Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Grešku je napravio jer je prodao prije objave dividende koja će povisiti cijenu za još kn. Ako ništa drugo to očekivanje dividende će gurati cijenu gore. 30.4 je izvještaj pa ćemo svi biti pametniji

Prodao danas ATGR – zadovoljan sa 15% prinosa

Pozitivno je sto ce i ove godine smanjiti izdatke na kamate,a tu je i ugovor sa unileverom te potencijalna dividenda od 30-ak kn,ali na ovoj cijeni je P/E gotovo 14,cijena kave skočila,rublja izgubila dosta na vrijednosti.
Dobra kompanija i dionica ali ja vidim i neke s vecim potencijalom. U svakom slučaju se planiram vratit u ATGR

PA negleda se prinos posebno ne onaj od 15 % već valjda potencijal dionice, cijena dionice i rizik. Mislim da niste dobro ili niste uopće napravili intrinzičnu vrijednost ATGR-a.

Danas ste dionice mogli prodati po 13 kuna više nego jučer.

No vrijeme će pokazati, možda se pokaže i da ste dobro napravili.

lp
[/quote]
Dobro je napravio.
Sada je ATGR skup,ali sigurno ne kao ERNT,gdje će se puno spušiti.

Počela izvješća.
Žitnjak-pad prihoda,pad dobiti.ali stabilan.

LRH,veći financijski gubici s obzirom da su HCVT kupljeni na kredit,lošiji financijski i poslovni rezultati,ali sve u svemu solidno,jer je uskrs ove godine bio u četvrtom kvartalu,šzto bi trebalo pozitivno utjecati na poslovanje
u drugom kvartalu.
KODT ,uprava sve više sliči na političare,veće naruđbe,obečanje ludom radovanje
zalihe rastu,dobit drastično pada,za sada najveće negativno iznenađenje-pad dobiti za trećinu,uz istu prodaju,nije dobro,a kako je ovaj trend već tri četiri
godine može se očekivati nastavak negativnih trendova!!!!

Početak,loše i lošije nego lani.Negativni trendovi se nastavljaju.
Sve manje meda i mlijeka u našim firmama!!!!!
A dioničarima gaće na štapu!!!!!

ARNT,LPLH zona zna se čija
uskoro VUPIK,VART,SAPN
Uglavnom kozmetika bez pokriča.

PTKM,DDJH a možda i RIZO napušteni jer sa državom kao većinskim vlasnikom nema šanse na pozitivno poslovanje.

Konditori grintaju da ih uništavaju dampinškim cijenama.KRAS loše,
Zvečevo vjerovatno još i gore,jedino KOES ne izgleda loše.

BELJE,VUPIK bi trebali nastaviti sa stabilnim gubicima,iako bi se u Belju mogli
pojaviti i pozitivni pokazatelji i jednokratna dobit zbog prodaje-ranije prevoza,sada i mlinarskog biznisa pa bi se možda isplatilo kupiti Belje.Samo da
tu nije Toda,a Todi nije za virovati.

Brodari,ajme majko,TNPL u izbjeglištvu,ULPL dužna kao i Grčka i Hrvatska skupa,a i zeru više,ATPL- ima nade,jedino JDPL zbog privatizacije možda donese neku
zaradu.

Banke,loše a kažu da će biti i lošije.
ZABA na polovinu BV,PBZ na 2/3 BV -to bi trebalo biti dobro za kupiti,ako je BV točan
ali ima puno loših kredita,ali već je to odrađeno.
Male banke se trže na iznad BV kao KABA koja je najskuplja na Balkanu.
A SNBa se trži na o,2 BV najjeftinija u Europi.Jasno je da je imam i to
za moj mali portfelj dosta.BPBA na ovim cijenama je ..može stati,ali šanse na
višestopostotnu dobit i nema,jedino kod SNBA.

Građevinari,ajme majko,a uskoro ćemo zazivati i oca i majku.
Jedino LVCV izgleda bilančno stabilno,sve ostalo loše,HIDRA se priključila
Dalekovodu,Ingri i IGH.Hrvatske ceste dobijaju manje para sa rebalansom što bi moglo dodatno produbiti krizu u građevinarstva,naročito za lopatare tipa HIDRA,
koji posluju samo u Hrvatskoj.
Viadukt _pojma nemam,ali mi izgleda najbolji od likvidnih građevinara

I što ostaje,fondovsko smeće:
HT-može,PODR može,ATGR_već je puno povuka,KOEI -može,
ERNT_to kupuju kamikaze
PTKM _kupuju oni koji vjeruju u vladu,ja joj ne vjerujem

I što ostaje.Jedino lopinex,koji i pored loših očekivanja rastura!!!!

Med i mlijeko teče u lopinex fondu,kontra uvije kontra negativnog smjera u padu
i naravno u većem rastu u rastu!!!!!

Vidite kako se od investitora u HR uvijek može nešto naučiti, naravno ako bolje pročitate što piše, pa to provjerite možda ponekad ustanovite da je upravo suprotno.

