Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.vecernji.hr/gospodarstvo/na-burzi-zaraduje-cak-10-milijuna-eura-svaki-dan-937616,,,,,baš me zanima kako bi prošel kod nas

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

ako se planovi ostvare, ovo bi mogao biti best buy ove godine od koje nitko nema velika očekivanja. samo izvoz, ništa drugo ne pomaže.
dobro čitajte vi koji kupujete lidlove čokolade:

http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/cokoladna-bajka-iz-zlatne-doline

ovo je jedina čokolada u regiji, sve ostalo ne može se nazvati čokoladom. pa neka je skuplje.

...povijest se ponavlja...

Best Buy?

Ide World Cup u Brazilu. Organizacija tih igara gotovo uvijek dovodi zemju u recesiju nakon igara. Sav taj real estate bez cilja. Short Brazil – sve.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Best Buy?

Ide World Cup u Brazilu. Organizacija tih igara gotovo uvijek dovodi zemju u recesiju nakon igara. Sav taj real estate bez cilja. Short Brazil – sve.

prekasno je zato.. kada su se kandidirali vec je bilo jasno kako ce sve ispasti i sve je islo short.. nakon svjetskoga idu i olimpijske igre koja ce ih do kraja dotuci.. pitanje je da li jos ima mjesta za short..

Best Buy?

Ne pratim ih bas. Medutim, zapazio sam da je Santander dao ponudu za kupnju banke tamo.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

pa ne rade se olimpijade i prvenstva da bi narodu bilo bolje nego da pojedinci napune džepove. a narod ko narod – čim vidi loptu da se kotrlja prestane misliti na sve probleme a to pametni pojedinci dobro znaju. kruha i igara, rekli bi neki…

...povijest se ponavlja...

BCIN
SAPN

Imaju dosta vrijednosti u sebi koja nije prepoznata u cijeni.

BCIN je puno konzervativniji od SAPN, jer pokazuje jako dobru poriftabilnost i ima jako snaznu cash poziciju.

Zanimljiva izjava dana: “Izraelci ne mogu shvatiti kako mi proizvedemo samo 40 tona rajčice po hektaru kad oni proizvedu 120 tona, rekli su mi čak da pogrešno oremo.” Stvarno nemamo pojma o ničemu, a pravimo se najpametniji na svijetu. Nije ni čudo da smo tu gdje jesmo.

BCIN
SAPN

Imaju dosta vrijednosti u sebi koja nije prepoznata u cijeni.

Osobno mi je BCIN puno primamljiviji.
SAPN pri prihodu 850 mil. HRK ima dobit oko 7,9 mil. kuna, dok BCIN na 120 mil. HRK prihoda ima dobit oko 9,1 mil. kuna.

Toliko o profitabilnosti, a da ne govorim kako se u rezervama BCIN nalazi oko 900 kn po dionici (cijena dionice na burzi 395 kn), te prodaju sve što proizvedu.
Ove godine bi trebali biti i bolji rezultati. Duga gotovo da i nema. Širu se po susjednim tržištima… meni primamljivo.
Sve to je i rezultiralo da se preselim iz SAPN u BCIN. Zasad nisam zažalio. Naročito kad vidim kako se skuplja BCIN, a prodaje SAPN.

Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija… zasad mi se BCIN čini kao pun pogodak… što ne mogu reći i za ostale svoje dionice u portfelju [emo_smijesak]

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

kod SAPN treba, osim dobiti, gledati i dug i obveze… to ako se ne varam raste, i to jako… nije za zanemariti. Za razliku os BCIN-a koji izgleda jako dobro u svim parametrima.

NN 53/14 dokument Odluka o donošenju plana upravljanja imovinom u vlasništvu RH za 2014. godinu.

Pričalo se već kako će država isplatiti 100% dobiti iz državnih poduzeća. U ovom dokumentu je navodno vidljivo kako se traži od KOEI isplata 100% dobiti. Ukoliko se ispostavi točnim, zasigurno bi KOEI i još neke državne firme s lijepom dobiti bile best buy.
S obzirom kako na temi KOEI nitko ništa ne zna, ima li netko upućeniji na ovoj temi?

NN 53/14 dokument Odluka o donošenju plana upravljanja imovinom u vlasništvu RH za 2014. godinu.
Pričalo se već kako će država isplatiti 100% dobiti iz državnih poduzeća. U ovom dokumentu je navodno vidljivo kako se traži od KOEI isplata 100% dobiti. Ukoliko se ispostavi točnim, zasigurno bi KOEI i još neke državne firme s lijepom dobiti bile best buy.

Sumnjam kako će biti išta od toga.
Dobit je već raspodijeljena u zakonske i statutarne rezerve, temeljni kapital i ostatak u dividendu (12kn).

Imam KOEI, volio bih da dođe do toga. No teško, gotovo nemoguće.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

New Report

Close