Izvješća LPLH – ATGR.
– evo izišla izvješća za ove firme, dosta su slićna za usporedbu.
– LPLH +273% g
– ATGR +253% d
– stvarno i više nego lijepi postotci rasta jedino što imamo malu razliku u dva slova (g,d).
– tako danas očekujem malo veći rast dionice LPLH, a ATGR će ipak klizati po malo ali i više nego sigurno dolje.
– I love this game.
Pozdrav !
– dragi moji Teletabisi, nije dobro kada ne piskaram a još je gore kada pišem.
[/quote]
Teletubisi.
Best Buy je DHX Media. CFO je kupio 10000 dionica u ponedjeljak.
Radosna vijest za Ivanu. DHX Media je jucer obavjetila da je RTL Hrvatska otkupio prava za prikazivanja jos tri serije: Arthur, Johnny Test i Caillou. Filmovi su namjenjeni uzrastu do 11 godina.
kontra tržišta bi u slučaju TNPL bilo kupovati ili prodavati?
Gledate tržište u cijelini i kupujete dionice kontra tržišta one koje mislite da treba kupovati.
Dva svježa primjera nastavno na školicu na prethodnoj stranici,kako je sve u stvari jednostavno
Primjer broj jedan:
JDPL – dok je bio na 67-74, skoro ga nitko nije htio ( osim mene i par njih ). Dionica se kupovala jer je pretpostavka da će ju kupovati netko sutra kada dođe vijest o privatizaciji. Prethodno ste naravno pogledali bilancu i fundamente.
Strpljivo ste kupovali dok dionicu nitko nije htio, čak i nakon što vam je broker drhtavim glasom javio da sste kupili i po 67, ali nažalost bida nema. Na to je došla uskoro i obavijest da je predsjednik JDPL kupio dionice.
Kojih par tjedana / mjeseci kasnije cijena je 140 kuna. Nije loše jel da?
Primjr broj dva:
HUPZ – pogledajte kako trezor mjesecima kupuje svoje dionice. Na stranu kafanske priče da je HUPZ stavljen na prodaju i da je cijena koja se traži poprilično viša, ovo ćemo zanemariti jer moramo, nikakve službene informacije nema,ali možda je simpomatično da vlastita tvrtka kupuje svoje dionice, već dulje vrijeme,pogledate bilanu i RGD, ako vam se svidi ok, ako ne opet dobro. Ne treba nikuda žuriti. A… pogledajte danas ovu vijest:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=33188
Očito trezor HUPZ-a ( opet ) kupuje svoje dionice, danas je plačeno u OTC transakciji 1570 kuna za 420 komada, a cijena na burzi 1500 kuna. Hm….
Ne znam… treba razmisliti malo.. možda je sve to bez veze, a možda i nije.
Nije nagovor na kupnju niti jedne dionice naravnno.
lp
JAKT
Dok je netko rušio na 12 sa minimalnim nalozima mjesec dana bio sam sam na kupnji.
Smatrao sam da netko ruši cijenu i smanjuje prosjek radi preuzimanja jer kako
JAKT ima preko 23 tis. dionica Jadroplova pa je samo u toj poziciji zarada bila
preko jedan milion kuna tj.1,6 kn po dionici,postojao je bitan razlog za rast a ne za pad cijene dionice.Sada je to i više s obzirom da
Jadroplov i dalje raste.
Ali nije došlo do ponude za preuzimanje već JAKT ide u delistiranje.
I sada odjednom ma kupnji 10 tisuća komada od toga preko 5.000 kom.preko 15 kn.
I zametnula se kavga za 600 kom na prodaji po 15,xx.I kao slučajno pogjegao u
blokadu.
Ne treba se dozvoliti da vas lažna kupnja ili prodaja u nelikvidušama odvede na
krivi put.
I kao što je cijena JAKT pala na malim prometima,tako će i rasti,a ako netko
želi veću količinu treba otvoriti špine,minimalno 20 i dokup u rastu do 35.
