Ne znam ima li smisla se vuči po sudovima.
Još ako dioničari izgube pa da plaćaju i sudske troškove.
Belje-sud u korist velikog igrača, nemam malima po 3xx kn.
KNZM-povukao dionice s burze, tada je bio veliki pad.
TNPL-povlači dionice s burze, veliki pad. I tu se ne znam po kojoj će cijeni ići otkup.
FRNK-povukao s burze. Pad.
SMNS-nemam pojma šta je tu. Nema informacija a trgovanje se nastavlja. Teatar apsurda. Vjerojatno želi veliki izvući dionice od malih po niskoj cijeni…
Svim tim slučajevima je zajedničko da su mali dioničari popuš_li. Više/manje
Ne znam. Čini mi se da nema neke zaštite malih kod nas.
Čast firmama poput ADPL i ATGR koje imaju odličan odnos prema malima-što se tiče informiranja, ove ostale su uglavnom sumnjive prema malim igračima.
[/quote]
Tko je slijedeći na redu za delistiranje?
Pitanja:
1.Da li imate dojam da se cijena dionice ruši?
2.Da li se ruši sa minimalnim količinama tj. na minimalnim prometima?
3.Da li je firma fundamentalno podcijenjena?
Ako je na sva tri pitanja odgovor pozitivan imate kandidata!
Jedan je očit! JAKT je bio ZIF,pa ZIF u likvidaciji,pa iz likvidacije pretvoren
u d.d.,pa napravljeno 18 transakcija sa prometima dovoljnim za jutarnju kavu
/nedostaju još tri do potrebnih 21 u zadnja tri mjeseca/.Slijedi nock down.
I što slijedi? Odbrojavanje.
JDPL,država traži strateškog partnera,uz prodaju dionica.Strateški okupator ako i kupi dionice Jadroplova nema obvezu kupnje dionica od malih dioničara.Bolje da se taj novac iskoristi za dokapitalizaciju.Recimo po 100 ,a zašto ne po 10.Nije li to u modi.
BPBA-isto kao i JDPL.Strateški okupator kupi od Alternative fonda recimo po 14,
ali bet obvezujuće ponude,denominacija sa 10,dokapitalizacija po 10.
SDP i Slavko Linić pogoduju krupnom kapitalu da bude još krupniji,a trudi se da mi mali dioničari,koji želimo zaraditi bez motike uzmemo motiku i uhvatimo se ozbiljnog posla,a to bi trebali napraviti ako nas se dekintira.
I sve to skupa uzrokuje da nas je sve manje,da na tržištu dionica imamo sve manje malih investitora.A bez mali su sol i papar burze.A Plavi ih prezire.
A mladi investitori /ne mislim na godine starost,već na znanji i iskustvo ovog
posla težeg od motike/su naša šansa ,a Plavi ih sa prezirom odbacuje.
Ipak,s obzirom da sam svjestan opasnosti,a prošao sam 2008.god. sve ovo je med i mlijeko u odnosu na to razdoblje.
kaže slovenski radio da će do utorka biti poznato sve oko preuzimanja mercatora od strane agrokora. a zato danas zauzimate pozicije na agrokorovim dionicama. sve odreda će profitirati, ali naravno najviše proizvodno prehrambene poput leda, zvijezde, jamnice, a podredno naravno belja i vupika. a tisak bi mogao u novi adria retail ako ne bude prodan adrisu. utorak je blizu, pozicije zauzete gotovo do kraja. čeka se okidač.
Misliš li to da će još okinuti?
Aktivnosti, aktivnosti. Imat ćemo poneku best buy dionicu na burzi. Vrlo uskoro.
taman mislio lamentirati kako mi korekcija topi ovogodisnji plus kad vidim pukla brana na tuhu i plagu, lijepo, nemam na poslu gledalicu da vidim ima li sto vreca s pijeskom na asku? ima li kakvih novosti?
taman mislio lamentirati kako mi korekcija topi ovogodisnji plus kad vidim pukla brana na tuhu i plagu, lijepo, nemam na poslu gledalicu da vidim ima li sto vreca s pijeskom na asku? ima li kakvih novosti?
Nema novih vreća, a nema niti novosti.
lp
Nema novih vreća, a nema niti novosti.
lp
hvala!
