Od ovog tjedna bi to mogli postat Hoteli Maestral.
Ako se pokaže točnim što je Lorencin najavio – da će ovaj tjedan biti raspisan natječaj za iskazivanje interesa za tri hotelske kuće Maestral, Imperial i Plat.
HMST na ovim razinama vrijedi oko 10 M eura (ima 5 hotela, 410 soba). Hoteli se nalaze na jednoj od ljepših (skupljih) lokacija na Jadranu. Hotelima Maestral pripada 44 000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta uz more u uvali Lapad. Na toj lokaciji građevinska zemljišta postižu cijene oko 400 – 500 eura po kvadratnom metru. Po toj računici samo zemljište vrijedi oko 20 M eura.
2012. je 9 kupaca pokazalo interes za kupnju Maestrala (tada je vlada sve neočekivano stopirala), očekujem i ovaj put veliki interes za HMST.
Napomena – ovo nije preporuka za kupnju ili prodaju HMST (ovo je samo moje mišljenje).
zahvaljujuci ljetnim dionicama i veselom petku na dvije od njih prinos porastom vrijednost dionica od početka godine 4,8%, a na to treba dodati i doinvestiranje. kako mi je mikan na razotkrivajmo portfelje preporučio da koristim metodu obračunske jedinice, ukupan plus portfelja (vrijednost sada/sve uloženo s troskovima transakcije) mi je 18,6% tj. "vrijednost udjela" bi bio 1,186, a povijesno se % kretao kraj 2011. -18,4%, kraj 2012. -2,1%, kraj 2013. 14,1%.
U izvedenim tablicama mi je trenutno najdraza kombinacija roe puta meristicka skala naljepljena na rankove izvedene iz trenda dobiti puta meristicka skala naljepljena na rankove izvedene iz trenda kapitala da bi visoki roe imao smisla sve kroz ev/ebit kao mjera jeftinoce dionice, pa je best buy deseterac ove amaterske kuharice medju pedeset i nesto koje gledam od prvog do zadnjeg: jmnc (nazalost nemam), ilra (nazalost nemam), tuho, atgr, atln (izasao zbog zicarnih problema), kodt-p, plag, jdgt, ernt, ledo, a moji koei, korf i adpl van prvih deset.
sve 5 na uređenim tržištima, ali ZSE nije takvo tržište. ovdje se trguje temeljem informacija, ovdje se puno računa na preokrete i slično tako da je ta metoda za dugoročne u redu, ali takvih je ovdje niti 10%.
naše je tržište previše plitko da bi se na njemu moglo ovako ulagati.
vi koji niste na ZSE dugo mislite da se ovdje može ulagati kao u londonu i parizu, ali to nije tako. pogledaj portfelj na mojedionice.com. najbolji je onaj koji ima predstečajne magmu, ingru i stečajni dioki. neuhvatljiv je i bit će tako do kraja godine.
kome ćeš prodati sada kupljenu jamnicu, osim ako ne kupuješ 1 ili 2 komada…kome ćeš prodati sada kupljeni ledo? a to su nam najbolje dionice trenutno.
a i zaboravio si faktor vijesti. u ponedjeljak će biti preslagivanja na belju, vupiku i djelomično na zvijezdi jer to su najdostupnije dionice malima koji žele sudjelovati u preuzimanju mercatora. na njima će idućeg tjedna biti veselo jer navodno u utorak stižu vijesti i to povoljne kako se piše po medijima. mali si jedino to mogu priuštiti, zvijezdu jedva par komada, ledo si većina ne može priuštiti, a jamnicu gotovo nitko s ovog foruma. eto, na takvom tržištu ti koristiš svjetske metode.
kod atgr očekujem manju dobit no prethodne godine, ali opet solidnu dobit, a još se čeka zvečevo, mislim da će smanjiti gubitak , a tek će se ove godine dogoditi preokret u poslovanju i smanjenju velikog duga zahvaljujući tescu.
u kraćem roku zvečevo bi moglo prema 100, atgr preći 800 ako ulagači budu zadovoljni, a agrokorova izdanja rasti će po objavi vijesti svako i preko 10%, jamnica najviše jer je ff malen …
Kod ATGR-a očekujete manju dobit nego prošle godine? Prošle godine ATGR je imao dobitak 55 mil, a u prvih 9 mj ove godine ima dobit 191 milijun. To znači da bi po vašem u 4Q trebao izgubiti 140 milijuna kuna. Ajde da vidimo
kvartalnu alias, zbog gubitka nekih brendova. ukupno je već sad veća. krivo sam se izrazio.
ivana
daj nam konačno objavi taj svoj portfelj, jer uvijek kad nešto pišeš gubitaši su ti zanemarivi i uvijek čine manje od 2% portfelja!!
s druge strane daj barem tri para sa kladioničke liste, jednoga od 1569 na ponudi i slijepac pikne.
