šta je kava poskupila 100 posto u par mjeseci? pa ko bi to očekivao…
postoji rekordna short pozicija među non-comercial traderima koja će u jednom trenutku izazvat face-ripping short covering rally, kako bi se reklo u mom kraju. isto vrijedi i za kavu, s tim da kava ove godine ima onu ciklički lošiju godinu.
[/quote]
Kava ima ciklički lošiju godinu? To ti poznaješ vremensku prognozu u Brazilu nekoliko godina unaprijed?
@plavi
idi na temu ATGR na stranicu 243. prvi komentar je moja analiza pa usporedi s njihovom prezentacijom i za 2013 i za 2014 g. i o kavi, i o tečaju dinara i o dobiti i ostalome. iako je napravljena u 12 mj mogao sam je staviti na forum tek tada. Pogledaj koju sam poštenu cijenu tad naveo i šta sam pisao. I zašto bi onda drukao drugačije. Samo kažem da ne znam dal su hedgirali kavu i to je sad jedina istina. Jedino je sad fulano što sam napisao veću dividendu, ali su otkupili vlastite dionice što na kraju dođe skoro isto.
Nisu otkupili vlastite dionice, već su tek prošli tjedan najavili da će početi otkupljivati.
lp
postoji rekordna short pozicija među non-comercial traderima koja će u jednom trenutku izazvat face-ripping short covering rally, kako bi se reklo u mom kraju. isto vrijedi i za kavu, s tim da kava ove godine ima onu ciklički lošiju godinu.
[/quote]
Kava ima ciklički lošiju godinu? To ti poznaješ vremensku prognozu u Brazilu nekoliko godina unaprijed?
[/quote]
ajde, ajde, potrudi se.
možeš ti dosta bahatije od ovoga odgovorit prije nego saznaš da plantaže kave imaju cikličku rodnost koja nije ovisna o vremenu.
[/quote]
[/quote]
ajde, ajde, potrudi se.
možeš ti dosta bahatije od ovoga odgovorit prije nego saznaš da plantaže kave imaju cikličku rodnost koja nije ovisna o vremenu.
[/quote]
[emo_smijeh]
http://www.bloomberg.com/news/2014-04-22/coffee-surges-to-highest-in-26-months-on-global-supply-outlook.html
Čak nit ne pijem kavu pa ne pratim ni njezinu rodnost iz godine u godinu, ali ono što ja čitam zadnja dva mj je suša u Brazilu koja je uništila usjeve. Pa da je i trebalo roditi slabije sad nije rodilo uopće. Tako da ciklička rodnost u ovom slučaju nema niti veze sa sadašnjiom situacijom i razlogom rasta cijene kave
Kad dionica raste na malom prometu to znači …. To ne kažem ja, to kaže Kostolany a ja samo prenosim.[emo_smijesak]
– stvarno me zanima što kaže taj tip Kostolany kad dionica u jednom danu poraste preko 30% pa na kraju dana padne na -7%.
– I love this game.
Pozdrav !
Kad dionica raste na malom prometu to znači …. To ne kažem ja, to kaže Kostolany a ja samo prenosim.[emo_smijesak]
– stvarno me zanima što kaže taj tip Kostolany kad dionica u jednom danu poraste preko 30% pa na kraju dana padne na -7%.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Prodajem u rastu,kupujem u padu.Hladna glava,disciplinirano provođenje plana
za svaku dionicu posebna strategija.
Posljedica:
Moj portfelj na ATH,virtualna dobit od početka godine 45%.Kada je KSST bio na ATH na 620 čak sam bio na 47% dobiti od početka godine.
Ponovo dekintiran ,u dionicama gotovo 100%,a kako možeš biti u kešu poted INGR
2,68 i za finiš KSST 442 HCVT na 220.
Reagirao sam emocinalno na kraju dana,kupujući KSST, što nije bilo dobro.I dalje moram raditi na sebi,prostora za popravak uvijek ima,bez obzira
na brutalnu dobit zadnjih godina.
Med i mlijeko teče Lopinex fondom!!!
A vi mudraci lovite 1% u ATGR.To je trebalo kupovati prošle godine u ovo vrijeme.ATGR je skup,ali sigurno ne kao ERNT.
Prodao danas ATGR – zadovoljan sa 15% prinosa
Pozitivno je sto ce i ove godine smanjiti izdatke na kamate,a tu je i ugovor sa unileverom te potencijalna dividenda od 30-ak kn,ali na ovoj cijeni je P/E gotovo 14,cijena kave skočila,rublja izgubila dosta na vrijednosti.
Dobra kompanija i dionica ali ja vidim i neke s vecim potencijalom. U svakom slučaju se planiram vratit u ATGR
Pozitivno je sto ce i ove godine smanjiti izdatke na kamate,a tu je i ugovor sa unileverom te potencijalna dividenda od 30-ak kn,ali na ovoj cijeni je P/E gotovo 14,cijena kave skočila,rublja izgubila dosta na vrijednosti.
Dobra kompanija i dionica ali ja vidim i neke s vecim potencijalom. U svakom slučaju se planiram vratit u ATGR
15% je šest godina kamata koje banka daje na štednju. I to bez imalo gubitka sna
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Posljedica:
Moj portfelj na ATH,virtualna dobit od početka godine 45%.Kada je KSST bio na ATH na 620 čak sam bio na 47% dobiti od početka godine.
Reagirao sam emocinalno na kraju dana,kupujući KSST, što nije bilo dobro.I dalje moram raditi na sebi,prostora za popravak uvijek ima,bez obzira
A vi mudraci lovite 1% u ATGR.To je trebalo kupovati prošle godine u ovo vrijeme.ATGR je skup,ali sigurno ne kao ERNT.
[/quote]Bolje Vi nama napišite koliko je to u kunama,45% može bit velika cifra a može bit i par porcija ćevapa.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Posljedica:
Lopina je novi Livermoore ,
Čuvaj se !
– obavijest od prošlog tjedna na burzi – trezor kupuje do 17. lipnja 2015. do 11 000 dionica
“Društvo će u razdoblju do 17. lipnja 2015. godine vršiti otkup vlastitih dionica. Najveći broj vlastitih dionica koje će Društvo kupiti u 2014. godini je 11.000 (jedanaest tisuća) dionica.”
Vijest je čak i malo bolja nego li ste vi ovdje napisali jer samo za 2014., neovisno za 2015. godinu, se spominje 11.000. [emo_namigusa]
PA negleda se prinos posebno ne onaj od 15 % već valjda potencijal dionice, cijena dionice i rizik. Mislim da niste dobro ili niste uopće napravili intrinzičnu vrijednost ATGR-a.
Danas ste dionice mogli prodati po 13 kuna više nego jučer.
No vrijeme će pokazati, možda se pokaže i da ste dobro napravili.
lp