Kolega Alias,
neozbiljne su mi ove Vaše analize. 2007. i 2008. smo imali slične pojedince na ovom forumu mislim da su se zvali crni Ivo, Barun itd.
Kad se neka dionica digne za nekih 100% posto u kratko vrijeme Vi se javljate na toj temi i pišete kako ta firma toliko ne vrijedi i kako će pasti na neke niže razine, da Vas nema mi to nebi jadni pretpostavili.
Vaše pisanje bi imalo neku težinu kad bi pisali podjednako kao što pišete negativno o nekim firmama tako da napišete koje ce to dionice ići gore tj. koje bi trebale rasti. A ne vi o 10 firmi negativno i o nijednoj firmi pozitivno, tako se ne može ništa zaraditi i Vi ste tu potpuno nepotrebni – bolje je onda oročiti novac u banci.
Evo dajte nabrojite 5 firmi koje ce rast u sljedece 2 godine pa da pogledamo rezultate njih i ovih za koje stalno tupite da nisu dobre, da usporedimo gdje ce biti veci prinos.
Samo nemojte opet spominjat JDRA i HIMR jedna se digla zbog preuzimanja a druga zbog moguceg preuzimanja. Gdje bi bile da nije bilo preuzimanja?
Dok je svakodnevni promet na ZSE ispod 30 -40 M kn, sve je ovo jako neozbiljno i bazira se na lovljenju koje kakvih valova, živi dokaz Vam je BDMR – zašto ga nitko ne kupuje na ovim razinama? (nemam BDMR)
P.S. – znam da nečete nabrojati 5 firmi koje ce po Vama rasti i sigurno cete naci neki razlog zašto to necete napraviti, ali zato kad treba navoditi koje ce firme pasti tu ti razlozi za Vas ne postoje i put Vam je otvoren, smiješno zar ne?
Želim Vam puno uspjeha na ZSE.
Lp
Evo jedna pozitivna statistika. Izvoz RH je u prvom tromjesecju porastao 13% u odnosu na isto tromjesecje prosle godine. Izvor http://www.dzs.hr
Evo jedna pozitivna statistika. Izvoz RH je u prvom tromjesecju porastao 13% u odnosu na isto tromjesecje prosle godine. Izvor http://www.dzs.hr
Uz tu se nadovezuje da su i zalihe pale što je isto tako pozitivno i nagovješćuje bolju budućnost. Ali tek treba vidjeti koliko će se to održati i dal će potrajati
Kolega Alias,
neozbiljne su mi ove Vaše analize. 2007. i 2008. smo imali slične pojedince na ovom forumu mislim da su se zvali crni Ivo, Barun itd.
Kad se neka dionica digne za nekih 100% posto u kratko vrijeme Vi se javljate na toj temi i pišete kako ta firma toliko ne vrijedi i kako će pasti na neke niže razine, da Vas nema mi to nebi jadni pretpostavili.
Vaše pisanje bi imalo neku težinu kad bi pisali podjednako kao što pišete negativno o nekim firmama tako da napišete koje ce to dionice ići gore tj. koje bi trebale rasti. A ne vi o 10 firmi negativno i o nijednoj firmi pozitivno, tako se ne može ništa zaraditi i Vi ste tu potpuno nepotrebni – bolje je onda oročiti novac u banci.
Evo dajte nabrojite 5 firmi koje ce rast u sljedece 2 godine pa da pogledamo rezultate njih i ovih za koje stalno tupite da nisu dobre, da usporedimo gdje ce biti veci prinos.
Samo nemojte opet spominjat JDRA i HIMR jedna se digla zbog preuzimanja a druga zbog moguceg preuzimanja. Gdje bi bile da nije bilo preuzimanja?
Dok je svakodnevni promet na ZSE ispod 30 -40 M kn, sve je ovo jako neozbiljno i bazira se na lovljenju koje kakvih valova, živi dokaz Vam je BDMR – zašto ga nitko ne kupuje na ovim razinama? (nemam BDMR)
P.S. – znam da nečete nabrojati 5 firmi koje ce po Vama rasti i sigurno cete naci neki razlog zašto to necete napraviti, ali zato kad treba navoditi koje ce firme pasti tu ti razlozi za Vas ne postoje i put Vam je otvoren, smiješno zar ne?
Želim Vam puno uspjeha na ZSE.
Lp
Zašto Vam ne bi nabrojao. Moram priznati da nema nešto previše dionica u koje bi ulagao na našoj burzi, a nisam niti dugo radio neke analize naših kompanija. Ima nekoliko dobrih kompanija, ali trenutne cijene su malo previsoke. Recimo PLAG je dobara. ATGR vrijedi oko 1000kn. Znači još je podcjenjena. ADPL se treba pričekati možda na malo nižoj cijeni zbog trenutne situacije. TUHO je isto ok ali je trenutno realno valuiran. Kada bi trebao složiti 5 dionica to bi bilo ovako. Moram i dvije od 3 od vani jer ovdje trenutno nema nešto izbora, ali zapišite šta sam nabrojao pa možemo pogledati za godinu dana koliko je portfelj narastao.
