 50% koliko sam prognozirala za taj tip portfelja za ovu godinu.
– prognoza je bila prije pet mjeseci.
– sada će taj portfelj zbog dividendi malo pasti, pa ako se te dividende reinvestiraju tokom ljeta do kraja godine ste na cca 15% prinosa.

– I love this game.
Pozdrav !

Evo i Ivana 7 se vratila iz mrtvih.Malo porastao portfelj i malo živnula.
Neka se i vama posreći.Meni sreća nije potrebna.Samo malo strpljenja.Svaka dionica
ide prema svojoj fair vrijednosti.
Jučer SLPF i QUNE
Danas JAKT i BRIN
Sutra FMPS i TRFM i KSST

Ali ovo je već prošlost,nije potrošeno u potpunosti,ali uglavnom jeste osim FMPS
i TRFM i KSST.Imam mali problem Teško izlazim iz dionica koje su bile prepodcijenjene
i rastu do podcijenjenosti i teško ih se rješavam,pa kako sam uvijek gotovo
100 % u dionicama ne mogu trejdati.Ali možda i bolje,jer trejd i nije baš neka
unosna avantura.
Kupiš VART na 18,možeš izaći na 17,50 ili možda 17.
Uzmeš BADEL jeftino na 14,izlaziš na 13
Ulupaš lovu u BELJE jako jeftino na 35,pa bježiš na 34,neki i ma 33.
OPTE na 4,80 je bila lijepa prilika,a sada ako uloviš 4,50 možeš biti sretan
PTKM se ponaša kao šizika,i tu zarađuju sretnici,inseideri sigurno.

MED i mlijeko u dugoročnim investicijama i gubici u trejdu,srećom sa minimalnim
kešom.

yep, i ath, i porast portfelja temeljem porasta vrijednosti dionica 7,7% u ovoj godini.

– sada ste točno na 50% koliko sam prognozirala za taj tip portfelja za ovu godinu.
– prognoza je bila prije pet mjeseci.
– sada će taj portfelj zbog dividendi malo pasti, pa ako se te dividende reinvestiraju tokom ljeta do kraja godine ste na cca 15% prinosa.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Ivana, zahvaljujem na dobrom misljenju nekoga tko zna. 15% u ovoj godini bilo bi sasvim dosta, i za moj put prema fym a i gledano kao apsolutni iznos to su fini novci. najvaznije novce ne pogubit, zgubitak bi srusio projekcije koje se sada fino ispunjavaju. dividenda ove godine slaba, biti ce 3% ili manje na iznos portfelja. prve 3,5 godine gubio na burzi, iduce 2,5 zaradjujem, rast vrijednosti dionica portfelja 2012. potrosen na pokrivanje dotadasnjeg gubitka, zadnjih 1,5 plus koji raste. jos uvijek nisam siguran je li zadnje 2,5 godine rezultat slucaja ili metode investiranja, a ako je pravilo da li ce vrijediti i u svim buducim okolnostima.

Čestitam Drevilu na rezultatima! Malo po malo bogatstvo raste.

Best buy – hoteli brela mozda? Ne vidim vise ni problem andabaka s ozbirom na redovne dividende

TRFM-75%,poskočio sa 120 na 210.Mislim da je kupac stavio krivi nalog na kupnju pa je umjesto 120 stavio na 210.Ali kako je nalog na kupnji stajao petnaestak minuta
očekivao sam da će ga netko zabiti niže.
Ali gle ,nema prodaje i kroz razrijeđenu obranu zabilo se na 210.
A da li je tih 210 preskupo za kupca.Pa i nije baš jer i na tih 210 P/E je oko 0,18.Za bukvane to je još vijek jako jeftino.Ipak mislim da će cijena nazad barem
prema 150 tj tridesetak posto jeftinije.
Virtualno sam skočio na gotovo 50% dobiti od početka godine.

Med i mlijeko teče,a sve pošteno!!!!!!!!

