Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobar si ti lopina. Ako ništa drugo bar si pošten [emo_palacg]

Samo Lopina moze staviti ADPL u isti kos s DIOKi i PTKM… Lopina sjecate li se one oklade kako ce ADPL davati visu dividendu nego sto li ce biti cijena DIOKia na burzi? Evo dosli smo do toga da je samo predujam dividende ADPLa veci od cijene DIOKIa na burzi.

...

Ne Haoren. To je bio onaj hasenfefer

Dobar si ti lopina. Ako ništa drugo bar si pošten [emo_palacg]

Znam da sam pošten,ali i pametan,jer znam da nisam najpametniji!!!!!

Samo Lopina moze staviti ADPL u isti kos s DIOKi i PTKM… Lopina sjecate li se one oklade kako ce ADPL davati visu dividendu nego sto li ce biti cijena DIOKia na burzi? Evo dosli smo do toga da je samo predujam dividende ADPLa veci od cijene DIOKIa na burzi.

ADPL

Koliko se ja sjećam netko je bulaznio da ADPL ide na 200 kn.
A jadni ADPL nije ni do 150 kn došao.

Štoviše, na razinama između 100-130 kn se nalazi već dvije godine.

Po meni ulaganje u ADPL ne pokriva ni inflaciju u zadnje tri godine.

Mogli ste bez problema oročiti novfce u kunama u neku banku.

A na Diokiju se moglo dobro zaraditi ako ste kupovali, prodavali na valovima.

A sad zamislite da su i.dioti pokrenuli proizvodnju.

Ja sam mogao prodati i zaraditi.

ali odlučio sam ostati…

Ja sam na Ini zaradio puno, sad sam to sve izgubio na Diokiju.

Ja znam gdje sam pogriješio.

Da li Vi znate zbog čega ADPL nije bila dobra dionica za ulaganje (uostalom vidjeti će te poslije dividende gdje će otići ADPL).

Meni je prosjek na Diokiju 15 kuna. Mislim da nisam izgubio toliko love kao neki npr, na PTKM ili INGRI ili ĐURI, o Belju da ne govorim.

Uostalom, dioki se može još pokrenuti,a u i u stečaju mislim da za tih 15 kn sam platio manje nego neki Dioki na 800 kn.

lp, hasenfefer

mislim da bi na ovom topicu stvarno trebalo pisati o best bayu i razlozima zbog čega netko kupuje neku dionicu.

[b]black magic[/b]

@ Poreznik

Još jedna Vaša pogreška.
Potpuno krivo interpretacija čovjeka s kojim komunicirate.

Ja sam na INI zaradio više nego kaj će te VI ikad vidjeti na ADPL.
Pa INA nije baš dividendu previše isplaćivala.
treba znati kada treba i prodati dionicu.
Mogao bi Vam napisati svoje mišljenje o ADPL, ali neću.
Ne bi bilo korektno. Neka Vam g. Domaći i g. XY napišu svoje mišljenje.
Jedan je ostao, drugi je izašao.

Moje mišljenje je da osim recesije, koja je pokosila auto industriju (naročito FRA), imamo sada objektivni problem užasnog pada srpskog dinara i rublje.

ukoliko će stanje sa sukobom zapada i Rusije eskalirati, moglo bi itekako loše utjecati na poslovanje ADPL.
To su neke objektivne okolnosti na koje ne možete utjecati.

Ako ste htjeli dividendnu dionicu, onda je ERNT na 900 kn bio puno bolji TIP nego ADPL na 90-100 kn. Dividenda Vam stagnira a cijena dionice Vam pada.
po meni mogli ste oročiti kune u bankama, isti bi Vam bio prihod.
Čak bi rekao da IVANIN KODT na 780 kn je bila bolja dionica.

ajde malo o špekulantima. Ja to nisam. Naprosto sam se prilagodi stanju na ZSE.
pa nije cilj da gubite na dionicama.

Vidim da ih se pljuje na ERNT?

Zbog čega? Ako uđu u dionicu s velikim svotama podići će Vam cijenu dionice, čak i više nego ona objektivno vrijedi.

A kad je ruše, srušiti će Vam je nisko, pa je možete jeftino dokupiti ako toliko volite tu dionicu.

za mene je investitor onaj koji zarađuje.

a sve ostalo su priče za malu djecu i južnjačka utjeha.

lp, LULA

Ako te baš zanima u DIOKI sam ušao s 80.000 eura, i ne nisam ga prodao cijelog.

[b]black magic[/b]

ADPL

Koliko se ja sjećam netko je bulaznio da ADPL ide na 200 kn.
A jadni ADPL nije ni do 150 kn došao.

Štoviše, na razinama između 100-130 kn se nalazi već dvije godine.

Po meni ulaganje u ADPL ne pokriva ni inflaciju u zadnje tri godine.

Mogli ste bez problema oročiti novfce u kunama u neku banku.

