…
Danas sam, pored kupovine nekih dionica koje smatram best buy, odlučio se i za ivanin best buy. Nazvao sam nekoliko puta broj 060 90 11 za žrtve poplava. Nije mnogo, nije ni neki financijski best buy, ali moralno-etički definitivno best buy.
apsolutno[emo_palacg]
i to nekoliko puta best buy
Best buy definitivno KSST-R-A….za par dana ističe rok od 30 dana (produžetak) za p.s.
Čestitke onima koji su danas ušli!!!!!!!!!Malo vas je ali ste mudraci!!!!!
Med i mlijeko bi trebao poteći u DLKV.
15.5 si napisao ovo gore za Dalekovod. Cijena je bila 26 kuna. Danas je 20kn. To je gubitak tvojim "mudracima" od 23%. Kako to komentiraš?
[/quote]
Ne,to nije gubitak,jer te dionice donose dokapitalizaciju po 10.Prosječni ulaz
im je 16,tj na 20 imaju 26% dobiti.
ali daleko je dok dokapitalizirane dionice dođu u prodaju
Dobit još nije sigurna!!!!!
lopina, ti si kupio 100-200 dionica PTKM po cijeni od cca 37kn, dok ce za koji tjedan ekipa imati pravo kupiti 16.6 milijuna dionica po 30kn i ti mislis da ces zaraditi? Bolje da si te novce uplatio na racun Crvenog Kriza.
Niste dobro informirani.
Dokapitalizacija će biti ne po 30 kn,nego od 30 do 100 kn.Ja mislim da neće biti ispod 50 i da će BV biti minimalno 60.Biznis Petrokemije vrijedi i više.
Očekujem med i mlijeko za kupce ispod 45.
JA kazem da ce biti sretni ako uspiju dobiti cijelokupni iznos dokapitalizacije po 30kn..sumnjam da ce itko dati i lipu vecu ponudu od 30kn. zivi bili pa vidjeli.
lopina, ti si kupio 100-200 dionica PTKM po cijeni od cca 37kn, dok ce za koji tjedan ekipa imati pravo kupiti 16.6 milijuna dionica po 30kn i ti mislis da ces zaraditi? Bolje da si te novce uplatio na racun Crvenog Kriza.
Niste dobro informirani.
Dokapitalizacija će biti ne po 30 kn,nego od 30 do 100 kn.Ja mislim da neće biti ispod 50 i da će BV biti minimalno 60.Biznis Petrokemije vrijedi i više.
[/quote]
Koji biznis?
Firma koja proizvodi proizvode orijentirane na poljoprivredu u regiji gdje poljoprivreda ovisi o subvencijama koji ovise o drzavi koja je pred financijskim krahom? Super biznis.
Ps. po stoti uta ponavljam da Balkan ima najrasjepkanije poljoprivredno zemljiste na svijetu – onemogučava veliku proizvodnju.
Nisam bash siguran da je to bash tako dobar biznis.
JA kazem da ce biti sretni ako uspiju dobiti cijelokupni iznos dokapitalizacije po 30kn..sumnjam da ce itko dati i lipu vecu ponudu od 30kn. zivi bili pa vidjeli.
u dubinskom snimanju u pokušaju prodaje pričalo se o cijeni dionice PTKM i dokapitalizaciji u rasponu od 90 do 110 kn
mislim da će mirovinci dobiti diskont od cca 30 kn po dionici,na 21 mil dionica
cca 600 mil kn a kao pokriče za loš ugovor o cijeni plina sa INA-om.Možda to bude i polovina od toga pa bi diskont mogao biti i manji.
Dokapitalizacija bi trebala biti minimalno 50,maksimalno 80 ,optimalno 65.
Bolje da PTKM ostane naša nego da padne u ruke okupatora,pa makar i uz diskont.
Ipak ova dokapitalizacija bi trebala istisnuti državu kao većinskog vlasnika.
I to je vrijedno,jako vrijedno!!
Trebalo bi istisnuti i kutinski sindikat i od ovog patuljka napraviti diva.
Vi zanemarujete da u dokapitalizaciji što više uložiš po dionici BV raste.
Radio Mileva će pokušati rušiti cijenu dionice i to sada kada je situacija neizvjesna.Ako sam unutra po ovim cijenama se ne isplati prodavati,a ako se ne
isplati prodavati isplati se kupovati.Po 30 super,može i niže,zašto ne.
Ja svoje bogatstvo od 400 kom ne dam ispod 50.
Tko kupi ispod 40 nasititi će se meda i mlijeka!!!!!!
Vi zanemarujete da u dokapitalizaciji što više uložiš po dionici BV raste.
BV raste, ali BVPS može rasti ili padati, ovisno da li je dokapitalizacija po nižoj ili višoj cijeni od trenutnog BVPS.
