Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bb desetka iz mojih excel magicnih formula, imam ih skoro sve:
JMNC-R-A
TUHO-R-A
ATGR-R-A
CKML-R-A
AUHR-R-A
MDKA-R-A
LEDO-R-A
KODT-P-A
JDGT-R-A
PLAG-R-A

evo jedan savjet forumasima koji bi kupovali dionice a ne bi citali fi: ne ulazite u dionice koje se nalaze stalno na vrhu s temama na poslovnom po svjezini zadnje poruke, tu na povrsini pliva samo smece. ako ne vjerujete, udjite na temu dionice pa obratite paznju na slijedece simptome za potvrdu smecedionice: u porukama vlada uvjerenost da netko rusi cijenu, rijec je o siroj zavjeri ili pohlepi pojedinca koji ce na rusenju zaraditi[emo_vrtimise]!? zatim svi su korisnici tu jako solidarni, uzajamno se tjese i hrabre, oni moraju nesto izdrzati, ne odustati, ne popustiti, poprilicno su bipolarni, kao grahamov mr. market[emo_zacudjen]! zatim ocekuju, potpuno neovisno o fi i npr. cinjenici da je firma pojela samu sebe kroz gubitke, spas, preokret, onaj jedan posao koji ce se ugovoriti ili poslovnu okolnost (jeftiniji ulazni troskovi, vise cijene proizvoda, prodaja dijela kapitala uz silno vecu vrijednost itd.)koja ce preokrenuti poslovnu situaciju, kao hitler wenckovu armiju u berlinu[emo_smijeh].

evo jedan savjet forumasima koji bi kupovali dionice a ne bi citali fi: ne ulazite u dionice koje se nalaze stalno na vrhu s temama na poslovnom po svjezini zadnje poruke, tu na povrsini pliva samo smece. ako ne vjerujete, udjite na temu dionice pa obratite paznju na slijedece simptome za potvrdu smecedionice: u porukama vlada uvjerenost da netko rusi cijenu, rijec je o siroj zavjeri ili pohlepi pojedinca koji ce na rusenju zaraditi[emo_vrtimise]!? zatim svi su korisnici tu jako solidarni, uzajamno se tjese i hrabre, oni moraju nesto izdrzati, ne odustati, ne popustiti, poprilicno su bipolarni, kao grahamov mr. market[emo_zacudjen]! zatim ocekuju, potpuno neovisno o fi i npr. cinjenici da je firma pojela samu sebe kroz gubitke, spas, preokret, onaj jedan posao koji ce se ugovoriti ili poslovnu okolnost (jeftiniji ulazni troskovi, vise cijene proizvoda, prodaja dijela kapitala uz silno vecu vrijednost itd.)koja ce preokrenuti poslovnu situaciju, kao hitler wenckovu armiju u berlinu[emo_smijeh].

Jako dobar savjet.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Jako dobar savjet.

lp
[/quote]

ja imam još bolji savjet

uopće ne uzimajte ništa u obzir što netko napiše na forumu poslovnog

prilikom investiranja koristite samo svoju glavu i podatke koje možete dobiti na ZSE.

a to što se za neke dionice ne piše, jer nema interesa za njih…
a onda nema ni prometa…
isto govori nešto o tim dionicama, zar ne?

lp

[b]black magic[/b]

Dobar savjet. Sve stoji.

u porukama vlada uvjerenost da netko rusi cijenu

Ali ovaj katkad i ima smisla.
Naravno, većina ekipe kupuje dionice Društava pušioničara koja samo gomilaju gubitke, čija vrijednost pada zbog tih istih razloga pa se pozivaju na urote, zavjere, male zelene…
Pa, opet imamo i neke dionice Društava koja imaju rast dobiti, prihoda, šire se…a opet nekako im pada vrijednost, npr. s 320kn na 187,xx kn u svega par mjeseci.
E, to su primjeri kada netko ruši cijenu, kada netko želi van kako bi kupio nešto što ima “veću” perspektivu (čitaj turiste). A, kada toj osobi ostane još malo tih istih dionica, rekao bih da imamo novi best buy.

A, upravo Buffett i Graham kažu:
Potraži dionice koje su podcijenjene zbog privremenog posrtaja – Kada drugi prodaju zbog nekog iracionalnog razloga, treba kupovati jer dionica ima potencijal na dužu stazu”.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Trenutni porast postova na temi je jako pozitivno koreliran sa losim poslovanjem firme.

Cim vidis da se na temi sve pusi od pisanja, bjezi.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@ Djubre

Ovo sto vi pisete za tu dionicu je djelomicno tocno – dionica je bila na 300+ kuna i onda naglo pala ispod 190. Ok. Ali, koliko je naglo odskocila sa 170 na tih ogromnih 320 i zasto? I ja sam nesto u tom kontekstu ovdje pisao, tvrtka se diverzificira kupnjom druge tvrtke, usli smo u Uniju pa su sada njeni proizvodi u vecim kolicinama i na policama zapadnih zemalja, ocigledan je rast kvartalnih prihoda ect. Zasto to onda nije utjecalo na ponovni rast cijene?

