Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bila bi šteta ne pozicionirati se u dio kvarteta koji je trenutno na prodaju, JDPL,HIMR,HMST,Plat.
Dobre tvrtke za promjenu idu u prodaju, moglo bi biti, opet za promjenu, lijepih stvari na našoj burzi.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Neki ne bi znali prepoznati dobru priliku ni da imaju samo dvije dionice na burzi (od kojih je jedna MGMA, DIOK ili sl.)

Kao ni ja naposljetku [emo_smijeh]

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Bila bi šteta ne pozicionirati se u dio kvarteta koji je trenutno na prodaju, JDPL,HIMR,HMST,Plat.
Dobre tvrtke za promjenu idu u prodaju, moglo bi biti, opet za promjenu, lijepih stvari na našoj burzi.

lp

Evo ga!!

Preko 50 ponuda za Maestral, Plat, Imperial i Jadroplov

57 ponuda!!

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

znači u ponedjeljak se vade novci iz madraca, vade se štednje kunske i devizne, raskidaju se oročenja… bit će udaranja po asku na 3 bisera 🙂 🙂

Kada je objavljeno kako HMST, HIMR, hotel Plat i JDPL idu u privatizaciju, dugo sam se mislio u što uložiti.
Kako sam diplomirao u Splitu na Pomorskom fakultetu (gdje su mu predavali bivši visoko pozicionirani čelnici JDPL ili rodbina sadašnjim visoko pozicioniranim članovima), odmah sam izostavio JDPL. Što zbog diverzifikacije (jer ako već moram ploviti na sličnim kompanijama, ako tržište padne u krizu – gubim duplo: što kroz plaću i posao, tako i kroz dionice), a što zbog toga što nisam pretjerano optimističan da postoji takva navala na brodare čiji brodovi mogu prevoziti istoimene terete. Zašto kupiti cijelu kompaniju, ako možete kupiti toliku istu količinu brodova bez kompanije??
Barem ih sada ne nedostaje na tržištu…pa kompanija na koju bih trebao ići u svibnju ih je nabavila 20-ak bez problema. I nije trebala kupiti drugu kompaniju (dodatni trošak).
Da su kontejneraši ili LNG brodovi, to bi bila druga priča.

Izbor mi je spao zatim na HIMR, HMST i hotele Plat.
Kako hoteli Plat ne konkuriraju na burzi, ostalo je samo HMST i HIMR.
Naposljetku sam se odlučio uložiti ipak u HMST. Pa većina Hrvata ne zna gdje je Rab, kamoli će stranci. Šalim se naravno, ali mislim kako je Dubrovnik trenutno među top 5 europskih destinacija, stoga sam najveći potencijal rasta vidio upravo u HMST i nisam se dugo mislio. Uložio.
Također mislim kako se najveći dio ovih ponuda upravo odnosi na hotele iz Dubrovnika (HMST i Plat).

Ne kažem kako druge dionice ne vrijede više nego li sada. Štoviše, mislim kako će sve nastaviti rasti na krilima privatizacije. Kako HMST, tako JDPL i HIMR.
Samo sam obrazložio zašto sam se ja odlučio za HMST. Premda ni druge nisu ništa manje vrjednije.

Moguće da griješim, ali to je samo moje mišljenje. Nije nagovor na kupnju ili prodaju istih.

