seeker
brojke su odlične. jedini,jako velik krucijalni problem je netransparentna uprava sa većinskim na čelu. mene osobno to koći da uložim u bcin. možda sam u krivu, možda to uopče nema veze??!!
To si i ja mislim vec neko vrijeme, pored tvrtki tipa Janaf ili Ledo, mozda i najbolje stojeca tvrtka na ZSE je BC Institut.
S time da joj je dug jos i manji, a likvidnost veca, dok je istovremeno duboko podcijenjena.
Ne znam zasto nije u fokusu investitora. Solidni prihodi, dobar NPM i ROE s obzirom na sektor, konstantna zarada…
Fundamenti poput EV/EBITDA = 1,02 !!!, P/B = 0,31 i P/E = 8,48…
Mozda mi nesto ne znamo?!
Ne znam…
Od 2009. do danas je tek sada na najvisim cijenama, znaci da niti prije nije bila atraktivna, a fundamenti nisu bili puno drugaciji. Ne znam zasto je igraci zaobilaze…
Mozda zato sto ne ocekuju puno vece zarade u buducnosti sto je izgledno za ocekivati s obzirom na konzistentnost u prihodima i manjak dodatnih ulaganja.
No, ipak, bilanca je cista, prihodi stabilni, struktura nelosa (Skoro 60% sto i nije tako lose ako se gleda PLAG, ATLN, SAPN i druge).
Sto mi to ovdje ne razumijemo, neka netko proba objasniti, rado cu razmotriti svaki odgovor!
Ima smisla to sto kazes, osim svega sto si napisao:)
ERNT je najskuplja dionica Balkana? Po čemu? Jer je na 1600 kuna ili zato jer je neopravdano na 1600 kuna? Dali je dionica BRKA također na 100 000 USD-a precijenjena ili nije? (ja mislim da njena precijenjenost raste exponencijalno kako Buffet stari linearno)
Nije to tako lako reci.
Govoris o velikim zaradama ali imas vrlo disperziran portfelj – sto se cesto ponisti jer zapravo drzis index.
No, ima smisla tvoje razmišljanje u dijelu koji kaze da ako te tvoje firme drze taj navedeni index preko dionica koje imaju a zapravo se trze na koeficijentu manjem od jedan sa samim indexom.
Upitaj se – zasto?
Losa uprava, netransparentnost, previsoki fixni troskovi?
Uvijek ima zato na svako zasto.
@Lopina
Ima smisla to sto kazes, osim svega sto si napisao:)
ERNT je najskuplja dionica Balkana? Po čemu? Jer je na 1600 kuna ili zato jer je neopravdano na 1600 kuna? Dali je dionica BRKA također na 100 000 USD-a precijenjena ili nije? (ja mislim da njena precijenjenost raste exponencijalno kako Buffet stari linearno)
Nije to tako lako reci.
Govoris o velikim zaradama ali imas vrlo disperziran portfelj – sto se cesto ponisti jer zapravo drzis index.
No, ima smisla tvoje razmišljanje u dijelu koji kaze da ako te tvoje firme drze taj navedeni index preko dionica koje imaju a zapravo se trze na koeficijentu manjem od jedan sa samim indexom.
Upitaj se – zasto?
Losa uprava, netransparentnost, previsoki fixni troskovi?
Uvijek ima zato na svako zasto.
A što komentirati?Već su me cenzurirali i na ovoj temi.Treba promjeniti dres,naravno ne i ime!!!!!!!Lopina pogađa u nsridu!!!!!
Ipak,moram primjetiti da uz pad crobexa od 2% moj portfelj je u jednom trenu
imao rast od 41% i to kada je JAKT bio na 25.Nema tu korelacije sa crobexom,bože me sačuvaj te strave.Uz disperziju prema pravilima struke,nevjerovatno visoka dobit.Zašto?
2013. SLPF sa 16 na 38,meni 60% bilo dosta
2013.QUNE_dobit 800%,vjerovali ili ne
2013.AMDN dobit 60%
2013.HMDN dobit 90% itd
Istina ima i onoga… alkar Lopina “u ništa”
KABA_pušing 55%
NAVA pušing 55%
itd
U prosjeku skinuo 40%u 2013.godini
2014.vjerovali ili ne dobit 34%,istina virtualno,ali ne zaboravimo da je s obzirom na portfelj od početka 2013,odnosno 2014.startna poticija isto bila virtualno.
Ali zar vas ne bode u oči ta brojka od 34% recimo na 100 tis kn.
Drevil za toliko zaraditi je trebao uložiti 1,7 mil kn jer 2% na to je 34 tis.kn.Naravno isto toliko i Ivana.Ali kako prolaze drugi,u prosjeku gube više od 2%.Jer mi koji zarađujemo povečavamo gubitke onima ispod prosjeka od zgubitka
od 2% koliki je prosjek kada kirobeksa u prvom kvartalu.
