Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@drevil
:
Metoda obračunskih jedinica je korisna, ali ima manu da je time-weighted, tj. jednaku težinu u obračunu jedinice ima prinos portfelja u razdobljima kad je uloženo manje i kad je uloženo više novca. IRR nema taj nedostatak, i direktno je usporediv s kamatnom stopom.
http://www.poslovni.hr/forum/tema/best-buy-komentari-i-analize-499?page=1489#post_1358821

imas pravo, hvala, ali ja si za usporedbe ostavim uvijek stanje na kraju godine, onda mi je lako i usporedjivati s kakve bi bile kumulativne kamate kroz godine da nisu dionice vec orocenja (srednju godisnju izvucem iz onoga sto mi je stvarno oroceno). usporedba je cak i opravdana jer si orocenja ili godisnja ili visegodisnja otvaram krajem/pocetkom godine, rijetko kada sam na krace vezivao priliv iz tekuce godine. za moje vlastite potrebe ovo je dosta tocno i jako jednostavno.

Vijest za one kojima su najbitnije dividendne dionice.

Od ponedjeljka novi burzovni indeks Zagrebačke burze

meni se jos najvise svida ideja o PSN crobexu
[/quote]

I meni se sviđa, pogotovo ukoliko očekujemo priljev stranog kapitala na ZSE, tako da im se to predstavi kao nešto još rizičnije od Pink Chip Stocks, ali je zato i potencijalni povrat veći.[emo_smijeh]
Još treba staviti i linkove za FINA-Predstečajne nagodbe i stvar ide. Sjajno!
Možda bi stvar uspjela i puno bolje nego što misliš.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

XceeD

Jesi još uvijek u prvih 5% na mojedionice.com? [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

sad je u Top148 jer je vrhunski pogodio HDEL…. Budući da njemu ta lista predstavlja pravo znanje, možete samo zamisliti koliki mu je minus na pravom postelju…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

XceeD

Jesi još uvijek u prvih 5% na mojedionice.com? [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Gledaj, pa ćeš vidjeti. Sinusoida je.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh] Da nisu dvije sinusoide? I nad njom tangenta

Može li JDPL povući ove godine još tih 30%?

Može li JDPL povući ove godine još tih 30%?

za jdpl ne znam, ali jdtc bi mogao i morao…nema smisla da se bilo što na zse trži na 0,09 bv-a, a pogotovo ne firme koje stoje na zdravim nogama i koje su tek malo uzdrmane krizom.

...povijest se ponavlja...

A koju vrst brodova ima JDTC??

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

od brodova se u krizi ne živi, živi se od prodaje tekstila. toga uvijek treba. čarapa treba i u krizi i prije krize i nakon krize. ne dopuštam da se tako zapostavlja domaća tekstilna industrija prisutna na zse. to je ponos naše države, vrijedne radnice koje rade za malu plaću trude se i rade, vrijedni tehničari bude se u 3 ujutro da bi zagrijali strojeve u pogonu jadrana kako bi vrijedne i umorne radničke ruke izvezle što veći broj čarapa i kako niti jedan kupac ne bi bio zakinut za svoje omiljene čarape svih boja i materijala, za svakog ponešto. kad kupujete čarape, kupujte isključivo domaće dakle Jadran tvornica čarapa d.d., a ne nekakve kineske čarape upitnog sastava, kvalitete i kontrole. na čarapama pošten čovjek ne štedi. eto, zato vjerujem u JDTC i njen rast idućih godina. najgore je iza nas, to se vidi po izvješću.

Koju vrstu brodova ima JDTC [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh] Dobar

isplest će vam gospođe na strojevima kakav god brod želite – samo birajte hoćete li od vune , pamuka ili sintetike… ma šta brod, ima jahtu da vam ispletu od čarapa…

New Report

Close