lp

Ponedjeljak 31.03.2014.
Zadnji dan kvartala.I pored enormne dividende od ERNT,solidne od HT crobex 10 skliznuo
1,60%,a Crobex i malo više 2,3 % od početka godine.
Da li će zadnji dan fondovi napucati svoje smeće i malo lažirati i podići cijene?
Moguće!I zato sam i do posljednje lipe u dionicama jer očekujem da bi se to moglo dogoditi.Ali krajem petka nisu se baš iskazali i nisu napucavali svoje fondovsko
smeće kako bi već od petka postavili letvicu malo viže.
INA je idealna za popravljanje krvne slike?
Za dizanje ADRISa treba dosta keša,za HT još i više,za ERNT bi se moglo malo
napuniti BID pa bi mali mogli tući po ASKU.Kad se male ruke slože sve se može!
Očekujem da nećemo padati,barem ne sutra.
A tri gracie HIMR,HMST,a naročito JDPL nebi trebali padati..dakle,rast.
Građevinari_komatozno stanje se nastavlja,DLKV -kiša od izigranih dobavljača,gladnih novca, iz
PSN–dokapitalizacija po 100 će uskoro zatući dionicu u prah i pepeo
IGH čeka ista sudbina ,ako se Rusi ne postave na kupnji,a ne moraju jer imaju
kontrolni paket-oni su jedini nada da spase IGH od puta u provaliju
HDEL je spremna za predstečaj,pa možda izgubi i prefiks pred
INGR nakon uspješne PSN bi trebala nekoga boga i raditi,ali 3,x sada ne izgleda
toliko opasno kao prije PSN.
THNK-dužna i tužna,stanogradnje sve manje,šansa investicije u turizmu,i ona je rizična.
Jedino LVCV izgleda bilančno stabilno, katastrofalno nelikvidna dionica samo za
strpljive,tu buregđije nemaju što tražiti.
JDPL je dobro povuka,može i još.Ali TNPL na 290 je još interesantniji,možda se zaradi i nekoliko stotina posto,ali može i totalni pušing i tu se ne izlagati
previše.
I što vam ostaje,Lopinex kao svjetlo na kraju tunela!
Lopinex=JAKT,FMPS,BRIN,TRFM,KSST,SNBA,ZABA,,VART,JDPL
rizične investicije:PLJK i TNPL,INGR….INDG čekam
BELJE i VUPIK mi izgledaju primamljivo!

Med i mlijeko teče na ZSE,samo treba zagrabiti,ali i paziti da se ne posklizneš,jer je litica strma!!!!!!Treba se osigurati konopima,sa više strana
tj.disperzija uloga obavezna!!!!!

Moze netko da kaze kada je dosla vest o 57 ponuda za cetiri kompanije koje cerp prodaje-te koliko je bilo prometa na krilima te cesti?

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

http://www.swisstunnel.ch/,,Ajmo građevinari prijavite se na samit u Dubrovniku,,,,da iziđemo iz ovih Tunela.

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

lp

Evo ga!!

57 ponuda!!
[/quote]

http://zupskiportal.hr/novost/1347/Tko-%C5%BEeli-kupiti-hotele-Plat-i-Maestrale-%E2%80%93-Atlantska%2C-Todori%C4%87%2C-Luk%C5%A1i%C4%87%2C-Valamar&

Ca. 25 ponuda za Maestral i Plat.
Znaći ostaje ca. 32 ponude za Himr i JDPL.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

lp

Evo ga!!

57 ponuda!!
[/quote]

http://zupskiportal.hr/novost/1347/Tko-%C5%BEeli-kupiti-hotele-Plat-i-Maestrale-%E2%80%93-Atlantska%2C-Todori%C4%87%2C-Luk%C5%A1i%C4%87%2C-Valamar&

lp
[/quote]
Kolega plavi, što mislite po vašoj slobodnoj procjeni koliko od te 32 otpada na JDPL a koliko na HIMR?? Ja mislim jedno 10-ak za JDPL a ostatak za HIMR… ipak su hoteli na Jadranu i njihovo zemljište primamljivije od brodarske firme..

nema ponuda, to su samo pisma namjere, a koliko će i da li će ponuda biti to ćemo tek vidjeti!

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

lp

Evo ga!!

57 ponuda!!
[/quote]

lp
[/quote]
Kolega plavi, što mislite po vašoj slobodnoj procjeni koliko od te 32 otpada na JDPL a koliko na HIMR?? Ja mislim jedno 10-ak za JDPL a ostatak za HIMR… ipak su hoteli na Jadranu i njihovo zemljište primamljivije od brodarske firme..
[/quote]

Ne bih htio špekulirati, samo sam moram priznati iznenađen, ispada da je interes veći od očekivanog za JDPL / HIMR.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close