budd: ” Otkud vi znate što ja znam o INA-i? Znam dobro 2 člana uprave, a znam jako dobro i više ljudi na direktorskim pozicijama pa tako i znam kako INA iznutra funkcionira, a to je dalllllleko od dobrog. Prema tome, bez praznog naklapanja molim. INA nikad nisam kupio niti ću je ikada kupiti. ” Ako znaš kako INA iznutra funkcionira, koliko će vrijediti kad ti tvoji poznanici dobiju nogu u guzicu? Ja mislim da će vrijediti puno više nego sada. [smiley1]
– gospodine Ivnar, odličan odgovor ste dali gospodinu Budd,
– ja sam na isto to mislila, i odlično ste to napisali, malo prosto ali svakako jako razumljivo neukom puku.
– još bih dodala,
– sve nabrojano se čulo puno puta kod izdavanja IPA, što je na žalost odbilo dosta investitora.
– to stoji za nesposobno rukovodstvo, ali i oni takvi kakvi su ipak rade pozitivno i kad se država ne bi miješala rezultati bi bili puno bolji.
– ali kako se mijenja vlasnička struktura dolaze i neki novi direktori,
– mislim kako ne griješim ali sada tamo i neki Mađari direktuju.
– sigurno INA ne vrijedi sad na ovim cijenama ovoliko.
– ali vrijedi ono što posjeduju, nafta i plin, a to će vrijediti samo više.
– a INA ima i monopol, i veliku šansu širenja u regiji.
– a INU i MOL će sigurno kupiti i neka veća riba.
– znači moji mali đaci prvaci INA je na prodaji.
– a kupaca ima dosta, i MOL ju želi kupiti, a i MOLA opet žele kupiti.
– na tom tržištu uvijek velika riba u ovom slučaju ne jede već kupuje malu ribu.
– e samo zato je INA jeftina i na ovim cijenama.
– tko ju kupuje ?
– mali investitori najmanje, oni su u većini prodavaći, kupce možete lijepo vidjeti u mjesečniku Banka.
Pozdrav i nadam se kako sam bar nekima bila od koristi !
ivana7, jel to netko koristi tvoj nick, ili si toliko nadahnuta za pisanje na drugom forumu?
Kolega znanac, komentirajte malo panično iskrcavanje na tehnici [smiley1][smiley2][smiley1] 9301,00 1 13:10:05 9310,00 4 13:10:05 9500,00 2 12:31:42 9400,00 2 11:58:12 9400,00 4 11:49:55 9399,00 1 11:46:03 9400,00 2 11:43:39 9400,00 1 11:43:02 9400,00 2 11:36:52 9400,00 5 11:36:41 9401,00 4 11:36:41 9401,01 6 11:36:41 9450,00 2
Dodje radnik sa 10 dionica i kaze daj po 6.
Covjek mu objasni da je cijena oko 9 i da ima potencijala rasti.
RAdnik kaze, daj sto das.
eto to se desava vec neko vrijeme na THNK
molio bih cijenjenu investitoricu Ivanu da nam da svoje misljenje o MNDS. vidim da znanac reklamira tu dionicu, a i meni se cini dosta interesantna. da li kupovati ili ne?
znanac: ” Izgleda da je po prometu ipak bio produženi vikend. Evo dionica na koje sam ukazivao jučer. Molim Vaše komentare. Pozdrav ” – još jučer sam napisala kad bi bar bilo više ovakvih dobrih postova. – bilo je za očekivati ovaj rast INE i ADRS. – kako sam danas radila. – moj portfelj je ostvario jedan od većih dnevnih prinosa. – one dionice u kojima me najviše i ima, najviše su i rasle. – očekujem ovakav trend i sutra. Pozdrav i nabacite koji savjet !
samo ja, pa ja
od rada posto ja
o tako pametan
i tako postojan
ja ću da vam sviram
a vi plešite
u krug i pogled dole
i ne grešite
taj orkestar stari dugo pali i žari
i večito peva svoje tra la la la…..