Med i mliijeko teče potocima,ali treba znati,treba raditi,treba plivati uzvodno
i treba koristiti matematiku pučke škole.Množemje.djeljenje,zbrajanje,oduzimanje
rijetko korjenovanje i zdravi seljački razum.
Ovakve rezultate je nemoguće postići na razvijenim tržištima,jer taj truli kapitalizam svaku informaciju pretvara u indeks rasta ili pada u vremenu od 5 sekundi.Svaka vijest starija od 5 sekundi je stara vijest ukalkulirana u cijenu,a kod nas pet mjeseci kroz financijska izvješća.Pokoji put ni to ne djeluje.Na ZSE često se pozitivna vijest pretvara u negativnu,i obrnuto.U dinocama u kojima nema fondova sindikati/sindikat=grupa povezanih
špekulanata/to odrađuju kroz konkavnu sliku na gledalici/
Slika vrijedi više od tisuću rijeČi,naravno ako ne piše Lopina,pa se pumpa ASK
ako se želi prodati,a BID kada se želi kupiti.I naravno radio Mileva.Sve u svemu smješno,ali za iskusne lako prepoznatljivo.
Pozitivno:
-privatizacija JDPL,HMST,HIMR-ako uđu stranci bolje radi financijske inekcije
-Jadranka
dokapitalizacija po 700,vjerovatni i delistiranje,tko ovo kupuje po 710 i zašto
INDG
-dokapitalizantima po 1000 dionice će kupovati po 1000 kn INDG kao vlastite
dionice ,može i konpezacija
dakle te dionice nei trebale na tržište,tko će dati 1000 za 100,ali kada stisne moglo bi i na 75/25% šoto/tu vas čekamo dokapitalizanti,šišanje na kratko
iako bi i nas moglo ošišati na nularicu-rizik posla-kako ih prepoznati kada su istog roda i broja i padeža ove sadašnje i one buduće iz dokapitalizacije
-DLKV
dokapitalizante 850 tisuća dionica dobavljača stavio u seriju B,sadašnja je A i sa njima se ne može trgovati što je dobro jer nam ne isisava i posljednje
kapi krvi_likvidnosti=krvotoka
-dividenda HT za mjesec i po,dividenda od Eriksona za dva mjeseca bi moglo
zeru povečati likvidnost u slijedeći mjesec dana,a samim time i rast dionica,a
to bi trebalo iskoristiti za tutanj
-nastavite pozitivan niz……….
Negativno:
-Linić isisava i prži lovu mirovinaca_…PTKM tugo moja,kroz dokapitalizacije spašava i manjinske dioničare da ne suše 100% nego samo 2/3 do 4/5 uloženog —–spašava i proračun
sa prebacivanjem drugog stupa u treći i smanjuje im likvidnost,a jedino mirovinci imaju nešto keša,ali sve manje
-IGH….
Jure Radić svečano izjavljuje da će IGH svima uredno podmirit dugove što bi bilo pozitivno da je istinito_tko će dokapitalizantima dobavljačima po 400
namiriti razliku do sadašnje cijene od 150,a moglo bi i niže kada krene
rasprodaja ovih 60 tisuća dionica_jedina nada Rusi da ne potone i niže
dokapitalizantima po 750,a naročito ESOP-u će zgubitke nadoknaditi Majka terezija
-država pomaže branitelje i rasprodaje dionice- ode BLJE u prah i pepeo
-a takvih će biti još jako puno,tko će to sve pokupovati kada branitelji počnu
tući-da li ćemo biti potopljeni,a tada bi trebalo imati keša
DLKV….
stara,nova vijest..potencijalna dokapitalizacija sve po 10 šest milijuna dionica
ponuda trejderima i špekulatima,naravno i sidikalistima ,past će DLKV .a mogao bi povući i ostale vagone,ako se stvarno otkupi 60 mil kn.
-MMF je podmićen od HDZ i ostale oporbe da bi dao negativne procjene rasta,što se hrvatski zove pad-oni drugi koji pričaju o rastu je podmitila stranka na vlasti,
barem je to jasno,to se naročito odnosi na procjene HNB jer u protivnom će im
se plače smanjiti na maksimalno plaću predsjednika vlade
-da li će se pojaviti na nebu još koja prijeteća kometa ,slična CEBA iako izgleda da se bankarski sektor konsolidira..ali samo izgleda jer kriza trese
-mislim da ne bi trebalo zanemariti negativne efekte predstečajnih nagodbi u otpisima ili dokapitalizacijama i utjecajima na bilance,naročito banaka
Molio bih nastavite niz…..
Zbrojite negativno,odbite pozitivno i donesite odluka.Ja sam trenutno 99,99%
u dionicama.
Pored BELJA na 41,JDPL na 145,INGR na 2,85 ,KSST na 315,INDG na 100,JAKT na 20,
SNBA na 37
itd.itd bilo bi me stamota biti u kešu.Ali garancije za dobitak nema,a ako ne
uplatim jasno je da nema dobitka,naravno da se uvijek može izgubiti.