Ako se pokaže točnim što je Lorencin najavio – da će ovaj tjedan biti raspisan natječaj za iskazivanje interesa za tri hotelske kuće Maestral, Imperial i Plat.
HMST na ovim razinama vrijedi oko 10 M eura (ima 5 hotela, 410 soba). Hoteli se nalaze na jednoj od ljepših (skupljih) lokacija na Jadranu. Hotelima Maestral pripada 44 000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta uz more u uvali Lapad. Na toj lokaciji građevinska zemljišta postižu cijene oko 400 – 500 eura po kvadratnom metru. Po toj računici samo zemljište vrijedi oko 20 M eura.
2012. je 9 kupaca pokazalo interes za kupnju Maestrala (tada je vlada sve neočekivano stopirala), očekujem i ovaj put veliki interes za HMST.
Napomena – ovo nije preporuka za kupnju ili prodaju HMST (ovo je samo moje mišljenje).
Nisam detaljnije proučavao, ali što je s kreditima? Jel ih potencijalni kupac ne mora otplaćivati, ili vi ne znate kako ih ukalkulirati?
Nisam detaljnije proučavao, ali što je s kreditima? Jel ih potencijalni kupac ne mora otplaćivati, ili vi ne znate kako ih ukalkulirati?
[/quote]
Dug je 10 M eura ali ako cu sve navoditi onda treba reći da i svaki hotel najmanje vrijedi u prosjeku 4 M eura, tada imamo 20 (zemljište) + 20 hoteli – 10 (dug) = 30 M eura.
Na toj lokaciji kuće od 200 kvadrata vrijede iznad 1 M eura.
Ne svida mi se kako komunicirate tako da Vam neću više odgovorati.
Lp
Iran.
Tupio sam tu puno prije o toj zemlji.
Jasne su mi sve mane ali mislim da su zaboravljene vrline.
Kuća od granita na pola puta između Tehrana i Kaspijskog mora je oko 20 000 dolara.
Veliko nepismeno tržište sa puno nafte i plina.
Kada se ovi otvore Zapadu ili on njima, to je novi rast Kineskog tipa.
Iranska burza je rasla 130% prosle i 30% ove godine.
Neznam kakav je Rial ali sumnjam u tolike oscilacije.
Zamjeram si jer nisam napravio nista, a sve je evidentno i znam kakvi su ljudi tamo.
Ommited prilika.
Počinje sezona izještaja, bojim se da neće biti nešto posebno.
Osim par dionica po mojem mišljenu većina će biti lošije ili znatno lošije od prethodnih.
Danas je Petrokemija izbacila gubitak kakav se teško mogao zamisliti.
Gotovo je za nepovjerovati da su mogli izgubiti 57 % temeljnog kapitala u jednoj godini.Kapitala ubrzano ponestaje u ovoj tvrtki.No nećemo se baviti samo smećem i govnima, od nekolicine koji bi mogli ugodno iznenaditi jesu, po meni su ATGR,Ledo,PODR,HUPZ…
Pričekajmo još malo.
lp
U sridu, što bi rekli južnije.
Tu se pridodala još TNPL, a sve ostalo je " samo " solidno ili loše.
Čekamo još ATGR.
lp
[/quote]
Evo, izašlo i ATGR izvješće.
Sve se diže, i postojano je, sve raste, dobit najviše.
Najave za 2014. još bolje:
Očekivanja menadžmenta za 2014. godinu su sljedeća: (u milijunima kuna) plan 2014./2013. :
Prodaja 5.440 / 5.051 rast 7,7%
EBITDA 620 591 rast 4,9%
EBIT 460 425 rast 8,3%
Trošak kamata 140 159 smanjenje(12,1%)
Ogromna dobit u 2013. treba pričekati odluku o dividendi, prošle godine je bila 55 % dobiti, ako taj postotak ponove i ove godine to je ca. 30 kuna po dionici, što daje već lijepi dividendni prinos blizu 4 %.
Poslovni.HR uz bok svjetskim analitičarima u pogledu procjena izvješća !
[emo_plazi]
lp
Vijest za one kojima su najbitnije dividendne dionice.
meni se jos najvise svida ideja o PSN crobexu
meni se jos najvise svida ideja o PSN crobexu
[/quote]dok ne uvedu short -selling nista od ovog tk .