Primjer 1.

ATGR ” puno je povuka ” , ” skup je ” kaže lopina.

A pogledajmo da li je tako:

2011. godina P/E 57
2012. godina P/E 48
2013. godina P/E 13

Da li je 48 manje od 57?
JE
Da li je 13 puno manje od 48?
JE

Da li je dionica svake godine sve jeftinija a sada najjeftinija?
JE..
Da li je konzervatina procijena Uprave porast prihoda ove godine 8 % , porast dobiti?
JE
Da li će onda dionica biti još jeftnija ako ne poraste?
HOĆE

2011. ROE 3,2%
2012. ROE 3,9%
2013. ROE 12%

Da li je 3,9 više od 3,2?
JE
Da li je 12 u bitnome više od 3,9?
JE
Da li je profitabilnost u bitnome povećana?
JE

Da li je zaključak da je po sadašnjoj cijeni dionice, dionica jeftinija, dok je profitailnost u istome trenutku u bitnome veća?
TO ĆE SAMO NEKI SHVATITI

Moga bih i dalje, pa o pokazateljima zaduženosti itd. ali neda mi se.

Da li je sve ovo jasno?

VJEROJATNO SAMO NEKIMA

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@ plavi

ak sam dobro shvatil SAD više ATGR ne treba kupovati, jer će biti još jeftinija zbog Uprave i njene procijene!

Lp

[b]black magic[/b]

Primjer 2.

” ERNT to kupuju kamikaze ” kaže lopina.

Jeste provjerili koliko će biti vrednovana dionica kada isplate ovu dionicu.
Naime book rapidno pada.
A i nema se više za ovako izdašne dividende.
Odnijeli švedi sve što se dalo odnijeti.

Znaći sa ovom konstatacijom lopine bi se složio.
Međutim, pošto je to ZSE, sve je moguće.Pa tako i da se umjetno ERNT održi iznad 1000 kuna.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Što očekujete od Tedeskija ?* Dividenda će biti veća najmanje za 22% , to je 11 kuna i ništa više. Živi bili pa vidjeli !

Vezano uz pokazatelje koje je kolega Plavi iznio u vezi ATGR.
Naravno, slažem se sa svime. No veoma je žalosno što i dalje većina investitora kupuje dionice Društava na temelju sadašnjih pokazatelja (ovo se ne odnosi na Plavog).
Kupovinom udjela u nekom Društvu kupujete njezino buduće poslovanje.
Većina “investitora” s foruma misli kako je ATGR precijenjen zato što se trži na vrijednosti većoj od knjigovodstvene??
Pa ukoliko netko zna kako se knjigovodstvena izračunava, te koji tempom ista raste kod ATGR može zaključiti kako ATGR i nije baš precijenjen.
Kako budu obveze padale, tako će i knjigovodstvena i dobit rasti…a na tadašnje pokazatelje stavite današnje i vidjet ćete koliko ima smisla kupovina na ovim razinama…a da sada ne spominjem najave Uprave o povećanju prihoda i kupovini možda i više od 11.000 dionica do sredine 2015.

Meni ATGR valja. Valjala je po 6xx, 7xx i sada po 8xx.
I naravno… dok je bila na 6xx kolege su govorile kako je ATGR precijenjen.

Ovaj post nije nagovor na prodaju ili kupnju ATGR…ili nekih drugih dionica na čijim temama pišem.

Primjer 2.

" ERNT to kupuju kamikaze " kaže lopina.

Naime book rapidno pada.

Međutim, pošto je to ZSE, sve je moguće.Pa tako i da se umjetno ERNT održi iznad 1000 kuna.

lp

Mislio sam kada isplate dividendu.. isprika na lapsusu..

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Primjer 2.

Naime book rapidno pada.

lp

s ovim sto je danas trznuo ernt izgleda da me je pobralo, nemam gledalicu, a valjda dobro pamtim cijenu koju sam stavio, dakle pokratio jos za 1/4. nisam bukvan, ali na natjecaju ljepote ernt ce imati jako grdi book nakon dividende ako padne samo za dividendu. o slaganju: s razmisljanjem plavog mi se uvijek lako sloziti, pa i da je na zse sve moguce npr. da ernt odrzi neku bolju cijenu, pa da budem u krivu taj jedan jedini put kad sam se slozio s razmisljanjem lopine.

Primjer 2.

Naime book rapidno pada.

lp

poduzece je ok, a dionica je za mene dobra kupnja nakon dividende sa sadasnjim poslovanjem ispod 1000 kn npr. kod 900 kn p/b je ponovno 3, p/e sa sadasnjom dobiti nesto preko 8.

dobit će živčani slom od ljudi koji ubrajaju p/b u analizu. pogotovo u tehnološkom sektoru gdje je najvažniji ljudski kapital kojeg nema u bilanci. mogu već razumjeti da ljudi ubrajaju p/b u hoteljerstvu, ali u tehnološki sektor; bože me sačuvaj

New Report

Close