– dragi moj Sonniboy, pusica od Ivane, i lijepo mi pajki, i naravno sanjaj veliki sutrašnji rast svojih dionica.
ja to zovem uzimanje zaleta…
Ja to zovem – bilo dosta crvenih strelica na burzi danas, izvjesce nije izaslo pa tko se zaodovoljio prinosom – hit money and run!
Po meni – greska. Biti ce za koji dan [smiley15]
Ali u se i u svoje kljuse. [smiley1]
molio bih cijenjenu investitoricu Ivanu da nam da svoje misljenje o MNDS. vidim da znanac reklamira tu dionicu, a i meni se cini dosta interesantna. da li kupovati ili ne?
Iskreno, kolega Saško i sam se to pitam. Izvještajem kao što ste vidjeli nisam baš zadovoljan. Dobit je kao i obično minimalna što je po meni posljedica “naštimavanja” poslovnih rezultata. Jedino što me kod ove dionice privlači je odnos P/BV koji iznosi cca 0.35 što je svrstava među dionice sa najnižim P/BV na tržištu. No vidjet ćemo kako će poticaji i rezultati 1q utjecati na cijenu ove dionice.
Druge kolege koji pišu o toj dionici Robin Ludd, Xerex…..očito imaju insiderske informacije o samoj tvrtki i oni po meni diktiraju K/P.
Trenutno ima puno boljih prilika za ulaganje, ali svakako mislim da će prije ili kasnije doći do prodaje i da je MNDS dugoročno dobra investicija.
Pozdrav kolega Saško !!![smiley2]
E sad da čujemo što kolegica ivana7 misli o tome.
Ma tko je vas tražio uvaženi kolega Znanče da se očitujete. Sasko je molio kolegicu, očigledno su mu njezini komentari puno draži i zanimljiviji.[smiley1]
Ina, treba kupovati INU.
@budd
To što niste kupili INU vaš je promašaj i nije Vam za neku pohvalu, ali ne želite priznati pogrešku, nego napadate ivanu7.Kad bi znali kako funkcioniraju mnoge firme čije su dionice na burzi top, ne bi kupili niti jedn u.
Kako cijenjeni forumaši komentiraju današnji rast KOEI, a u odnosu na to i minimalni rast KODT koji je više nego najzaslužniji za rezultate 1Q grupacije?[smiley6][smiley6]
Druge kolege koji pišu o toj dionici Robin Ludd, Xerex…..očito imaju insiderske informacije o samoj tvrtki i oni po meni diktiraju K/P.
te insiderske informacije se prepricavaju po forumima vec godinu dana. ovu pricu sa 20L dizela i jednim akumulatorom sam procitao negdje na forumu pred 6 mjeseci. ocito su i doticni kolege to procitali i sad se prave pametni. nek daju nesto konkretno pa da vidimo da li su insideri ili nisu…
– gospodina Znanca uživam čitati, za razliku od gospodina Saška od čijih dionica i preporuka biježim kao vrag od tamjana.
– oba investitora svrstavam u vrhunske investitore.
– samo Znanac je prije bio i puno bolji, malo se je pokvario od Zdenke i još nekih s kojima se ja ne slažem, ali uglavnom sve najbolje o njemu.
MNDS nemam tu dionicu niti investiram u dionice tog tipa.
– to gospodin Sasko jako dobro zna zato je i postavio ovo pitanje kako bi zavadio mene i Znanca.
– možda je to i dobra dionica.
– samo ima jedna stvar koja me je odbila, a rade i pozitivno,
– vic je u tome kako ja puno puta u jednu večer za svoj provod potrošim svu njihovu dobit.
– a dobit je, mislim na povrat kapitala,
– 800 godina, možda i griješim, ali to znači kako će vam firma za 800 godina vratiti Vaš uloženi kapital.
– za mene je to ipak dugi period za čekanje.
Pozdrav, i Znanac ne ljuti se ovo je samo moje mišljenje, a sve dolazi od Saska.