Lopina je meni genijalan. Dionice koje on nabraja ja nisam niti znao da postoje. On valjda ide na zse.hr-u abecednim redom po dionicama i samo računa BV. Kad naleti na niski on misli da je ubo zlatnu žilu. Neka neka. Samo naprijed. Da se lopinex fond bar podupla ove godine [emo_palacg]
[emo_smijeh] Istu stvar sam i ja zaključio neki dan.
Zapravo meni nije jasan njegov motiv pisanja.Zašto bi netko slušao i pratio savjete čovjeka koji je svu imovinu pogubio na ZSE ?
[/quote]
Iskreno zbog lopine sam počeo ulagati na ZSE.
Da vidim da li mogu lošije ulagati od njega.
Odgovor je NE.
U jednom trenutku počeo je ulagati u moje dionice INU i DIOKI.
Jedna je propala do kraja, a DIOKI su čak maknuli s ZSE-a.
Tak, da drži vodu da se možete početi brinuti, ako je Lopina u Vašoj (našoj) dionici.
Jako mi je drago kaj je poboljšal ALkemijski MARKeting, tak da vidim da sad ima i sljedbenike.
Gori od gospodina XY nemre biti.
Barcelona?[emo_vrtimise] REAL rastura prema Barceloni.
Lp[emo_cool]
samo preslagivanje portfelja, nikakva doinvestiranja. opet smanjio ernt, ostala četvrtina. broj dionica gdje bi se jednog dana vratio raste (ernt, ht, atln). dokupio ledo, atgr, kodt-p-a. molio bih naciju i susjede gdje smo se rasirili da ovo ljeto lizu i to domace. neke dionice cekam nize. portfelj na ath zahvaljujuci u prvom redu dvije kokice da upotrijebim popcorn metaforu, malo me ta jednodimenzionalnost uspjeha brine, vecina ostalih zagara na dnu tave, takve dionice doprinjele s ukupno manjim plusevima, a nekima se tope, i reinvestiranom dividendom.
Ne znam je li već i baš best buy, ali svakako jedan iz branše koji je počeo smanjivati svoj glib.
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/IGH-fin2014-1Q-NotREV-N-HR.pdf
Lopina. Šta misliš o PP Orahovici?
Dobra fora s Ledom. Imaju danih zajmova i depozita 570 mil kuna (čitaj dani novci ostalim gubitašima), a prihod od kamata 8 mil kuna. Ahaha. Tako se muzu novci
kakav best buy, tope se portfelji turbo brzinom, ispari lova na malim prometima, e pa dobro, moj sljedeci best buy bit ce novi auto, a burza sto se mene tice se stavlja lagano ad acta do 2016-te.
Velike banke-jako sollidno.
ZABA 292 mil kn dobiti u kvatalu,ako nastave isto 292X4=1.168 mil kn
broj dionica 320.242 tis,dobit po dionici 3,64
P/E=28/3,64=7,7 BV 57,80
P/E X P/BV =7,7 X 0,48 =3,70
To je jako jeftino jer je adekvatnost kapitala iznad 20%.
PBZ,malo skupljapo ovim pokazateljima ..
Sezona kvartalnih izvješća pri kraju.
Iz mog portfelja, najveće razočaranje ADPL.
Najveće pozitivno iznenađenje BCIN. Trenutno jedna od boljih prilika na ZSE.
Ostalo, izuzev ATGR, osrednja žalost i manji pušing!
PBZ
BV 656 ,nakon isplate dividende
dobit 215.835 tis kn ,po dionici E=9,59/uz predpostavku da ostane ista u toku
slijedeće godine/
-operativna dobit/veća nego lani jer se lani nešto prodalo/neki investicijski dio/
-očekivani P/E =9,59
P/E X P/BV=9,59 X 0,67 =6,43
PBZ_odlična porilika uz ovakve cijene,ali u odnosu na ZABU preskupa
Ipak u ovom potopu jučer i danas ne padaju.A ako misliš zaraditi ne smiješ
izgubiti.
Ljubitelji fondovskog smeća neće priznati da nisu pametni,a naročito zaljubljenici u ERNT ,gdje će se dogoditi najveći pad/na uračavajući 320
kn dividendnog pada/.Iz ADPL je trebalo pobjeći prvi dan nakon što je pukla
vijest da je Putin bacio oko na Krim.A iz ERNT još prije i brže.Ali ne,vi čekate
egzekuciju i milost fondova da obrane neobranjivo!!!!
Jedino Lopinex stoji kao stina.Normalno jer se jučer i danas nije trgovalo sa dionicama iz mog portfelja.JAKT,KSST itd.
Med i mlijeko teče u Lopinexu,ali sam spreman na ćašu,a možda i domižanu pelina.
A vama ptice rugalice,šaljem poruku:Pomilovanje za pticu rugalicu!Ne likujem,žao mi je da ovako brutalno gubite,jer prema zakonu spojenih posuda pušika čeka i mene.Puno mi je draže kada Ivana i Drevil svečano izjavljuju da su u plusu 2%,a ja istovremeno u plusu 45 %,nego da oni,vi gubite 1% a ja u dobitku recimo 30%.Jer kada padam,padam kao stijena,a kada rastem letim kao balistička raketa!
Zaba dobra kupnja?
Izvještaj od 16 strana za najveću financijsku instituciju u zemlji? Si vidio izvještaj BAC-a?
Zaba nema pojma koliko im vrijede nekretnine na bilanci i dakada budu morali njih proci kroz rezervacije a rezervacije prije dizati – mogli bi napraviti gubitak od milijarde kuna.
Zabu bi zadnju kupovao.