Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…u samo dva dana rasla 50%[emo_zacudjen]. Istina na malom prometu…

– na 3 dionice ili cca 1.200 kn.
– to su vam sigurno uvalili gospon Lopina ili moj prijatelj Splićo,
– dobro je njima jer su zaradili 50%, a dobro je i vama jer vam se portfelj uvećao za 50%.

– a sada dolazi ono najgore kod investiranja,
– ulupati ili ne ulupati tu 200-300.000 kn i podići dionicu na 1.000 kn.

– dobro je kada to radi np. gospon xy, i treba ga samo pratiti kod rasta dionice.
– a kod izlaza će zasigurno doći do malo veće gužve, nema na toj dionici nešto puno dugoročnih ili možda očekujete tu koju izdašnu dividendu.

– I love this game.
Pozdrav !

Pozitivno:
-privatizacija JDPL,HMST,HIMR-ako uđu stranci bolje radi financijske inekcije
-Jadranka
dokapitalizacija po 700,vjerovatni i delistiranje,tko ovo kupuje po 710 i zašto
INDG
-dokapitalizantima po 1000 dionice će kupovati po 1000 kn INDG kao vlastite
dionice ,može i konpezacija
dakle te dionice nei trebale na tržište,tko će dati 1000 za 100,ali kada stisne moglo bi i na 75/25% šoto/tu vas čekamo dokapitalizanti,šišanje na kratko
iako bi i nas moglo ošišati na nularicu-rizik posla-kako ih prepoznati kada su istog roda i broja i padeža ove sadašnje i one buduće iz dokapitalizacije
-DLKV
dokapitalizante 850 tisuća dionica dobavljača stavio u seriju B,sadašnja je A i sa njima se ne može trgovati što je dobro jer nam ne isisava i posljednje
kapi krvi_likvidnosti=krvotoka
-dividenda HT za mjesec i po,dividenda od Eriksona za dva mjeseca bi moglo
zeru povečati likvidnost u slijedeći mjesec dana,a samim time i rast dionica,a
to bi trebalo iskoristiti za tutanj
-nastavite pozitivan niz……….

Negativno:
-Linić isisava i prži lovu mirovinaca_…PTKM tugo moja,kroz dokapitalizacije spašava i manjinske dioničare da ne suše 100% nego samo 2/3 do 4/5 uloženog —–spašava i proračun
sa prebacivanjem drugog stupa u treći i smanjuje im likvidnost,a jedino mirovinci imaju nešto keša,ali sve manje
-IGH….
Jure Radić svečano izjavljuje da će IGH svima uredno podmirit dugove što bi bilo pozitivno da je istinito_tko će dokapitalizantima dobavljačima po 400
namiriti razliku do sadašnje cijene od 150,a moglo bi i niže kada krene
rasprodaja ovih 60 tisuća dionica_jedina nada Rusi da ne potone i niže
dokapitalizantima po 750,a naročito ESOP-u će zgubitke nadoknaditi Majka terezija
-država pomaže branitelje i rasprodaje dionice- ode BLJE u prah i pepeo
-a takvih će biti još jako puno,tko će to sve pokupovati kada branitelji počnu
tući-da li ćemo biti potopljeni,a tada bi trebalo imati keša
DLKV….
stara,nova vijest..potencijalna dokapitalizacija sve po 10 šest milijuna dionica
ponuda trejderima i špekulatima,naravno i sidikalistima ,past će DLKV .a mogao bi povući i ostale vagone,ako se stvarno otkupi 60 mil kn.
-MMF je podmićen od HDZ i ostale oporbe da bi dao negativne procjene rasta,što se hrvatski zove pad-oni drugi koji pričaju o rastu je podmitila stranka na vlasti,
barem je to jasno,to se naročito odnosi na procjene HNB jer u protivnom će im
se plače smanjiti na maksimalno plaću predsjednika vlade
-da li će se pojaviti na nebu još koja prijeteća kometa ,slična CEBA iako izgleda da se bankarski sektor konsolidira..ali samo izgleda jer kriza trese

-mislim da ne bi trebalo zanemariti negativne efekte predstečajnih nagodbi u otpisima ili dokapitalizacijama i utjecajima na bilance,naročito banaka

Molio bih nastavite niz…..