Niste dobro informirani.
[/quote]
Koji biznis?
Firma koja proizvodi proizvode orijentirane na poljoprivredu u regiji gdje poljoprivreda ovisi o subvencijama koji ovise o drzavi koja je pred financijskim krahom? Super biznis.
Ps. po stoti uta ponavljam da Balkan ima najrasjepkanije poljoprivredno zemljiste na svijetu – onemogučava veliku proizvodnju.
Nisam bash siguran da je to bash tako dobar biznis.
[/quote]
O kojem krahu pričate.
DLKV -spašen
DDJH_isto
PRKM-kiša love dolazi
Dokapitalizacije postaju novi način pomoći posrnulim.Mirovinci ili FGS,ali neke
će priče postati bajke kada dokapitalizacije donesu veliku dobit spasiteljima.
Za sada mi Komanditor u Dalekovodu izgleda kao najveći dobitnik.Ali vjerovali
ili ne u FGS država ima 50% imovine.Da li je DLKV postao državna firma????
I da li će tu dobro zaraditi???Pa da se i to jedanput dogodi,zašto bi država
uvijek pušila.
Milijrda0 EUR obveznica,uz najmanju kamata do sada.Samo 4,52 %.Da li je globalno
okruženje odlično.Država se treba vani zadužiti uz male kamate,smanjiti zaduženje prema mirovincima,koji bi višak sredstava trebali ulupati u neke
nove petrice,đurke,badele i sl.U ovoj situaciji je to dobro,jer u ovim dokapitalizacijama mirovinci mogu i puno zaraditi.
Mogu i domaćim bankama smanjiti kamate na obveznice,pa će kamatno opterečenje biti manje,a samim time i kresanje proračuna.
Svjetlo na kraju tunela_da vidi se ali daleko je.
Trenutno gladna država prodaje BELJE,HCVT,RIZO(ukrali i prodaju ukradeno,to je dupli krimina)..bit će toga još.
Kroz dokapitalizacije se isisava i posljedne kape likividnosti.._DLKV
Država isisava iz mirovinaca tekući mjesećni priliv/benificirani 2. stup ušao u 1.stup.
Da li nas žele uništiti kao špekulante,Nema šanse,skakati ću od cvijeta do cvijeta i biti pun vrijednih papirića kada se trend promjeni!
I pored sagledanih problema,nadam se objektivno gledanih,snaći ću se u ovoj močvari gdje ima sve manje kisika,jer mi stradalnici burze 2008/2009 imamo
devet života kao Baš-čelik.
Med i mlijeko će teći.druge nema!!!!
PTKM – materijalna i sl. imovina se ne povećava, povećava se temeljni kapital. A ruku na srce, u međuvremenu bi se mogle i obveze povećati. Bude li BV iznad 20 kn, to će biti pravo iznenađenje.
Naravno, nominala i nije nešto bitna. Knjigovodstvena vrijednost (BV) dionice još manje je bitna za poslovanje Društva. No, bude li poslovanje odlično, cijena plina još povoljnija. Tada, kao i u najboljim danima Petrokemije biste, mogli očekivati oko 100.000.000 kn dobiti. A to vam je oko 4 kn po dionici (nakon dokapitalizacije). Dakle na sadašnih 36 kn cijene dionice, oko 11% povrata.
Dakle, u najboljem slučaju kada bi odjednom poslovanje postalo odlično, uprava još bolja, obveze se smanjile, imala dobit kao u najboljim danima… 11%… i to možda za nekoliko godina. A, meni MOŽDA 11% i nije dobro. Naročito kad već sada imam puno bolje prilike na burzi.
No, moguće da griješim. Ne uzimati dobivene izračune kao sigurne.
Ja se ne vidim na kupnji PTKM pri ovim razinama… imateljima puno sreće. Nisam ser0nja od čovjeka, ne volim kad ekipa gubi pare. Volio bih da svi zaradite, pa i na toj PTKM jer bi se onda novci slili i na neke druge dionice koje valjaju pa bismo svi zaradili.
lp
Danas sam, pored kupovine nekih dionica koje smatram best buy, odlučio se i za ivanin best buy. Nazvao sam nekoliko puta broj 060 90 11 za žrtve poplava. Nije mnogo, nije ni neki financijski best buy, ali moralno-etički definitivno best buy.
ja sam uplatio pomoć na račun crvenog križa, pozivam i sve forumaše koji mogu da učine isto i daju bar nešto…. jer ako imamo novca za investiranje, onda imamo i za pomoć onima koji su ostali bez svega
broj računa imate svuda, npr. i ovdje
http://www.vecernji.hr/hrvatska/evo-kako-sve-mozete-pomoci-slavoniji-na-velesajmu-traze-volontere-939688