Dakle,od početka godine virtualno poskočio 50%.Pa kako je to moguće?????
Startao sam virtualno tj u dionicama 100% sam bio 31.12.2013.a normalno da sam
i sada 100% u dionicama.
I kako je to mogiuće na ovakvom tržištu.Jednostavno,preferiraš bukvane tj dionice
sa P/BV ispod o,2 koje nisu zadužene i koje imaju veliku disperziju ulaganja ,a to
su bili ZIFovi i društva koja su prešla iz ZIFova u d.d.Srategija je bila jako jednostavna i jako uspješna jer ni jedno takvo društvo nije moglo u stečaj jer nije zaduženo,osim sada QUNE.Treba ga izbjegavati!
Biti će još mesa u tim dionicama,ali prostor se sužuje s obzirom da su neke rasle
i 100% od ATL,a ja naravno još nisam izaša.Teško se riješiti zlatne kokice.

Med mlijeko teče u Lopinex fondu.

DLKV
Bez špekulacije se ne može.
Ostvario sam prava na kupnju dionica po 10.U kupnji- prodaji
prekonoćnog vlasništva DLKV na dan 16.5.izgubio velikih 3 kn po dionici.
Dakle,za sada sam u minusu 1,5 kn po dionici,jer mi izgleda da ću ostvariti pravo
na dvije dionice na jednu,u prvom krugu ću uplatiti puno pravo,a za drugi krug
barem 50% više tako da bi omjer možda mogao biti i veći od 1:2.
Naravno da ću uplate izvršiti zadnji dan, a možda i neću ako dionica padne na
12 kn i niže,jer postoji opasnost da dokapitalizacija i ne prođe,ako mirovinci tako odluče.Oni vedre i oblače i protiv njih se ne može.
Ali ako su dokapitalizirali po 250,valjda će im po 10 biti interesantno,utoliko
prije što je DLKV fondovska dionica i na cijeni od 300 mil :18,7 mil
tj. na cijeni od 16.
Nakon,vjerujem,uspješne dokapitalizacije 100% nakon drugog kruga na ukupan broj novih dionica od 25 mil več na nešto ispod 13 kn će biti
fondovska dionica.A kada su fondovi u nekoj dionici ona više vrijedi jer fondovi brane fondovsko smeće.
Dakle, ne vjerujem da će dionica ispod 13 ako se fondovi uključe,a ako ne uđu može u bezdan.Oni koji su blizu fondova znaju kada će kreniti u šoping,a mi ćemo
tapkati u mraku.Ali ovdje treba promatrati sindikalne akcije na BIDU i ASKU.Naravno da ću biti pasivan,jer dionica nemam,samo prava,a novac namjenjen
za dokapitalizaciju sam već spiska na nove kupnje i nadam se da će neka moja
vedeta povući pa prodam za dokapitalizaciju.
I s obzirom da sam dekintiran spreman sam prodati svoja ostvarena prava za kupnju DLKV po deset,prodao bih za 15.
Ja nisam pohlepan jer to znači da zarađujem samo 10:3=3,33 tj.samo 233% na ulog.
A i kupac zarađuje jer mu je 15 jeftinije od 18 koliko je sada na tržištu.
S obzirom da je velika dobit od 233% a da rizik preuzima kupac možda vam dam
i diskont. 233% dobiti u dlkv bi mi značajno podiglo dobit od početka godine

Dakle,tako posluje Lopinex.Samo sa velikim zaradama.Ovakvih zicera je teško naći na trulom zapadu,a u ovoj bari zvanoj ZSE,radije bih to nazvao močvarom,dobar
poznavatelj močvare će izbjeći živo blato.
U očekivanju velike multiplikacije, istina malog uloga,poštivajući osnovno
pravilo investiranja tj veliku disperziju uloga radi dugotrajnog preživlavanja
u močvari srdačno vas pozdravljam.

Zainteresirani kupci prava javite se što prije,jer sam nelikividan,a možda se pojavi nova prilika.Za burek investitore ima ih jako,jako puno.
Da nebi bilo sve bajkovito.Trejdam kao alkar ,uglavnom u ništa ,jer sam brz na okidaću.Brzo kupujem.A to ne funkcionira,samo strpljivo skupljanje na bidu donese neku zaradu,kupnja po asku je najčešće pušika:BDEL,VART,BLJE što god taknem opečem se.
Ali ipak sam izuzetno zadovoljan,jer 50% je stvarno lijepi uzlet od početka godine.