Zbrojite negativno,odbite pozitivno i donesite odluka.Ja sam trenutno 99,99%
u dionicama.
Pored BELJA na 41,JDPL na 145,INGR na 2,85 ,KSST na 315,INDG na 100,JAKT na 20,
SNBA na 37

itd.itd bilo bi me stamota biti u kešu.Ali garancije za dobitak nema,a ako ne
uplatim jasno je da nema dobitka,naravno da se uvijek može izgubiti.

Med i mlijeko teče u Lopinex fondu,a volio bih da i vama krene!!!!!!!!!!

izasli ste iz vabe?

Kad dionica raste na malom prometu to znači da nema puno onih koji su je spremni prodati.

– normalno kako oni sretnici koji su tu dionicu uspjeli kupiti za 2-3.000 kn sada nemaju neku veliku želju kapitalizirati tu investiciju na 400 kn.
– pametni su to odavno prodali.

– I love this game.
Pozdrav !

To ne kažem ja, to kaže Kostolany a ja samo prenosim.[emo_smijesak]

– Kostolany lijepo piše kako treba u svijetu tražiti top10 najgorih ekonomija, pa kada ih pronađeno tada na tržištima tih propalih ekonomija tražimo top10 najgorih firmi.
– ako nam takva firma preživi zasigurno ćemo biti nagrađeni s najvećim prinosom.

– I love this game.
Pozdrav !

Kad dionica raste na malom prometu to znači da nema puno onih koji su je spremni prodati.

– normalno kako oni sretnici koji su tu dionicu uspjeli kupiti za 2-3.000 kn sada nemaju neku veliku želju kapitalizirati tu investiciju na 400 kn.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

A što ćemo mi koji smo ulazili na 270_290::prosjek 280.Prodati na 400.Malo morgen.Malo je to za ovakvu dionicu,ovdje se trejda na veliku razliku.Rijetko
ali unosno,na HT vi trejdajte dnevno sa eventualnoj dobiti od 0,5% nako plaćene provizije.
Ovdje treba čekati prijedlod PSN,bolje prihvačanje PSN jer u KSST je država
i najveći vjerovnik i vlasnik,iako se u ovakvim situacijama zna dogoditi da se i ne dogovore sami sa sobom.I to je rizik u ovoj dionici.Ali zato i jeste ovako jeftina u odnosu na BV. P/Bv =413/2072=0,20 meni to izgleda jeftino,ali bilo je i jeftinije na 280 o,135…uleti ful,naravno sa 5% portfelja sada je to već
prešlo u opasnu zonu od preko 7%,a dionica je i dalje rizična radi Linića…..

Preporuka,čekati na BIDU sa minimalnim količinima i skupljati ako tko posklizne,ne tući po ASKU tamo vas čeka Lopina!!!!!!Ali kao buregđija.

Ivana 7 i putnik Dreviil kao ozbiljni investitori postižu slične rezultate kao i
cjelokupna hrvatska ekonomija.A ja od početka godine sa virtualni startom,skinuo
više od 40%.

indeks=sadašnje stanje virtualno/stanje početkom godine virtualno
indeks=sadašnje stanje/stanje početkom godine/virtualno se poništava u brojniku
i nazivniku/

rast 40,5% ostvaren na BPBA/dvije vožnje,JAKT i sada KSST,i PLJK/
U trejdanju pozitivna nula!!!!!

Med i mlijeko teče u Lopinex fondu,mali igrač prijeti da postane veliki!!!!

Kad dionica raste na malom prometu to znači da nema puno onih koji su je spremni prodati. To ne kažem ja, to kaže Kostolany a ja samo prenosim.[emo_smijesak]

– kad dionica pada na malom prometu što to onda znači ???
– što na sve to kaže taj tip Kostolany ???

– evo danas vam je gospon Lopina srušio tu dionicu sa smješnom prodajom od 3 dionice ili cca 1.100 kn.
– ali imaoci te dionice zahvaljujući gospon Lopini su danas ostvarili minus od -4.13%.

– I love this game.
Pozdrav !

