Kolega alias,u potpunosti ste u pravu…Pratio sam Vaša iscrpna izlaganja na temu ATGR i mogu reći da ste bili apsolutno u pravu..
Ni ja nisam pobornik trgovanja sumnjivim dionicama, dok u isto vrijeme ima na pretek stabilnih i perspektivnih dionica…
Golube svaka cast na tipu. Pogodio si rast dionice od 100% u mjesec dana. Mislio sam nesto kupiti, no nikako do slobodnog novca.
A je bilo teško pogoditi[emo_smijesak]….nominala 2500….po knjigama 2200…traženje strateškog (privatizacija)kroz p.s…itd. A još nisu nakon prenamjene zemljišta u građevno napravili revalorizaciju vrijednosti. Nego, u mjesec dana će se opet poduplati cijena i to će tek biti na 50% vrijednosti. [emo_cool] BEST BUY!
A je bilo teško pogoditi[emo_smijesak]….nominala 2500….po knjigama 2200…traženje strateškog (privatizacija)kroz p.s…itd. A još nisu nakon prenamjene zemljišta u građevno napravili revalorizaciju vrijednosti. Nego, u mjesec dana će se opet poduplati cijena i to će tek biti na 50% vrijednosti. [emo_cool] BEST BUY!
A cuj ti jos od sijecnja 2012. kad je cijena bila 1300 govoris kako je ovo best buy i tada si poceo ulazit mada si gro kupovao po 1500-1600. Jos samo 300% i evo te na nuli.Nije lose za best buy.Evo dole par linkove pretpostavljam da si ovo ti pisao i da ti nitko nije hakirao nick. I daj Boze da ovo naraste jos 600% i da zaradis bar duplo od ulozenog.
http://www.poslovni.hr/forum/tema/ksst-kastelanski-staklenici-dd-2066?page=339
http://www.poslovni.hr/forum/tema/ksst-kastelanski-staklenici-dd-2066?page=345
http://www.poslovni.hr/forum/tema/ksst-kastelanski-staklenici-dd-2066?page=363
Evo baš da i ja malo pogledam ksst i vidim da je to stvarno perspektivna dionica. Svi pokazatelji koji bi trebali rasti padaju, a svi koji bi trebali padati rastu. to sve jednako; treba kupiti dionicu na našoj burzi. tako je primjerice dug iz 2007.g sa 8% narastao na 44% kapitala. kako se zemljište ne amortizira ono prikazuje konstantno jednak iznos pa tu još nastaje jedan privid veće dobiti od prave, a isto ta nerevalorizirana zemlja daje nizak, već odavno poznati i važan pokazatelj p/b. Njihova dobit zapravo je gubitak već 7. godinu zaredom. vidim prihod im je pao sa 26 na 6 milijuna u prošloj godini što je još jedan pokazatelj kvalitete ove dionice koju bi svaki iole pametniji investitor poželio imati u svom portfelju. iako su im pravi prihodi od prodaje zapravo 5 mil. oni samo na ljudstvo potroše 8,5 mil. Ali to je za jednu socijalnu državu razumljivo i pohvalno. Kako se ovakva dionica trži po ovako niskim cijenama još uvijek mi nije jasno. Kako je opće poznato da je naše povrće najkvalitetnije i najjeftinije u svijetu siguran sam da će na europskom tržištu naći kupca za svoje proizvode i tako iz korjena promjeniti poslovanje. Želim se još jednom ispričati kolegi lopini što ga nisam prije poslušao i provjerio ovaj dragulj od dionice jer bi ga sigurno kupio. iako da se razumjemo – ona je još uvijek jeftina i na ovim razinama. Bar do p/b = 1
@alias
Opet si pokazao da ne znas. A ne znas jer ili ne citas ili jednostavno ne zelis ucit. Ja sam od najboljih investitora tj investitora sa poslovnog naucio
pod 1. da je najbolje kupovati firme koje su visoko zaduzene i koje konstantno rade gubitak. Visoko zaduzene firme nikada nece vratiti posudjeno jer je novac dug pa su krediti kao takvi neotplativi(molim pogledati linkove grupe Zivi zid i jednog od najvecih ekonomista s ovog podrucja dr. Ivana Pernara). Nadalje gubitak je ono najbolje kod svake prave i zdrave firme i kad kupis firmu sa prenesenim gubicima(sto vecim to bolje) tada si siguran da u buducnosti neces placati porez na dobit.
pod.2 Koga briga za poslovanje firme? To gledaju neuki investitori pocetnici oni uvik racunaju te neke koeficijente. Pa najbolje svjetske firme pod koje spadaju i staklenici uopce ne posluju ili ako posluju uvijek i obavezno s gubitkom. Tu koeficijenti ne znace nista. Sam stecaj ili makar predstecajna nagodba su strong buy signal za prave investitore.Pogledati DIOKi,VLDS,TNSA…
E sad kad prvo usvojis znanje iz ove dvije tocke onda mozemo dalje.
@ alias
KSST kao best buy?……… Zanimljivo.
Poslovno, radilo bi se o raspadu sistema, ali ima tu i nekih drugih sitnica. Radi se o nekretninama.
Ako odlučite prodati svoje nekretnine zato što trenutno sa njima ne ostvarujete dobit trebate samo dati oglas.
Bude li Vaša tražena cijena u visini 20% od realne netko će sigurno biti zainteresiran.
Ako Vašu nekretninu dođem kupiti ja dobiti ćete traženi iznos ( 20% od realnog ) bez bilo kakvog natezanja.
Ako Vas “kupac” pokuša uvjeriti da trebate prodati za 10% od realne vrijednosti, to neću biti ja nego neki drugi kupci sa ovog foruma.
Osobno vjerujem da bi se dalo naći i boljih kupaca od mene.
Vjerujem i da je građevinsko zemljište skuplje od poljoprivrednog.
Vjerujem i da revalorizacija zemljišta znači povećanje cijene zbog inflacije i ulaska u Evropsku Uniju.
I za kraj, vjerujem da će konačno i Država početi vjerovati u iste stvari.
p.s. Nestrpljivo očekujem Vaš oglas za vaše nekretnine.
Uvijek bi radije uložio u dionice koje tipuju Ivana, Drevil, Seeker, Alias, Plavi… i sl. ekipa. Sličan portfelj i posjedujem. Dok pojedini kockari sada zarade 100%, pa onda popuše 90%…onda opet zarade 100%, ali kako su prethodno popušili 90%, kao da nisu ništa i zaradili.
Bit je tući tržite dugoročno, a ne slučajno jedanput tjedno…
@ Djubre
Oni ti puno tipuju, ali ništa ne kupuju. Zašto ne kupuju? Jer puno pametuju i filozofiraju. Alias naročito. Tko puno pametuje nema mu.a da kupuje. Taj ima Jadranku i to mu je najveći domet investiranja. A ne kuži da je ta dionica dosegla svoj vrh i da je vrijeme za izlazak. NIti će skužiti još dugo. Naravno, kad bi ju imao kome prodati.
Ali pametovati … tu je prvi.
Kako tko…,
Kako tko..
Inaće, ćini mi se da će burza gore, par blue chipova je jako napeto..ATGR,ADRS-P-A,KOEI… nastavite niz..
lp