Ja bi prodao na 30 prosječno.Meni 100% dosta kratkoročno,a dugoročni mogu
čekati 60 do 70 koliko će sigurno biti ova dionica.To garantira vlasnička ekipa.
U protivnom i ja postajem dugoročni.
300% u tri godine imam s obzirom na prosječni ulaz od 15,xx.
U lopinexu teče med i mlijeko!!!!!!
dvojica pokušavaju kupiti jdtc-r-a po 16 kuna 400 komada svaki. momci, sretno, neće vam uspjeti. pa na cijeni od 30 kuna dionica se trži na p/BV 0,09, a vi bi kupili po 0,04???? toga nema a niti jednoj burzi jer firma usprkos krizi posluje solidno i smanjuje gubitke. radije krenite po asku i dotjerajte to na pristojne razine da mi pošteni dioničari možemo izaći na 300 i više kuna jer ispod toga nećete dobiti iole zadovoljavajuće količine naše jedine brendirane nestečajne tekstilne dionice.
-prije nekih dvadesetak dana prodajem varteks,razmišljam o kupnji vupika ili jadroplova i normalno kupujem vupik jer mi se pokazao kao trenutno bolja investicija,sve ostalo je povijest
-malo za one koji vjeruju u teoriju zavjere….http://www.4dportal.com/hr/zavjere/3769-za-sest-tjedana-potpuni-kolaps-sad-a-cijeli-svijet-je-na-rubu-propasti
od građevinara:LVCV,možda VDKT,i THNK ali i VDKT i THNK su dosta zaduženi
Dakle,fundamentalno jedino LVCV.
Svi ostali su potpuno rizične investicije:IGH,INGR,DLKV,HDEL ..u sve četiri ne više od 5% ukupne imovine
od velikih banaka_ZABA jer se trži ispod o,5 BV i značajno podcijenjenija od PBZ
tome pridodati SNBA,ne više od 5% portfelja,a od rizičnih BPBA radi potencijalnog preuzimanja_SNBA i BPBA ne više od 5% portfela-može i HPB na 700 i niže
Čuvajte se KABA,to je najskuplja banka na svijetu,normalno kada je čuvaju proizvođaći oružja
prehrambena industrija:
od konditora KOES,fundamentalno podcijenjen
BELJE i VUPIK tretirati kao rizičnu investiciju jer su dužni kao Grčka,da im i
vlasnik i vjerovnik nije Agrokor zreli za predstečajnu sa potencijalnom šansom
da se izgubi prefiks pred
Podravka,može
Od dividendnog smeća kojeg preferira Drevil,jedino ADRIS
Sve ostalo je skupo,i HT može proći
Od brodara ne u LPLH oni su spušili brodove.
JDPL može,oprez..tko sa državom tikve sadi o glavu nu ih može razbiti,ULPL uvije može na bubanj,ATPL može,tko voli rizik treba kupovati
TNPL ali ne preko 250..treba čekati,ali kupovinu treba obaviti prije 17.3.kada je sjednica-ipak bi inseideri mogli ovio napucati prije sjednice,u TNPL ne više od 10% cjelokupnog portfelja
u barcelona portfelj ne više od 10%,jedino Varteks mi je interesantan
Od turista:HZLA,HBRL.sve ostalo je preskupo u odnosu na ove dvije dionice.
Možda HPDG i HZVG,naravno po 10,niže teško
SUNH ni štapom
Na ZSE će teći med i mlijeko,naravno ako se budete držali one što kaže No1:
Ako misliš pobijediti,ne smiješ izgubiti.
Svi ostali su potpuno rizične investicije:IGH,INGR,DLKV,HDEL ..u sve četiri ne više od 5% ukupne imovine
od velikih banaka_ZABA jer se trži ispod o,5 BV i značajno podcijenjenija od PBZ
tome pridodati SNBA,ne više od 5% portfelja,a od rizičnih BPBA radi potencijalnog preuzimanja_SNBA i BPBA ne više od 5% portfela-može i HPB na 700 i niže
Čuvajte se KABA,to je najskuplja banka na svijetu,normalno kada je čuvaju proizvođaći oružja
prehrambena industrija:
Podravka,može
JDPL može,oprez..tko sa državom tikve sadi o glavu nu ih može razbiti,ULPL uvije može na bubanj,ATPL može,tko voli rizik treba kupovati
TNPL ali ne preko 250..treba čekati,ali kupovinu treba obaviti prije 17.3.kada je sjednica-ipak bi inseideri mogli ovio napucati prije sjednice,u TNPL ne više od 10% cjelokupnog portfelja
SUNH ni štapom
Šta ti je sa INDG?