Opusti se Ivana. Nemaš KSST nemaš JDPL nemaš HMST nemaš pojma….ovaj problema[emo_smijeh]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Kad dionica raste na malom prometu to znači da nema puno onih koji su je spremni prodati. To ne kažem ja, to kaže Kostolany a ja samo prenosim.[emo_smijesak]

– kad dionica pada na malom prometu što to onda znači ???
– što na sve to kaže taj tip Kostolany ???

– evo danas vam je gospon Lopina srušio tu dionicu sa smješnom prodajom od 3 dionice ili cca 1.100 kn.
– ali imaoci te dionice zahvaljujući gospon Lopini su danas ostvarili minus od -4.13%.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ivana 7
Ja znam da ne govoriš istinu,a onaj koji je prodao zna da lažeš!
Med i mlijeko teče u KSST!!!!!

ATGR, a posebno njihova zadnja objava na burzi prolaze iznenadujuce nezapazeno na ovoj temi..

...

ATGR, a posebno njihova zadnja objava na burzi prolaze iznenadujuce nezapazeno na ovoj temi..

Molim Te nemoj.., da opet mali ulaze u ATGR pa da opet bude – spustite cijenu dok se ne riješimo malih…

Pa ima i drugih dionica, recimo ove sa lopinexa…

Ovako je bolje.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Vi se još bavite ivanomsedmom?
Žena puno piše, a malo radi sa dionicama. I malo (ako) zaradi.
Jer … lako je pisati. To ništa ne košta i ne izlaže riziku ništa.

Mada u ovo vrijeme gotovo nikakve likvidnosti kada cijene konstatno uglavnom stoje, teško je zaraditi i onima koji su stalno aktivni i ulažu, a gdje ivanasedma. Ajoj!

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Kolega
Lopina i taj rizik Linic nije tako veliki rizik jer je drzavni plan privatizacija KSST sta svima ide u prilog, Zracnoj koja je produzena ruka desnih sada sudbinu kroje lijevi i to vidi cuda kad Kovacev napusta HBOR a znamo vezu Novak-Kovacev [emo_cool]. I to bas sada PSN odgada prijeboje 3milje i ovrhe 12milja, struja koja je zelila do kosti oglodati imovinu KSST vise nema snage jer su sada nova vremena i novi ljudi u vodi (reka bi tipavac krokodili), tako da je ovde samo pitanje dali ce drzava prodati najboljem ponudacu ili najboljem podobniku, u svakom slucaju se slazemo da ovde nikome nema vlasnistva ispod 1300kn po dionici.
[emo_novac]

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

A što ćemo mi koji smo ulazili na 270_290::prosjek 280.Prodati na 400.Malo morgen.Malo je to za ovakvu dionicu,ovdje se trejda na veliku razliku.Rijetko
ali unosno,na HT vi trejdajte dnevno sa eventualnoj dobiti od 0,5% nako plaćene provizije.
Ovdje treba čekati prijedlod PSN,bolje prihvačanje PSN jer u KSST je država
i najveći vjerovnik i vlasnik,iako se u ovakvim situacijama zna dogoditi da se i ne dogovore sami sa sobom.I to je rizik u ovoj dionici.Ali zato i jeste ovako jeftina u odnosu na BV. P/Bv =413/2072=0,20 meni to izgleda jeftino,ali bilo je i jeftinije na 280 o,135…uleti ful,naravno sa 5% portfelja sada je to već
prešlo u opasnu zonu od preko 7%,a dionica je i dalje rizična radi Linića…..

Preporuka,čekati na BIDU sa minimalnim količinima i skupljati ako tko posklizne,ne tući po ASKU tamo vas čeka Lopina!!!!!!Ali kao buregđija.

Ivana 7 i putnik Dreviil kao ozbiljni investitori postižu slične rezultate kao i
cjelokupna hrvatska ekonomija.A ja od početka godine sa virtualni startom,skinuo
više od 40%.

indeks=sadašnje stanje virtualno/stanje početkom godine virtualno
indeks=sadašnje stanje/stanje početkom godine/virtualno se poništava u brojniku
i nazivniku/

rast 40,5% ostvaren na BPBA/dvije vožnje,JAKT i sada KSST,i PLJK/
U trejdanju pozitivna nula!!!!!

Med i mlijeko teče u Lopinex fondu,mali igrač prijeti da postane veliki!!!!
[/quote]

New Report

Close