Med i mlijeko teče Lopinexd fondom!!!!!!!!

Best buy – hoteli brela mozda? Ne vidim vise ni problem andabaka s ozbirom na redovne dividende

Andabaka je ravnopravni ,tj 50% vlasnik suce koncerna.Točno 16,xx LCDS 33,xx
/Andabaka 74,90% vlasnik LCDS/ANDABAKA kao fizička osoba,Dakle,50% ANDABAKA a 50%
fond koji je to plati 90 mil EUR i valjda bi htio neku dividendu.Iz BOLA je izvukkao 10 kn po dionici prodajom vinogradarstva Lucidusu/opljačkani smo mi dioničari Lucidusa/da bi se zadovoljio fond koji hoće neku dividendu..Uskoro bi
mogla kapnuti dividenda i iz HTCP iako bi prije nemirna Bosna,a sada i potopljena mogla
donijet lošije poslovanje na makarskoj rivijeri.
Od bivšeg ZLAR,sada HZLA dividende neće biti radi pokriča gubitaka iz ranijh razdoblja,daoaće postavlja se pitanje poslovanja na granici pozitivne nule
zbog velikih investicija koje ne donose potrebne financijske efekte.
Dakle,od Jakinog carstva jedino HBRL možr dugoročno davati pristojne dividende.
Moga bi i LCDS,ali sa 3/4 vlasništva nema razloga da dioničari Lucidusa dobiju
ni jednu kunu dividende.Jako tu želi izmoriti umornr stradalnike domovinskog rata,neki su na to i zaboravili iako se povremeno pojavi pokoja 168-ica koja tuče po BIDU,bez obzira koliko nisko.
Andabaka je problem,kuga za male dioničare i treba ga zaobilaziti u širokom luku.
Tko sa Andabakom tikve sadi o glavu će mu ih razbiti.Jedini način obrane je udruga malih dioničara i jaka radio Mileva.A ulazak u EU pruža nam priliku da se
izborimo za svoje interese.
I bujica meda i mlijeka ,ako plovimo u Jakinim brodovima neće nam donijeti ni kapi,skapati ćemo od žeđi!!!!!!!!!

Dakle,od početka godine virtualno poskočio 50%.Pa kako je to moguće?????

Investicijski fond KD Viktoria.

– u ovoj godini imaju najveći fondovski prinos od 13.5% .
– u zadnjih 24mj. 44.5% .

– u tome im je svakako pripomogao i gospon xy jer je od njih kupovao turiste te im dizao cijenu.
– e sada, trebalo je to na vrijeme otkriti i kupiti taj fond.

– a je li taj fond koji ima ludi prinos kao i gospon Lopina toliko dobar i kvalitetan.
– gledam na grafu, rasli su 600%, investitori koji su u njega investirali imali su priliku zaraditi 600% ako su koristili stop loss.
– ali 2008. -65%, pa zatim 2009. -30% i otišla im sva mast u propast.
– njima se dogodilo isto što i gospon Lopini.

– u stvari ono što je najvažnije, oni koji su u taj fond investirali na početku uz sav taj prinos danas nisu uspjeli uduplati svoj ulog.
– da im je lova bila oročena na banci prinos bi im bio puno veći i ono najvažnije sigurniji.

– ako godišnje zaradite 10%, za 7g. vi uduplavate vaš ulog.

– ali ni gospon Lopina i taj fond KD Viktorija nisu uspjeli svoj ulog uduplati od kada investiraju na burzi.

– puno je korisnija moja taktika, kod vrha nisam pogubila lovu, a u kriznim godinama sam pravila i cca 20% godišnje, i sve vam tu pišem.
– moj portfelj je i danas na ATH.

– I love this game.
Pozdrav !