Informanka.
– ovaj tjedan sam dobro prošla iako sam očekivala pad.
– napravila sam plus od +0.45% .
– taj plus bi bio i veći da nije bilo SMNS.
– a u ovoj godini portfelj mi je u minusu -1.12%, nije neki minus ali je minus.
– ovaj tjedan sam još malo smanjila poziciju u HT-u i tu investiciju sam dovela do 0.5% (totalno nebitna u portfelju).
– na SMNS me počistilo na kupnji manji nalog na nekoj povoljnoj cijeni koja je sada kilometrima udaljena od povoljne, a kasnije sam kao gospon Lopina dokupila još po povoljnijoj cijeni, i dalje mi je taj SMNS i sa tim dokupima zanemariva investicija ali lova je lova i nikako nije dobro kada se gubi.
– kada gubim na burzi tada pojačam kockarske investicije, ne morate se nužno kockati na kladionici ili lutriji, to isto imate i na burzi, a te investicije vam se zovu certifikati.
– malo veću lovu sam ulupala u te certifikate pa sada što Bog da.
– I love this game.
Pozdrav !
Informanka.
– ovaj tjedan sam dobro prošla iako sam očekivala pad.
– napravila sam plus od +0.45% .
– taj plus bi bio i veći da nije bilo SMNS.
– a u ovoj godini portfelj mi je u minusu -1.12%, nije neki minus ali je minus.
– ovaj tjedan sam još malo smanjila poziciju u HT-u i tu investiciju sam dovela do 0.5% (totalno nebitna u portfelju).
– na SMNS me počistilo na kupnji manji nalog na nekoj povoljnoj cijeni koja je sada kilometrima udaljena od povoljne, a kasnije sam kao gospon Lopina dokupila još po povoljnijoj cijeni, i dalje mi je taj SMNS i sa tim dokupima zanemariva investicija ali lova je lova i nikako nije dobro kada se gubi.
– kada gubim na burzi tada pojačam kockarske investicije, ne morate se nužno kockati na kladionici ili lutriji, to isto imate i na burzi, a te investicije vam se zovu certifikati.
– malo veću lovu sam ulupala u te certifikate pa sada što Bog da.
– I love this game.
Pozdrav !
bravo
pofuk
Šteta što ti dionice koje imaš ne padaju još češće i još više. Tako bi, kad ih ponovo dokupiš po najnižoj i prodaš po najvišoj cijeni nama papcima, zaradila hrpu para na brzinu. Tu bi onda mogli govoriti o autima više klase.
zahvaljujuci ljetnim dionicama i veselom petku na dvije od njih prinos porastom vrijednost dionica od početka godine 4,8%, a na to treba dodati i doinvestiranje. kako mi je mikan na razotkrivajmo portfelje preporučio da koristim metodu obračunske jedinice, ukupan plus portfelja (vrijednost sada/sve uloženo s troskovima transakcije) mi je 18,6% tj. “vrijednost udjela” bi bio 1,186, a povijesno se % kretao kraj 2011. -18,4%, kraj 2012. -2,1%, kraj 2013. 14,1%.
U izvedenim tablicama mi je trenutno najdraza kombinacija roe puta meristicka skala naljepljena na rankove izvedene iz trenda dobiti puta meristicka skala naljepljena na rankove izvedene iz trenda kapitala da bi visoki roe imao smisla sve kroz ev/ebit kao mjera jeftinoce dionice, pa je best buy deseterac ove amaterske kuharice medju pedeset i nesto koje gledam od prvog do zadnjeg: jmnc (nazalost nemam), ilra (nazalost nemam), tuho, atgr, atln (izasao zbog zicarnih problema), kodt-p, plag, jdgt, ernt, ledo, a moji koei, korf i adpl van prvih deset.
@drevil:
Metoda obračunskih jedinica je korisna, ali ima manu da je time-weighted, tj. jednaku težinu u obračunu jedinice ima prinos portfelja u razdobljima kad je uloženo manje i kad je uloženo više novca. IRR nema taj nedostatak, i direktno je usporediv s kamatnom stopom.
http://www.poslovni.hr/forum/tema/best-buy-komentari-i-analize-499?page=1489#post_1358821