Neki krokodili su ovdje napuhaniji od drugih i povlace mnoge za sobom, nekad u baru, nekad iz bare. Ali bas ih je zbog njihove velicine lako uociti i izbjeci njihovom utjecaju.

Da se vratim na pocetnu dilemu – kada si date odgovor zasto je ta dionica tako naglo rasla, istovremeno dobivate odgovor i zasto je naglo pala. Kolika je njena uobicajena vrijednost kod investitora dovoljno govori podatak da je punih cetiri godine njena cijena stagnirala na 20+- kuna od 150kn. I onda odjednom BUM. Torpedo gore – torpedo dolje. Svatko neka si sam tumaci zasto je to tako. Samo, zalosno je sto tvrtka zbog odredjenih razloga ispada iz sireg fokusa investitora, a jedna je od ljepsih prica na burzi. Ako joj ova diverzifikacija ne bude stvarala problema u buducnosti, definitivno jedan od best buy. Meni osobno kod nje ne odgovara njen free float zbog kojeg bi ponovno mogla zavrsiti u posebnom rezimu trgovanja. A onda je i volatilnost dionice prilicno nepredvidljiva.

@Fender00

Istina. I narasla je s ovih razina na 320kn…ali uglavnom jer kod nas “ekipa” ne razmišlja sama svojom glavom već se navodi s nekim gospodinom. Pa kad je gospodin ušao, onda i sljedbenici.

Ali slažem se uglavnom s vama. Jedno od ljepših priča u ovoj bari zvanoj ZSE. Dok gospodin izlazi, raste i free float. Sve je više dionica u rukama manjih dioničara, tako da sumnjam da če otići u poseban režim trgovine.

Sve u svemu, mislim kako će biti best buy za koji dan…do 1-2 tjedna…

lp

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Događa se puno lipih stvari,koje ću vam ipak reći.

-todorić dobio kredit od 600 mil EUR od Rusa uz 5,5% bravo!!!!
-todorić se ogreba za 485 mil EUR na trulom zapadu uz izdanje PIK obveznica
tj.uz zalog 75,61% agrokora,uz ovvezu izlistavanja na burzi-ne ZSE
-država izdala 1 mlrd obveznica,kamata nikada manja,truli zapad je bio spreman kupiti još 500 mil EUR uz te kamate_ne može bolje
-PTKM se ne prodaje trulom zapadu,ostaje u domaćim rukama,država klizi na 25%,a bilo bi bolje da sklizne na o%,ipak gubi većinski paket,jedina likvidna snaga
mirovinski fondovi ulaze u PTKM uz znaćajni diskont,ne vjerujem ispod 50,ali ni
preko 60,truli zapad je pričao o 90 do 110 kn za dionicu PTKM
bolje da ostaje u hrvatskim rukama pa makar bilo i jeftinije
_DDJH slično PTKM,mirovinci spasitelji,državni udio pada,što više padne to bolje
_DLKV-ne može bolje sa aspekta Konsolizatora/država vlasnik 50%/,za starosjedioce loše,ali moglo je i gore da nije bilo PSN i dokapitalizacije_bio bi zicer stečaj.Čestitke Konsolizatoru koji je skinuo skorup.
-šteta što je IGH pao u ruke Rusa za male novce,to je veliki propust vlade i opčenito cijele financijske industrije

Sve u svemu bravo za Vrdoljaka,bravo za vladu.Stranci ne mogu u Hrvatsku za bagatelu.Ako žele naše firme neka plate.PTKM im je najveća opomena,ali i iznenađenje,jer i ovakvoj situaciji postoje pametna rješenja.Mirovinski fondovi su veliki
potencijal za zaštitu hrvatskih interesa.
Mislim da je ovo veliki Vrdoljakov uspjeh,naravno i Linićev!!!!
Da li je moglo bolje.Uvijek može bolje!!!!!!!!

Med i mlijeko uskoro i u Hrvatskoj.Sve su ovo veliki pomaci na bolje,a kao posljedica ulaska u EU.

Nemojte misliti da sam optimista radi toga to mi je potfelj u plusu od početka godine oko 40%.Isto bi pisao da sam i u minusu kao većina na ZSE.

KORF ? koja je ovo raketa danas !

Kod KORFa je zanimljivo to sto se njegov rast u zadnje vrijeme “slucajno” poklopi s u roku par dana od neke velike transakcije na skupu dionica [ADPL,DDJH,PTKM). Zadnji put kad je netko prodao veliki paket ADPLa po 130 KORF je skocio odmah iduci dan, neki dan je racun i TOP 10 PTKM se smanjio za 100 000dioncia i evo odmah ponovno rasta KORFa.

Nista ne impliciram, samo primjecujem mogucu korelaciju i buducu priliku za zaradu pracenjem velikih transakcija na tim dionicama. Jednako vrijedi kako to sve moze biti jednostavno samo jedna velika slucajnost.

...

da upravo to, samo treba pratiti..

New Report

Close