Dakako, meni nikad neće biti jasno zašto dionice preko 5BV i dalje nesmiljeno rastu dok imamo dionice s izvrsnom dobiti ispod 1 BV. Psihologija neuke mase odnosno krda, rekao bih. Po toj logici, HT će vrijediti 1000 kn po dionici kad krene (i ja ću ga tad prodati). Po toj logici, INA će vrijediti 10000 kn, makar uzima milijarde zajmova iz nepoznatih razloga
– puno toga tebi nije jasno,
– INU vjerojatno niti nemaš, ako si ju i imao prodao si ju davno.
– ja INU i sada nadokupljujem.
– malo čitaj, nemoj ovako bez veze pisati samo zbog pisanja, to na koncu i šteti forumu.
– INA je taj kredit uzela iz poznatih razloga.
– a kad potroši taj kredit, bit će dionica još skuplja.
– možda ćeš jednoga dana i doznati zašto su uzeli taj kredit, i gdje će ga utrošiti.
– a možda ćeš tada i ti biti sretan kupac ININE dionice, ali po puno višoj cijeni.
Pozdrav !
Dakako, meni nikad neće biti jasno zašto dionice preko 5BV i dalje nesmiljeno rastu dok imamo dionice s izvrsnom dobiti ispod 1 BV. Psihologija neuke mase odnosno krda, rekao bih. Po toj logici, HT će vrijediti 1000 kn po dionici kad krene (i ja ću ga tad prodati). Po toj logici, INA će vrijediti 10000 kn, makar uzima milijarde zajmova iz nepoznatih razloga
Kolega, mislim da ne znaći to što je dionica ispod 1BV da je ona podcjenjena.
Isto tako ako je neka dionica na 2,3,6 BV , to ne znaći da je to precijenjeno.
Kada bi dionice sa 0,5 BV i ona sa npr. 6 BV imale slične pokazatelje, slična očekivanja , sličnu likvidnost i sl., onda bismo mogli definitivno zaključiti da je ova sa 0,5 automatski podcjenjena u odnosu na ovu od 6 BV.
U protivnom to jednostavno nije tako.
uostalom P/Bv je samo jedan od pokazatelja , isto tako bi mogli usporediti sa pokazateljem P/E ili kombinacijom nekih drugih pokazatelja.
Ono što bih želio reči je to da ako je dionica ispod ili na booku to automatski ne znači da je podcjenjena i obrnuto.
ni meni budd, ni meni. no treba pričekati da dionica dođe na dva booka pa da vidiš trgovine i zanimanja za nju
NR
– slabi ste s savjetima,
– a tržište ovako fenomenalno dobro.
– primjetila sam kad i najgori ulagač osjeti kako je tržište dobr, tada su jako tanki savjeti za kupnju.
– pa nitko neće reklamirati dionicu koju će sutra kupovati.
– a dosta Vas ima i plašljivih koji su uvijek u kešu, a i ti će sutra kupovati.
– a sve skupo, i što kupiti ?
– blago se ovim novima i ovom velikom drugom valu, njima je sve jeftino.
Pozdrav !
E Ivana/ . Pa tebi savjeti? Pa koliko vidim po forumi, ili forumima vidim, da si skoro u svim dionicama, tako da nemaš što da brineš. Moraš malo na kakvo putovanje (opet) pa kad se vratiš možda ugledaš kakvu priliku.
Kolegice ivana, nemojte se zaletavati s glupavim opaskama. Vaše pisanje je u najmanju ruku djetinjasto. Otkud vi znate što ja znam o INA-i? Znam dobro 2 člana uprave, a znam jako dobro i više ljudi na direktorskim pozicijama pa tako i znam kako INA iznutra funkcionira, a to je dalllllleko od dobrog. Prema tome, bez praznog naklapanja molim. INA nikad nisam kupio niti ću je ikada kupiti.
Stvarno bih molio moderatora da ovakve tupave postove (a kolegica u svakom ima pokoji biser) i moderira. Ne volim hvaljenje samog sebe i pljuvanje svih drugih, to nije svrha foruma
jucer su ocito bile u fokusu fondova “jake” i inace stabilne dionice u koje mogu upucati puno casha u jednom danu… naravno da je to moralo biti popraceno i rastom cijene, sto je svakako bilo veselje za nas koji smo vecinom u dionicama…
ali… treba biti oprezan sa stihijskim ulaganjem u te dionice koje su jucer porasle za nekoliko postotaka, jer ako su fondovi upucali sto su htjeli, po iskustvu znamo da moze vec danas ili sutra doci do hladjenja, i zatim visetjednog flat-linea, koji moze toliko izivcirati nestrpljive da onda prodaju s par postotaka minusa (sigurno ce se neki ovdje prepoznati).
trenutno su mi zanimljive dionice koje jucer nisu porasle (ili su cak prividno pale), ili im je rast tek neznatno krenuo…
tri dionice su mi posebno zanimljive sljedecih dana, a to su:
DDJH za koji imam feeling da vec puca po savovima od navlacenja FIME i Lucidusa,
VART kojem je vrijeme da se izvuce iz self-korekcije, i digne na nekakav level od 250kn
ZVCV koji se svakodnevno skuplja na manje/vise istoj razini
Stvarno bih molio moderatora da ovakve tupave postove (a kolegica u svakom ima pokoji biser) i moderira. Ne volim hvaljenje samog sebe i pljuvanje svih drugih, to nije svrha foruma
Tekstovi kolegice Ivane7 je nešto najkorisnije što se može naći na ovom forumu. Nažalost mnogi to nisu u stanju prepoznati – zbog raznoraznih osobnih ograničenja
– slabi ste s savjetima,
– a tržište ovako fenomenalno dobro.
– primjetila sam kad i najgori ulagač osjeti kako je tržište dobr, tada su jako tanki savjeti za kupnju.
– pa nitko neće reklamirati dionicu koju će sutra kupovati.
– a dosta Vas ima i plašljivih koji su uvijek u kešu, a i ti će sutra kupovati.
– a sve skupo, i što kupiti ?
– blago se ovim novima i ovom velikom drugom valu, njima je sve jeftino.
Pozdrav !
moj ti je savjet da malo više odeš u cash, ne misliš valjda da će fondovi svaki dan kupovati kao jučer.
a ulazak na ath nikome ne bih preporučio osim za dionicu koju ste dobro proučili i ima stabilan graf raste.
jer ako nije tako onda ne znam kako ću vam pomoći
bojim se nikako
danas bi moglo biti interesantno na tehnici, ighu i ingri
Kolegice ivana, nemojte se zaletavati s glupavim opaskama. Vaše pisanje je u najmanju ruku djetinjasto.
meni su postovi Ivane jako dobri, pucaju najvise po psihologiji, treba ih samo strpljivo iscitavati vise puta.
INA nikad nisam kupio niti ću je ikada kupiti.
ja je nisam kupio na IPO i to mi je to najveca greska u prvom burzovnom zivotu, istina zaradilo se poslije lijepo i jos drzim dosta paketica ali ostala je vjecita tuga za 1690.- [smiley11]
Tekstovi kolegice Ivane7 je nešto najkorisnije što se može naći na ovom forumu. Nažalost mnogi to nisu u stanju prepoznati – zbog raznoraznih osobnih ograničenja
Koja su to ograničenja?
Ja zaista ne mogu birati dionice po principu “ja sam kupila malo ovog pa sam izašla iz onog, idem na putovanje ovamo, tržište raste, u jednom fondu sam zaradila toliko, INA će rasti…”
Svaka čast Ivani na njenim zaradama, ali što se tiče savjeta držim se caymana i nathana47.