Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

osim euforicnog lopine, ovdje vlada sutljiva bedara!? i ja nesto burzovno letargican. pokratio ernt danas za 1/4. s novcem od ernt postavljen vec drugdje. smanjiti ernt dividendni prinos bilo je tesko, protivila se moja slabost prema dividendi. plus u ovoj godini porastom vrijednosti dionica na 4,6%, oko 2% ispod portfeljnog ath. cekam travanjsku berbu od adpl i jdgt dividendi i poslije kvartalna fi da razbiju mrtvanu.

Ove godine sam u nekom sitnom plusu 1,96%

Informanka.

– u ovoj godini sam ponovno u nekom sitnom plusu +1.96%.
– postaje sve teže i teže zaraditi neku lovu na burzi.
– nikada ne znate kada će te naići na neku minu.
– novih investitora nema, odnosno nema neke nove love koja bi podigla burzu, a sama država već godinama ide u krivom smjeru, za sljedeće dvije godine tu može biti samo gore.
– i što se onda može očekivati od burze ???

– I love this game.
Pozdrav !

svake godine ode 1 vozni park [emo_smijeh][emo_smijeh]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

da proturjecim letargiji na ovom topicu, u ovoj godini + 94% na domacem trzistu, zahvaljujuci tnpl manjim dijelom i jdpl vecim. poz.

s obzirom da je tema BEST BUY,
1.PTKM

– e moj Splićo,
– osnovno pravilo kod investiranja je ako misliš napraviti dobitak ne smiješ praviti zgubitak.

– I love this game.
Pozdrav !

da proturjecim letargiji na ovom topicu, u ovoj godini + 94% na domacem trzistu, zahvaljujuci tnpl manjim dijelom i jdpl vecim. poz.

Ne,to ne može biti dobit od početka godine,jer je JDPL bio oko 95,a TNPL 305
31.12.2013.Ali ako imate JDPL od 60 tada je takva dobit i moguća.Ipak kako se
radi o prevelikoj izloženosti u jednoj dionici,manjim majstorima od Mr.Wiseguuy
preporučam disperziju.
Ali ne vičem uzalud JAKT.I oni su imali JDPL 23.500 dionica po 60,a imaju ih i sada na 150.U međuvremenu su dodatno kupili 5.000 kom./mislim na 130/,a imaju
i 4.000 dionica TNPL/0,61%/.Naravno da bi bilo nerazumno očekivati da će JAKT
u prvom kvartalu imati neku enormnu dobit kao ,ali sigurno veću od znalaca kakvi su Ivana i njen miljenik Drevil,ali mislim da bi to trebalo biti barem 4% na
NAV.Dakle duplo više.
Kako se JAKT na 25 trži na 25/71 tj 0,35 P/BV tj cca na trećinu vrijednosti portfelja. A 3X4 je 12,ili 12%dobiti na našu cijenu.
I to se događa klada tipičan tikvan tj dionica bukvalno podcijenjena počme zarađivati.A tada je zarada višestruko veća.

Prijedlog:Navedite primjer da neko dioničko društvo ostvari 12%/mislim da će biti i više/ dobiti u jednom kvartalu.
E moji tikvani,nećete zaraditi novce ako kupujete tikvane koji već isplaćuju dividendu pa su samim time i skupi,HT je ok. ali ERNT je najskuplja dionica na
Balkanu/već trebate naći podcijenjenog bukvana koji ima šansu da postane tikvan.
Prvo promjena smjer tj.iz gubitaša u pozitivno poslovanje,a zatim i znaćajnija
dobit.Mislim da će JAKT koji se trži na o,35 BV lakše zartađivati 3% na klapital
nego ERNT iili HT 20 ili 30%.U dužem vremenskom razdoblju to jednostavno nije
moguće,tj ERNT bi trebao zarađivati isto ili manje ,A JAKT i slične dionice
bi trebao početi nešto zarađivati.Normalno da ovakve enormne kvartalne dobiti nije moguće ostvarivati u dzžem vremenskom razdoblju,ali već prošle godine je
JAKT zaradio po 2,91 kn po dionici.A sada su toliku dobit ostvaroli
samo u jednom kvartalu.Nije li to ubrzavanje.Da li je to sreća.Nije,i moj
portfelj raste kao gljiva poslije kiše jer njušim podcijenjene bukvane,koji
postaju tikvani i ja u pojedinim pozicijama skinem i stotine postotaka dobiti,a
da nemam velikog rizika,naročito ako se držim pravila dispertije.
Važna napomena:JAKR,BRIN,FMPS,SLPF,BRIN nisu rizične investicije,jer oni imaju
veću disperziju ulaganja od većine investitira na ZSE.