Ništa INDG…..to je prodao [emo_zloban]
prehrambena industrija:
Podravka,može
SUNH ni štapom
Šta ti je sa INDG?
[/quote]
INDG-jasno da sam izaša i kupovao JAKT od 12 do 14.
Naravno i HZLA isto izaša u onom zaletu prema 65.
Dokupljujem INDG nakon prodaje SNBA,JAKT ili VART.Najveća uzdanica BPBA ..pušing.
Ništa od preuzimanja BPBA,Alternative skupo prodaje kožu.Očito Ćesi su nudili manje
od minimalnih 14.Nisu se dogovorili.
Ali s obzirom na razvoj situacije u JAKT da je i BPBA uspješno prošla bio bi to
najbolji dan u godini.Ovako ću u BPBA vjerovatno spušiti,ali samo na 5% portfelja.Jer to je ipak rizična investicija.
U lopinex i pored BPBA teče med i mlijeko ali na kapaljke.
1.Izračunajte Z score,to vam je tkz.stećajni koeficijent.
Ako je iznad 1,23 znaći da stečaja neće biti.Malo morgen,ako su financijska izvješća falsifikati.
Sjetite se DKVS sa knjigovodstvenih plus 320 u -300 kn po dionici.
Lažirano iznad 100 mil eur u financijskim izvještajima i to u dionici gdje je većinski vlasnik bila država.
Evo novoga bisera. Puljanka d.d.Nominala 100,BV 31.12.2012 preko 200.
PSN,pokušaj preuzimanja… ponuda po 0,50 kn po dionici uz obrazloženje potencijalnog preuzimatelja da je nakon ispravka vrijednosti imovina po dionici ispod nule,ne apsolutne nego ove
celziusove točke smrzavanja vode.Mili bože kud sam zašo.Ali kao pravi kockar
ušao sam na 4,13 istina sa 1.000 kn.Nek se nađe.Da li je izvjesnije da spušim
sve ili da zaradim 400 ili 1000%.Pojma nemam.
Nemojte samo razmišljati o ATH.
DLKV na 2000,IGH na 16.000,HDEL na 2000,INGR 3.Zaista su pali i po stotinu puta,
ali ne zaboravite da mogu pasti još toliko.Minimalna cijena dionice je 1 lipa.
Dakle,INGRa vam može opasti još za 299 puta na cijenu tri,IGH 16.000 tisuća puta na sadašnju cijenu od 160 itd.itd.
ADPL na sreću ima Klička koji će sam pobijediti Ruse ,on je prvak svijeta u boksu,a ako mu se pridruži brat Rusi nemaju šanse da pobjede pa će se povući bez borbe.I zato čestitam hrabrim kupcima koji su prepoznali kličkovske snage koji će sačuvati i tvornice u Rusiji i Ukrajini i povečati prodaju automobila i to uskoro.Mili bože,koje kamikaze na BIDU.
Samo krv,znoj i suze možete očekivati,a lopinex može samo up.
Glavne investicije:TNPL,JAKT,FMPS,ZABA,VART-izaša,TRFM minimalno
od rizičnih SNBA,BPBA,
INDG u planu kupnje,a građevinari DLKV,IGH,HDEL,INGR..niže,puno niže
BELJE i VUPIK su rizičnije od KSST,jer su dužni kao Grča,Italija i Hrvatska
zajedno.
Ispit ćemo još puno čaša pelina,ja manje vi ostali zeru više jer ste tromi kao
medvjedi u kasnoj jeseni!!!!!!!