Med i mlijeko teče u Lopinex fondu,a volio bih da i vama krene!!!!!!!!!!
Investiranje – zanimljivosti.
– gospon Lopina je pronašao top10 stvarno najgorih investicija u zemlji koja je u top10 najgorih ekonomija svijeta.
– a još više mi je zanimljivo to kako svi koji trguju dionicama zemlje koja ima najgoru ekonomiju u svijetu (HR) zarađuju na burzi.
– a vlada nastavlja sa štetnom politikom te očekujem kako ćemo ubrzo doći u top5 najgorih ekonomija svijeta.
– mišljenja sam kako bi trebali težiti ili ako već ne možemo iz objektivnih razloga biti prva najgora ekonomija svijeta ono da barem budemo u top3.
– zamislite samo koliko će turista željeti vidjeti tu najgoru svjetsku ekonomiju, a naš turistički slogan će biti “ekološki čista zemlja bez industrije i poljoprivrede”.
– evo tako će se ostvariti davni san svih građana RH, ležati pod palmom i uživati u hladovini gledajući jedno od najljepših mora svijeta.
– a od ove vlade očekujem da se i dalje uspješno zadužuju po svijetu kako bi nama omogućili što bolji i kvalitetniji život.
– I love this game.
Pozdrav !
@IVANA 7
evo tako će se ostvariti davni san svih građana RH, ležati pod palmom i uživati u hladovini gledajući jedno od najljepših mora svijeta.
Kao prvo morati češ platiti koncesionaru da bi opće mogla doć do plaže.
Kao drugo morati češ platiti ležaljku.
Kao treće PALME su oboljele, a ove kaj nisu, te bu posekel koncesionar.
Zakaj? Da ti može iznajmiti SUNCOBRAN.
Drugim riječima većina Hrvata će moći uživati do plaže jedino ak radi za koncesionara kao konoBARICA.
A da bu priroda u HR bila čista.
To uopće ne sumnjaj.
za to će se pobrinuti ovi iz EU ulagači kaj im je važno da sve bude čisto i bez proizvodnje.
lp
Kao prvo morati češ platiti koncesionaru da bi opće mogla doć do plaže.
Kao drugo morati češ platiti ležaljku.
– ovi iz ZG stvarno misle kako se sve mora plaćati.
– pa sve vam je besplatno ako ne plačate.
– platiti plažu ???
– pa ova vlada i država RH vam je omogućila da i u diskontima možete uzeti robe u vrijednosti do 1.000,oo kn i neće vam nitko u ovoj državi uzeti to za neko zlo, odnosno neće vas kazneno goniti.
– ako mislite u životu nešto imati tada to možete ostvariti samo ako puno toga ne plačate.
– pogledajte ove naše političare i tajkune, svi oni bi zasigurno bili puno siromašniji od vas kada bi plačali.
– ili np. kad bi vam ja plačala za dionice neku realnu cijenu to bi me zasigurno dovelo na prosjački štap.
– ako već nešto i plačate to mora biti stvarno ono debelo ispod stvarne cijene.
– ili np. za firme.
– ako ste vlanici nekih firmi tada morate napraviti što veće dugove i nikome ništa ne plačati.
– np. zašto bi radnicima plačali plače ako će oni za vas raditi i bez plače.
– ovo je stvarno idealna zemlja zaraditi novce, samo treba i to znati.
– imate na stotine raznoraznih poreza, ali ako ih ne plačate država će vam i to oprostiti u raznoraznim nagodbama.
– ako zaglibite malo dublje u tom neplačanju zar je teško ići u neki pritvor igrati golf ili onako na slobodnjaka mjesec dva čistiti krompire i usput im zamaglite 30% tih krompira i vi ste opet profitirali.
– pritom se za državu ne morate brinuti jer će se država i dalje uspješno zaduživati.
– I love this game.
Pozdrav !
moj best buy ovaj tjedan, bookingcomirao hotel u mestrama, stvarno zadnje preostale sobe, kazu 4zvijezde i vlastiti parking i autobusna postaja za veneciju 100 m od ulaza, odoh sutra setati venecijom par dana, a biti ce vremena i za ostatak veneta. ciao!
Čudno kako uz ove debilne postove nitko nije primijetio dionicu koja je u samo dva dana rasla 50%[emo_zacudjen]. Istina na malom prometu ali to je i ono najbitnije. Kad dionica raste na malom prometu to znači da nema puno onih koji su je spremni prodati. To ne kažem ja, to kaže Kostolany a ja samo prenosim.[emo_smijesak]
Čudno kako uz ove debilne postove nitko nije primijetio dionicu koja je u samo dva dana rasla 50%[emo_zacudjen].
– pametnije je pisati (debilne) postove nego kupovati (debilne) dionice.
– I love this game.
Pozdrav !