Rijeka meda i mlijeko teče na ZSE,paralelno i rijeka krvi.znoja i suza.
Ali morate se jako potruditi da odaberete pravu.Ipak Ivana 7 i Drvevil kao
tipični bukvani su voda..niti smrdi niti miriše,imaju neku sigurnost,ali profiti su katastrofalno niski.

s obzirom da je tema BEST BUY,
1.PTKM

– osnovno pravilo kod investiranja je ako misliš napraviti dobitak ne smiješ praviti zgubitak.
[/quote]
Meni se čini da je skok sa 51kn na 62kn prije dobitak a ne gubitak.
P.S. Više nemam PTKM-R-A. [emo_smijeh]

Meni se čini da je skok sa 51kn na 62kn prije dobitak a ne gubitak.
P.S. Više nemam PTKM-R-A. [emo_smijeh]

– i meni se isto čini da je skok sa 51kn na 62kn prije dobitak a ne gubitak.

– ali morali bi ipak pogledati i datum oglasa (druka) Best buy na ovoj je temi, samo par stranica unatrag.
– dobro je da si to prodao i izgubio samo 20%.
– koliko li su samo investitori tvz. “Barcelone” pogubili tu love, njima je to bilo super i na 350kn.

– I love this game.
Pozdrav !

CERP-u se daje u zadatak i pokretanje prodaje dionica u 35 tvrtki putem burze, za 50 tvrtki objavit će javni poziv za iskazivanje interesa.

Privatizacijski val: Država kreće s prodajom udjela u više od 100 tvrtki

Mislim da će nešto od ove ponude definitivno biti best buy. [emo_smijesak]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

HT

imam tarifu od 3 GB.

To shit plaćam 180 kn.

Nakon toga mi puštaju po 64 kB.

Prije sam bez problema 27 dana izdržao.
S time da ne skidam filmove i ostale g.lupo STI već uglavnom čitam vijesti.

dobro pošaljem koji e-mail na Mars

Sada već za 10 dana gotovo.

Iz toga mogu zaključiti da nas potkradaju na internetu nemoralno.

Zbog toga prerporučam HT, a ja tražim pod hitno drugog operatera.

Očito da će biti iz EU, čim se ukine ROAMING.

lp[emo_bijesan][emo_bijesan][emo_bijesan]

[b]black magic[/b]

Zbog toga prerporučam HT, a ja tražim pod hitno drugog operatera.

lp[emo_bijesan][emo_bijesan][emo_bijesan]

Sam sebi proturiječiš. A šta ako svi odu kod drugog operatera jer je HT skup? Odakle će onda zarađivati? Preporuka nema nikakvog smisla.

Ovih dana sam podebljao poziciju u ADPL kako očekujem napokon realizaciju pustih investicija koje su imali posljednjih godinu, dvije.
KOEI imam zasad dovoljnu količinu.

BCIN. Podebljao nešto malo, namjeravam još. Štoviše, još čamim na bidu-u.
Ne mogu pronaći manu u njihovom poslovanju. Možda najviše podcijenjena dionica na ZSE. Ukoliko griješim u vezi sljedećeg, slobodno me ispravite:
Cijena na burzi 336kn. Prihodi i dobit rastu, obveze se smanjuju.
Trenutni EPS 38,80 kn, BKVS 1067,61 kn. Kako obveze padaju i dobit raste, možemo očekivati i rast EPS i BKVS.
Novac u banci i blagajni iznosi nekih 110 kn po dionici.
Rezerve, kada bi se i podmirile sve obveze, 750 kn po dionici.
Proizvod vrlo rijedak za naša područja. Uprava i menadžment ozbiljni. Isplačuju simboličnu dividendu. Top 10 iza skrivenih računa neprimjetno kupuje.

Dakle, ukoliko griješim – slobodno me ispravite kako ne bih podebljao i previše poziciju pa kasnije shvatio neku manu jer ja je još ne vidim.

New Report

Close