A na Diokiju se moglo dobro zaraditi ako ste kupovali, prodavali na valovima.

A sad zamislite da su i.dioti pokrenuli proizvodnju.

Ja sam mogao prodati i zaraditi.

ali odlučio sam ostati…

Ja sam na Ini zaradio puno, sad sam to sve izgubio na Diokiju.

Ja znam gdje sam pogriješio.

Da li Vi znate zbog čega ADPL nije bila dobra dionica za ulaganje (uostalom vidjeti će te poslije dividende gdje će otići ADPL).

Meni je prosjek na Diokiju 15 kuna. Mislim da nisam izgubio toliko love kao neki npr, na PTKM ili INGRI ili ĐURI, o Belju da ne govorim.

Uostalom, dioki se može još pokrenuti,a u i u stečaju mislim da za tih 15 kn sam platio manje nego neki Dioki na 800 kn.

lp, hasenfefer

mislim da bi na ovom topicu stvarno trebalo pisati o best bayu i razlozima zbog čega netko kupuje neku dionicu.

[/quote]

No dobro, da si ne trosim vrijeme previse; kazes nije se dalo infaciju pokriti i onda navedes da je rasla sa 100 na 130.

U CRO je inflacija 40% ili?

Daj razmisli prije pisanja.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Svatko ima svoj Dioki.
James ima Hidru.
Domaći ima ADPL.
Barcelona i njezini navijaći imaju PTKM,DDJH,FNVC itd.
Lopinex ima bankarski porfelj.
Svi ljubitelji građevina imaju totalnu pušiku.
Brodari su skoro potonuli s obzirom na ATH.LPLH lađe su potonule na dno!
Kako prolaze poklonici Todex.Valjda će se malo oporaviti s obzirom na uspješnu
kupnju Merkatora?
A sada imamo nove potencijalne žrtve tržišta kapitala,a t osu kupci ERNT po 16xx.
Tko ulazi griješi.Mogu vas utješiti da nećete izgubiti baš 50%,ali dvadesetak tridesetak posto sigurno,a ako dionice koje ste prodavali počnu rasto kao što
se može očekivati u Todexu evo nove prilike za frustraciju.
Kontra,uvijek kontra je jedini pravi način, jer u stampedu se lako pada u provaliju.

Ali ukoliko se držimo osnovnog pravila tj disperzije uloga povremena torpediranja
jednog broda omogućava plovidbu s ostalim brodovima.
Promatran svoj portfelj.Ciene dionica od 4 kn do maksimalno 300 TNPL.
Ovoliko papira u 2008 u siječnju na ATH crobija vrijedilo bi vjerovali ili ne
preko 1,5 mil kn..sada oko 140 tis kn.i Za tri četiri godine bez aktivnog praćenja i čuvanja imovine uvjeren sam da ću zaraditi barem 300%.Nemojte misliti da je to puno,to je samo 40% godišnje,a to se relativno lako skida u Lopinex fondu.

U Lopinex fondu teće med i mlijeko,ali od početka godine samo pozitivna nula.
Da barem jedna povuče,ali onako lopinovski,ja sam na konju.

Disperzija je oruđe neznanja.

Samo sasavac ide na burzi od 30 firmi kupiti 20 da bi miješao.

Onda ima index jer čime se približava broju firmi na burzi to njegov portfelj ide korelirati vise sa burzovnim indexom.

Opet, najveci dio tvojih “investicija” su predstečajuše ili stečajuše to be dakle po mom svjetonazoru, bolje bi bilo puno da si kupovao poštanske marke i lijepo ih sortirao i čekao da postanu rijetke.

Čačkalice za zube isto.

JEr firmu koja vrijedi 0 kuna plaćati jednu kunu je 100% previše.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@ domaći

No dobro, da si ne trosim vrijeme previse; kazes nije se dalo infaciju pokriti i onda navedes da je rasla sa 100 na 130.

U CRO je inflacija 40% ili?

Daj razmisli prije pisanja.

Domaći kaj si nervozan?[emo_beztona]

Nisam tebe prozivao, niti dionicu.
Odgovarao sam @porezniku.

On smatra da ako kupi dionicu ADPL da je miran i da treba samo kupiti dividende, i da je zato ulagač.

Ja sam mu pokušao objasniti da svaka dionica (i dividendna ) i pada.

Ako je kupovao prošle godine na 130 kn, onda cijena kad je zviznula na 100 kn, baš i nije pokrila inflaciju.

Evo biti ću pristojan pa ću reči da je pala jer je XY izašao.

Ono što sam od tebe htio čuti zašto ti ostaješ u dionici, a XY je izašao, valjda u PTKM?

Inače bi još spomenuo da možete odabrati firmu koja je kvalitetna, ima dobru uPravu, radničko dioničarstvo i konkurentan proizvod.