ATGR oko 780kn je ok
ADPL na oko 100kn bi kupio (još trebam sve pregledati, ali može)
SY1.DE 37.88 € – skup je ali dionica je perfektna
NOVC.DE 31.26 €
AGQ 61.10 $
eto.
P.S i još nešto. Zašto su onda platili Jadranku 700kn kad je prosječna bila 550kn i mogli su fino ponuditi tu cijenu. Možda zato što vrijedi više? Ili zašto je za HIMR stiglo 16 ponuda (tako pišu). Zato što možda vrijedi više? Meni je bitno da ja znam da one vrijede više. Tržište kad tad to isto shvati. Tako se inači i zarađuje novac na burzi. Prvo ti moraš shvatiti, a tek onda drugi
@allias
svaka cast na trudu, jedan od rijetkih forumasa ciji se post jos uvijek isplati procitati, sto se srebra tice slazem se da smo blizu dna, samo ne bi cekao isto u 2 x etf-u.
momci, alias je u pravu a vi ste u krivu. i čovjek je sasvim korektan i pametan da vi mu tu spuštate jer se usudio reći da neke dionice ne valjaju. bolje da učite od njega nego da ga omalovažavate. i od budale možeš učiti, a kamoli ne od njega koji zbilja zna o čemu govori i to korektno argumentira. što prije shvatite, to bolje za vas.
@Mr.Wisegay
Ni ja ne bi 2x ali sam stavio pošto ovdje žele iznadposječne rezultate od minimalno 300% povrata godišnje inače nemaš pojma. SLV je trenutno bolja opcija jer vođenje dođe 0,5% za razliku od skoro 1% na AGQ-u. Ali ja od prošle godine uvijek po nešto sitno ubacujem u srebro i samo čekam kad će sve otići kvragu. Što duže srebro ostane na ovim cijenama meni bolje jer će na kraju i iznos biti veći. Tako da samo skupljam i uživam. Jer kako sam rekao. Srebro i zlato ne mogu na nulu. Za razliku od dionica.
Hvala na riječima ali meni to ništa ne znači što mi ljudi spuštaju. Ja stvarno samo želim pomoći, a ljudi odmah misle da želim kupiti njihove dionice jeftino. Pisao sam ljudima na Tehnici nedavno da se paze jer da će im Tehnika izaći iz indexa i da će indeksni fond morati prodavati pa bi im i dionica trebala još pasti. Da ako već ne žele prodati da bar ne kupuju jer će sigurno ići još dole. I šta su ljudi rekli? Da nemam pojma da želim kupiti dionicu od njih jeftinije. Druker itd. Dionica je bila 475kn. Sad je 375kn. Ne možeš ljudima ni pomoć koliko su se uhvatili neke dionice ko pijan plota i čim ti nešto protiv nje napišeš oni te odmah razapnu kao da si im dirnuo ne znam šta.
twixer,domach,alias,james itd su jedni od rijetkih koji pisu objektivno i smisleno…takve treba podrzavat,a ne vikat na njih cim nam ne pohvale dionicu.
alias sto mislis o dionici ADRS-R? Ja usao po 277
Iskreno ne znam puno o ADRS-u. Meni za neku smisleniju analizu stvarno treba dosta vremena. Ja pregledam bar zadnjih 10 godina, pa sve vijesti, pa kako, pa zašto itd. Kako sad učim ne stignem raditi nikakve analize. A kako radim najviše analize stranih dionica onda analize s našeg tržišta radim samo za sebe. Često ne otkrijem vrijednost neke kompanije dok nije kasno jer toliko ne pratim našu burzu. O adrisu znam ono osnovno, a to je, da bi vam mogao pomoći, ništa. Siguran sam da znate o dionici puno više od mene.
Srebro i zlato ne mogu na nulu. Za razliku od dionica.
ali ETF s polugom može na nulu, čak i teži njoj u dugom roku bez obzira na kretanje primarnog instrumenta. CFD je najjeftinije i najpraktičniji instrument za ulaganje u većinu roba, a za srebro ga nude gotovo svi forex brokeri.
ali ETF s polugom može na nulu, čak i teži njoj u dugom roku bez obzira na kretanje primarnog instrumenta. CFD je najjeftinije i najpraktičniji instrument za ulaganje u većinu roba, a za srebro ga nude gotovo svi forex brokeri.
[/quote]
Ti ETF-ovi sa polugom se rebalanciraju na dnevnoj bazi i sav taj trosak ide iz tvog dzepa. Dugorocno ulaganje u ovakve instrumente je besmisleno. Ovo ima smisla samo kao kratkorocno ulaganje, ako vjerujes da ce cijena skociti jako puno u jako kratkom vremenu.