DLKVda li može postati blue ship.
Može?
Uvjeti :
1.Amortizirati pad cijene sa orvaranjem kreditne linije za sve dioničare
Konktretno na temelju ostvarenih prava na dokapitalizaciju svim dioničarima trebalo je omogućiti da se kupnja kreditira.Depozit je trebao osigurati DLKV,barem
kratkoročno.Ionako imaju viška likvidnih sredstava,a mogli su i nešto zaraditi.
Garancija povrata kredita su trebale biri dokapitalizirane dionice,koje je
DLKV mogao kupiti i u trezor.Efekt bi bio višestruko veći od financijskog efekta jer bi malidioničari imali dojam da su partneri,a ne ovce za šišanje.Prilika
nije iskorištena.
Pozitivno je što se dokapitalizacija DLKV radi u vrijeme dividendi HT i ERNT.
Početak dobar,nastavak loš.
2.Sve dionice bi trebalo pretvoriti u isti rod nakon dokapitalizacije,možda jedino
ove dobavljačke ostaviti kao DLKV_R_B da bi se u slučaju da ustavni sud utvrdi
da su dobavljači drastično oštećeni jer je istovremena dokapitalizacija po 100
i 10 nezakonita.Da li će se pretvotiti u jednu dionicu?.Ako se to dogodi slijedi velika likvidnost,sa fondovskim MCAP i značajnim udjelom u Crobexu
,čak se pojavljuje mogućnost da se uđe u Crobex 10.
3.Obvezno uvesti MM da bi se eliminirao sindikalni utjecaj,jer bez MM sindikat
može diktirati,naročito kada su fond menađeri na ljetovanju ili skijanju.A oni
čak znaju zimi ljetovati,a zimi se sanjkati.akošefovi tako narede!!!!!

4.Naravno da sve ovo reba biti popračeno i urednim i ekonomičnim poslovanjem.

I eto blue ship.Ali pasivnim ponašanjem Kolonizatora ovo može biti kao brod
bez posade,koji pluta,ili sa njime upravljaju gusari tj.udruženi sindikati!!!!!!1

Ja ću biti unutra po 10 sigurno,ako bude blizu toga i prije nego što kupim po
10 u dokapitalizaciji jer sa ovoliko keša na računu imamo garanciju da će se bez velikih potresa
poslovati godinu dvije,pa ću imati dovoljno vremena za bijeg.

Da li će fondovska industrija nakon dugo vremena od mrtvaca napraviti zvijezdu
na ZSE u prvom redu ovisi o njima samima.Šansa je tu.Da li će se iskoristiti,pa da
dobijemo jednu dobru dionicu za dnevni trejd ili barem da budemo kvartalni špekulanti.

Dok je DLKV ima i nade za ZSE,naravno da će i OPTE postati kandidat,zašto ne i Magma..Sada me žuljaju DLKV i malo kasnije OPTE,velik broj dionica i velika likvidnost bi trebala likvidnost ovih izdanja.Za Magmu ću malo pričekati,da me ne proguta magma!!!!!!!

IGH sa MCAP od stotinjak milijuna kn nakon dokapitalizacije bi treba biti
nevažna dionica,jer ne ulazi u zonu fondovske dionice.Tek sa ostvarivanjem
velike dobiti mogao bi ući u fokus,ali ove godine se to neće dogoditi pa ću ga čekati ispod 100.I tamo će doći ako se Rusi ne stave na branik rj.na BID.

Dakle,strategija je postavljena za slijedećih pet šest mjeseci,naravno i to ne u
skupom fondovskom smeću.To me ne interesira.Kopam i tražim buduće blue shipove
i kada to postanu,adio,nije to Lopinex zona.
Tko kopa taj nađe!!!!!!!!!

Ovo su samo dobronamjerna razmišljanje,i inicijalna ideja.U najboljoj namjeri jer dionice o kojima pišem nemam,ali ih namjeravam imati.

Informanka.
– dobit u ovoj godini +2.46% .

Informanka.

– evo u tjedan dana stanje mi se bitno popravilo.
– nije kao kod gospon Lopine 50% ali je +5.33% .

– sad mogu napisati kako ću do kraja godine imati sigurnih 10% a možda i više.
– u ovom mjesecu u odnosu na portfelj prinos od dividendi će mi biti 3.57%, ali uz svaki prinos dividende ide i pad cijene dionice koji se ubrzo i oporavi.
– a biti će mi nešto dividendi i u srpnju i kolovozu.
– a očekujem i kako će mi se podići cijena na nekim dionicama koje imam.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close