I bez obzira na sve super brojke na papiru dođe ekonomska kriza, samim time pad prodaje auta (to sam bio predvidio prošle godine) i na kraju mogućnost
rata pada svih burzi, pa tako i ZSE.

A samim time pada i ADPL. Hoću reć da bi se “ulagač” trebao malo zamisliti.

lp, hasenfefer

ps. By the Way Dioki je za razliku od adpl išao o 3 kn do 25 kn, tri puta u mjesec dana samo.[emo_smijesak][emo_namigusa]

[b]black magic[/b]

Svatko ima svoj Dioki.
James ima Hidru.
Domaći ima ADPL.
Barcelona i njezini navijaći imaju PTKM,DDJH,FNVC itd.
Lopinex ima bankarski porfelj.
Svi ljubitelji građevina imaju totalnu pušiku.
Brodari su skoro potonuli s obzirom na ATH.LPLH lađe su potonule na dno!
Kako prolaze poklonici Todex.Valjda će se malo oporaviti s obzirom na uspješnu
kupnju Merkatora?
A sada imamo nove potencijalne žrtve tržišta kapitala,a t osu kupci ERNT po 16xx.
Tko ulazi griješi.Mogu vas utješiti da nećete izgubiti baš 50%,ali dvadesetak tridesetak posto sigurno,a ako dionice koje ste prodavali počnu rasto kao što
se može očekivati u Todexu evo nove prilike za frustraciju.
Kontra,uvijek kontra je jedini pravi način, jer u stampedu se lako pada u provaliju.

Ali ukoliko se držimo osnovnog pravila tj disperzije uloga povremena torpediranja
jednog broda omogućava plovidbu s ostalim brodovima.
Promatran svoj portfelj.Ciene dionica od 4 kn do maksimalno 300 TNPL.
Ovoliko papira u 2008 u siječnju na ATH crobija vrijedilo bi vjerovali ili ne
preko 1,5 mil kn..sada oko 140 tis kn.i Za tri četiri godine bez aktivnog praćenja i čuvanja imovine uvjeren sam da ću zaraditi barem 300%.Nemojte misliti da je to puno,to je samo 40% godišnje,a to se relativno lako skida u Lopinex fondu.

U Lopinex fondu teće med i mlijeko,ali od početka godine samo pozitivna nula.
Da barem jedna povuče,ali onako lopinovski,ja sam na konju.

Disperzija je oruđe neznanja.

Samo sasavac ide na burzi od 30 firmi kupiti 20 da bi miješao.

Onda ima index jer čime se približava broju firmi na burzi to njegov portfelj ide korelirati vise sa burzovnim indexom.

Opet, najveci dio tvojih "investicija" su predstečajuše ili stečajuše to be dakle po mom svjetonazoru, bolje bi bilo puno da si kupovao poštanske marke i lijepo ih sortirao i čekao da postanu rijetke.

Čačkalice za zube isto.

JEr firmu koja vrijedi 0 kuna plaćati jednu kunu je 100% previše.
[/quote]
JAKT,FMPS,BRIN nisu predsečajuše.Nelikvidnost neke dionice ne znači da je poslovanje firme loše i da ne vrijedi ništa.
Tome pridodati TNPL i ZABA ,i tu mi je 80% kapitala.
20 % u rizičnim investicijama ,predstečajušama i stečajušama u jedenu rizičnu dionicu maksinalno 5%.
Prošla godina fantastična,zaradio 40% na portfelj,a u rizičnim gotovo sve.
Dakle,gotovo 200%.Samo u Questus oko 800%.Negdje i spušio.
Ova godina voda.Ni jedna da povuće onako lopinovski:
Med i mlijeko teče Lopinex fondom!!!!!!

Što se tiče klasifikacije vrste ulagača Ivana sigurno nije u pravu.
Postoji samo dvije vrsta ulagača:oni koji u dužem razdoblju pobjeđuju tržište i logično ako je netko iznad prosjeka da su ostali u crvenom tj.u crvenom na kvadrat
ako crobexi klize na niže.A kod nas baš dobro klize na niže.
Dakle,u miksu onaj tko je na pozitivnoj nuli je fenomen,onaj koji se crveni paralelno sa crobeksom je prosječan,a tko gubi više neka preispita svoju strategiju.Momćad koja pobjeđuje se ne mjenja,strategija koja pobjeđuje se ne mjenja,ali sa iskustvom imamo prilike da se mjenjamo.
Ipak,osnovno pravilo je disperzija,a u rizičnim investicijama još više izražena!

Naravno da Lopinex spada u elitu,mali tić veliki krič!!!!!!

ERNT dividenda 320 kn,prestrasno,ovi izgleda lezu na zlatu.

Ili sredisnjici fali sredstava pa izvlaci iz subsidijara (pogledaj FA)… Slican scenario se vec odigravao na ovim prostorima…

Alright Dave ?

New Report

Close